Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Kürtlerin ölmesini istemek suç mu?"

sg-1

Öne çıkan mesajlar

http://www.nethaber.com/Toplum/104651/Kurtlerin-olmesini-istemek-suc-mu

Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun avukatı Metin Çetinbaş, dün görülen duruşmada böyle bir savunmaya imza attı.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimsenin ırkçı-faşist-kafatasçı (ya da herhangi pislik bir türdeki) hayalleri, düşünceleri, fantazileri suç olamaz, kişinin yalnızca kendisini bağlar. Ama bu düşünceler, yaymak ya da uygulamak şeklinde eyleme dönüştürüldüğünde suç teşkil eder doğal olarak.

edit: yalnız böyle bir isteği olan kişilerin, kendi hasta ruhlarından rahatsızlık duyup, istekli olma durumlarında rehabilite edilmeleri, insanlık adına yararlı bir şeydir.

bir edit daha: yasal olarak suç olmaması gerekir ama o insanın kendisi adına, giderek insani değerler adına suçtur. Yani hep düşünce, duygularımızı daha doğru, daha güzel, daha adaletli, daha estetik,v.s. olma yolunda geliştirmek, dolayısıyla kişisel gelişimimizi yönlendirip, hep daha insanca olana ulaşmak istemez miyiz? Dolayısıyla böyle bir isteği olan kişi en azından kendine karşı suç işlemektedir.
Sosyal ağlarda paylaş

Reksa said:

necmi said:

konu kilitlensin lütfen

anlamadığım neden kitleniyor?

bu anketi adilce ve etik bulmuyorum
bi insanın düşündükleri aşırıcılığa hizmet ediyorsa ve bunun haber değeri varsa normaldir
ama bu tür görüşlerin anket yoluyla oylamaya sunulması dürüsce değildir
size göre sığ düşünüyor olabilirim ama doğru bulmuyorum
Sosyal ağlarda paylaş

necmi said:

Reksa said:

necmi said:

konu kilitlensin lütfen

anlamadığım neden kitleniyor?

bu anketi adilce ve etik bulmuyorum
bi insanın düşündükleri aşırıcılığa hizmet ediyorsa ve bunun haber değeri varsa normaldir
ama bu tür görüşlerin anket yoluyla oylamaya sunulması dürüsce değildir
size göre sığ düşünüyor olabilirim ama doğru bulmuyorum

burada zaten başlığın ne kadar adil ve etik olduğunu tartışmıyoruz. konunun adı belli, anketi belli. herkes bu konu hakkında fikirlerini beyan ediyor. bence anormal bi durum yok burada.
Sosyal ağlarda paylaş

spesifik bi insana duyulan nefretten ötürü ölmesini istemekle, bütün kürtlerin ölmesini istemek arasında biraz fark var sanki.

tabi bi de örgüt kurup bu doğrultuda eylemler yapıyosan, mesele istekte kalmamış eyleme de geçmiş demektir zaten.

böyle bir savunmayı yapabilecek avukatı da..neyse işte..
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...