Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doktorlarin tum gun calismasi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Nöbet de tutuyor musun Thor,aralıksız 36 saat çalıştığın oldu mu?Savunduğun kişiler bizi kurtar yoksa seni döveriz,öldürürüz tarzı yakana yapışıyorlar mı?Yaptığın en ufak bir hatada müvekkilinin hayatı,ölümü söz konusu mu?

Ha bunları doktorluk diğer meslekleri döver anlamında demiyorum ama en çok özveri gerektiren mesleklerden olduğu bir gerçek. Kötü olaylarla karşılaşmak ve doktorluğun maddi yönünü eleştirmek başka, doktorları beleşçi,müşterisi (ki müşteri değil hasta) hazır,rahatına düşkün görmek başka.
Sonuçta
Bone said:

işi ticarete döken, tıp konusunda hiç bir bilgisi olmadan günde 1 trilyon kazanan meşhur kişiler var evet.
kendim okurken de gördüm uzmanlığı konusunda zerre bilgisi olmayan ama şans eseri profesör olmuş ve el üstünde tutulan kişiler de var evet.

ancak bunları tutarak tüm doktorlara haksızlık etmek çok yanlış.
Mesaj tarihi:
Nöbet de tutuyor musun Thor,

cmk ya bağlı avukatlar 7 gün 24 saat çağrılabiliyorlar.

aralıksız 36 saat çalıştığın oldu mu?

36 saat nedir ki? bir şirket birleşmesi için 3 gün ofisde kaldım birara yatağımdan çok ofisteki koltukta uyuyordum

Savunduğun kişiler bizi kurtar yoksa seni döveriz,öldürürüz tarzı yakana yapışıyorlar mı?

Evet

Yaptığın en ufak bir hatada müvekkilinin hayatı,ölümü söz konusu mu?

öyle konular olaylar var ki hata yaparsan ölmekten beter edersin adamı

Bunlar çok önemli şeyler değil

benim arzu ettiğim karşımdakinin ne olduğunu bilmek.Ayıralım adam gibi tam gün çalışacak doktor o yolu seçsin private practice seçecek adam onu seçsin insanlar hangisini istiyorlarsa ona gitsin ama gitmeye mecbur bırakılmasınlar
Mesaj tarihi:
Flameoffear said:

Senin babanın ne olduğu beni ilgilendirmiyor.
Sen orda doktorsan hastaya "bilmyirorum sonra özel muayneye gel" diyemezsin. Bunu diyorsanda yüzsüzün önde gidenisindir.

Devlet seni oraya hasta muayne et diye koyuyor. Ora senin babanın, başkasının "müşteri" kaynağı değil arkadaşım.

Benim orda kastettiğim, özel muayneye hastayı getirtmek için kasıtlı olarak ilgilenmedikleri. Yazımda gayet belli olduğunu düşünüyorum sen gelmiş yok günde kaç hastaya bakıyorlar diosun. Orda özel ilgi beklioz gibi bişimi yazdığımı gördün? Savunacağım die saçmalama.

hayır niye bütün doktorları cahilce genelliyorsun ki.. doktor "özele gel" diyorsa hastanın da doktor seçme hakkı var gider başkasına muayene olur. Bugün hastalar mağdur falan değil kusura bakma, asıl mağdurlar her zaman doktorların ta kendileri oluyor.

O "200 lira verdiğin 1 saatlik" "2 tık tık bi şıkşıkla parayı götürüyosunuz" olayını yapabilmek için senelerini veriyor adamlar o 1 saatte tahmin edemeyeceğin kadar çok bilgiyle muayene ediliyorsun öyle basit değil yani.
Mesaj tarihi:
Her isin kolayliklari var, zorluklari var.
Kimse size silah zoruyla meslek sectirtmiyo; bu olaylar yeni cikmis seyler de degil hani abarttiginiz "doktorlara yapilan muamele". Bundan 10 sene once de insanlar ayni sekilde davraniyodu, yeni doktor olanlar da bunlari duyuyor/biliyorlardi. Buna ragmen doktor olmayi sectiler; kendi bilecekleri bir sey bu. Bilgisayarci insanlar da uyumuyorlar, yanlis bir sey yaptiklarinda cok buyuk yaptirimlar olabiliyor; hamallar da fiziksel olarak cok yoruluyorlar, yanlis bir sey yaptiklarinda evlerine ac bile donebiliyorlar vs. vs. Her meslekte zorluklar var.
Yaptigin isin cefasi bolsa ve sen bundan rahatsiz oluyorsan, yapmazsin. Bu kadar. Her iste oldugu gibi, isin astari yuzunden pahaliya cikacaksa, sen cefasini cekemeyeceksen yapmazsin. Ozellikle insanlarin yaptiklari meslegi abartarak anlatmalarina hastayim ve bu konuda doktorlarin eline kimse su dokemez. Zor olabilir isleri, herkesin isi zor; kimine sizin karsilastiginiz zorluklar viz gelir, kimine gelmez. Ha cok zorluyosa, yukarida dedigim gibi yapmazlar, yeni meslek edinirler, cok zor bir sey degil bu.
Hem devlete calisip hem muayenehanesi olmasiysa bence gayet dogal bir sey. Yalniz doktor eger hastaneye gelen hastayi muayenehaneye yonlendiriyorsa, insanlarin sikayet etmesi, memurun gorevini yapmamaktan dolayi ceza gormesi gerekir. Aradaki iki uc kilcigi engellemek icin herkesi zor duruma sokmamak lazim. Hatta butun memurlara ayni imkani saglamak lazim (ogretmen ozel ders versin, prof danismanlik yapsin).
Mesaj tarihi:
Ayrıca bu tartışmada günlük hayattaki "bir kısım işini doğru yapmayan azınlık tüccarlar" la teorideki "tıbbın en kutsal meslek olması" kavramlarının arasında gidip gelenler olmuş. Pratikteki azınlık hataları teorideki gerçekleri etkilemez. İstisnalar kaideyi bozmaz yani. Öyle şantiyedeki günün 24 saati iş olma olasılığıyla, avukatlıktaki 40 yılda bir 36 saat ofiste oturmayla tıbbın sadece fiziksel koşulları bile karışlaştırılamaz. Karışlaştırma yapmak için öyle 40 tane meslek grubuyla tıbbı karşılaştırırsanız tabii ki "sadece birer açıdan" daha zor meslekler çıkabilir ama sadece bir meslek grubuyla karşılaştırırsanız biçok açıdan tıbbın yoruculuğu ve zorluğu kat kat ağır basar.

Öyle "bu devirde herkes 5 sene okuyor, herkesin işi zor" muhabbeti palavra yani. Başka müsait bi zamanda uzun uzun işin içinden biri olarak detaylı cevap veririm..
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Aradaki fark o işte sen 1 kere 3 gün ayakta kalmışsın halka onu anlatıyorsun. Doktorların hayatı bir dönem uyumadan ayakta geçiyor.
muayenehanesi olan kaç doktor birdönem uyumadan ayakta geçiriyor yahu hayatını?o da max 2 gün falan yaşar çile en kötü durumda
Mesaj tarihi:
Şaka mı yapıyorsunuz ya anlamadım. Muayenesi olan bir cerrah o pozisyon için yaklaşık 22 sene falan okuyor sonra muayene açıyor para kazanabilmek için. O da hakkaten işinde iyi ise para kazanıyor.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Şaka mı yapıyorsunuz ya anlamadım. Muayenesi olan bir cerrah o pozisyon için yaklaşık 22 sene falan okuyor sonra muayene açıyor para kazanabilmek için. O da hakkaten işinde iyi ise para kazanıyor.

22 sene okusada 30 sene okusada o süreçte para kazanıyor okuması tamamen daha fazla para kazanmak istemesinden kimse daha fazla oku diye zorlamıyor.

dediğim gibi ya muayehanesi olsun ya devlette çalışsın ikisi birden olunca bu iş olmuyor
Mesaj tarihi:
Çok süper değilse de tamamen haksız bir söylem değil, "aa bana 4 sene okuyup hemen milyarlar kazanacaksınız dedilerdi" diyen doktor var mı hiç?

Ayrılmasının şart olduğunu düşünmüyorum, hastaneye gelen hastanın muayenehaneye gelmeye mecbur edilmesine benim lafım, daha önce de belirtmiştim zaten.
Mesaj tarihi:
Doktorların normal çalıştıkları yerde işleyişi-düzeni bozacak hareketlerine,özele kasıtlı yönlendirmek için eksik hizmet vermelerine vs ben de kızıyorum. Fakat vay efendim para da kazanıyormuş bunlar şeklinde yaklaşıma kızıyorum. Para konusu gayet eleştirilebilir hadi,ama kalkıp "doktorların yaptığı da neymiş","müşterisi garanti","hata yapsa ceza almaz" şeklinde küçümsemeler hoş kaçmıyor.Hiçbir meslek grubuna da denmemeli böyle.
Mesaj tarihi:
Bir Doktorun, tam manasıyla "doktor" olması için en az 30 yaşına gelmesi gerekiyor. Ve bir doktorun para kazanabileceği bir muayene açabilmesi içinde(uzmanlığı, bilgisi ve tecrübesi ile) genel olarak (bir miktar istisna olabilir) ortalama 40 yaşına gelmesi gerekiyor. Ve mesleğin yan etkilerini ve kendisini göz önüne alırsak, herhangi bir meslekten çok daha fazla stresi ve yıpratıcı etkisi var. O yüzden Neden bu kadar karşı çıkıldığını anlamıyorum...
Mesaj tarihi:
tamam da sanki adam 40 yaşına gelene kadar devlete harc yatırıyor,öğrenci öğrenci takılıyor izlenimi yaratmaya çalışmayın boşa.adam o yaşa gelene kadar da kazanıyor.
Mesaj tarihi:
Kartan said:

Seçmeseydiniz doktorluğu kardeşim argümanı da çok tatlıymış.Seçmeseydin X mesleğini şeklinde herşeye uygulanabilir.

Tadindan yenmez hem de. Istemiyosan yapmazsin. Yeterince memnuniyetsizlik olsaydi zaten birakilirdi. Bu her is icin gecerli. Insanin bir limiti vardir, yeterince zorlanirsa her isten vazgecer. O kadar stresi var vs. biliyoruz yahu, uzayda yasamiyoruz ama isi hakkaten "melek doktorlar" kivamina getirmeyin diyoruz sadece.

@007, her meslekten 3 5 ozellik alip karsilastirmiyorum, her meslegin kendine gore kulfeti var diyorum. Onun stresi var, bilmem nesi var belki ama karsiliginda baska getirdikleri var. Zaten oyle olmasaydi insanlar doktorlugu birakip baska meslege gecerlerdi. Cok basit, istemedigin bir seyi sana kimse yaptirmiyor. Isin icinden olarak anlatman bir sey ifade etmez, ben de kendi isimin icinden yazarim. Sen dersin ama benim stresim var, ben derim ama benim uykusuz gecelerim var; sen dersin benim de uykusuz gecelerim var, ben derim hadi ordan, iki gun uyumasan ucuncu gun uyursun, ben ucuncu gun de gider yine ortaligi cekip ceviririm vs. vs. Boyle kim daha uzaga iser tartismasi yapariz. Senin kendi isin sana zor gozukuyodur, baskasinin isini yapmadigin icin. Cunku sen, kendi isinin ayrintilarini bilirsin. Obur taraftan, ilk soyledigim gibi, o kadar kotuyse ve cekilecek cile degilse o zaman yapmazsin, yeni cikan bir sey degil bu.

Ben gece bekciligi yaparken biyiklarim donuyodu biliyo musun? Tamam doktorsun, stresin var ama fiziksel kondisyonun bir yere kadar gerekli. Soguktan donma tehlikesi gecirmiyosun. Milletin hayatini kurtariyosun belki ama ben de bekciyken her dakika tetikte beklemem gerekiyodu. Araba soyan mi istersin, binalara girmeye calisan mi istersin... Isini yapiyorsun diye uzerine yuruyen de var. Bir de adin ispiyoncuya cikiyo ondan sonra, gerekli mercilere iletince falan. Psikolojik baski da var yani, her dakika. Diyecegim o ki, mesleklerin zorluklarini karsilastirmak yanlis. Bir meslegin zorlugu var, osu var, busu var diye vidi vidi da yanlis. Her meslekte var aynisi. Ha karsindaki hipster'dir; yere yatir dov, sonra gel bi daha dov, ama calisan adama "senin yaptigin is de zor mu be, doktorluk bak ne kadar zor" demek gulunc.

Dedigim gibi, bence herkes, devlet memurlugunun yanisira kendi isini yapabilmeli. Su son yapilan degisiklige ben de sonuna kadar karsiyim.
Mesaj tarihi:
riglous said:

.....
@007,
.....

Birebir tartistigimizi dusunmuyorum. O mesaji okudum zaten ve senin boyle dusunmene sevindim ancak verdigim cevap sadece sana yonelik degildi. 10 sayfa boyunca herkes senin gibi dusunmemis belliki.
  • Yeni Oluştur...