Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doktorlarin tum gun calismasi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Baggio said:

InneR_ChaoS said:

nufus hayvan gibi cok oldugundan ve doktor az oldugundan doktor insan gibi ilgilenemez 5 dakkada 1 hastayla.

muayenehanesi varsa gel orda daha rahat bakariz diycek tabi ne desin?

Doktor tanıdığın var gibi duruyor çok fena, böyle mantık olmaz olsun eheh. Muayenehanede bakacağı zamanı da devletteki muayeneye ekler işte, aynı şey olur, hatta git-gel zamanını da ekler, oh mis.

ekleyemiyosun ki, nasil ekliyceksin? 10 dakkada 1 hasta geliyo sabah aksam full
Mesaj tarihi:
Ee o zaman devletin üzerinden reklamını yapıp, sonra hastayı da 150 yolmak çok mu süper oluyor? Ha ama olsun 15 sene okumuştu o, en adamımız doktorumuz.

Neyi nasıl ekleyeceksin? Adam 12'de çıkıp muayenehaneye gidiyorsa, oraya gitmeyecek de akşama kadar hasta bakacak. Tabii servet değil de maaş alacak o zaman.

[bu da bir mesaj güncelleme/ekleme tutorial olsun mesela.]
Mesaj tarihi:
devlet adam gibi para versin, doktor da gidip ozel muayenehane acmaz

ogretmenler ozel dersten vergisiz tonla para kiriyor, kimsenin gikini cikardigi yok

onlara da de okulda 12'de cikmayin, cocuklari bedava calistirin diye ozaman
Mesaj tarihi:
InneR_ChaoS said:

ogretmenler ozel dersten vergisiz tonla para kiriyor, kimsenin gikini cikardigi yok

Öğrencisine okulda bir şey anlatmayıp da "evime gel kuzum" demiyor ama. Vergilendirilmesi mümkün olsa yapılmalı tabii ki de, aynı kefeye koyamayız. (Koyabilsek bile "önce onlar başlattı onlar dursun biz de dururuz" şeklinde bir ilkokul mantığıyla çözüme ulaşılmaz o ayrı.)
Mesaj tarihi:
Baggio said:

Öğrencisine okulda bir şey anlatmayıp da "evime gel kuzum" demiyor ama.

ahahahaha sen hic devlet okulunda okumadin galiba

okullar her sey icin yeterli diyosan, dershanelere de luzum yok, her duz lise egitimiyle oss sacmaligini kazanir ogrenciler o zaman.

ayrica

hanginiz doktora para verdi su ana kadar?

hepinizin 1 sekilde sigortasi bilmemnesi var, disiniz agrisa, kolunuz kirilsa bedava tedavi oluyosunuz en kral yerde

parasi veya sigortasi olmayan icin durum rezalet tabi ama tanidigim cogu doktor, oyle hastalara da bakiyor muayenehadede bedavaya
Mesaj tarihi:
Bir doktor size sana burda bakamam ama gel muayenehanede bakayım derse bu suçtur zaten.Bu suça göz yumup burda ağlamanın anlamı yok.Şikayet edersin hakkında soruşturma açılır ki örnekleri var.
Profların ise olayı farklı tam gün çalışması gerekiyor onların yoksa eğitim kadrosunu kendi çıkarları adına boşuna işgal ediyor demektir.Onların tam gün çalışması normal ama uzman doktorların isterse muayenehane açma hakkı var.Hastanede 300 hasta geliyorsa bu az zamanda çok hasta demektir ama az zaman doktorun suçu değil.Adam muayenehanede 10 hasta bakarım ama daha fazla zaman ayırırım diyor.Ayrıca kafasına göre muayene ücreti uydurmuyor ve vergisini veriyor.
Mesaj tarihi:
InneR_ChaoS said:

Baggio said:

Öğrencisine okulda bir şey anlatmayıp da "evime gel kuzum" demiyor ama.

ahahahaha sen hic devlet okulunda okumadin galiba

okullar her sey icin yeterli diyosan, dershanelere de luzum yok, her duz lise egitimiyle oss sacmaligini kazanir ogrenciler o zaman.

Ben hiç özel okulda okumadım şu yaşıma kadar, hiç de böyle bir durum yaşamadım yani. Dershaneye hepimiz gittik, müfredatın dangalaklığı o, dershane hocaları devlet okulunda çalışmıyor zaten.

Daha mantık olarak kalıyor zaten, günde 100-150 tane öğrencinin hangi birine hangi konuyu derste az geçeceksin de özel derste anlatacaksın? Kimse uyumazsa yetişir belki ucundan.
Mesaj tarihi:
sigortam var ama devlet hastanesindeki doktorlar "muayenehaneme gel" diyip sigortamla isimi yapmadigi icin neredeyse her isim icin ozel hastaneye gidiyorum. ya da eczaci olan annemin devlet hastanesinde tanidigi bir doktor/bashemsire oluyor, sigortamin baba hazirda sagladigi haklari o sekilde alabiliyorum.
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

eger oyleyse, her akademisyene benzer bir hak taninmasi gerekmez mi? isletme konusunda arastirma yapanlar da firmalarda yoneticilik yapamiyor, normalde alacaklarinin 3'te birine 4'te birine calisiyorlar. kimya profesorleri de bir yandan kendi laboratuarlarini calistiramiyorlar vs..

bir de tabi, eger devlet hastanesinden hastalar "muayenehaneme gel" denerek cekilmezse ne kadar kazanacak ozel muayenehaneler?

ben her halukarda bu sistemi adil buluyorum. pek tabii ki her bolumde oldugu gibi devletin az para odemesi gibi bir sorun var, doktorlarin daha cok kazanmasi gerekiyor da, cozumu ozel muayenehaneler degil bence..
e bu saydigin alanlarda tum basarili hocalar consulting yapiyorlar?
Mesaj tarihi:
Burda sizin hastalığınıza bakmadıkları halde şikayet etmediyseniz yapacağınız bişey yok.Ayrıca özel hastanelerin yaptığı pislikleri anlatalım biraz isterseniz.Doktorlara gereksiz tetkikleri yapması için baskı yapıyorlar ve vatandaşın parasını, devletin parasını,ülkenin kaynaklarını boşa harcıyorlar.Özel hastaneler öyle muayenehanelerden iyi yerler değillerdir.
Mesaj tarihi:
ya ben sana burda bakamam gel muayenehaneye takiliriz diyen doktoru savunmuyorum ki.serefsizlik onun yaptigi.

devlet hastanesinde zaman ayiramadigi icin kartini veriyo, "istersen gel, bakariz daha kapsamli" diyor

kimsenin zorla muayenehaneye kolundan tutup goturdugu yok

zaten herkes nasilsa bedava diye kici agrisa bile hastaneye kosuyo, ozel ilgi gereken hastaya o dangalaklar yuzunden zaman ayiramiyo doktor

bu sistemde ne yazik ki sigortasiz birisi devlet hastanesindeki 10 dakikaya mahkum
Mesaj tarihi:
kimsenin zorla ,götürdüğü yokmu?,adam muayane etmiyorki seni,kalp için gidiyosun,ağzına dişlerine bakıyo herif,abarttım tabiide:D,devletin bu yolu tamamen kapatması lazım,esnaf dünya kadar vergi verirken,evden bozma yerlerde doktorculuk oynayarak,hem vergi vermiyorlar,hemde 3 senelik doktor altına cherokee jeepi çekiyor,kimse anlatmasın 6*7 sene okuyo olayını,bizde devlete vergi veriyoruz,kafamız beynimiz patlıyo,hesap kitap yaparken bir ömür:D
Mesaj tarihi:
superwiz said:

kimsenin zorla ,götürdüğü yokmu?,adam muayane etmiyorki seni,kalp için gidiyosun,ağzına dişlerine bakıyo herif,abarttım tabiide:D,devletin bu yolu tamamen kapatması lazım,esnaf dünya kadar vergi verirken,evden bozma yerlerde doktorculuk oynayarak,hem vergi vermiyorlar,hemde 3 senelik doktor altına cherokee jeepi çekiyor,kimse anlatmasın 6*7 sene okuyo olayını,bizde devlete vergi veriyoruz,kafamız beynimiz patlıyo,hesap kitap yaparken bir ömür:D

tayvanli tuvalet yilani pipini koparip goturse sende o halde hastaneye kosunca doktor kulak burun bogaz muayenesi yapsin ozaman madem butun doktorlar bilgisiz
Mesaj tarihi:
ben anlamiyorum abicim bu doktor yetmiyor mantigini
her sene yildiz 200 tane elektrik muhendisi pompqaliyor
etrafta muhendisten cok bisi yok
800 liraya dusmus muendis maasi
noye doktor yok yaw
doktor yoksa arttirin kontenjani arttirin tip fakultesi sayisini
cikarin doktorlugu bole senede 500 kisinin bitirdigi bi bolum olmaktan
senede 5000 kisi doktor olsun
yada 5000 oluyosa 25000 olsun
o zaman isteyen muayenehanede acar
laaratuarda
Mesaj tarihi:
BonePART said:

doktor yoksa arttirin kontenjani arttirin tip fakultesi sayisini
cikarin doktorlugu bole senede 500 kisinin bitirdigi bi bolum olmaktan
senede 5000 kisi doktor olsun
yada 5000 oluyosa 25000 olsun
o zaman isteyen muayenehanede acar
laaratuarda

Onun için önce üniversitelerdeki eğitim kapasitesini ve kalitesini arttırman lazım. 500 yerine 5000 mezun çıkartmak için 10 katta fazla öğretim görevlisi gerekli. Onun içinde onlarca yıl. Tabii 10 kat doktor çıkarmayacağız ama 2 kat mezun için bile gereken öğretim görevlisi için gene onlarca yıl gerekli. (Tabii gereken kaynaklardan bahsetmiyorum bile)

Yoksa haşmatli hökümetimizin yaptığı şekilde mantar biter gibi üniversite açarsın ne hocası olur ne de doğru düzgün eğitimi.
Mesaj tarihi:
Peki birşey sormak istiyorum, bu adamlar madem günde 150 hastaya bakıyor, nereden buluyorlar muayenehaneye gidecek zamanı?

Yani düşünüyorum da, belirli günler yarım gün durup kaçıyorlarsa eğer(ki öyle anlaşılıyor) o zaman herhangi bir zamanda hastanede olması gerektiğinden daha az doktor olmaz mı? Dolayısıyla 10 doktor olması gerekirken her an 5-6 tane doktor hastanede gibi bir durum oluşmuyor mu?

Demek istediğim, eğer bu yasa çıkarsa belki de doktor başına düşen hasta sayısı azalabilir, değil mi?
Mesaj tarihi:
Herkesin canı tatlı,doktora yüklenmesi de kolay.Hadi vuralım doktorlara.

Sistemi suistimal eden,aleni suç işleyen doktorlar var elbette her meslekte olduğu gibi, genelleyip tüm doktorları kötülüyorsunuz.

Bir kaç gözüme çarpan nokta var,mesela doktorlar muayene parası 100-150 ytl alıyorlar muayenehaneye yönlendirip denmiş,ama üniversitede de ,mesela, bir prof.a da muayene olmak isterseniz 100 ytl üstünde bir ücret ödemeniz gerekiyor yine? Şu anki sağlık sisteminde parası olan malesef sıranın önüne konuyor,ama bunun suçunu direk meslek grubuna değil de sisteme yüklemek lazım.
Mesaj tarihi:

Şu yaklaşım beni benden aldı başka diyarlara taşıdı.(Unutulmuş diyarlar.)

InneR_ChaoS said:

devlet adam gibi para versin, doktor da gidip ozel muayenehane acmaz

bu yaklaşım ise orta dünyanın kapılarını açtı bana frodoyu görmemi sağladı.

InneR_ChaoS said:

zaten herkes nasilsa bedava diye kici agrisa bile hastaneye kosuyo, ozel ilgi gereken hastaya o dangalaklar yuzunden zaman ayiramiyo doktor

• Yeni Oluştur...