Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SBS'ye girmesine izin vermeyen annesini tabancayla öldürdü

roket adam

Öne çıkan mesajlar

• Admin
ha ayrıca cocugun yaptıgının ona yanlıs oldugunu o yasına kadar ogretecek kimse yoksa onu yapan cocugu da hatalısın diye suclayamazsınız.

düzgün egitim verdirmeyip, okula gondermeyip, baskı yapıp dövüp psikolojisini bozup, kaba kuvvet, zorbalık, zulüm, eziyet vb şeyleri çocugun hayatından eksik etmezsen o cocuk da acaba bu durumu polise gidip ya da mahkemeye verip çözebilir miyim diye düşünemez..

ondan sonra o yaşta o kadar yükü kaldıramayan cocuk psikolojisi bozuk olarak nitelendirilir, aslında cocugun o tutumu ortama o sekilde ayak uydurması gerektiginden. kavgacı da olur, kendini savunmak için saldırır da...

çocugun yaptıgı yanlıs ama o cocugun dünyası bizimkinden farklı. okumuş yetişmiş insanlar bile bu yanlışı yapıp birilerini öldürüyor bu ülkede. hemde her hafta cıkıyor bu haberler.

herkes aynı kafa yapısında, aynı zekada, aynı bilgilerle donatılmıs ve aynı psikolojide değil. olayları değerlendirirken toz pembe dünya içinde değil etken kosullara göre değerlendirmek gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Çocuğun hayatı, kanuni olarak birşey uygulanmamış olsa bile psikolojik olarak çok kötü olacağı kesin. Çocuğun hayatı süper olacaktır diyen yok zaten. Birde o çocuğu gözünden olaya bakın. Tüm arkadaşları SBS sınavına girip, iyi bir liseye, oradan üniversiteye, oradanda kendi özgürlüğünü kazanmayı düşünürken bu kızın sınava gitmesine izin verilmiyor. Bu zihniyette olan bir ailenin diğer uygulamarını bide hayal edin.

Hiç birşey bir olan yüzünden olmaz. SBS'ye gidemedi annesini vurdu diye birşey de olamaz. SBS'ye dahi gönderilmemesi o kız için limit noktası olmuştur.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

Burada esas ilginç olan olay insanların çocuğun bundan sonraki hayatını düşünmeden kadına oh olmuş şeklinde değerlendirerek çocuğun yaptığını haklı göstermesi.

Sam said:

Alexi_Septimus said:

Çünkü tarikata girdiği hayat çok süper olacaktı.

anne katili olarak yetimhanelerde daha iyi bir hayat geçirecek?

SBS'ye girmesine izin vermeyip kızını tarikata sokmaya çalışan anne kızı tarafından vurularak öldürülüyor.

Ben kızının güzel, yerin ve orantılı bir şey yaptığını düşünüyorum, daha yukarda da bahsettiğim gibi.

Eğer sen kızın yanlış bir şey yaptığını düşünüyorsan, bu senin düşüncen, bir sürü insan da kızın bu hareketinin orantısız olduğunu düşünüyor, eminim.

Kızın yaptığının savunulması sana ilginç geliyor olabilir. Fakat gelip çocuğun sonraki hayatını düşünmeden konuşulması hakkında eleştiri yapmak, çok daha ilginç.

Çünkü burası bir sosyal sorumluluk platformu değil, biz de sosyal güvenlik memurları değiliz. Çocuğa gelecek falan planlanmasını ya da "Ne kadar yazık, çok üzücü." falan gibi yorumlar yapılsaydı çocuk açısından daha iyi bir sonuç çıkacağını falan mı düşünüyorsun?

Yoksa şu an çocuğun yetimhaneye girmemesi için hukuki işlem başlattın ve ıslahevine girmemesi için çaba gösteriyorsun da bizim mi haberimiz yok?

Olan bitenin sonucunu değiştirmek için şu an burda kimsenin yapabileceği bir şey yok, yukarıdaki dediklerimi yapmıyorsan da ahlak ve etik hakkında maval okumana hiç gerek yok, kendine gel.
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:

SBS'ye girmesine izin vermeyip kızını tarikata sokmaya çalışan anne kızı tarafından vurularak öldürülüyor.

Ben kızının güzel, yerin ve orantılı bir şey yaptığını düşünüyorum, daha yukarda da bahsettiğim gibi.

Eğer sen kızın yanlış bir şey yaptığını düşünüyorsan, bu senin düşüncen, bir sürü insan da kızın bu hareketinin orantısız olduğunu düşünüyor, eminim.

Kızın yaptığının savunulması sana ilginç geliyor olabilir. Fakat gelip çocuğun sonraki hayatını düşünmeden konuşulması hakkında eleştiri yapmak, çok daha ilginç.

Çünkü burası bir sosyal sorumluluk platformu değil, biz de sosyal güvenlik memurları değiliz. Çocuğa gelecek falan planlanmasını ya da "Ne kadar yazık, çok üzücü." falan gibi yorumlar yapılsaydı çocuk açısından daha iyi bir sonuç çıkacağını falan mı düşünüyorsun?

Yoksa şu an çocuğun yetimhaneye girmemesi için hukuki işlem başlattın ve ıslahevine girmemesi için çaba gösteriyorsun da bizim mi haberimiz yok?

Olan bitenin sonucunu değiştirmek için şu an burda kimsenin yapabileceği bir şey yok, yukarıdaki dediklerimi yapmıyorsan da ahlak ve etik hakkında maval okumana hiç gerek yok, kendine gel.

valla benim gördüğüm o ki burada kızın hayatının mahvolmadığını iddia edecek kadar gerçeklikten kopmuş insanlar var. tek temel aldıkları şey de 11 yaşında ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen bir kızın ifadesi. 8-)

ve evet, insanların vurdumduymazlıkları ve çarpık tepkileri bana olayın kendisinden daha ilginç geldi ve bunun üzerine bir yorum yapma gereği duydum. bu tepki ve yorumlara eleştiri getirmek için de gidip kızla bizzat ilgilenmeme gerek yok, senin yapmadığın gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

Burada esas ilginç olan olay insanların çocuğun bundan sonraki hayatını düşünmeden kadına oh olmuş şeklinde değerlendirerek çocuğun yaptığını haklı göstermesi.

Benden sonra bana yazmış olabileceğini düşünüp birşeyler yazacaktım ki cevap verilmiş yaf zaten:

Alexi_Septimus said:

Sosyal ağlarda paylaş

kizin ifadesini ve yasini smiley ile gecistirebildigine gore, hakim de ona gore bir programa tabii tutacaktir o cocugu.

her turlu olarak, cahil ve tarikat köpeği olmaktansa o iğrenç ailenin elinden kurtulup rehabilitasyon sonrasında düzgün bir birey olma şansı var kızın.

ama en guzeli smiley falan koyup, anne katili o kız zaten deli diyolar başka bişeyler vardır altında demek.
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:

Haha evet, 11 yaşındaki ve ailesi tarafından tarikata sokulmaya çalışan çocuk hakkını hukuki yollardan arayabilirdi.

Yeah, right.

Ahlak ve etiğe karşı duyduğun bu inanılmaz duyguları tıbba karşı da duysaydın kanser ve AIDS'e son verebilirdin be canım.

Ben gitsin kız hakkını hukukta mı arasın dedim? Ne yani şimdi. Ya hukuk, ya ölüm mü? Bu mu? Senin görüş dünyanda başka seçenekler yok mu? Ya da bu kadar kısıtlı mı?

Ahlak ve etik demişsin. Hangi etik? Hangi ahlak? Kime göre? Neye göre? Hangi mekana? Hangi zamana göre?
AIDS ve Kanser'e son verebilme lafına gelince. Neden olmasın???
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

valla benim gördüğüm o ki burada kızın hayatının mahvolmadığını iddia edecek kadar gerçeklikten kopmuş insanlar var. tek temel aldıkları şey de 11 yaşında ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen bir kızın ifadesi. 8-)

ve evet, insanların vurdumduymazlıkları ve çarpık tepkileri bana olayın kendisinden daha ilginç geldi ve bunun üzerine bir yorum yapma gereği duydum. bu tepki ve yorumlara eleştiri getirmek için de gidip kızla bizzat ilgilenmeme gerek yok, senin yapmadığın gibi.

Yani bu olay, olan bitenin eleştirisi üzerinden ben ve bana benzer insanların gerçeklikten kopmuş olduğunu iddia etmenden başka bir işe yaramadı mı?

Sence benim umrumda olabilir mi bu iddia, ve daha önemlisi bu iddia bu olan bitenin sonucu değiştirebilir mi, kıza bir şekilde yardımcı olabilir mi?

Burda bulunan ve senin açından vurdumduymaz ve çarpık olan insanlar bu olaya politik olarak daha doğru yaklaşıp "Gerçekten çok yazık." deselerdi, ve de senin açından daha duyarlı ve toplumsal normlara uygun şekilde yaşasalardı, uzay/zaman düzlemi bükülüp bu olayların değişmesini sağlayabilir miydi?

Bu soruların cevaplarını sen de gayet iyi biliyorsun ve bütün bunlara rağmen benim düşüncemi gerçeklikten kopmakla etiketleyebiliyorsun.

Fakat farkında değilsin ki verdiğin cevaptan yanlızca iki tane sonuç çıkıyor, bir tanesinde gerçeklikten kopmuş olan sensin, çünkü bu olaya verilen çarpık tepkilerin olay üzerinde bir değişim yaratabileceğini düşünüyorsun.

Böyle bir şey düşünmüyorsan da, bu olay üzerinden yanlızca insanların benlikleri hakkında - hiç üzerine düşmediği halde eleştiri getirebiliyorsun, bu da oldukça acınası bir şey çünkü olay üzerinden konuşup konuyla ilgili fikir beyan eden insanlara saldırmaktan başka bir şeye yaramıyor bu. Bu da ikinci sonuç.
Sosyal ağlarda paylaş

Kızcağızın öyle de böyle de hayatı kaymış. Ne kadar ruh sağlığı bozuk ve ne kadar çaresiz bir durumdaymış ki, çekmiş vurmuş annesini. İleride, kimilerinin dediği gibi ''iyi ki öldürdüm annemi'' demeyecektir hiçbir zaman, şu anda da demiyordur eminim. Bu işin sonucunda en çok yaralanan, incinen gene kendisi olmuştur.

Bazılarının yaptığı gibi, olayı ''tarikat m?'', ''yoksa anneyi öldürmek mi?'', seçeneklerine indirmek, olaya en yüzeysel bakış açısı. Buradaki çoğu kişnin aksine, yaptığı işin yanlış bir iş olduğunu biliyordu bence, ama çaresizlik, bastırılıp-ezilmişliğin yarattığı ruhsal çöküntü etkisi ve o anın gazıyla basıverdi tetiğe sanırım.

11 yaşında bir çocuğa çağdaş eğitim vermek yerine, tarikat yaşantısı içine sokmak kadar cahilane, bilinçsiz bir tutum olamaz, ama ne yazık ki doğuda bir çok çocık bu durumdadır ve çözüm tabii ki o çocukların ebeveynlerini katletmeleri olamaz.
Sistem, eğitim sorunları bunlar. En başta o zavallı ebeveynlerin, yetişkinlerin eğitilmesi gerkiyor, çünkü onlar da evlatlarına, kendi ebeveynlerinden gördükleri eğitimi uyguluyorler, son derece cahil oldukları için, çocuklarına kötülük yaptıklarının bilincinde değiller.

Çözüm bu insanları öldürmek, ya da ölümlerine alkış tutmak değil yani...
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:

Sam said:

Sam said:

Alexi_Septimus said:

Çünkü tarikata girdiği hayat çok süper olacaktı.

anne katili olarak yetimhanelerde daha iyi bir hayat geçirecek?

Canım beh! Burada beni burada güldüren bir ibare var. Eklemeden edemiyecem. Gelecekde ki hayatı demişsin? Bizim haberimiz yokta aynı zamanda kahin falanmısın biz değiliz malesef kusura bakma! Ne vardı kızın geleceğin büyük üstadım biz atlamışız!
Sosyal ağlarda paylaş

kız annesini öldürmeseydi de büyük sorunları olacaktı öldürdüğü için de oldukça sorunlu bir hayatı olacak bunun neyini tartışıyorsunuz anlamadım. hangisi daha iyi hangisi daha kötü diye mi? ha bu sorunların üstesinden gelebilir gelemez onu bilemem tabi ama az etkisi olacağını bile söylemek doğru değil bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:

"Urgunta Wolfer" said:

Ahlak ve etik demişsin. Hangi etik? Hangi ahlak? Kime göre? Neye göre? Hangi mekana? Hangi zamana göre?
AIDS ve Kanser'e son verebilme lafına gelince. Neden olmasın???

Ayrıca Sam, işte senin gerçekçilik örneğin.
Enjoy.

Gerçeklik örneği derken? Sen eğer şu anda bu bilgisayarla yazıyorsan. Bu birileri ''Neden olmasın?'2 dedikleri içindir. Sağa sola araba ile gidiyorsan bu birileri ''Neden olmasın?'2 dediği içindir. Belki o lafın ne kadar büyük ve bulucu bir laf olduğunu anlayamadın ilk seferinde. Umarım bu örnekler yardımcı olur sana!
Sosyal ağlarda paylaş

aquatik said:

Bazılarının yaptığı gibi, olayı ''tarikat m?'', ''yoksa anneyi öldürmek mi?'', seçeneklerine indirmek, olaya en yüzeysel bakış açısı.

hayat siyah ve beyazdan oluşur. grilerde yüzenler taviz verenlerdir.

kız tarikat ve iğrenç bir aile baskısına taviz veremeyip tetiği çekivermiş.

ya istiklal ya ölüm! demiş bir milletin çocuklarıyız biz, tarikat köleliği yakışmaz bize.
Sosyal ağlarda paylaş

"Urgunta Wolfer" said:

Alexi_Septimus said:

Canım beh! Burada beni burada güldüren bir ibare var. Eklemeden edemiyecem. Gelecekde ki hayatı demişsin? Bizim haberimiz yokta aynı zamanda kahin falanmısın biz değiliz malesef kusura bakma! Ne vardı kızın geleceğin büyük üstadım biz atlamışız!

Tamam laf atıcaksın iyi güzelde o laf ortaya nerden çıkmış onada bir bakıverseydin keşke sdf

edit: aha silmiş, ben silmeyeyim xD friendly fire açık kalmış ehehe
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...