Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"yetki bende süründürürüm"

Sufi

Öne çıkan mesajlar

fizban said:

horizon, askerlik şubesine tecil için gittiğinde askersindir.

ziyarete gitmiyorsun, iş için gidiyorsun.

Burada akere gitmek için başvurmaktan bahsetmiyoruz. Asker değilsin ve tecil etmeye gitmişsin. Sivilsin. Askerlik çağına gelen herkes resmi olarak asker ozaman ?

otedengelen said:

lisede de kravat takmayıp gömleğinizi dışarda giyerdiniz değil mi?

Liseye sen öğrenci iken annen , baban kardeşlerin hepsi lise üniforması giyip geliyordu dimi ? Hatta sen mezun olduktan sonra veya tatil günleri okul üniforması ile okula giriş yapıyordun dimi ?
Sosyal ağlarda paylaş

oha ya şunu bile savunacak zihniyette insanlar çıkabilmiş forumdan. sonra bi de irticadan korkuyosunuz.

"metrobüste dayak" olayından farkı var mı şunun? o generalin ne haddine sivil birisine saçını kesmesini söylemek, veya saçı uzun diye laf etmek? burada mesele hangi arazinin hangi binasında bu olayın gerçekleştiği falan değil, Atatürk vs. irtica falan da değil, insanlar sırf şunu meşru göstermek için abuk subuk yerlere çekmişler konuyu, hatta daha ileri gidip "kanını s.." diye çok orjinel küfreden bile olmuş..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya amma sürü toplumuyuz. Elinde yetki bulunduran kişi, isterse en mantıksız işi yapsın, değil karşı gelip hakkımızı aramak, bir forum platformunda eleştirmeye bile korkuyor, dahası, eleştireni suçlu ilan edebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Rektör, komutan, başbakan, oto-park bekçisi...her kimse bu yetkili kişi, yetki sınırlarını aşıp, kompleks gidermek amaçlı pislik yaptığında, protesto edip, eleştirmek, demokratik olduklarını savunan insanların en doğal hakkı olmalı.

Nasıl ki, öğrenci öğretmenin malıdır, ya da çocuk, anne-babanın malıdır, döver de, söver de diyemiyorsak, çeşitli durumlarda çocuk haklarını, giderek insan haklarını savunuyorsak, asker de komutanın malıdır, her istediğini yapabilir diyemeyiz. (Gerçi yapıyorlar ama, biz de en azından eleştirebilmeli, bunu -eleştiri yapabilmeyi- doğal hak olarak görmeliyiz)

Kaldı ki topiki açan şahıs, asker bile değil, ve asker olan kardeşi huzursuz edilerek, kendisine gözdağı verilmek isteniyor, ve buna rağmen bu davranışı olağan bulan insanlar, bir de üstüne üstlük, askerin, sivile de müdahale edebileceğini savunuyor, ve bir de üstelik bunu vatanseverlik, ordu severlik, hatta Atatürkçülük ile bağdaştırabiliyorlar.

Padişahlık dönemindeki ezilmişliğimiz, otoriteye kayıtsız-şartsız boyun eğme alışkanlığımız, genlerimize işlemiş adeta. Sonra demokrasiye güzellemeler yağdırıyoruz, daha kendi içimizde demokrasinin ''D'' sini sindiremeden...
Sosyal ağlarda paylaş

ben burada bir olay görmüyorum

öncelikle komutanı askere emir vermiş

ikinci olarak askerliğini yapanlar bilir askeriyede ilk öğretilen "sorgulama yap" şeklinde bir motto

üçüncü hadise ise bir insanın asker olması saçının uzamıyacağı anlamına gelmediği gibi hangi uzunluğunluğun kabul edilebilir olduğunu belirlemek bize göre değil
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

fede said:

ayırca adamın arsası lan hakkaten, isterse gözününün üstünde kaşın var der almaz

kardeşimi kendi isteğiyle almıyor oraya. zorla alıyor.

ben zorla alınmış kardeşimin insan olan yakınıyım.

"uzun saçlı yakınları gelmesin" diye kural mı var? yapmayın allah aşkına...

edit:

ayrıca:

kesinlike adamın kendi arsası değil. mlletin arsası, benim arsam. uçmayın.
edit/dasaaa:küfür falan

ya mesala ben bi askeri rütbeli yakınıyım, ben herhangi bir askeri tesise(lojmanlar hariç) belli dış gönüşle alakalı kuralları çiğnemem durumunda giremiyorum çünkü evet dış görünüşle alakalı kurallar var, askeri bir ortama gireceksen (lojmanlar hariç) günlük tıraşını bile olmak zorundasın ha eğer kardeşinle lojman bahçesinde görüşüyoduysan o ayrı(ve kardeşinin lojmanda kalması ve senin giriş kartın olmak zorunda), okuduğuma görede oyle değil ve bi askeri tesis içindesin.

edit: ha saçla alakalı bi kural varmı tam bilmiyorum ama sakalla ilgili kural var, cok kez kapıdan çevrildim "sakal var tıraş ol gel" diye. ama merak ediosan öğrenirim saçla ilgili kural varmı diye.
Sosyal ağlarda paylaş

denizciler uzatabilir saçı hatta babam anlatır saçlarını kestirten komutanın teki fena azar yemiş bu adamlar denize düştüğünde saçlarından çekicem nasıl kestirirsin diye. euheueh şans işte :)
haklı gibi girmişsin konuya ama en son vatan için canını verecek askere gideceklere selam yollamak ayıp olmuş. tüm ordu o komutan değil. insanlar canlarını o komutan için değil vatan için veriyor. adamın tek lafı üzerine neler demişsin, kızgınlıkla abarttın bence olayı. yani bu kadar da büyütülecek bir şey değil. mantık arıyorsan adam kimliğini teşhis edemedim uzun saç veya sakalından dolayı bu yüzden attırdım üsten der bir bokta diyemezsin. saç sakalla içeri almıyorlar diye tüm sisteme laf atmak garip olmuş. ordunun siyasete fln karışmasına karşıyım yeri geldiğinde çok eleştirebilirim ama bu konuda selam yollanacak kadar bir şey görmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu olayi bu kadar buyutmek cok komik. Yani Sufi seni severim de her mesajda cok alakasiz bicimde bold bi sekilde kendine ipne, gotveren falan demen olayi cidden cok garip bi boyuta cekmen.

General sana kil olmus, bunu da emri altindaki kardesinden cikarmis, bu kadar olay. Daha once 2 defa dedigim gibi de askeriye ayri bir dunyadir, mantik aranmaz. Bu garip gelse de aslinda askeriyenin ayni anda yuz binlerce farkli farkli insani bir arada sorunsuz idare etmesine yarar.

Ve siz gercekten hic mi duymadiniz askeriyeye sakalla, uzun sacla vs girilemeyecegi olayini? Yerden yere, zamandan zamana degisebilir ama benim emekli asker cocugu cok arkadasim var, enistem de emekli general, ve askeriyeye yemege, tatile vs gideceklerinde sakallari keser, saclar uzunsa tras olurlardi. Bu bir saygi gostergesidir ayrica. Kesinlikle kimsenin insanlarin gorunusune ve hareketlerine karisma hakki yok (baskalarina saygili olduklari surece), fakat sen bu adamlarin tesisine gidiyorsan, onlarin kurallarina uymak saygi gostergesidir.

Tabi ki kardesini gormeye gitmek icin saclarini kesmeyeceksin, ama basina boyle bisey geldiginde de boyle buyutmeyeceksin yani, nedir ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de düğüne gideceğim zaman traş olurum ama 6 yıldır saçını uzatan adam olmaz, ikisi farklı şeyler.
Gücünün yetmeyeceği birine "kıl olup" da hıncını gücünün yeteceği onun yakınından çıkarmak gibi çocukça ve sonradan görme tripleri ise askeriye gibi önemli bir kurumun generallerinden beklememek hakkımızdır herhalde.
Kendinize konduramayacağınız durumları başkalarına kondurmayın ayrıca lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız mesajı tekrar okudum da, şunun gibi olmuş.

"evet ben oraya arkadaşımla namazımı kılmaya gitmiştim, fakat kafamda bir takke yok diye beni imam camiiden içeri almadı ! ve bu imam sadece bir imam değil, çok büyük bir şehirin müftüsü !

görüyor musunuz din ne halde ?"

müftüyle dinin buradaki ilişkisi neyse, generalle askerin ilişkisi de odur.

bu arada tecil işlemi için askeriyeye gitmişseniz askersinizdir. askerlik şubede başlar, şubede biter.
Sosyal ağlarda paylaş

Otedengelen said:

orduya ait bir binaya giriyorsan, evet.

türbanla da giremezsiniz orduya ait binalara, kirli sakalla da genelde.

haydi ağlayalım, nerde özgürlükler ülkesi diye.

+1

off böyle bi topic açılması bile acayip saçma olmuş.

Hayır illa böyle yazıp mı vermeleri lazım bu tür bilinen kuralları. Yazılı olmayan kurallar diye bişey var niye bilmemezlikten geliyosunuz ki.. Evet türbanla da şeriat sakalıyla da uzun saçla da transparan gay giysisiyle de babalar gibi giremezsin askeriyeye ve evet böyle olması gerekiyor. Bunu tartışmak/bilmemezlikten gelmek hatta buna isyan edip özgürlüğüm çiğnendi diye ağlamak kadar abzürd bişey olamaz. Ben uzun saçlı olsaydım gitmezdim oraya, çarşıda görüşürdüm. Mağdur falan değilsin gayet.
Sosyal ağlarda paylaş

sufi giremeyebilir de sufi girdi diye, sufi'nin kardeşi üzerinde ego şişirmeyi de savunmuyorsunuz değil mi? yani sufi giremezse, girdirmesinler. o işin ayrı boyutu.

yani o komutanın yaptığına "doğru" diyor musunuz?

bu olay üzerinden askeriyeyi suçlamaya gelince. açıkçası bu olay "münferit" değil =) ama konuyu hassas noktanızda ilan ediyor ve susuyorum. amen.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır komutanın ne dediğini bilmiyorum ama bazı kurumlardaki dangalak yöneticiler gibi millet içinde kıroca azarlamamış. En basitinden öğrencileri insan içinde azarlayarak velilere karizma yapmaya çalışan cahil okul müdürlerini düşünün.

Adamın görevi bunu yapmak ve yapış şekli de adam çağırıp gizlice söylemek, rencide etmemek.

Ne söylediğini bilmiyorum, dışardan görünüş şekli normal ve olması gereken.
Sosyal ağlarda paylaş

007 bence sen ne söylediğini bilmiyorsun. Öyle bir yetkisi yok o adamın. Yapabileceği en fazla kendi eri aracılığıyla öyle bir mesaj vermek. Adamda yetkisini sonuna kadar sömürüyor ve bunu yapıyor zaten

Kusura bakmayın da şu olayı savunacak kadar kör olmayın

Ha Sufinin yaptığı yanlış. O halde herhangi bir askeri kuruma gidilmez. Yazılı bir kanun olmasa bile arı kovanına çomak sokmaktır yaptığı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...