Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"yetki bende süründürürüm"

Sufi

Öne çıkan mesajlar

benim anlamadığım bu hadiseyi nasıl dönüp dolaşıp kendine bağlıyabiliyorsun

sana birşey söyleyen yok,sana kıl kaptığını işaret eden bir hadise yok komutanı askerine bir emir vermiş.

Belkide adam kardeşine kıl,öte yandan koşulsuz itaat denen bir hadise var komutanın emrini sorgulamadan yerine getirmek üzerine ki bu bütün orduların temelindeki düşüncedir.Düşünsene RTS oynuyorsun birim yaptın git saldır dedin dönüğ niye diye soruyor

ben bütün hadisenin senin etrafında nasıl döndüğünü hala anlıyamadım.Bence fazla abartılmış ve duygusal bir tepki
Sosyal ağlarda paylaş

Ortaca bir zamanımı asker akrabalarım nedeniyle benzeri atmosfer katmanlarında geçirdiğim için, garnizon içindeki bir polkliniğe yaralı gelen bir sakallı köylüyü traş etmeye çalıştıklarını dahi duymuştum.
Ben de bahsettiğin konularla karşılaştım, saç, sakal ve ötesi favorimin kabarık olması nedeniyle de sorunlar yaşandığını tecrübeledim.

Sana diyeceğim odur k, bu konuları sorgulamak güzeldir, ama münferit ve küçük olaylara fazla takılmaman daha iyi olur.

En nihayetinde burun buruna geldiğin zihniyet bir tarikattan çok daha karmaşık değil. Başlığın kadarı bile açıklamaya yeterli. O yüzden uzatmadan şunu diyorum:

Olabildiğince böyle ortamlara girmemeye çalışabilirsin. Ben gerilmemenin sırrını burada buldum. Daha makro düşün, sonuçta mesela ordaki bir komutana ait bir yanlışlık değil. Gerçekçi ol, büyük düşün.

Çok da kurcalamayım. Ayrıca, gerek var mı dillendirmeye bilmiyorum ama, rahatsızlığını çok iyi anlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu askeriyenin olayi bu

antalyaya giderken annem rahatsizlanmisti afyona vardigimizda hava kararmis, annem gece arabayal seyahatten korkar, dedik geceyi orduevinde gecirelim

kac senesini askeriyeye vermis yiginla plaketi berati hatta hizmet madalyasi olan babami bisiklet yaka giyiyor icerde resmi toren var diye iceri almadilar

orduevi muduru yarbay babam albay, babamin karsisinda selama geciyor komutanim diyor ama iceri almiyor

askeriyede mantik aramican

askere elitist derler ayni kaliba sokarlar asker ailesinide birde cocuklugumdan beri o kural yumagiyla bogustugumdan gulup geciyorum

su yasima kadar net 60 gece ac kalmisimdir kravatim yok diye, 13 yasindayken bile kravat istediler benden yemek salonuna girmek icin

1 sene filan sac kestirmedigim icin kapisina yaklasamadim sac kestirdim annemin sortu diz ustunde diye almadilar bu defa gecen hafta (ZMOG FETOCU DINCI ASKER!!!111)

akrabamin dugunu giremedim, 2 gun tras olmamisim kirli sakal diye sokmadilar harbiyede arabanin icinde oturdum butun gece filan

ama hicbirsey emir komuta zincirinde mantiksizligin otesinde dagilmis fenerbahce orduevi havuz talimatnamesi kadar aptalca degildir

12 yasindan buyukler cocuk havuzuna giremez

15 yasindan kucukler normal havuza giremez (13-14 seniz mal mal sezlonglarin arasinda geziceksiniz butun gun)

dibe dalmak yasaktir (fil gibi pasa karilari gencler dalip bacaklarimiza bakiyor diye yaygara kopardigindan)

bonesiz girmek yasak (koskoca emekli korgeneral kafaya sari balonla ayni malzemeden yapilmis boneyi cekmis oyle yuzuyor, turban daha estetik kacar)

sesli yuzup milleti rahatsiz etmek yasak (kulac atarsan asker gelip dur yuzme diyebiliyor)

havuza atlamak yasak (klasik bu kibar kibar medivenden girip cikcan, eglence yerimi havuz!)

sandalyeye ayak dayayip guneslenmek yasak (yoksa sezlongda belin agridigi icin sandalye rahatligina kosabilirsin)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...