Bone Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 huun said: ya da en azından başka bir sistemi tartışacaksak, internette tartışmayalım. ayıp diye bişi var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 +1 huun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 fenris said: http://img168.imageshack.us/img168/5683/capitalism.jpg evini arabasını alırken kapitalizm süper diye yürümedilerse, kaybedince de böyle yürümesinler. ayıp denen bişi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 kapitalizm benim gözümde harry potterdan sonra dünyadaki en kötü şeylerden biri, 3. sırada dragonlance var ayrıca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 kapitalizm kötü fln değil insanlar kötü. şeye benzetiyorum ben bu olayı kanun var cinayet işleyen 40 yıl yiyor ama cinayet işleyende suçu aramak yerine kanuna bok atılıyor fln. insanlar aç gözlü, para haricinde hiç bir şeyi düşünmüyorsa bu kapitalizmin değil o adamların sorunudur. yoksa sen gayet güzel kapital bir şirket olup işçilerinede hak ettikleri parayı ve hakları verirsin kimsede bir şey diyemez o noktada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 beni de komünizmin savunucusu yapacaksınız illa ama komünizm de sizin karikatürleştirdiğiniz kadar "devlet ağuna kor" sistemi değil be hocam. tarihteki yaşanmış örnekler üzerinden "tamamen" ideolojiyi yargılamamak lazım. zira insan dediğin zaten kitlesel olarak hiç bir fikri adam gibi somutlaştıramıyor. bu arada "zira"yı bu forumda bariz en çok ben kullanıyorumdur! kapışalım. ayrıca kapitalizmde de şirketlerin, halka refah yaratmakla yükümlü olması gibi bir palavrayı savunmayacaksınız değil mi? "evet" deyin lan! höynk. ve yine ayrıca insanlar kötü tabii. öyle olmasaydı ideoloji ne olursa olsun, adam gibi yaşabilirdik zaten. "izm"lere gerek olmazdı ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Milamber said: kapitalizm kötü fln değil insanlar kötü. şeye benzetiyorum ben bu olayı kanun var cinayet işleyen 40 yıl yiyor ama cinayet işleyende suçu aramak yerine kanuna bok atılıyor fln. insanlar aç gözlü, para haricinde hiç bir şeyi düşünmüyorsa bu kapitalizmin değil o adamların sorunudur. yoksa sen gayet güzel kapital bir şirket olup işçilerinede hak ettikleri parayı ve hakları verirsin kimsede bir şey diyemez o noktada. Aksine kötü olan kapitalizm. en azından devlet tarafından hiç denetlenmeyen vahşi kapitalizm denen hali. Bu sistemde sen istesen de açtığın fabrikandaki işçileri günde 6 saat çalıştırıp adam gibi para veremezsin endonezya vb gibi yerlerdeki adamlar seni bitirir.Gene diyelim 100 işçinin işini yapan bir otomasyon sistemi geliştirldi bu sistem gene insanların işini azaltmaz 100 işçi işşiz kalır. Şu andaki sistem hiçbir zaman %100 istihtam yaratamaz,yaratmamıştır şimdiye kadar zaten(yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır) Valla ben de pek anlamam ama iktisatta master yapan bir arkadaş bu görünmez el teorisi üzerine bişiiler hazırlıyodu(serbest piyasaya karışmayın kendiliğinden dengeye girer,görünmez bir el tarafından gibi bişiii.Eee dedim işe yarıyo mu? külli yalan hazırladığım rapor da zaten bunun üzerine dedi.bayaa bi anlattı bana inandırıcı geldi. Sonuçta tam anlamıyla komunist bir sistem olmasa da piyasaları denetleyen insanlığın toplam refahı için herkesi içine alan çatı politikaları farz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 %100 istihdam diye birşey yok zaten. hiçbişey olmazsa arızi işsizlik olur. o görünmez el filan çok önce modası geçmiş görüşler zaten. okulda "ya işte zamaınında böyle bi görüş vardı." filan diye anlatılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 devlet müdahalesi şart bkz: putin zamanında kandırdılar bizim safları (bkz: demokrat parti, 1940-1960) bırakın piyasayı kendi çarklarıyla dönsün, hiç plan program yapmayın diye. Ne oldu? Bir borç kültürü gelişti Türkiyede sdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 bazi kurumlarin ozellestirilmemesi gerek: telekomunikasyon, elektrik, su, gaz, ulasim vs. olasi bir savas durumunda ulke kendi kendine yetebilmeli, altyapi cat diye cokmemeli. bazi hizmetlerin vatandas olarak ve gelirinin vergisini vererek elde edilmesi gerek: saglik, egitim, emeklilik, issizlik maasi vs yatirimlarda da yerel firmalara oncelik saglanmali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Ractamainus said: beni de komünizmin savunucusu yapacaksınız illa ama komünizm de sizin karikatürleştirdiğiniz kadar "devlet ağuna kor" sistemi değil be hocam. tarihteki yaşanmış örnekler üzerinden "tamamen" ideolojiyi yargılamamak lazım. zira insan dediğin zaten kitlesel olarak hiç bir fikri adam gibi somutlaştıramıyor. bu arada "zira"yı bu forumda bariz en çok ben kullanıyorumdur! kapışalım. ayrıca kapitalizmde de şirketlerin, halka refah yaratmakla yükümlü olması gibi bir palavrayı savunmayacaksınız değil mi? "evet" deyin lan! höynk. ve yine ayrıca insanlar kötü tabii. öyle olmasaydı ideoloji ne olursa olsun, adam gibi yaşabilirdik zaten. "izm"lere gerek olmazdı ki. Daha önce başka bir konuda da aynısını söylemiştim, bu konuda da rahatlıkla aynısını tekrarlıyabiliyorum: Şu noktada "Kapitalizm kaka Komünizm cici" diyebilmemizin tek sebebi, Kapitalizmin hayata geçmiş olması, Komünizmin ise teoride kalmış olması. Yoksa Kapitalizm de teoride gayet güzel bir sistem, tüketim manyaklığını değil herzaman maksimum üretimi hedeflemesi gibi bir ilkesi var. Bu da refah yaratmak olarak yorumlanabilir tabii. Diğer yandan Komünizm denemeleri de günümüz Kapitalistlerini aratmayacak derecede süründüren bir yapıda, yani şu noktada eminim ki Kapitalizm tamamen ortadan kalkıp yerine Komünizm gelse bir kesim yine sürünecek, diğer kesim kaymağını yiyecekti. Kapitalizmde kaymak yiyenler patron sınıfıyken Komünizmde diktator ve yardakçıları olucak, o kadar. Kapitalizm vs. Komünizm konusunda temel nokta; ikisi de teorik olarak birbirinden güzel, pratikte birbirinden beter sistemler. ve insanlığın temel hakları olan "özgürlük ve eşitlik" i bir arada bulamıyoruz, ya özgür bırakıp iyi olan kazansın diye serbest piyasaya geçiyosun, ya da çekiçle kafalarına vurup höt siz eşitsiniz bakiim diye tepeye biniyosun. Bence ikisi de tercih edilesi sistemler değiller yani. Konuya dönersek; devletin temel birimleri özelleştirmesine karşıyım. Penthesilea +1. Ekonomi konusunda özgürlük olmalı, tamam serbest piyasa güzel bir şey de insanların hayatı "vahşi kapitalizm" in ellerine bırakılamayacak kadar değerli bence. Bir ülke bir anda içine kapanıp dünyayla ilişiğini kesse bile hayata devam edebilecek kadar kendine yetebilmeli. Ama onun haricinde devletçilik biraz fazla uç noktada kalıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 yahu zaten ben "komünizm iyi, kapitalizm kötü" gibi bir kıyaslama yapmamışım ki.. aksine insan faktörününden bahsetmişim. teori ile pratiğin bir olamayacağına dem vurmuşum. ha kapitalizm iyi bir sistem mi? rahatlıkla "hayır" derim ayrı konu. lakin kapitalizm, doğamız gereği geldiğimiz nokta. komünizm ise bir ütopya. insan budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Dediklerine çoğunlukla katılıyorum zaten. Tersini söylediğim tek nokta şuydu; said: ayrıca kapitalizmde de şirketlerin, halka refah yaratmakla yükümlü olması gibi bir palavrayı savunmayacaksınız değil mi? "evet" deyin lan! höynk. Teoride kapitalizm tüketimi değil üretimi amaçladığı için evet, refah yaratma gibi bir yükümlülükleri vardır. Ama günümüz kapitalizmi "corrupted" olduğu için üretim değil tüketimi, dolayısıyla sömürüyü hedefleyen şirketler var karşımızda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Emeğin kendi karını kazanamadığı hiç bir yerde refah olamaz. Ayrıca eksik bir anket olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Ractamainus said: bu arada "zira"yı bu forumda bariz en çok ben kullanıyorumdur! kapışalım. ben kapışırım. zira ben de çok kullanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 @shadowfury urettigini satamadıktan sonra uretmenin ne anlamı var ki ? tabiki tuketimi destekliycekler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 ekonomik bilgi birikimine dair ne varsa bu konu altında hepsine hunharca tecavüz edildi ve ediliyor.. bari anketi kaldırın da daha bire anlamlı olsun.. yani yine anlamlı olmazda işte esneklik katsayısından kurtarır belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 para arzı olunca,faizler düşüyo ha şahane bi bilgi bence bu elimdeki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 yok lan tersi, faizi değiştirerek para arzıyla oynuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 valla ben bilmem,biz Merkez Bankası open market operations,discount rate,reserve rate lerle para arzına müdahale ediyo biz bunu öğrendik ! faizlerle oynama kısmına gelemedik daha sen üst sınıfsın ya karışma sen :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 iktisatçı değilim la ben. marketing^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 o zaman hiç konuşmucaksın ahah :d bitane daha şahane bilgi veriim mi,philips curve die bişi var mesela.kısa vadede; işsizlik arttıkca enflasyon azalıyo ha . bu da çok kilit bilgidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 o zaman sana kötü haberi vereyim o bilgi sadece kpss de ya da müfettiş yardımcılığı sınavlarında ihtiyacın olacak AHAHAHA seneye dersde "philips eğrisin öğrettik ama patladı bu işinize yaramayacak" diyecekler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 olsun ben bilgimle gayet mutluyum hayır iki satır şey öğrenmişim nedir senin derdin ya :d niye kırıyosun hevesimi :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar