Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mehmet Topuz Fener'e ...

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

Bonservisi modern kölelik sözleşmesi gibi algılamayalım lütfen, her futbolcuyu oradan oraya kendi rızası olmadan satamazsınız. Ha çoğu kabullenip satıldığı/takaslandığı yere gidiyor tamam ama mecbur diye birşey yok. Kayseri bizde oynasın en kötü ihtimal diyor ama adamlara 5-6 milyon euro dan fazlaya patlar 1 sene daha oynatmaları , bu sebeple eğer 1 sene daha oynatsa bile kontrat uzatmaya çalışırlar kesin. Adama aynı parayı verip birde bonservisinden olmak istemezler =P
Sosyal ağlarda paylaş

abi bosman hükmü bu olayla pek alakalı değil
bosman hükmü AB ülkelerinin futbol liglerinde ayrımcılığa varacak şekilde yabancı kısıtlaması yapmaması ve kontratı biten oyuncuların zorla takımda kalmaya devam etmesini engellemek için çıkan bir yargı kararı,bu olayla pek bir alakası yok.
aynı hükmün 1. maddesinde diyorki,hiç bir takım gerekli bonservis,eğitim vs ücretini ödemeden bir oyuncuyu oynatamaz
ve 3. maddesinde oyuncuya verilen paranın,anlaşmanın arkasında sığınıp bonservis vb ücretlerin ödenmeden transfer yapılamaz.

her halükarda
bu ülkede fenerbahçenin istedği bi oyuncuyu fenerbahçe alır
kimsede farklısını yapacak bir güç yok bence.
Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT said:

Mad_Wolf said:

ya kardesim cok basit
fulbolcu onun degil mi
adam der fb ye bedava veriyorum bjk ya 20 milyon dolar
adam bilir onu
veya satmam der bu kadar basit

şu dediklerin tamamen insan haklarına aykırı. sırf bu yüzden bosman kuralları çıktı.
bosman kurallarının bunlarla alakası yok. bosman, sözleşmesinin son yılında olan bir kaleciydi, ve sözleşmesi bittikten sonra bonservis bedelinin olmadığını savundu, ve davayı kazandı. gerçi futbolu bırakmıştı kazandığında galiba. ama neyse.

kayserispor, isterse 20 ye satar fenere futbolcuyu, isterse beşiktaşa 3 e, isterse satmıyorum arkadaşım der. bunun bosmanlık bir yanı yok ki. mehmet topuz "eeh banane gidecem beşiktaşta oynicam" derse, beşiktaş 3. yıllık geleneksel mahkemede 10 milyon euro kaybetme olayına girişir.
Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT said:

şu dediklerin tamamen insan haklarına aykırı. sırf bu yüzden bosman kuralları çıktı.

İnsan haklarıyla alakası yok durumun. Sözleşme bu, profesyönel hayat.

Adam kulüple sözleşme imzalayarak bonservisini vermiş, kulüp de istediğine satar o bonservisi.

Oyuncu onay vermediyse transfer gerçekleşmez. Ama oyuncunun istediği kulübe de satmak zorunda değil kulüp adamı.

Sözleşme imzalıyorsun, para alıyorsun, karşılığında kulübe bu hakkı bizzat kendin veriyosun. Öyle insan hakkı falan demogojisiyle sıyrılacak kadar basit değil bunlar. Sözleşme ondaysa kulüp de istediğiyle anlaşma yapar istediğiyle yapmaz. Ha kulübün anlaşma yaptığı takımı istemezse oyuncu, anlaşma geçersiz olur. Ama sırf oyuncu istio diye başka kulüple anlaşmak zorunda da değil takım.
Sosyal ağlarda paylaş

Mehmet topuz imzalamadan ,kayserispor ile fenerbahce arasinda yapilan bonservis anlasmasi hicbir anlam ifade etmiyor, kayserispor her nekadar biz ticari haklarini fenerbahceye devrettik dese de, mehmet topuz imzalamayacağı icin gecersiz olacak, ve kayserisporun futbolcusu olarak kalacak. Sezon sonu da bedelsiz olarak istediği takıma gidebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Recep Mamur ile Yıldırım Demirören'in sözleri birbirini tutmuyor ve bana Recep Mamur'un sözleri çok daha mantıklı geldi.
Mehmet Topuz da inanılmaz bi adam ben fedakarlık yaptım vs. diyor. Ben böyle yalan görmedim kimsenin kazanmadığı paraları kazanıyor fazlasını istiyor... Yüzsüzlük artık bu.
Sosyal ağlarda paylaş

daverc said:

Mehmet topuz imzalamadan ,kayserispor ile fenerbahce arasinda yapilan bonservis anlasmasi hicbir anlam ifade etmiyor, kayserispor her nekadar biz ticari haklarini fenerbahceye devrettik dese de, mehmet topuz imzalamayacağı icin gecersiz olacak, ve kayserisporun futbolcusu olarak kalacak. Sezon sonu da bedelsiz olarak istediği takıma gidebilir.

Aynen öyle.

Ama Kayseri istediğiyle sözleşme imzalar, ister fenerle ister bjk la ister gsyle, aynı şekilde istediğiyle de sözleşme imzalamak istemeyebilir, imzalamaz. İnsan hakkıyla alakası yok yani.

Ama o sözleşmenin geçerli olması için oyuncunun da imzası gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim tek istediğim , mehmet topuz kayserispora dönsün orda oynasın, sezon sonu da nereye gidicekse gitsin isterse fenerbahceye gitsin ama kayserispora 1 kuruş kazandırmasin.

Kayserispor başkanı ve menejerinin ertuğrul sağlamdan kuyruk acıları var onu çıkarmaya çalışıyorlar çok bariz, zira fenerbahcenin sağladığı aynı şartları hatta cok üstünü teklif etmisti besiktas mehmet topuz icin. Mesele paradan öte gibi gözüküyor.

Fenerbahce de mehmet topuzun kendilerinde oynamayacağını kabullenmis durumda fakat kayserisporla ortak bir tutum sergiliyorlar amaç beşiktaş a gidememesi. Zaten mehmet topuz karsiliginda sunulan teklifin laubaliliğinden belli değil mi ?

5 milyon € + 1 futbolcu. Adı belli değil bakacağiz diyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...