Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

23 yaşından sonra yazılım sektörüne bulaşmak.

kimlandracula

Öne çıkan mesajlar

Bu işin yaşı yok. 20 yaşında da başlarsın 50 yaşında da. Tabi küçük yaşta çok daha çabuk öğreniliyor ama bu her uğraş için geçerli. O yüzden yaş işine kafanı takma. Yalnız gitmek isteyip istemediğini düşün. Almanya'daki yaşam farklarını değerlendir.

Ben Almanya'dayım. Türkiye gözümde tütüyor, bir an önce dönsem diye hayal kuruyorum. Ama senin yerine olsam yine de giderdim sanırım. Almanya'yı beğenmesen, hatta işi beğenmesen bile değişik bir tecrübe olur senin için. İşe devam etmesen bile o bir sene çok şey kazandırır sana.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

23 yasina kadar ne sektorundeydin?
sanki 20 yil bi sektorde calismista, sektor degistiriyomussun gibi yazmissin.

bi sektörde olduğumdan değil,en azından başka bir mesleğin eğitimini almaktaydım.
Yazılım konusunda da sıfır bilgim olduğundan olabilitesine dair fikirleirnizi almak istedim.
Sektör biraz iddalı durdu glb asd
Neyse deniycez bakalım :)
Sosyal ağlarda paylaş

kimlandracula said:

aquila said:

23 yasina kadar ne sektorundeydin?
sanki 20 yil bi sektorde calismista, sektor degistiriyomussun gibi yazmissin.

bi sektörde olduğumdan değil,en azından başka bir mesleğin eğitimini almaktaydım.
Yazılım konusunda da sıfır bilgim olduğundan olabilitesine dair fikirleirnizi almak istedim.
Sektör biraz iddalı durdu glb asd
Neyse deniycez bakalım :)

tabiki çok iddaalı bir sektör he yapılamazmı yapılır, sadece o bir sene içinde sırf onların verdikleri eğitimle kalmayıp kendinde boş vakitlerinde hatta zamanını boşaltarak, açıklarını hızlı bir şekilde kapamalısın.
Sosyal ağlarda paylaş

Sağlam bir yazılımcı olmak için 2 hafta değil yılların tecrübesi gerekir.

Usta bir yazılımcı olmak için yılların tecrübesinin yanında bir de özel bir bilgisayar aşkı, araştırma kabiliyeti ve büyük bir uğraş gerekir.

2 haftada sadece gerekli programların nası kullanılabileceği öğrenilebilir, hafiften hello worldler ve birkaç şey daha. Bir projede yer almak için eğer eğitim sıkı ise yine aylar gerekir. Aylar sonunda bile bilgi hep teoride olacağından pratik olmadığından hızlı bir üretim yapılamaz çünkü kafa karıştırıcı birçok hata anlam verilmesi gereken birçok olay ile karşılaşılanacaktır.

Ha ama üstte dediğim gibi 1 yıl iyi bir süre, bu sürede pratikte de bir projede yer alınabilecek duruma gelinir. Ama 2 hafta değil :)
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand said:

Sağlam bir yazılımcı olmak için 2 hafta değil yılların tecrübesi gerekir.

Usta bir yazılımcı olmak için yılların tecrübesinin yanında bir de özel bir bilgisayar aşkı, araştırma kabiliyeti ve büyük bir uğraş gerekir.

2 haftada sadece gerekli programların nası kullanılabileceği öğrenilebilir, hafiften hello worldler ve birkaç şey daha. Bir projede yer almak için eğer eğitim sıkı ise yine aylar gerekir. Aylar sonunda bile bilgi hep teoride olacağından pratik olmadığından hızlı bir üretim yapılamaz çünkü kafa karıştırıcı birçok hata anlam verilmesi gereken birçok olay ile karşılaşılanacaktır.

Ha ama üstte dediğim gibi 1 yıl iyi bir süre, bu sürede pratikte de bir projede yer alınabilecek duruma gelinir. Ama 2 hafta değil :)

ya herkes super usta yazilimci ya sektorde calisan lutfen. Baslangictan bahsediyoruz tabii +gaz
Sosyal ağlarda paylaş

bende 5 senedir yazılım sektörüyle haşır neşir olmaya çalışıyoruma ama bitürlü tutturamadım. Yani bazı dönemler gaz geliyor hadi yaparım diye bazende kaçıyor. Ama artık son gazımdayım yaşta 26 dolayısıyla 30 yaşına kadar bu boku öğrendim öğrendim yoksa zaten az para kazanmaya devam edicem.
Yani senin 23 yaşında olduğunu biliyoruz
benim 26 yaşımda olduğumu biliyoruz
senin amerika gibi bi fırsatın var
benim yok
seni döverim gitmezsen...
Sosyal ağlarda paylaş

tavsiyem okul öğrencisi gibi kitap okuman olacaktır.
direk c#'dan değil ama c'den başla. hem c öğrenmiş olursun hem de programcılık temelin olur.
hatta ilk başta pseudocode ve algoritma meselesini de öğren. programcılık öğrenmesinde kolaylık sağlar sana. temel programcılık prensiplerini kapıyorsun ordan. hem iş yerinde pseudocode kullanıyorlarsa apışıp kalmazsın :)

23 yaşında yazılım sektörüne bulaşmak kolay, eğer hızlı bir şekilde kitap okuyup dilleri öğrenmeye başlayabilirsen. yani ilk zamanlarda yoğun bir çalışma olayı olacak. eğer bunu kaldırabileceğinden eminsen git derim.

bir de "çocukluktan beri uğraşman gerekir yoksa bir halt olmaz" olayına karşıyım. internetten kod kopyala yapıştır şeklinde "programcı" olan çocukların yazılım sektörüne pek katkısı olmuyor. ama sistemi kavrayıp bunu yazılım sektöründe pratiğini gören kişiler epey donanımlı oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

abi paticik'te bu muhabbet hep oluyor. programcılık feci über süper bir şey sanki. hep böyle bir abartı mevcut. elektro-gitardan başlama da klasik gitardan başla der gibi..

her seferinde aklıma okuduğum bir yazı geliyor. link vermek istiyorum falan da.. yine vermeyeceğim anasını satayım.

o yazı da şöyle diyor ama basitçe; sanmayın ki yazılımcı olunca başlıyorsun yaratıcı, eğlenceli, heyecanlandırıcı projeler geliştirmeye. yok abi öyle bir şey. dünya üzerindeki yazılımcıların çoğunun işi db'den data okumak. evet ulan bu yani. neyi abartıyorsunuz ya.. her firma sanki ar-ge elemanı falan arıyor mübarek.

herkes bir gün sergey brin olcak çünkü değil mi? "olm bi program yapcam var ya.. of!"

ya ben hiç idealist değilim. ya siz çok idealistsiniz.

hafif de off-topic oldu ama. neyse yani korkma git hocam. çalışınca yapılmayacak iş yok (gaz). sonuçta bu işi sevmeyebilirsin de. kendini işin o tarafına hazırla asıl sen. çünkü farklı bir doğası var. masabaşı, bazen saatlerce bilgisayara kapanmak falan..
Sosyal ağlarda paylaş

Devilmanta said:

bende 5 senedir yazılım sektörüyle haşır neşir olmaya çalışıyoruma ama bitürlü tutturamadım. Yani bazı dönemler gaz geliyor hadi yaparım diye bazende kaçıyor. Ama artık son gazımdayım yaşta 26 dolayısıyla 30 yaşına kadar bu boku öğrendim öğrendim yoksa zaten az para kazanmaya devam edicem.
Yani senin 23 yaşında olduğunu biliyoruz
benim 26 yaşımda olduğumu biliyoruz
senin amerika gibi bi fırsatın var
benim yok
seni döverim gitmezsen...

TR'de yapamayan insanlarin, istisnai olmadikca, ABD'de de yapamayacagini belirtmek isterim. Temelde hicbir farki yok.

Ract'a katiliyorum. Cok yerinde bir tavsiye. Bunun idealistlikle bir alakasi yok; tamamen isin icine girmeden, hayalperestlikle alakali bir sey (sakin hayal kurmak iyidir falan demeyin, burada bahsedilen sacmalama derecesinde ruyalar).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...