Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

General Motors iflas etti!

Sam

Öne çıkan mesajlar

ntvmsnbc haberi

said:
ABD'nin 101 yıllık otomotiv şirketi General Motors iflastan korunma yasasına başvurdu. GM, ABD şirketler tarihinin üçüncü büyük iflası oldu.

Merkezi, ABD otomotiv şirketlerinin kalbi sayılan Detroit'de bulunan GM, 34 ülkede otomobil ve kamyon üretiyor, 244 bin 500 kişiyi istihdam ediyor ve 140 ülkede araç satıp servis olanağı sağlıyor.

Bünyesinde Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, HUMMER, Opel, Pontiac, Saab, Saturn, Vauxhall ve Wuling gibi markaları bulunduran GM, geçen yıl 8.35 milyon adet otomobil ve kamyon sattı.

Geçen yıl GM'den daha fazla araç satan Japon otomobil üreticisi Toyota, 77 yıldır ilk kez GM'yi tahtından etti. GM, bugüne kadar yaklaşık 20 milyar dolarlık devlet yardımı aldı.

oh, geçmiş olsun. gene dalgalanacak gibi piyasalar. cidden dev gibiydi şirket.
Sosyal ağlarda paylaş

kaynak aktarmıyolar da devletleştiriyolar sanırım

said:

Otomotiv sektörü virajı alabilecek mi?
General Motors'un kreditörlerinin çoğunun, hükümetin 27 milyar dolarlık borca karşılık yeni General Motors'tan hisse alma teklifini kabul ettiği bildirildi.

Bu, General Motors'un iflastan korunma sürecinden çıkmasını hızlandıracak bir gelişme olarak yorumlanıyor.

YÜZDE 60'I DEVLETE
Bir zamanlar ABD'nin ekonomik gücünün sembolü olan General Motors'un, iflas sürecinden 60 ila 90 gün arasında çıkması hedefleniyor.

ABD hükümetinin, General Motors'taki payının ne olacağı netleşmeye başladı. Buna göre, ABD hükümeti General Motors'a 50 milyar dolar kaynak aktarılması karşılığında şirketin yüzde 60 hissesine sahip olacak. 50 milyar dolar, yılbaşından bu yana verilen 20 milyar dolarlık kaynağı da içeriyor.

Kanada hükümeti, 9.5 milyar dolarlık yardıma karşılık yüzde 12 hisse alacak. Hisselerin geri kalanı ise işçi sendikasına ve kreditörlere ait olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

galiba bu amcalardı savunmalarını göstermişti devletten yardım isteme şeyinde tvde.

avukattı galiba tipler ama showmen tadında yapmışlardı savunmalarını çok kötüydü, ama karşılarındaki amca yememişti "verdiğiniz kağıtlara bakarak önümüzdeki 3-5 ayı göremeyeceğinizi söyleyebilirim niye size yardım edelimki falan demişti" yargıçtı sanırım hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

bunları kurtararak kendi poposunu kurtarcak bence abi,şimdi iktisat okuyorum daha 1.sınıf,yeni yeni öğreniyoruz neyin ne olduğunu,dolayısıyla şu anda atıp-tuttuğum şeylerin iktisadi açıklamaları çok doğru olmayabilir biliyorum : p ama bence bunları kurtarıp götü kurtarır devlet,kendi alkışladım.
hürmetler !
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...