ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 nileppezdel said: Ha askere gitmişim ha hapse girmişim. Gıcık oluyorum şu devlete..
cokiyi Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 En guzeli gideceksin ve geri gelmeyeceksin.
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Cuce said: Quadrophenia said: Cons said: askerlik yapmadan vatandaşlıktan çıkılmıyor. c) Herhangi bir suç nedeniyle aranmakta olan kişilerden olmamak, belki yurtdısında, askerlik tecil durumunda falan çıkma olayı vardır. bilemiyorum. zaten yurtdısında çalışan adama dövizli askerlik olayı da "aman vatandaşlıktan çıkmasın herif 5/15 ay askerlik yüzünden, ilerde ülkeye dönerse döviz vs getirir. biz bunu kaçırmayalım" mantığı ile sürdürülen bir askerlik tipi bence.
Quadrophenia Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Cuce said: ama yamıyacağın anlamınada geliyor. sonucta tecil hakkını devlet "askerliğini 2 yıl sonra yapıcak" diye kabul ediyor, "2 yıl icersinde yırtarsan sorun yok" diye değil. bende hukukcu falan değilim tabiki, ama askerlik yüzünden cifte vatandaşlıklarının diğer tarafında askerlik yerine sosyal hizmet yapan, veya vatandaşlık değiştirmelerine izin verilmiyen insanlar var. Pratikte uygulanışını ben de ayrıntılı bilmiyorum, ancak askerliğini yapmadan vatandaşlıktan çıkan insanlar var. Çifte vatandaşlıktan yararlanırsan halen yapmak zorundasın tabii ki askerlik, sonuçta halen Türkiye vatandaşısın. İzin verilmemesi garip olur, düşün yani Amerika vatandaşı olmuşsun, Türkiye devleti seni zorla silah altına alacak. Ha başka ülke vatandaşlığına girmek tabii ki zordur, Türkiye'yi arkanda bırakmak zordur çoğu kişi için orası ayrı konu tabii ki.
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Çifte vatandaşlıktan yırtma olayı şöyle oluyor; Türkiye değil de diğer vatandaşlık kazandığın ülkede yapıcam diyorsun askerliğimi. Giriyorsun askeriyeye, dil vs de bilmiyorsan mala bağlıyorsun, akabinde ruh sağlığı bozuk bir şekilde atar yapıyosun sağa sola. askeriye senden adam olmaz al tezkereni yallah diyor. xD
kimlandracula Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 askerlik zorunlu olup boşu boşuna bu kadar para harcanacağına açsın bi meslek okulu işsiz güçsüz adamlara eğitim versin. Gidip patates soyunca askeriyede vatan borcumu ödeyeceksem iki kilo patates bağışalrım soyulmuş
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 askerlik boş, devlete borcum yok, 1 senem boşa gidiyor diyen arkadaşların bundan böyle bir lafını bile ciddiye almayacağım kusura baksınlar veya bakmasınlar. önce savaş çıkarsa savaşırız diyorsunuz, eğitimini almadan neye savaşacaksınız? orduda yapılan temizlik gibi şeyleri boş işler görüyorsunuz ama bu en basit ordu düsturunu öğrenmeniz için yapılır. "emir almak". tabi sizin kafanız buna basmıyor. emir almaya alışmamış adama savaş durumunda nasıl güveneceksin? ölün diye emir veriyor komutan "ölün" diyor. herhangi bir savaş durumunda da böyle diyecek sana "öl" diyecek ve gidip öleceksin. boş boş konuşuyorsunuz rezil ediyorsunuz kendinizi. yok ben okuyorum eğitimsizler gitsinmiş. senin şu lafın anca bir üniversiteyi bitirdiğinin ama insanlık namına bir şey öğrenemediğinin göstergesi. sen eğitimli falan değilsin! devlete borcum yok diyen saf insan. senin devleti sevmediğin gibi emin ol bizde seni sevmiyoruz. askerlik sırf devlet için mi yapılıyor? millet sevgisi ne olacak? ben yapıyorsam benim için kanını dökmüş insanlara borcumdan dolayı yapacağım. şehit gördün mü sen hiç? üstünde bayrak olan bir tabut? istediğin kadar vergi ver güzelim. burjuva ol, aristokrat ol bana o adamın verdiği canın bedelini söyle bakalım! tüm mal varlığın bir şehit etmez. benim için sınırları koruyan, kanını döken insanlar varsa bende onlar için aynı görevi seve seve yaparım.
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 ordu yapılan temizlik ve savaşta verilen öl emri evet. bence bir bilim adamı, mühendis vb savaşta öleceğine canlı kalsa ülkesine daha faydalı olur. öte yandan yaşamak insanın en temel haklarından biridir dolayısıyla isteyen yaşamayı seçebilir ve millet sevgisi gibi hiç bir kavramı kullanarak o insanı suçlama hakkınız olamaz.
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 zorunlu askerlik savunulacak bişey değil ama savunuluyor malesef. aynı parayla domates tarlası satın almak varken 1 kasa çürük domatese fit olmak gibi bişey zorunlu askerlik.
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Milamber said: önce savaş çıkarsa savaşırız diyorsunuz demiyorum Milamber said: devlete borcum yok diyen saf insan. senin devleti sevmediğin gibi emin ol bizde seni sevmiyoruz. lütfen sev saf insan Milamber said: ben yapıyorsam benim için kanını dökmüş insanlara borcumdan dolayı yapacağım. şehit gördün mü sen hiç? üstünde bayrak olan bir tabut? istediğin kadar vergi ver güzelim. burjuva ol, aristokrat ol bana o adamın verdiği canın bedelini söyle bakalım! tüm mal varlığın bir şehit etmez. benim için sınırları koruyan, kanını döken insanlar varsa bende onlar için aynı görevi seve seve yaparım. ben mi öl dedim ölene? bana mı sordular savaşırken? sorsalar savaşmayın ölmeyin derim. sana hayırlı ölüşler.
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 zorunlu polislik diye bi sistem olsa, her vatandaş ömrünün 15 ayını polislik yaparak geçirse, eminim bunu da savunan insanlar çıkardı. iç savunma uzmanlık gerektirir, dış savunma kelle sayısı gerektirir. var mı böyle bir mantık? ortaçağda öyleymiş diye hala öyle olması gerekmiyor. zihinler çağ atlamadıkça alet edavatımız 10 çağ üstüste atlasa faydası yok.
eight Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Erkek olabilmek için 1 yıl patates soyması gerektiğini düşünen arkadaşlara selam ederim. Cons a da kocaman bir artıbir.
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 fenris said: firatram said: Werewolf said: firatram said: Bütün büyük devletler diyorsunda çin'den tut diğer büyük devletlerin çoğunda askerlik ağır ve zorunlu. Pfff http://en.wikipedia.org/wiki/File:Conscription_map_of_the_world.svg Rusya, çin, Almanya, Meksika.. Bunlar yetmez mi ? çin i geç. sırf ekonomik bakımdan güçlü olmaları örnek alınmaları gerektiğini göstermez. devamını okumadım topicin de almanyada zorunlu "askerlik" yok istersen zivildienstleiter denilen şeyden olup sosyal hizmet verebiliyosun askerlik yerine ki aksam evine filan da gidebiliyosun
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Bu konu harbiden cok hassas bir konudur. Ne kadar askere gidip gelmis arkadasim varsa yaptiklari yorum sudur; "Cok farkli bir deneyim. Her erkek yapmali. Vatan borcudur. Adam oluyorsun". Bunu diyen adamlarla icki sofrasina oturup, kafalar guzelken muhabbet edersen, genellikle duydugun sey ayikken soylediklerinin tam* zitti oluyor.
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Oha okudumda bu topice baya gerizekalı gelmiş.
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Estel_Anorien said: şimdi şöyle bir örnek vereyim kendimden. 21 yaşındayım ve üniversite 1. sınıfı bitiriyorum (fransızca hazırlık 4 sene lise 1 zorunlu hazırlık falan filan) en iyi ihtimallerle 24 yaşında üniversiteden mezun olacağımı düşünürsek üstüne 2 sene yüksek öğrenim 2 sene de doktora gibi birşey koy 28 uygun tertibi bekle askere git gel 30 yaşında iş hayatına atılabilecek kıvama geliyorum. siz şirken yöneticisi olsanız 30 yaşında iş tecrübesi 0 bir adamı da işe almayı düşünür müsünüz? falan filan gibi. 28 yaşında da düşünmem eğer ona bakıyorsan ve ben de senin gibi 24 yaşında mezun oluyorum universiteden(bu sene)
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 4 sene master + doktora yapiyor ve bu donemde hicbir is deneyimi kazanmiyorsan zaten adam gibi bir yerde ise girmeyi hak etmiyorsun demektir. Yani* is vermemeleri normal.
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Bence (yurtdışına çıkılmayacaksa) lisans öğreniminden sonra askere gidip gelmek en iyisi. erteledikçe daha büyüyecek, çığ misali. yapar gelirsin, sonra doktora/master çizersin yolunu.
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 oha masaüstüne cevpa yazdım buraya geldim
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 biricnisi, master+doktora iş hayatına yönelik bilgi katmaz. akademik kariyerdir o. ikincisi, doktora 2 yıl sürmez.
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 allahtan goz bozuklugundan curugum de yıllardır butun bu muabbetlere, he he diye uzaktan bakıyorum
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 fizban said: biricnisi, master+doktora iş hayatına yönelik bilgi katmaz. akademik kariyerdir o. ikincisi, doktora 2 yıl sürmez. 2+2 master+ doktora sekilde bitirebilirsin Turkiye'de. (Bitiremezmisin yoksa?) Yurtdisinda da genelde 2+4 oluyor, atilmazsam en azindan benim plan o yani.
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 olayı ne güzel çarpıtıyorsunuz. iddia ne? -askerlik gereksiz, cvp: gerekli, savaştayız, tehdit altındayız. her gün insanlar ölüyor, geçmişte isyan teşebüsleri oldu, şehir ve köy bastılar. -zorunlu askerlik gereksiz, cvp: bunu yetkililerden daha iyi mi biliyorsunuz? ordu bana şu kadar asker gerekiyor diyorsa ve etrafımız bu kadar dengesizse ben onlara inanmak zorundayım. -eğitimli askerlik yapmasın, ölmesinde, cvp: 1.si anayasaya aykırı hani eşitlik fln. burada kızlarda askerlik yapsın diyebilirsiniz cevap veremem, israil gibi nüfusu az olan bir ülkede evlenmezse yapıyorlar. 2. si kimin daha değerli olduğunu nasıl belirleyeceğiz. bir diploma insanın değerli olduğu anlamına gelmiyor. tamamen gereksiz bir bireyde olabilir üniversite bitirmiş mühendis bir insan. örnekleri bolca mevcut. -süresi çok uzun, cvp:bak buna bende katılıyorum. 12 ay uzun. 6 ay yapıp bitiricektik, ama askerlik gereksiz falan diyemem. herkes eşit yapsın deniyorsa başımın üstünde yeri var. 6 aya ineceksede herkese insin. bu süreyi belirleyecek veri bende yok. ordu belirliyor ihtiyaçlarımızı. bir sivil olarak kaç asker gemi füze fln lazım belirliyebiliyorsanız duyurusunu yapın haklı bulursak destekleriz. -ben hümanistim, korkuyorum, devleti sevmiyorum fln cvp: bende hümanistim. bende korkuyorum. ama benim için ölen insanlar varken. "ben mi ölün dedim?" gibi rezil bir cevap veremem. herhalde onlarda ölmeyi planlamıyorlardı. onların da hayalleri vardı. keşke savaş olmasa, şu teröristleri bitirebilsek ama olmuyor tehlikeli bir bölgedeyiz yaşamak istiyorsak bu mücadeleyi vereceğiz. kimse askere gitmese keşke, savaş olmasa, sınırlar kalksa herkes sevişse ne güzel olur ama dünya böyle güzel bir yer değil ben o kadar şehit verirken onların hatırasına saygısızlık yapamam, aile terbiyem buna izin vermez. sizin veriyorsa yapacak bir şey yok.
Öne çıkan mesajlar