Cons Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 bide herkes askeri memuriyet yapmışta, doğuya düşüp bok yoluna ölmekte var.
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 nileppezdel said: Mevcut sistem yanlışsa sistemi değiştirmek için çabalamak gerekmez mi? Mevcut sistem neyse o diyeceksek bir gün bir sistem getirirler seve seve uygulamazsak öyle uygularız işte mevcut sistem bu, kanun bu diye.. valla sisteme bi eleştri falan getirmek ya da çözüm sunmak için yazmadım. sadece "vatan borcu" konseptinin komedisine istinaden karaladım
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 özlerdik be seni... edit: Yok yok bizide al götür buralardan. Daha iyi :/
Trigger Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 firatram bize vatan borcu var deme mantıklı bişeyler söyle bizde gidelim askerliğe.
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Ya nasil aylarca devlet beni alikoyabilir? Hem devlete yukum hem de benden caliyorlar. Gonullu olsun askerlik iste, gitmek isteyen cok adam var.
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 valla ben yedek subaylık kalkmasa yedek subaylık yapardım herhalde o sırada da bir şeyler çalışmaya okumaya devam ederdim. yedek subaylığın daha rahat olacağını düşünüyordum o konuda erlikten. gönüllü öğretmen falan da olurdum ama tabi temel bilimler olduğum için mühendis subay olamam sdf ama ben zaten doktora falan yapacağım için 28ine kadar yolu var, o zaman ne olacak merak ediyorum.
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Ardeth said: valla ben yedek subaylık kalkmasa yedek subaylık yapardım herhalde o sırada da bir şeyler çalışmaya okumaya devam ederdim. yedek subaylığın daha rahat olacağını düşünüyordum o konuda erlikten. gönüllü öğretmen falan da olurdum ama tabi temel bilimler olduğum için mühendis subay olamam sdf ama ben zaten doktora falan yapacağım için 28ine kadar yolu var, o zaman ne olacak merak ediyorum. simdi 20li yasların basındaysan sistemin en az 2 kere daha degisecegi kesindir abi
Valeron Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 benim anlamadığım olay şu, adam yapmam diyince niye hapis yatıyo ya ? la ne saçma iş. vatandaşlık olayını düzeltmişler,bunu nie düzeltmemişer ki
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 çünkü "askerlik yapmadığın sürece hapis yatacaksın" cezasının yanında vatandaşlıktan atılmanın çok manası yok heh. ya da vatandaşlıktan atınca gerekli yaptırımları uygulayamıyorlardır belki, bir kere hapise girip çıkınca bir daha seni askere alma hakları kalmıyordur vatandaş olunca, bu hakkı sonsuza kadar korumak için yapmışlardır sdfsdf
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Cons said: bide herkes askeri memuriyet yapmışta, doğuya düşüp bok yoluna ölmekte var. Utan kendinden yemin ediyorum. Terbiyesizliğin bu kadarı. Onca insan bok yolunamı gitti. O kadar insan ne için öldü, bok içinmi ? Vatan=bok'mu... Afedersiniz ama sı.arım böyle anarşist duyguların içine. Çokmu zorunuza gitti 15 ay disipline girmek ? Erkek adam değilmisiniz, Aaa ama pardon dünya küreselleşti dimi ? Artık sınırlar pek önemli değil dimi ? Artık amerikadaki bir insanla türkiyedeki bir insan ortak değerlere sahip değilmi ? Atatürk'le birlikte ölen o kadar insandamı bok yoluna gitti. Kıbrısta çeteciler basarken Türk köylerini o kadar insandamı bok yolunamı gitti ? 15 ay disiplin zorunuza gidiyor, ne için 4 yılınızı hayatınızın kalanını bir firmada işe girmek emir altına girmek için okuyorsunuz. Bana birde mantıklı açıklama yapın diyorsunuz ? Mantıklı konuşun. Türkiye büyük bir ülkemi ki ambargo koyup siyasi olarak zaferler kazansın ? Türk ordusu bu ülkede cumhuriyetin ve Türkiye'de yaşayan halkın tek koruyucusudur. Bu oyunları yutarmı bu ülke ya ? PKK teröründe ölen 40.000 kişide gitmeseydi o halde... Elbette her Türk asker doğmaz, her insan asker doğar aslında. Bir şeyler için savaşır hayatında. Bu gerek mesleği olsun gerek hayatı olsun. Dolayısıyla insan her daim kendini savunmalı bırakmalıdır. Yoksa ABD gibimi yapalım, para verip abi kurtarın buralarımı diyelim ?. Bu ne biliyormusunuz, o yukarıda örnek verdiğim insanın daha az bir başarıya razı gelip mücadelesini bırakması. Ama insan savunduğu toprakların üzerinde anasını, babasını, çocukları düşününce gerekirse 20 saatde nöbet tutmalı... Şimdi diyiceksiniz ki ordu geneliyle ne alaka ? Çok alaka.Örneğin AB yasalarından kaçı TC'nin çıkarı için Allah aşkına. Bu dediklerinizde bunları destekler nitelikte. Buda askeriyeyi kutsal gören Türk halkı için bir ordu karalama kampanyası. Evet ordu kutsaldır. Ordu her yerde kutsaldır. said: @firatram: Devlet bana olan insan gibi kaliteli hizmet borcunu ödesin, devletlik işini yapsın önce. Bu halkına bağlı bir şey. Uyutulmuş bir halka sahipsen, uyandırmaya çalış o halde. Dallama herifleri getirmesinler başlarına. said: Çoğu büyük ülkede askere gitmezsen kamu hizmeti yapabiliyorsun aynı sürede evinde yaşayarak baskı olmadan mis Kamu hizmeti güzeldir ama sınırda nöbet tutmanın yerini alamaz. said: Ayrıca vergi almayı biliyolar, vergi vererek borç ödeniyo bence gayet. O vergileri cebe indiriyorlar bi de hani.. İndirtme arkadaş, senin iktidarın. Git mücadele eden bir çok insan var katıl onlara. İnsanları aydınlat. said: Bu şekilde savunmanızı anlayamıyorum askerliği. Statü farkı olan insanları kaynaşytırmak daha mantıklı.. Eğitimsizleri eğitmek de bir yerde mantıklı ama köküne inmezsen sorun çözülmez. Hazır ünide okumuş eğitimli adamı askere göndermek de mantık dışıdır. Niye, üniversitedeki öğrenci bu ülkede yaşamıyormu ? Nedir onun okumamışlarla arasındaki fark. Eğitimidir. Peki ya okumamış insanın ? Onunda becerisidir. O halde becerisi olan kaka, eğitimi olan değerlimi oluyor ? Nasıl bir mantık bu nasıl halkçılık ? Sırf 15 ay dayanmamak için bari toplumsallığa, 3.dünya ülkesi laflarına falan sığınmayın.
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 heh ben de ardeth'in dediğini düşündüm haberi görünce, bir kere sürünüp kurtulamasın millet diye değiştirdiler gibi durmuş.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 @firatram: Bence Orçun orada bok yoluna derken şu salak PKK sorununun 30 senedir çözülemeyişine atıfta bulundu. Vatan=bok falan demedi. Okumuş insanı askere göndermek ve hayatından çalmak anlamsızdır. Halkı uyandırmak devletin görevidir. Cahil halkı daha da cahil bırakarak her türlü uyanışa hayır diyorlar. Vatan borcu diye diye seni de uyutmuşlar mesela..
Reogmar Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 mimar ın mühendis in sistemli ölüme yollandığı bu güzel sistemin update i çok sağlam geldi :D
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Okuyan insanda, okumamış insanda bu vatanın insanı ve eşit. Her ikiside askere katılmak zorunda ve katılacak. Her ikiside yanyana çarpışacak. Yoksa ne olucak elit bir kitlemi ? Sizin burada projelerinizi güvenle bitirmeniz için onlar oralarda 15 ay sürünücekmi ? Hizmetçimi onlar ? Halkçılıkmı bu ? Eşitlikmi bu ?
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Ee hayır? Savaş çıkınca okumuş adam da çarpışacak tabi ki. Bence kimse yapmasın ama hazırda asker olsun diye yaptırılıyorsa da, halkın eğitimsiz kesimi eğitim alsın diye yaptırılıyorsa da okuyan kesim hayatına devam ederken eğitimsiz kesim askere gitmeli. Bunun eşitlikle ilgisi yok. Olmamalı da zaten. Yoksa doktor x lira alırken inşaat işçisi niye y lira alıyor muhabbetine gider bu..
GEd Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 gomunizm gelsin , prof ile isci ayni ucreti kazansin
Snefru Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Ne kadar çok zengin çipi varmış bu paticikte.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 He aynen öyleyim. Zengin olmaya bağladınız ya askerlik konusunu saçma bulmamı.. Tebrik ederim
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 hazır konu ile alakasız hedelemeler yaşanırkene "dil borcu"dur! ödenir! diyip görevimi yerine getireyim.. soru edatı olan mi ayrı yazılır. bugün de görevimi yerine getirmiş olmanın huzuru ile gün batımına doğru at sürmeye gittim. dönücem
Dennis Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 firatram said: Cons said: bide herkes askeri memuriyet yapmışta, doğuya düşüp bok yoluna ölmekte var. Utan kendinden yemin ediyorum. Terbiyesizliğin bu kadarı. Onca insan bok yolunamı gitti. O kadar insan ne için öldü, bok içinmi ? Vatan=bok'mu... Afedersiniz ama sı.arım böyle anarşist duyguların içine. Çokmu zorunuza gitti 15 ay disipline girmek ? Erkek adam değilmisiniz, Aaa ama pardon dünya küreselleşti dimi ? Artık sınırlar pek önemli değil dimi ? Artık amerikadaki bir insanla türkiyedeki bir insan ortak değerlere sahip değilmi ? Atatürk'le birlikte ölen o kadar insandamı bok yoluna gitti. Kıbrısta çeteciler basarken Türk köylerini o kadar insandamı bok yolunamı gitti ? 15 ay disiplin zorunuza gidiyor, ne için 4 yılınızı hayatınızın kalanını bir firmada işe girmek emir altına girmek için okuyorsunuz. Bana birde mantıklı açıklama yapın diyorsunuz ? Mantıklı konuşun. Türkiye büyük bir ülkemi ki ambargo koyup siyasi olarak zaferler kazansın ? Türk ordusu bu ülkede cumhuriyetin ve Türkiye'de yaşayan halkın tek koruyucusudur. Bu oyunları yutarmı bu ülke ya ? PKK teröründe ölen 40.000 kişide gitmeseydi o halde... Elbette her Türk asker doğmaz, her insan asker doğar aslında. Bir şeyler için savaşır hayatında. Bu gerek mesleği olsun gerek hayatı olsun. Dolayısıyla insan her daim kendini savunmalı bırakmalıdır. Yoksa ABD gibimi yapalım, para verip abi kurtarın buralarımı diyelim ?. Bu ne biliyormusunuz, o yukarıda örnek verdiğim insanın daha az bir başarıya razı gelip mücadelesini bırakması. Ama insan savunduğu toprakların üzerinde anasını, babasını, çocukları düşününce gerekirse 20 saatde nöbet tutmalı... Şimdi diyiceksiniz ki ordu geneliyle ne alaka ? Çok alaka.Örneğin AB yasalarından kaçı TC'nin çıkarı için Allah aşkına. Bu dediklerinizde bunları destekler nitelikte. Buda askeriyeyi kutsal gören Türk halkı için bir ordu karalama kampanyası. Evet ordu kutsaldır. Ordu her yerde kutsaldır. said: @firatram: Devlet bana olan insan gibi kaliteli hizmet borcunu ödesin, devletlik işini yapsın önce. Bu halkına bağlı bir şey. Uyutulmuş bir halka sahipsen, uyandırmaya çalış o halde. Dallama herifleri getirmesinler başlarına. said: Çoğu büyük ülkede askere gitmezsen kamu hizmeti yapabiliyorsun aynı sürede evinde yaşayarak baskı olmadan mis Kamu hizmeti güzeldir ama sınırda nöbet tutmanın yerini alamaz. said: Ayrıca vergi almayı biliyolar, vergi vererek borç ödeniyo bence gayet. O vergileri cebe indiriyorlar bi de hani.. İndirtme arkadaş, senin iktidarın. Git mücadele eden bir çok insan var katıl onlara. İnsanları aydınlat. said: Bu şekilde savunmanızı anlayamıyorum askerliği. Statü farkı olan insanları kaynaşytırmak daha mantıklı.. Eğitimsizleri eğitmek de bir yerde mantıklı ama köküne inmezsen sorun çözülmez. Hazır ünide okumuş eğitimli adamı askere göndermek de mantık dışıdır. Niye, üniversitedeki öğrenci bu ülkede yaşamıyormu ? Nedir onun okumamışlarla arasındaki fark. Eğitimidir. Peki ya okumamış insanın ? Onunda becerisidir. O halde becerisi olan kaka, eğitimi olan değerlimi oluyor ? Nasıl bir mantık bu nasıl halkçılık ? Sırf 15 ay dayanmamak için bari toplumsallığa, 3.dünya ülkesi laflarına falan sığınmayın. Doğuda ölen insanların çoğu, profosyonel asker olmadıkları için öldü. Allah rahmet eylesin, kendi canları pahasına bizi korudular, ama başka bir yol daha vardı, adam gibi senelerce eğitim verip, zaten ömrünü dağda geçirmiş, silahla yatıp kalkan adamların karşısına profosyonel asker çıkartmak. Askerlik hepten kalksın diyen de yok zaten, 3-4 ay olsun, patates soymayalım, asker eğitimi alalım o sürede. 3 el ateş edip, sonrasında "en iyi ihtimal ile" memurluk yapmanın bir anlamı yok. Okumamış insanın becerisi demişsin de anlamadım orayı, okumamış adamlar becerikli oluyor da okuyan insanlar beceriksiz mi oluyor. Becereksiz adamız bari eğitimimiz mi olsun diyor okuyanların hepsi? Ya da okumayanların hepsi 10 parmağında 10 marifet, eğitime gerek yok mu diyor? Okumamış adam 18 yaşında gider, yapar askerliğini 19 yaşında gelir. Hayata başlamak, iş bulmak, o işte ilerlemek için bolca zamanı vardır. Okuyan adamın askere gitme yaşı 22-27' dir. O yaşta 1 seneyi boşa geçirmek neler kaybettirir biliyor musun insana? Ama birşey demiyorum aynen devam, her Türk asker doğar zaten ver gazı, elindeki mevcut iyi eğitimli adamlarını da yurtdışına kaçır, arkalarından el salla, sonra da gelişmeyi bekle.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 firatram said: Yoksa ne olucak elit bir kitlemi ? Sizin burada projelerinizi güvenle bitirmeniz için onlar oralarda 15 ay sürünücekmi ? Hizmetçimi onlar ? Halkçılıkmı bu ? Eşitlikmi bu ? iki insan da katma deger yaratiyorsa, ulkesine daha cok katma deger yaratanin katma deger yaratmaya devam etmesi her iki taraf icin de daha karli bir cozum. elitizm degil bunun da adi, toplam fayda maksimizasyonu.
Law Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Okumuş adam argümanına katılmıyorum. Hayat kısa her anı değerli, bu açıdan okumuş içinde, okumamış içinde kayıp zaman kayıpdır. Ya herkes için kaldırılsın yada orta bir yol bulunsun.
Öne çıkan mesajlar