Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vicdani retçiler vatandaşlıktan atılmayacak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İşçi/İşveren olarak çalıştığını kanıtlaman lazım belgeler ile.

Yani yurtdışında hem okuyup hem çalışıyorsan kabul edilir heralde. (ama devlet burslarıyla falan oradaysan, o da kabul edilmiyor galiba.)
Mesaj tarihi:
elesso said:

doktora yaptığın süreç sayılıyomu o 3 yıl içinde

Sayiliyor diye biliyorum. Yeni mezun bir arkadas 28 gun yapti.
Sayilmasa bile bitince 3 sene calisma iznim var. Onu tamamlayip gelirim.
Mesaj tarihi:
Greeny said:

herşeyin ötesinde ailenizden ayrılıyorsunuz

Aileden ayrılmak ne demek ya sdfgadfhaha kaç yaşında adamsın ne ailesi

Bide zorunlu kamu hizmetinde en fazla şikayet edersin işte, ben yurtdışına kaçmazdım mesela. Arada baya bi fark var. Askerlik baya baya boktan bi müessese.

Bu arada halkı askerlikten soğutmak diye bi kanun vardı dimi? Varsa yan basar mıyım onu da merak etmiyor değilim.
Mesaj tarihi:
axedice said:

Greeny said:

herşeyin ötesinde ailenizden ayrılıyorsunuz

Aileden ayrılmak ne demek ya sdfgadfhaha kaç yaşında adamsın ne ailesi

karısından, çocuğundan bahsediyo belki :P
Mesaj tarihi:
Sufi said:

hayır benim bakış açımla mesele o değil. ben zorunlu askerliğe karşıyım, biliniyor zaten de sebeplerim bu konular değil. ileri derecede uzmanlık isteyen bir işin newbielere yaptırılmaya çalışılması.

yok askerlik olgunlaştırırmış, adam edermiş... geçiniz efendim, külliyen safsata. biz okullarımızla kültürümüzle insanları adam edemiyoruz, askeriye onları yontuyor. kalsın. almiyim ben.

ah işte gençlerimiz sadece 1-2 yılı kurtarmak olarak görüp argümanları öyle kurmasa.

şu "ordu okul gibidir" de en acayip savunması olsa gerek zorunlu askerliğin herhalde. normal zorunlu okulunun zerre işe yaramadığını, askerde okuma öğrettiğini kabullenen bir ülke olabilir mi 21. yüzyılda diye düşünmeden edemiyorum.

ben sağlık sorunum nedeniyle (hayır obezite vs değil, direkt hayati risk nedeniyle) muaf raporu çıkarmaya çalışırken de askeri doktor abi sağolsun bir nutuk attı yanımda tokat'tan gelen adamı gösterip "yaaa bak bunlarla beraber olup türkiye'yi tanıyamayacaksınız" diye. bu adam hastalığım için rapor yazıyor bir taraftan, kendisinin güya benim çektiğim sıkıntılar listesinin sonunda olduğunu tahayyül edebilmesi lazım söylediğinin. imzayı henüz atmamıştı, atmış olsaydı "hastalığımı size vereyim, sizin yerinize ben askerlik yapayım" diyecektim. onun yerine başımı salladım, içimden "ya sabır" çektim.

ha ayrıca o tokat'tan gelen adamı üç hafta hastane koridorlarında neden süründürüyorlar, bir diğerini de dört hafta süründürüp sevk zincirinin taa en başına neden yolluyorlar bir rapor yazmak için onu da sormak lazımdı.

maalesef ucuz, popülist söylemlerin esası gölgelemesi durumu tabandan tavana kadar yayılmış. bu 'vatan borcu' edebiyatı da maalesef bunlardan sadece biri. napolyon ve birinci dünya savaşı'nın bize anlamsız mirasını kutsal addediyoruz.
Mesaj tarihi:
ginaly said:

6 aylık bi sıkıntı için 3 yıl dışarda yaşamak da iyimiş.
bi de gördün yanı dışarıyı serdar, ona rağmen kalasım var diyosan helal.

ahanda bu askerlikten soğutmaya girebilir..

6ay/12ay bi grup adam ile tıkılı kalmak vs. ukrayna'da, saint petersburg'da müyendislik yapmak. maaşının bi kısmını kenara koyarkene bi kısmını da feci harcamak.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

ginaly said:

6 aylık bi sıkıntı için 3 yıl dışarda yaşamak da iyimiş.
bi de gördün yanı dışarıyı serdar, ona rağmen kalasım var diyosan helal.

ahanda bu askerlikten soğutmaya girebilir..

6ay/12ay bi grup adam ile tıkılı kalmak vs. ukrayna'da, saint petersburg'da müyendislik yapmak. maaşının bi kısmını kenara koyarkene bi kısmını da feci harcamak.

hiç gittin mi st. petersburga
Mesaj tarihi:
askerde adam öldürmeyi gırtlak kesmeyi terörist boğmayı öğretiyolar. benim narin sanatçı kişiliğim bu tarz rezilliklere çok fazla dayanamaz. vicdani ret değil ruhani ret ediyorum.
Mesaj tarihi:
Bende bulgar pasaportu var ama gerekirse yırtar atar türkiyede askerlik yaparım , yapıcam da inş.
Fakat zorunlu askerliği bende desteklemiyorum , herkes aynı diildir, gerçekten yapamıcak durumda olan insanlar varsa onlar yapmasın , kendi alanlarında yararlansınlar onlardan..Bizim sülalede askerden kaçan sevilmez diye bi durum var ama erkekleri kaçmaz koşa koşa gider işte , dedelerimiz bulgaristandan kopmuşlar ç.kalede şehit olmuşlar .oyüzden bize koymaz askerlik.nerde nasıl olduğu önemli diil gider yaparım. ama deidğim gibi kesinlikle herkesin yapısı vs vs aynı diil buyüzden zorunlu olması pek avantajlı diil.
Mesaj tarihi:
Türkiye'nin kalabalık bir orduya ihtiyacı var. Orduyu sadece doğuda savaşacak veya savaş zamanında asker olarak düşünmeyin. Kolluk kuvvetleri ağırlıklı olarak jandarma olan bir ülkeyiz. Buralara da asker lazım. Hali hazırda profesyonel bir ordu kuruluyor zaten ve sadece bu askerler doğuda terörle mücadele edecek. Ancak diğer bölgelere gönderilecek jandarma vs. için hala insan gerekiyor.

Vicdani ret olayına gelirsek, bu işin sonu olmadığını düşünüyorum. Bugün bir yasa çıksa "askerlik yapmak istemeyen devlete memur olsun aynı şartlarla" dese, bir kaç yıl sonra "ben hayatımın en verimli çağını devlete çalışmak için geçiremem" lafları ortada gezecek.
Mesaj tarihi:
/care devlet bu arada. Devlet için çalışmak derken devleti yetkili örgüt olarak gördüğüm için diyorum. Yoksa devletmiş milletmiş bu tür yabancılaştırma araçlarına çok meraklı değilim. Burda önemli olan ihtiyacı olan insanlara hizmet götürebilmek
  • Yeni Oluştur...