Joker Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Askerlik yapmama ve izin almadan yabancı ülke vatandaşlığına geçme, Türk vatandaşlığını kaybetme nedenleri arasından çıkarıldı. Türk Vatandaşlığı Kanunu Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı. http://www.haberturk.com/haber.asp?id=149773&cat=110&dt=2009/05/29
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Tamam şimdi ben askerlik yapmam dersem noluyo?
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 4 5 yıl yatıyon sonra kapıdan hemen askerler seni alıyorr 15 ayda askerlik yapıyon sonra salıyorlar
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Ha askere gitmişim ha hapse girmişim. Gıcık oluyorum şu devlete..
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 loopa giriyosun tam olarak retçiyim diyosun yatıyosun içerde bi süre, sonra çıkınca gene çagırıyolar, gene retçiyim dersen gene hapise ahah cok etkili
senko Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 o hapisi para çezasına çevirebiliyormuyuz? bedelli olur bi yerde :D
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 nileppezdel said: Ha askere gitmişim ha hapse girmişim. Gıcık oluyorum şu devlete.. Hayatında ne askeriyenin ne de hapishanenin kapısına dahi yaklaşmadığın belli oluyor.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Hayatımdan çalınması açısından diyorum. İnsan haklarına saygı yok, zorla insan öldürmeyi öğretiyorlar. Vatan borcu diye yutturup hayatından çalıyorlar. Paralı askerlik (tu)
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 İnsan öldürmeyi mi ögretiyorlar? Komandomu olmayı seçiyorsun hayırdır. Askerde toplasan senin atacağın 5-10 mermidir normal şartlarda. Ondan sonrası hizmet.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Gider başka türlü hizmet ederim o zamanda vatanıma. Özgür bir biçimde. Bedava iş gücü kullan sömür oh ne ala..
GEd Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Ahaha insan öldurmeyi ögretiyorlar nedir ya.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Yalan mı ama onu da öğretiyolar :D
Trigger Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 "hee tamam dayak yiyosak doğru söylüyolar o zaman"
Disease Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 keşke adam öldürmeyi öğretselerde bişeye yarasa askerlik patates soyup wc temizliğiceğin 15 ay . aman ne güzel devlete hizmet
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Askerlikte acemilik zor o da dahaonce yaplaya alışık olmadıgın işlerle uğrastıgın için. Sonrası tipik devlet memuriyeti.
Law Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Absolut said: Askerlikte acemilik zor o da dahaonce yaplaya alışık olmadıgın işlerle uğrastıgın için. Sonrası tipik devlet memuriyeti. Yatılı devlet dairesi :).
Pallando Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Llama said: 4 5 yıl yatıyon sonra kapıdan hemen askerler seni alıyorr 15 ayda askerlik yapıyon sonra salıyorlar Bu yasa ile artık bunu yapamazlar sanırım. Vicdani ret suç olmaktan çıkıyor emin değilim ama hapis felan artık olmaz ileride bu yasadan faydalanmak isteyenler çıkacaktır belli olur hapis yatıp yatmıcakları.
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Vatandaşlıktan çıkarılma yasadan çıktı hapis cezası değil. Ama ileride dediğin gibi bir indirim olabilir cezalarda da.
Pallando Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Absolut said: Vatandaşlıktan çıkarılma yasadan çıktı hapis cezası değil. Ama ileride dediğin gibi bir indirim olabilir cezalarda da. Bu yasa zaten vicdani retçiler AİHM'ye açtıkları davalar ve DTP'nin yasa teklifi vermesi ile çıktı. Önceden vicdani retçiler hapis yatıyor diye AİHM'ye başvurdular AB'de bastırdı ve yasa çıktı yani yasası çıkmış birşey için hapis olamaz. Ama bir daha okudumda T.C. vatandaşı iken ben vicdani retçiyim diyipte askerlikten kurtulamıyorlar sanırım. Askerlikte kısa dönemin kalkıp tek tipe dönmeyi düşünen askeriye hükümetin destek vereceğini düşünüyordum ama bu yasa bence destek vermeyeceğini gösterdi. Eğer vicdani ret ile hapis felan olmazsa retçiyim diyip askere gitmeyebiliyorlarsa tek tip askerlik olursa üniversite mezunlarında tahminim baya retçi çıkar.
scorch Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 walla askerde adam öldürmekten başka herşeyi öğretiolar sdfs çim yolmak , kazan temizlemek , çayıra çimene yayılıp boşa gün saymak vs.. ;p
Öne çıkan mesajlar