Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vicdani retçiler vatandaşlıktan atılmayacak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Askerlik yapmama ve izin almadan yabancı ülke vatandaşlığına geçme, Türk vatandaşlığını kaybetme nedenleri arasından çıkarıldı.

Türk Vatandaşlığı Kanunu Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı.

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=149773&cat=110&dt=2009/05/29
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Ha askere gitmişim ha hapse girmişim. Gıcık oluyorum şu devlete..

Hayatında ne askeriyenin ne de hapishanenin kapısına dahi yaklaşmadığın belli oluyor.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Askerlikte acemilik zor o da dahaonce yaplaya alışık olmadıgın işlerle uğrastıgın için. Sonrası tipik devlet memuriyeti.

Yatılı devlet dairesi :).
Mesaj tarihi:
Llama said:

4 5 yıl yatıyon sonra kapıdan hemen askerler seni
alıyorr 15 ayda askerlik yapıyon sonra salıyorlar

Bu yasa ile artık bunu yapamazlar sanırım. Vicdani ret suç olmaktan çıkıyor emin değilim ama hapis felan artık olmaz ileride bu yasadan faydalanmak isteyenler çıkacaktır belli olur hapis yatıp yatmıcakları.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Vatandaşlıktan çıkarılma yasadan çıktı hapis cezası değil. Ama ileride dediğin gibi bir indirim olabilir cezalarda da.

Bu yasa zaten vicdani retçiler AİHM'ye açtıkları davalar ve DTP'nin yasa teklifi vermesi ile çıktı. Önceden vicdani retçiler hapis yatıyor diye AİHM'ye başvurdular AB'de bastırdı ve yasa çıktı yani yasası çıkmış birşey için hapis olamaz. Ama bir daha okudumda T.C. vatandaşı iken ben vicdani retçiyim diyipte askerlikten kurtulamıyorlar sanırım.

Askerlikte kısa dönemin kalkıp tek tipe dönmeyi düşünen askeriye hükümetin destek vereceğini düşünüyordum ama bu yasa bence destek vermeyeceğini gösterdi. Eğer vicdani ret ile hapis felan olmazsa retçiyim diyip askere gitmeyebiliyorlarsa tek tip askerlik olursa üniversite mezunlarında tahminim baya retçi çıkar.
  • Yeni Oluştur...