Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mecha 101 istiyorum!

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Hayatımda hiç bunlardan izlemedim. Transformers bile izlemedim küçükken. Şimdi biryerden başamak istiyorum. Elimde sadece Rahxeplon mu ne öyle birşey var. Onu izleyim mi? Sonra ne yapayım? Hiç mecha izlemeyen biri olarak sever miyim?

Zevklerim az çok ortada, iyi kurgu ve karakterler istiyorum herşeyden önce.
Sosyal ağlarda paylaş

Evangelion garip bir yapım. Herşeyden önce depresyondaki, insanlardan nefret eden bir yönetmenin nefretini kusması. Bütün dizinin genel konsepti insanlığın ne kadar çürük olduğu. Ha biz hastasıyız orası ayrı. İzle ama cult classic sonuçta

Eski gundamler katlanılamıyacak kadar kötü animasyon açısından. İlla gundam izliyim dersen 00 izle. Hollywood filmi gibi bütçesi var. Hiçbirşey olmasa 1080p görsel şölen izlersin. İlk sezon ve ikinci sezonun başları çok güzel. Sonra batırıyor konu falan kontrolden çıkıyor

Gunbusterın filmini izle ve arkasından Diebustera geç. Aria ile bir tutarım Diebusterı. 10 kere izlemişimdir. Hala da izlerim. Sanat yönetimi açısından kara no kyoukai kadar iyidir öyle diyim

ciddiye almadan hatta beyninin bütün mantık kapılarını kapatabileceksen Code Geass izle. Gene devasa bütçe var ve bayağı eğlendiriyor ciddiye almazsan. mecha önplanda değil ama

Full Metal Panic ve Full Metal Panic: The Second Raid var. Çok mecha önplanda değil ama hem eğlendiriyor hem güldürüyor hem gazlıyor hemde ara ara dram veriyor

RahXephon u ben çok severim. Güzel sembolizm var gözüne sokmadan. Bütçesi devasa, anlatımı güzel, karakterleri fena değil, müzikleri dehşet bir de tabi 19. bölüm diye bir efsane var

eski süper robotlar katlanılamayacak kadar klişe oluyor. Yakın zamanda güzel toplama Tengen Toppa Gurren Lagann var o türde. Bol gazlı mantıksız eğlence veya biraz eskiye gidersen GaoGaiGar var

Gun X Sword var gene eğlencelik mecha post apokaliptik dünyada. Ben çok severim bunuda. code geass tayfasından

Edit: ve evet tabi Macross var. Frontier baya eğlenceli ama önceki macrosslara göndermeleri kaçırırsan çok absürd gözüküyor. İstersen Macross Zero, Macross: Do You Remember Love?, Macross Plus, Macross 7, Macross Frontier sırasında izle
Sosyal ağlarda paylaş

1-2 istisnası dışında herşeyine kefil oalrak söyleyebilirim ki, evren arıyorsan Gundam ve Votoms serilerini fırsat bulduğun anda herşeyi bırakıp izle. ( Gundam zaten inat edilmedikçe sevilmeyecek seriler değiller, LOGH sevdiğini biliyorum, Votoms'u da seveceksin büyük ihtimal ) O derece olmasa da Macross da sonradan izlenebilir. MSN'den yada mailden ulaşırsan konular hakkında tutorial atarım. Şunu da söylemeliyim ki şu an izlediğimiz Anime'lerin Heidi'lerden şundan bundan farklı ise bu kırılma noktasını yaratan Anime olarak Gundam bence herkesçe arşivlenmeyi ve izlenmeyi kesinlikle haketmektedir.

Kanımca, TTGL ve Code Geass mecha diye izlenecek seriler değiller. Dadaist tasarımlardan olaylara, haftalık yazılmışa benzeyen senaryolara dek birçok yanıyla bazen birinin fena halde benle dalga geçtiğini bile düşündüm. Anca çok seçici değilsen seversin zaten. İleride olur da Hardcore Mechasever olursan zaten 20 yıl önceki örnekleri bile yeğlersin inan.

Full Metal Panic yeni başlayanlara son derece müsait ısınma/adaptasyon başarısı, mükemmel dizaynları ve buram buram zeka kokan esprileri ile ön sıraya yazılmayı hakediyor.

Evangelion son derece subjektif bir yapım. Şu derece söyleyeyim, Mecha yerine "96 sonrası bir kırılma noktası" görmek adına izle. Sevip sevmeyeceğini söyleyemem ama izlenmesi gereken bir örnektir. Bir klasik olduğu doğrudur ama her izleyene göre değişen noktalarda mutlaka bir yerlerde "ya keşke şöyle olsa" dedirtir.

Kişisel beğendiğim örnekler olarak Gasaraki, RahXephon, Argento Soma, Gunparade March ve Zone of Enders OVA'sını farklı nedenlerle önerir ve beğenine sunarım. Arada aperatif kalan örnekler olsa da zamanının hakkını vermektedirler, pişman olmazsın.

@GERGE : USB HDD'in varmı? Varsa söyle, 100-150 DVD üstü mecha arşivinden bir seçki yapıp yollayayım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
USB var ama 100 GB kadar bir kısmını kullanabilirsin ki zaten 100 GB indirmem 5 gün falan sürüyor evdeki bağlantımla, gerek yok yani, sağol ama.

Rahxenhop'u izleyeyim bir, Full Metal Panic çekeyim (zaten yeni Bluray'I çıkmış diye duydum, çok güzel olur) sonra Gundam, Votoms, Macross gideyim, bir ondan bir bundan izlerin biri sarana kadar. Diğerlerine de bunları seversem bakarım.

Bir de söylemeyi unutmuşum, deus ex machina istemiyorum, nefret ederim kendisinden, bu önerilenlerde yoktur umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Letsgetthesunshine said:
Neon Genesis Evangelion (deli depresyona sokar ve incile şuna buna bi dünya göndermesi vardır)
göndermeler kör göze parmak şeklinde yanlız. görünce bu ne lan deme sonra. eva da çok şey bekleme hayal kırıklığına uğrarsın.
Bone said:
tavsiyem 80'lerdeki robotech'le başlaman olacak. iyi bir çizgi filmdi.
macross cular çok pis girerler şimdi ortama bu laf karşısında :P
Sosyal ağlarda paylaş

macross: do you remember love izle, ana fikri kapmana yeterli olur, cok istersen 36 bölüm sdf'i izlersin, zaten do you remeber love sdf'in kısaltılıp film haline getirilmiş hali.

ardıdnan plus'ı izlersin, Zero'yu izlersin, ardından frontier'a gecersin.
hikayenın kronolojik sırası kaede'nın dediği gibi, ama do you remember love olmadan diğerleri abuk kacabilir işte.

Tabi macross'un olayı mecha falan değil.

ha gundam'ın butun olayı deus ex machinadır, heleki 00'da falan komik derecede
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:
eah 5.5 hafta içinde ankaraya gelemiyorsan gg
sonrasında eve dönüyorum istanbul maltepe
sırf mecha olarak değil zaten arşivimin yarısı burda nernden baksan 1tb hdd ve 500 tane dvd var

Benle kapışırsın ^_^

Şaka bir yana FMP 1080p leri çekme bana özelden kargo adresini ver DVD'ye çeker yollarım sana...

Antalya'ya yolu düşen olurda anime krizi tutan olursa bana mesaj atsın yardımcı olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
aykutdmn said:
Kaede said:
eah 5.5 hafta içinde ankaraya gelemiyorsan gg
sonrasında eve dönüyorum istanbul maltepe
sırf mecha olarak değil zaten arşivimin yarısı burda nernden baksan 1tb hdd ve 500 tane dvd var

Benle kapışırsın ^_^

Şaka bir yana FMP 1080p leri çekme bana özelden kargo adresini ver DVD'ye çeker yollarım sana...

Antalya'ya yolu düşen olurda anime krizi tutan olursa bana mesaj atsın yardımcı olurum.

eğer bir iki hafta içinde yolların diyorsan istanbul adresini vereyim :)

edit: öm atacaktım bunu alıntı oldu ya....
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Arşiv karşılaştırıyorsak bende 80-90 kadar DVD var sadece (naruto, logh katmadım bunun içine), ve mecha olarak izlenmemiş bir rahxeplon (nesıl yazılıyor ya bu) var sadece. Ondan izleyim dedim zaten.

Bir de cruncyroll HD Linebarells diye birşey yayınlıyormuş, onu izleyim bu gece bir diyorum, iyi midir? Mecha işine biraz girince mi izleyim yoksa.
Sosyal ağlarda paylaş

RahXephon :>

Linebarrels 3d cgi o yüzden baya itici geliyor. Dizaynlar güzel gerçi özellikle zoe deki anubisin çakması olan robotun. Onun dışında dram da oluyor aşırı cıvık fanservice de. Çizimlerde hirai olunca baya itici geliyor bana. Başlangıç için tavsiye etmem. RahXephon varsa onun dizisini izle. BD rip olan filmi pluralitas concetio baya farklı bakış açısından anlatıyor dizide olan olayları (tam olarak summary sayılmaz yani). Diziden önce tavsiye etmem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...