Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sizin allahınız ve kanunları burada geçmez

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
firatram said:
Slm bende Allah'a inanmıyorum :) Aslında ateizm'de saçma. Sonuçta olmayan bir şeye inanılması saçma bulunuyorsa, olmayan bir şeye inanılmamasıda saçma bulunmalı..
tanrı düşüncesine karışılar. inanç kavramına karşılar. inanmak lügatlarında yok.
Mesaj tarihi:
said:
Sönmez, "Davaya bakan hakim konuyu unuttu, yarım saat benim çarşafımla ilgilendi. Bir hakime yakışmayacak kelimeler söyledi. Örtünmem benim dinimin gereğidir." diye konuştu.

İslam'da böyle bir şey yok. Kadın yanlış anlamış dini, gelip bir de mazlum edebiyatı yapmaya çalışıyor.
Mesaj tarihi:
Bariz provakasyon. Mahallede sarılanları linç etmeye çalışan kitleye yönelik haber yapıyorlar işte.

Flameoffear said:
Çok meraklı sanki ordaki insanlar senin yüzüne görmeye hey allam.

hehehehehe
Mesaj tarihi:
Sam said:
dava zabıtları yok mu hakimin tam olarak ne dediğini yazan? böyle dedi mi demedi mi tartışması çok abes geldi bana.

heh abso yazmış zaten, oradan baksınlar söylesinler yani nedir ki.

O zaptı hakim tuturur zabit katibine, her şey geçmez zapta.

Yani duruşmadan konuşulan herşey geçmez. Mesela söyle bir şey der mağdur davada , "gece kalktım mutfakdan sesler geliyor, önce tereddüt ettim kalkmakda ama sonra terliklerimi giyip elime tabancamı alıp mutfağa doğru usulca yürüdüm" der. Hakim bunu zabıt katibine şöyle yazdırır, "Tanık mutfakdan gelen sesler üzerine uyanıp eline silahını alıp mutfağa yürüdüğünü...". Dava ile ilgisi olmayan ayrıntılar girmez zapta.

Kısaca o başını açmayan taraf ile aralarında geçen her konuşma geçmez zapta, zaten gerekte yoktur, dava ile ilgiside yok. Sonuçda başını açmaz ve bir şekilde zorluk çıkarır ise hakim sanki o taraf davaya gelmemiş gibi davayı yürütmeye devam eder.

Edit: Başını açmalı derken, eşkalini hakime gerçekde o kişi olduğuna dair bir kanaat uyandıracak şekilde başını açmalı. Bu ister türban ister kar maskesi :), ister bere olur.

Geçen bir avukat duruşmaya kravatsız girdi diye hakim kimlik sormuş kendisine (kanun gereği mevsm şartları elverdiğince kravat takmak zorunda erkek avukatlar). Aslında savcı sormuş ve bunu sormaya yetkisi yok ama isterse hakim kendisine sorabilir ve o anda üstünde kimlik yoksa o halde taraf duruşmaya katılmadı gibi duruşmayı yürütür hakim.
Mesaj tarihi:
Ilımlı İslam Hanımı said:
Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında böyle bir şey yok. Düşüncelerinizi uygulayabilmek için Atatürk'ün arkasına sığınmayın. Atatürk'ün hanımı çarşaflıydı, sizin gibi yapmıyordu

Şu zaten direk provakasyon amaçlı ne kadarda belli yani.
  • Yeni Oluştur...