Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran kartı ısınma problemi - Sapphire HD4870X2

Xaenin

Öne çıkan mesajlar

kermit said:
abi bazen kasa içi hava giriş çıkışı bile etki ediyo ısınmasına
..
ii bi kasa fanı olması şart değil
kasa içi hava döngüsü ii olsun yeter anlıycanız.

Bile? Kasa fanları baya önemli. Kasanın içi sıcaksa ekran kartı fanının püskürttüğü hava da yeterince soğuk olamaz. Haliyle kasanın içindeki tüm fanlar için geçerli bu.

kermit'in dediği gibi hava akımı çok önemli. Kabloları düzgünce toplayıp kasanın ortasındaki kablo salatasını engellemek de hava akımı için faydalı. Kasanın geniş ve havadar olması da daha rahat ettirir.

Kasa fanından kasa fanına dünya fark olabiliyor. 120mm çaplı büyük ve düşük devirli fanlar düşük sesle çok iyi hava akımı sağlıyor. Nexus ve Scythe marka çok iyi fanlar vardı hatırladığım kadarıyla, olmazsa Coolermaster da fena değil. O tür fanlardan iki tane taksan çok yararlı olur. Onun dışında tüm fanların ve kasa ızgaralarının tozlarını al. Kasa kapalı bir yere koyma. Fanların olduğu kısmı duvar, masa gibi hava akımını kesecek yerlere dayama.

Hiç biri işe yaramazsa ekran kartı fanını ya da kasayı değiştirmeyi düşünebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

iyide kartin out of the box olarak load temp leri 85 civarinda geziyor, neredeyse 10 ay sonra 95 de calistigi icin sansli bile sayardim ben kendimi.

daha da soguk calissinlar istiyorsan kartin sirtinda iki gpu nun etrafini saran bi plaka vardir, onun iki gpu arasina gelecek sekilde bi 120 veya 92 lik fan yerlestirirsin baya faydasini gorursun.
Sosyal ağlarda paylaş

yuh o degerler gercekmi yav sallama gibi sanki nasıl o kadar dusurebilirki sıcaklıgı.
Bu arada sapphire in allah belasını verdim,ilk sapphire kartım x1900 gt de 100 dereceyi gecmeye baslamıstı 1 ayı dolmadan.Bu sıcaklık konusuna care bulamadılar bir türlü.Gerci stok fanını degistirince(acc. x2 almastım galiba) baya bir dusus oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...