Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Prawler said: Bu yontemlerin dinle alakasi nedir ya? Yeni tanri, yeni kitap mi getiriyor bu yontemler? Tanrinin varligini mi inkar ediyorlar? Yeni kitap mi sunuyorlar? Şöyle bir mantık var sanırım. Başka kültürlerin ayinleri ile rahatlayacağına namaz kıl rahatla (yani kendi ayininle)
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Prawler said: RUSTEM 21.Mayıs.2009 15:28:13 said: Ergenekonculara Müslüman ülkede din düşmanlığı yapıp bu yüce dine alternatifler uyduran çağdaş!!! (misyonerlere) lara ithaf olunur. hakaret etmek kurallara aykırı olabilir diye kat kat kısıtlı yazıyorum içimden geçenleri. Primitif yaşam formunun çağdaşlık anlayışına bak. Mağara adamı bile gelişmek için adım atar resim çizer. Bu adam mağara adamından bile daha mal.
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Başka dinlerden bu kadar korkmak neden peki? Ardeth said: Prawler said: Bu yontemlerin dinle alakasi nedir ya? Yeni tanri, yeni kitap mi getiriyor bu yontemler? Tanrinin varligini mi inkar ediyorlar? Yeni kitap mi sunuyorlar? Şöyle bir mantık var sanırım. Başka kültürlerin ayinleri ile rahatlayacağına namaz kıl rahatla (yani kendi ayininle)
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Yoga ve benzeri uzak doğu felsefelerinin Türkiye'de ilgiyle karşılanmasına bakışım şöyle; İnsanlar, ki genelde belli bir zenginliğe sahip olanlar hayatlarındaki boşluğu doldurmak için bunları tercih ediyorlar. Oysa edebiyata, müziğe kısaca başka herhangi birşeye ilgi duysalarda aynı tatmini alacaklar. Ama Yoga, Reiki falan bir egzantrik geliyor...hava atma çabasına kaçıyor.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Peki bireylerin kişisel hayat çizgileri doğrultularında farkındalıkla bir yolu seçtiğini, diğerlerini enerjiyle iyileştirebilmeye uğraştıklarını, meditasyon ve yoga ile zihinlerini boşaltarak daha zinde ve farkındalığı yüksek insanlar olduklarını, bu sayede de hayattan daha fazla keyif aldıklarını biliyor musun? Ayrıca evet meditasyon imanı bozar. Çünkü meditasyon yapan birey kendi kıymetinin ve öz benliğinin farkına varır. Tanrıyla ya da kozmik enerjiyle bağlantısını direkt olarak kurar. Aracı simsarlarla uğraşmaz. Ki namaz bu bağlamda daha ziyade doğu dinlerindeki tantra'ya eşdeğerdir. Bu bahsettiğimiz arkadaşlar ile sufiler arasında bağlantı kurmak mümkün.
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Yoga gayette zevkli birşey. Kendini geliştiriyor yani vucudunun kapasitesini kullanıyorsun.
smash Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Reiki dinle alakalı değildir. Bütün dinlere uyum sağlayabilir. Ayrıca edebiyat ve yoga ve reikinin karşılaştırılması komikmiş.
jarjar Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Bence en iyisi bi kırmızı hat çekilse diyanet işlerine direk öbür taraftan... Kimse kasmasa reikiye yogaya meditasyona
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Absolut said: Başka dinlerden bu kadar korkmak neden peki? bu sorunun cevabı, aynı zamanda müslüman ülkeleri neden bu kadar geri kaldı'nın da cevaı olacaktır bence.
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Estel_Anorien said: Ayrıca evet meditasyon imanı bozar. Çünkü meditasyon yapan birey kendi kıymetinin ve öz benliğinin farkına varır. Tanrıyla ya da kozmik enerjiyle bağlantısını direkt olarak kurar. Aracı simsarlarla uğraşmaz. Ki namaz bu bağlamda daha ziyade doğu dinlerindeki tantra'ya eşdeğerdir. Bu bahsettiğimiz arkadaşlar ile sufiler arasında bağlantı kurmak mümkün. "Kendi kıymetinin ve öz benliğinin farkına varması" diye tanımlamak doğru olmaz meditasyonu. Meditasyonda somut problemlerin idrakı da büyük yer tutar. Her gün on tane kişisel gelişim, meditasyon kitabı çıkıyor. Her cumartesi yoga kursları, kadın programlarında bol keseden sallayanlar. Mutlu olun şimdi esneyin oldu anasını satim. Bunlardan saçmalık olmayanlarda da tanrı, kozmik enerji falan yok. Bunlarda amaç "şey"lerin olduğu gibi algılanması ve yanlış düşüncelerden arınmak. Zen Budizmi ile ilgili şu söz iyi anlatıyor, "Zen'e merak salmadan önce benim için dağlar dağ, nehirler nehir idi. Yolculuğa çıktığımda dağlar dağ, nehirler nehir olmaktan çıktı. Zen'e eriştiğimde ise tekrar dağlar dağ, nehirler nehir idi. (Eric Fromm - Psikanaliz ve Zen Budizm'inde ayrıntılı anlatır.) Ayrıca namazın tantrayla pek alakası yok bence. Tantra da amaç duyguları bastırmak değil onları daha yoğun yaşamakken (Bakınız tanrtik seks) namazda ve benzer ibadetlerde bir tapınma, edilgenlik, belli kurallarla sınırlandırılma söz konusu. Sufizm'de de dünya zevklerinden arınma eğilimi görülür. Hepsi bir nevi savunma mekanizması (Bastırma) esasen ama Tantra çok farklı abi.
Snefru Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 İsteyen istediği yolu kullanarak güzel değerlere ulaşır kime ne??
mani Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 putperest yogacı tanımlaması bitirdi beni. bundan böyle internet alemindeki yeni nickimdir. IRC den karı kaldırıcam bu nickle. daha çok bozucam bu şekilde imanımı.
Mithr Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Adamların sitesine girdim yorumlara, haberlere bakıyorum sinir hastası oldum.
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 put piyasası çok canlıymış bu ara; ördeklisi, atlısı, 3d animasyonlusu ve obamalısı en çok tutanlarmış kapış kapış gidiyormuş.
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Ben cidden acaip endişeliyim artık bu sitelerde yorum atanlardan. Pati harici baska duzgun yorum atilan bir site yok resmen. Youtube'tan haber sitelerine cahiliyet akiyor.
Disease Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Yogaya fln verilen paralar ultra gereksiz . Oturcan evinde aççan new age müziğini tmm işte
Loxias Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Ben yoga yaparak huzura ulaşırım sen buzlu bademle ulaşırsın. Bundan kime ne ya? İsterlerse yoga için 500.000$ ödesinler. Vay öküzler diyip geçmek zorundasın. Yok putmuşda oymuşta buymuşta. Eee puta tapamaz mı kimse?
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 ismi yoga bi kerem, hic dusunmedinizmi Yogg Sauron (c.c.)ye tapanlarin ibadet yontemi direk!
Öne çıkan mesajlar