Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

EVE'de para kazanmak ??

behran

Öne çıkan mesajlar

Evet hem yeni başlayanlara biras katkı sağlaması hemde bnm gibi para sıkıntısı çekenlere şifa olssun die bu başlığı açtım önerilerinizi fikirlerinizi bekkliyorum ..

Şimdi para kazanmak için bilinen yöntemler:

- Madencilik : 0.0 da bistot crokite vb. yda low sec de kernite jasper vs kazmak falan...
- madencilik + üretim: maden kazmak ve t1 bs gibi gemilerin veya ammo üretim ve satımı
- Npc vurmak ve bounty: çok sıkıcı artık
- Plex olayı:
- Mission Running:
- Trade : alım satım karından para kazanma vs..

hırsızlık vs konulara girmiyorum konuda bunlar üzerinden dönsün.

evet neler yapılabilir ?

Djaru
Sosyal ağlarda paylaş

Eve ile ne kadar haşırneşir olduğuna bakar. Günde 4-5 saat aralıksız oynarım diyorsan en kolayı. Industrial bir corp'a giriceksin. Mine, production, research yapıcaksın hiç bilmiyorsan.

Ha yok ben 2 günde bir 2-3 saat girerim diyorsan 0.0 corp'a girip ratting yapıcan.

Yok benim işim gücüm yok hayatım EvE diyorsan. 1. tavsiyemi uygulayıp, sonra kendi corp/alliance'ını kurup ordan kopucan gidicen, moon mining, moon lab, capital ship production...
Sosyal ağlarda paylaş

Son iki haftaya kadar ticaret yaparak para kazanmaya çalışıyordum. Son iki haftadan beri vakit bulduğumda 4. seviye görev peşinde koşuyorum. Güzel bir görev gelirse bir birbuçuk saatte salvage da dahil 8-10 m arası para kazanıyorum. Ha son iki haftadan beri kaç lvl-4 görev yaptın derseniz en fazla 10-12 arası görev yapmışımdır. Ortalamada da, görev başına, 6-7m arasında bir para kazanmışımdır herhalde.

4. seviye görevlerden sonra 3. seviyelere gitmek bile istemiyor canım.

4. seviyelere full t2 fitli bir Broadsword ile gidiyorum. Şu ana kadar en ufak bir sıkıntı da çekmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

en iyi yol plex yapmak. Scalarin bolgesindeki plexlerden bahsediyorsak, cerberus yada ishtarla rahatca yapabilirsin. Bu plexler bazen escalation verir, onlardada iyi item duser. Onun disinda kuzeydeki r y adli bolgeye gidik clone koyup rat yapabilirsin ordada ratting hakkimiz var. Bir diger yontem dt den sonra bi alt char ile sistem sistem gezip buldugun faction ratlari not etmek, officer goruncede maine gecip bunlari patlatmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Kuzey scalar buralara girebilmek için önce ya razorda olman gerek yada scalarda :P ama en iyi para plextedir ortalama haftalık getirisini söyleyipte kendime rakip çıkarma gibi bir niyetim yok :D ama plex iyidir candır eğer benim gibi 3 acctunuz warsa aynı anda sokup rahatça yapıp çıkıyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Üretim + madencilik kısmı ile ilgili bir kaç şey eklemek istiyorum :

1- Madencilik işinde para sadece 0.5 sec veya altındaki sec lerdeki sistemlerde değil(omber ve plagioclase iyi para bırakır) 1.0 sec sistemlerde de veldspar ve scordite dan iyi para kazanılıyor.

2- Üretim işinde paranın seyrini 0.0 daki savaşın yönü ve mission runner ların bulunduğu sistemlerdeki market PVP si.Mission runnerlar için cruise missile ve heavy missile hayati önem taşıyor. 0.0 larda ise capital shipler ve mission runnerların faction missile satışları çok değerli.

Ratting olayında katılıyorum 0.0 da 2 saatte rattan dünyanın bounty sini götürebilirsiniz. ben 1 saatte 10 milyon kazandığımı bilirim D2 de. ÜStüne ratların salvage olayı ve loot ları pek iyi olmasa da 8-9 milyon kazandırıyor insana.
Sosyal ağlarda paylaş

Trader da baya (bir yerden sonra en fazla)para getiren, 1-2 skill isteyen bir meslek..basit bir denklem ustune kurulu ne kadar cok yatirirsan o kadar cok kazaniyor durumdasin..(ya da kaybediyor:)

mesela en baslarda jitadan buy order implant alip amarr/rens vb hub larda sell order asarak basladiginizda, 1 haftada rahatlikla 300milyon gibi bir paraya cikiyorsunuz, online olmanizda gerekmiyor..(gerci jitada price updateler inanilmaz agresif oluyor..)

kazandiginizin yarisi ile buy order asip, gun icinde 10 dk fiyat ayarlamasi yaparak, oyuna girmeden cidden korkunc paralar kazaniliyor...ama tabiki anlattigim kadar kolay degil, hangi hublarda neler gidiyor, fiyat grafigi vb incelemek, takip etmek, hangi ham madde ne yapiminda kullaniliyor ogrenmek gerekiyor..

neden bu kadar uzattim?
elinizdeki para (salladim) 500mil ustu buldugunda, onu yatirip dondurmeye baslarsaniz, oyundaki her turlu para kazanma yonteminden fazla kazanir hale geliyorsunuz..

üretici yaniniz varsa hele dahada sahane..
ama unutmayin oyunda MULTIGAZILYONER insan disi varliklar mevcut..ve suursuzca market fiyatlari ile oynuyorlar..o dalgalari yakalamak da baya kar, yada zarar sebebi oluyor.

bkz ornek. eheloy 10 adet tempest ucuza buldum bunlari jitada satarim tanesinden 5 milyon kar, 1 günde iyi para kazanirim diye freighter ile yol alirken, trader corptan konustugum paşa günlük 6 milyar gemi buy orderi asiyormus sadece.elinde bi gemi stogu oldugunda, piyasa o anda satilan tüm gemileri satin alip kendi fiyatindan asabilir güce geliyor...eoh diyor insan haliyle.

baslangicta item basina buy/sell +-%10 kar gayet kolay bir oran..unutmayin 3milyonluk itemda 300k kar az gozukebilir..ama o itemdan 100 tane sattiginizda fena bir para etmiyor. yada 100milyonluk 3 adet gemi sattiginizda...

kisaca sinir bozucu ve takip isteyen ama sanirim ki en fazla kazanc, haliyle risk tasiyan para kazanma yöntemi trader sinifi.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:
4 ler ne kadar kazandırıyor?
Ya benı cok bozuyo gorev morev yapmak
ama harcıoruz parayı kalmıo bısı ole cabucak yapası gelıo adamın

Yoksa en guzel yol, carebear uzmek=)

Sabah, erken uyanmıştım. Gidip bari bir görev yapayım dedim. Orta karar bir görev olduğunu düşündüğüm, yanlış hatırlamıyorsam "Rogue Drone Invasion" gibi bir görev çıktı. bir saat içinde 8 large, 7-8 medium wrecklik salvage ve item dahil yaklaşık herhalde 12-15 m arası para kazandım. Ki, drone görevleri en nefret ettiğim görevler, loot eh işte, doğru düzgün salvage malzemesi çıkmaz, bounty=0.

Yani günde 3 tane lvl-4(herhalde en az 4-4.5 saat civarı bir şey tutar) görev yapacak vaktim olsa her hafta oyun kendi parasını öder gibi duruyor. ;-)
Sosyal ağlarda paylaş

Moon minedan para kazanamazsın. Anca posun aylık yakıt ihtiyacını karşılarsın üstünede belki 30-40m para kalır reaction yapmazsan. Complex reaction yapman lazım para kazanman için onun içinde en az 3 tane large pos atıcaksın düzgün ve işine yarayan madenlerin çıktığı sistemi veya sistemleri bulucaksın falan çok uzun hikaye o durumda bile 3 tane large posun giderini çıkardıktan sonra elinde yine kayda değer bişe kalmıyo.

Ben para için plexden yanayım 2 haftada 3-4b civarı para yaptım vede mine veya rat gibi sıkıcı bi iş değil ama pure blind deklein fadei falan tamamen dolaşmışımdır herhalde escalation peşinde riskli yani biraz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...