Otedengelen Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 elesso said: en basitinden bağırarak konuşmamız, kahkahamız bile yeterli olur insanları germeye. virgülden öncesi sizin hayvanlığınız, sonrası ise ailenin denyoluğu, evden de çıkmasınlar o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Prawler said: sg-1 said: halka açık yerlerin tanımı belli oldu mu? halktan sayılmayan sarhoşların içki içebilecekleri halka kapalı mekanları öğrenebildik mi? Size gore Fetullahci bir sakirt olarak ya da cakma libo$ olarak tanimi yapayim hemen sevgili ulusalcim; Halka acik yerler: Sokaklar, parklar ve kamuya ait bahceler. Ickinin serbest olmasini destekledigim yerler: Barlar, kafeler, restoranlar ve onlarin bahceleri. Ok mi? Tatmin oldun mu? bar çıkışında o danalar bahçeye bostana girmeyecek, ondan da eminsiniz yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Eh iste. En azindan parkta icen tayfa takilmiyor oraya cogu zaman. Barlarda icki, 3-4 katina satiliyor normal fiyattan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 e bide içmeye çıkmış adam parkta durup napsın, içen adam ya içmeye devam eder ya gider yatar vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 bunca yıllık içiciyim, ne efendiler, hanımefendiler gördük... içki=sorun evrensel kabul görmüş bu gerçeği görmezden gelip, insanlar efendi gibi içtikleri sürece her yerde içebilsinler diyenleri çömez gördüm biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 nedir bu icme hevesi anlamadim ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 sensei huun. her alkol aldığında yeşilçam tribine girip "YAKARIM ULAAAEEAEN" diye haykırmıyorsundur illaki alkolu serserilik,hıyarlık yapmak için tüketmek zorunda değilsin. dediğim gibi yaz gecesi çimlere uzanıp 3er bira içip gitar fln çaldığımda arkadaşlarımla birden bir sorun haline geleceğimi sanmıyorum avcılar,samatya,zeytinburnu sahilde banklarda oturup denize karşı bira-çekirdek tribine girdiğimdede birden SORUN yazısı oluşmuyor kafamda. bunun insan gibi içmekle değil insan olmakla alakası var. etrafta ev vardır,çocuk vardır,rahatsızlık duyacaklar vardır,ses yapmaman gereken biryerdir içmessin içtiğinde çöplerini toplar,yolun ortasına işemessin o zaman sorun nerde.siz yanlış tecrübeler edinmişsiniz bence. vapurda,feribotta bira servisi vardı,kahvehanelerde alkol tüketilirdi,kısıtlamalara karşı devam ediyor gerçi ama,trenlerde alkol vardı,şimdiki kadar kısıtlama yoktu eskiden,e suç oranlarında bir azalmamı var şimdi? son 20 yıldaki asayiş verilerine baktım merak edip,yooo,tam tersine artış var. dolayısıyla alkol kısıtlamalarının asayişe bir katkısı olacağını düşünmek bence toyca. yok genel kamu sağlığını düşünerek yaptılarsa ha ne diyim,yine üzülürüm çünkü bir keyfimi almış olacaklar elimden. sanki gündemde alkollü "sorun"ların etrafa dehşet saçışı diye birşey var kontrolsüz nüfus artışı ve göç nedeniyle varoşların hızla artışının sonucudur sizin "sorun"lardan çektiğiniz ayrıca globalmi bilmem,ama çok bilinen birşey vardırki pavyonların kapanış saatleri olan sabaha karşı kavga gürültü olasıdır,e ne oldu o insanlar sokaktamı içtide sorun çıkarıyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
allezz Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 kermit said: Bone said: neden sadece olay çıkartanı değil de herkesi cezalandırıyoruz, burda bu açıklanmıyor. sen bul olay çıkaranları cezalandır o zmn 70 milyon nüfus içerisinden aga. gerçek çözümü söylemişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Şimdi şu topikte iki taraf var, biri testi kırılmadan yasaktan yana, diğeri de ortada bir suç yokken içki içenlerin peşin peşin suçlu kabul edilmesinden rahatsız. (ısrarla türban analojisi yapıp "topik ikiyüzlülük kokuyor" dememin sebebi bu, türban konusunda saflar tam tersiydi çünkü) Şu yasakta iki tarafın da anlamadığı şeyi tane tane anlatayım: 1)Halka açık alanlarda içki içilmesi yasak. Bu mudur, budur? Peki o zaman nerede içilecek, örneğin evde, ev halka kapalıdır çünkü, senindir, özeldir. Başka neresi öneriliyor alternatif olarak, bar, pavyon, meyhane. Demek ki buralar halka kapalı yerler, demek ki buraya giren kişi halktan sayılmıyor, demek ki valilik vatandaşlar arasında "içki içmeyen halktır, içen değildir" diye ayrımcılık yapıyor. 2)Böyle bir yasak gereklidir, ama tek sebebi apaçilerin içip içip etrafa saldırması değildir. "Halka açık" tabiri ne kadar muallak ve ayrımcıysa da aslında bir şeyi bize belli ediyor, halka açık mekan çocukların da bulunabileceği bir mekandır. Her ne kadar insanların içki içme özgürlüğüne kimsenin karışmaması gerekiyorsa da, içki sağlığa zararlı ve zaman zaman bağımlılık yapacak derecede tehlikeli olabileceği için özendiriciliğinin azaltılması gereklidir, kaldı ki şu an görsel medyada reklamının yapılması tamamen yasaktır. Sadece apaçiler yüzünden değil işbu nedenle de çocukların ve ergenlerin bulunabileceği mekanlarda alkol alınmasının yasaklanması şahsi olarak destekleyeceğim bir durumdur. Sonuç olarak, böyle bir yasağın sınırlarının iyi belirlenmesi, amacının tam olarak ortaya konması (piknik dönüşü trafik kazalarını engellemek gibi saçmasapan bir nedenden dolayı olmamalı) gereklidir. Şu haliyle her türlü yorum ve eleştiriye açık olup, savunanı da eleştireni de haklıdır. Yani şu topiğe bakıyorum, savunan tarafının da argümanları güçlü, eleştiren tarafının da. Bir yasa çıkacaksa böyle bir muallaklık olmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Daha once de belirttigim gibi, varoslarda yasamamis, hayatini Bahcesehir'de, Etiler'de, Taksim'de gecirmis adamin yasagi neden savundugumuzu anlamasi cok zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 arkadaşların da sorduğu şu, etilerde bahçeşehirde böyle bir olay olmadıysa, bununla karşılaşmadılarsa, buna alışık değillerse, orada niye yasaklansın? yasak çankırı da olduğu için soru oraya uyarlanabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 neası yani? her taraf bahçeşehir değil mi şimdi!! ehehe. güzel benzetme olmuş ama. yukarıda birisi de anne demiş beyler!! onu dikkatle okuyalım. şaka bi yana bu ülkede çok fazlı düşünme şıkkı kapalı kalmış halkta. ya da default kapalı yollanıyor herhal.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 istanbulun her sahilinde ictim kardesim prawler sen fikirtepe cocuguysan o senin sorunun moda sahil caddebostan sahil sariyer sahil bebek sahil hatta askeriyenin yaninda beylerbeyi sahil sole sicak i yaz aksaminda cime yatip sahilde bira icemiceksem ne anladim istanbuldan ayrica yasakla sorun cozulse ulkede uyusturucu kalmazdi cok guzel bi mantik bu ya baktn sorun var dueltemedigin yasakla kurunun yaninda yasta yansin en guzeli oy vermeyi felanda yasaklayalim istedigimiz gibi olmuyor cunku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 BonePART said: istanbulun her sahilinde ictim kardesim prawler sen fikirtepe cocuguysan o senin sorunun Haklisin BonePART. Varos'taki insanlarin sokakta rahat rahat yurumeye hakki yok. Aileleri sokakta taciz ediliyorlarsa o onlarin sorunu. Etiler'de, Moda Sahil'de serbest olsun. Varoslarda icmek yasaklansin. En guzel cozum bu. Kazanamadiklari paralalarla Etiler'de falan yasasalardi baslarina bu gelmezdi herhalde. Onlarin oylari da yarim oy sayilsin. Dedigin gibi istedigimiz gibi oy kullanmiyorlar. Sadece elitler oy kullansin. Butun kanunlar sizin keyfinize gore yapilsin hatta. Varoslarda yasiyanlar kendi sorunlarini kendi halletsin. Sam falan nasil sabirliymis. Adamlari cidden takdir ettim. Sana demiyorum da BonePART, burada cogu insan savunduklari seyi koru korune savunuyor. Olaylara farkli acidan bakmiyorlar. Kendilerinin agzinda salyalarla saga sola saldiran Vakit gazetesinden hicbir farki yok. Sg-1 said: Sadece apaçiler yüzünden değil işbu nedenle de çocukların ve ergenlerin bulunabileceği mekanlarda alkol alınmasının yasaklanması şahsi olarak destekleyeceğim bir durumdur. Bu da ayri bir mevzuu tabi. Tamamen katiliyorum. Farkinda degilsiniz ama bir toplumda yasiyorsunuz. Icki de oyle ornek alinasi birsey degil. Sokakta yururken cocuklara kotu ornek olacaksiniz alkol ile. Pardon ya. Bu da cocuklarin sorunu. Size ne ki. Kucuk yasta baslamayip asiri icmesinler kardesim! Az biraz icsinler, keyif alsinlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 bi ara toplanıp içmeye gitsek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Görende alkollü içecekleri c vitaminli meyve suyu sanacak :). Memlekette uyuşturucu yasak olmasa , onun da açık yerlerde yasaklanmasına karşı çıkılırdı gibime geldi. Şöyle düşünmek lazım , sigara belirli yerler hariç yasaklandı. Neden ? çünkü sadece içene değil dumanı ile diğer kullanmayan insanlara da zarar veriyor diye. Alkole gelince içilirken kimyasal olarak dışarı bir zarar vermiyor içici haricinde. Fakat odurki alkol bir uyuşturucudur. Bunu kimin nezaman nasıl içeceği pratikte kontrol edilemeyeceğine göre , her han herhangi biri aşırı alkol alıp diğer insanlara zarar verebilir ya da rahatsız edebilir. Bu tarz bir içeceğin dolaylı olarak asayişi sağlamak amacı ile kontrol altına alınmasının ne gibi bir zararı var anlayamıyorum. İçmek isteyen evinde de içer , barda arkadaşları ile de mis gibi içer. Kimsenin ben çimlerin üzerine uzanıp piknik alanında alkol alacağım krizine gireceğini sanmıyorum :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Sorun alkol cim otlak felan deil. ICKI ICEN AZITIR MILLETE DALASIR. ICKI YASAKLANSIN. Bole sacma mantik mi olur abi. Darbe cagricisisiniz siz o zmana. Baktin yonetimi beenmedin; darbe gelsin diyen adamsiniz siz. Cozum bulmak yerine hasta kolu kangrenmis gibi kesen cerrahsiniz. O zaman hapishanelerde kapansin suc isleyeni idam edelim olsun bitsin. Sorunu cozun sorunu. Cozum alkol yasaklanmasi deil. Yok efenim yolda laf atiyolarmis tehdit ediyolarmis. O adamlar ayikkende evde karisini kizini dovuyo bi cozum bulsaniza tatli su entelleri. Cidden sinirlendiriyosunuz beni ya. Toplum olarak yolsuzlasmisiz itlesmisiz kudur kopekler gibi birbirimize saldiriyoruz cozum ne alkolun yasaklanmasi. Ulan ole cozum olsa Suudi Arabistanda Dubaide tecavuz hirsizlik olmazdi; Hollandada evden cikani sikmeleri laizmdi ama durum tam tersi deil mi. Ten toplumu egit suc isleyeni yakala rehabilite et sonra gel bana sokakta icki ictiler hala saldiriyolar de. Delirttiniz ulan en sonunda Nihat Genc oldum. Ya Horizan sende 40 senedir forumda kiviriyosun de iste Fetocuyum alkol yasaklansin istiyorum neden ariyorum rahat et. Rengini belli et bizde ona cevap verelim Horace gibi. Sagdan soldan bisiler ittirmeye calisiyosun bi turlu beceremedin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Ama giriyor gibi gozukuyorlar Horizon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Horizon said: İçmek isteyen evinde de içer , barda arkadaşları ile de mis gibi içer. Kimsenin ben çimlerin üzerine uzanıp piknik alanında alkol alacağım krizine gireceğini sanmıyorum :). Tabiki krize girerim. Her gun bi hiyar bisi yapti diye bi ozgurluk elimizden alinacaksa ne bicim demokasi ki bu. YArin obur gun biri tecavuz sucundan yargilaninca topluca hadim edilsin erkekler diyede cikip gelceksiniz o zaman aziniza vurucam elimin tersiyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 dil cok tehlikeli bri silah yanlis kullaniminda cok buyuk zararlar verebilir, yanlis lafi etti diye kac insan olduruldu simdiye kadar kac insan baskasina sozlu tacizde bulundu sokakta konusmak yasaklansin efm konusmak istiyen evinde konussun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Yahu özgürlüğün kısıtlanması için somut bir şey olması lazım; bakın sokakta içmek kural olarak yasak olsun hadi anladım. Ancak piknik alanında içki yasak demenin hiç bir mantığı olamaz, neler okuyorum ya yok içki uyuşturucuymuş yok içen sapıtıyormuş. Yahu her gün ülkede yüzbinlerce insan içip sokağa çıkıyor, yeri geldi mi sokakta içiyor. O zaman biz anarşi ortamında yaşıyoruz herhalde. İran'da tecavüz yok şeriat olunca tecavüz kalmıyor demek gibi bir şey bu. Ne açık alanda içmesi,içkili insanlar evlerinden bie çıkamasın ne de olsa hemen sağa sola saldırıyorlar, hayvanlaşıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Arkadaş(bonepart), özgürlüğün tanımı isteklerine pek uymuyor. Başka insanları rahatsız etmedikçe , haklarına tecavüz etmedikçe diye bir sınır vardır. Sınırsız özgürlük toplumlarda ne yazıkki olmaz. Bir de yukarıdaki mesajın fazla özgürce olmuş , mesela sen alkolsüzken bile insanlara böyle hakaret edebiliyorsan evet senin alkolü toplum içinde kullanmanı lütfen yasaklasınlar :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Horizon said: Arkadaş(bonepart), özgürlüğün tanımı isteklerine pek uymuyor. Başka insanları rahatsız etmedikçe , haklarına tecavüz etmedikçe diye bir sınır vardır. Sınırsız özgürlük toplumlarda ne yazıkki olmaz. Bir de yukarıdaki mesajın fazla özgürce olmuş , mesela sen alkolsüzken bile insanlara böyle hakaret edebiliyorsan evet senin alkolü toplum içinde kullanmanı lütfen yasaklasınlar :). Mesajin sonuna :) koyunca bi anda cok neseli seker oluyosun ya hastayim ona. Alkol almanin bazi insanlari neden rahatsiz ettigini neden haklarina tecavuz ettigini aciklarsan sevinicem ben. Yane bir cumartesi aksami caddebostan sahile beklerim gelin bakalim kim kimi rahatsiz ediyo o kadar icen insanin arasinda. Yane bide bu mesaja halkci agziyla demogoji yapmayin da dogruca bi cevap verin. Varoslarda itin kopugun icip milleti rahatsiz ettigi bi durum varsa burda sorumlu alkolmudur yoksa orayi kontrol edemeyen iti kopuga yol acan devlet korkusunu ortadan kalkmasina izin veren yetersiz kolluk kuvvetimidir. Sahilde millet kiz arkadasini opuyor diye bi bia iciyor diye coluk cocgu kovalicagana gitsin o varostaki iti kopugu toparlasin kolluk kuvvetleri o zaman dediginiz sorun ortadan kalkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Tabikide parkta falan icki yasagi olamaz nokta. Bu kadar sacma yontemleri nasil bulabiliyorlar aklim hayalim almiyor. Bonapart guzel yazdi, Hollanda'da, Ingiltere'de neden gormuyoruz sacma sapan vakalari? Cunku onlar yalan yasaklarla degil problemin kokuyle ilgileniyorlar. Prawler ozur dilerim ama elalemin manyagi sapigi benim ozgurlugumu kisitlayamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 BonePART , Sadece kolluk kuvvetleri ile asayiş sağlanabilseydi yasalara gerek kalmazdı. "Alkol alınması neden başka insanların hakkına tecavüz oluyor" demişsin.. hakatten sordunmu bu soruyu ? Alkol almanın değil , alkolu dengesiz alan insanlardan bahsettiğimiz çok belli ama sana bir daha belirtelim. Burada birçok insan farklı düşünen veya farklı fikirler ortaya atan kişilere bile tahammül edemeyip hakaret ediyor. Daha insanların farklı düşünme veya fikir belirtme özgürlüklerine bile saygı duymayanların bu konu üzerinde böyle haşince durması komik. Ha bu arada bonepart , evet ben çok şeker bir insanım :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar