Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ickiye yasakladilar tam oldu!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ya bu sozde icki yasagindan memnun olmayan arkadaslar, sirf meraktan soruyorum, hic sarhoslarla kafa kafaya geldiniz mi? Hic sizi kesen oldu mu? Laf atani gecin, adam birayla basladi baharda, yazin ortasinda esrar cekmeye basladilar kose basinda. Icki serbest olsun isterseniz, ama o kosedeki adam benim duvarima yaslanirsa ben ciftemi alirim bundan sonra. Bu mu istediginiz, yani halkin kendi basina ceza kesmesi? Polisi cagirsan da fayda etmez; gitmez, gelir camini kirar. Muhtara soylersin, adam "bizim mahallenin cocuklari onlar ya" der. Var mi aranizda boyle mahallenin cocugu? O mahallenin cocuklari bira siselerini arabalarda parcaliyo ama naber? Gitsin evinde zikkimlansin. Ben de oyle yapiyorum. Ha icip icip elinden geleni ardina koymamak, yapanin yanina kalacaksa ki kaliyor, o zaman yukarida dedigim gibi ben de icer icer kursuna dizerim.

Hatta soyle yapalim, ben iceyim, sonra etrafa oyle kafama gore ates edeyim. Belki bi zarari size dokunur, ondan sonra yasaklanmasi icin siz basvurursunuz... Su zamana kadar size dokunmadi diye, isinize gelmeyen kurala laf edecekseniz... Boyle bi sorun var, ortada, biliniyor, daha hala neyi tartisiyosunuz ki?

Mactan sonra araba sallayan magandalar... Onlari da atin iceri.

Isin kuralcilikla alakasi yok. Ben zarar goruyorsam bu isten, senin buna hayir deme luksun yok.

Caddebostan sahilinde guzel guzel icenler... E gidin bi icin bakalim. 6 lira biralara, 4 lira para isteyen tinerciye. Yok basiniza gelmediyse o zaman susacaksiniz, cunku basina gelen var. Bu isten zarar goren var.

Sirada ne var, kirmizi isiklar mi? Sizin yolculugunuzu yavaslatiyor diye onlari da kaldiralim.
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
yolda yurup icki icme olayi falan pek hos degil. herkes beyefendice icmiyor cunku.

%50 beyefendice içmiyor, %50 beyefendice içiyor diyelim.
beyefendice içmeyenleri engellemek için beyefendice içenlerin de hakkını yemiş olunmuyor mu?
beyefendice içmeyen var diye, beyefendice içenleri de "pek hoş değil" diye kınanması mı gerekiyor?

bir de beyefendice içmeyenlerin sokakta içmesini engellemek, olay çıkmasını engellemek isteniyorsa eğer, o durumda olay çıkartan yine içer, yine olay çıkartır.

neden sadece olay çıkartanı değil de herkesi cezalandırıyoruz, burda bu açıklanmıyor.

riglous said:
Ya bu sozde icki yasagindan memnun olmayan arkadaslar, sirf meraktan soruyorum, hic sarhoslarla kafa kafaya geldiniz mi? Hic sizi kesen oldu mu? Laf atani gecin, adam birayla basladi baharda, yazin ortasinda esrar cekmeye basladilar kose basinda. Icki serbest olsun isterseniz, ama o kosedeki adam benim duvarima yaslanirsa ben ciftemi alirim bundan sonra. Bu mu istediginiz, yani halkin kendi basina ceza kesmesi?

yav olay çıkartan, sorun çıkaranlar cezalandırılıyor zaten.
cezalandırılmasına karşı çıkmıyoruz.
sanki olay çıkaranların serbest olmasını savunurmuşuz gibi niye davranıyorsunuz ki, onu anlamadım.

her sokakta içki içen o dediklerinizi yapacak diye bir kural yok.

şahsen sarhoşlarla hiç problemim olmadı. ancak tinercilerle oldu.

bu mantıkla hareket edeceksek:

- araba kullanırken sürat yapıp insanları ezenler var, o zaman araba kullanmak yasak olsun.
- bıçak kullanarak adam öldürenler var, o zaman evlerde bıçak kullanılması yasak olsun.
- pencere açıp kendini atanlar var, o zaman pencere açmak yasak olsun.
- tabanca ile insanları öldürenler var, o zaman tabanca taşıyanlar (polis dahil) cezalandırılsın.

hala anlatamadı(k) herhalde.
sonucu yapan cezalandırılsın.
sonuca giden eylemi yapanlar değil.
sonuca giden eylemi yapan herkes cezalandırılmamalı.
toplumsal baskıya gerek yok.
sonucu yapanları cezalandırmak varken, tüm herkesi cezalandırma hevesi niye?
Mesaj tarihi:
Bone said:

neden sadece olay çıkartanı değil de herkesi cezalandırıyoruz, burda bu açıklanmıyor.

sen bul olay çıkaranları cezalandır o zmn 70 milyon nüfus içerisinden aga.
Mesaj tarihi:
yahu içecek adam, cep kanyağıyla içer, damardan alır, evinde içer çıkar sokağa napıcaksa yapar. biz diyoruz ki bunun çözümü içkiyi yasaklamak değil. öyle yapınca görüntüyü kurtarıyoruz sadece, ama magandalığını yapacak olan içmeden de yapar.
Mesaj tarihi:
Bone said:
dolmuş/taksi şöförleri trafikte sıkıştırıyor, yol kesiyor, leyveyle insanlara saldırıyor.
o zaman dolmuş ve taksiler yasaklansın.

bone sen nerde yaşıyon aga bi söylesene ?
Mesaj tarihi:
kermit said:
Bone said:

sen bul olay çıkaranları cezalandır o zmn 70 milyon nüfus içerisinden aga.

ben niye bulucam yahu.
hayır niye birisi bulması gerekiyor?
sokakta olay çıkartıyorlar dediğin zaman gidip birisinin bulması gerekmiyor ki, olay çıkartan ortada işte. gidip polis çağırırsın, yakalar karakola neyin götürür,
cezalandırır adamı.

sırf bir kişiyi cezalandırmak uğruna
70 milyonu cezalandırıyorsun.
farketmiyorsunuz herhalde. :D
Mesaj tarihi:
kermit said:
Bone said:
dolmuş/taksi şöförleri trafikte sıkıştırıyor, yol kesiyor, leyveyle insanlara saldırıyor.
o zaman dolmuş ve taksiler yasaklansın.

bone sen nerde yaşıyon aga bi söylesene ?

senin yaşadığın yerde dolmuş taksi şöförleri gayet efendi gibi mi hareket ediyor yoksa?
Mesaj tarihi:
ütopyada yaşıyorsun ya da sırf muhalefet olsun diye itiraz ediyorsun.

Yav bildiğin Türkiye burası, neredeyse her taksicinin, her dolmuşçunun bir leyvesi var, en ufak bir olayda iniyor, leyveyle dalıyor karşıdakine.
Mesaj tarihi:
Absolut said:
Peki normal içip ona buna musallat olmayanların cezalandırılmasını ne oluyor bu dediğin durumda?

benim de sorduğum soru bu.

Pire için yorgan yakmak oluyor bu.
http://www.google.com/search?hl=en&client=opera&rls=en&hs=Wfy&q=pire+i%C3%A7in+yorgan+yakmak+atas%C3%B6z%C3%BC&btnG=Search

Siz pire için yorgan yakıyorsunuz, ama pire yorganın içinde değil ki.

Olay çıkartanları engellemek zorundayız diyorsunuz, insanlar silahlansın mı istiyorsunuz diyorsunuz (ki şimdiye kadar böyle abartacak kadar mühim bir olay görmedim),
ama sokakta içen kişileri cezalandırsanız bile
olay çıkartıyor dediğiniz kişiler olay çıkartmaya devam edicek.

bunu da ısrarla görmezden geliyorsunuz...
Mesaj tarihi:
Bone biz olay çıkarmıyolar diyozmu ?
güzel kardeşim
olay çıktıktan sonra polis müdahele etse nolur
alkolü almış adam bıçağı bi tarafına sapğladıktan sonra polis müdahale etti ne değişir ?
bıçaklandığınla kalırsın.
ha dersinki o adamı içeri tıkarlar kurtuluruz. eet ömür boyu hapis verirler seni bıçakladı seni dövdü diye zaten.
bu gibi adamlardan türkiye de de 1 tane vardı zaten
binlerce var ya
ben dayağı yedikten sonra gidip şikayet etsem polis de bi ilgilenirki.
Mesaj tarihi:
Olay,kavga çıkartmak alkolden değil, magandalıktan.
Magandalar magandalık yapmadan önce alkol almayı tercih ediyor olabilirler, ama alkol bunun sebebi değil.
Ayrıca bu şekilde bir uygulama ile doğru düzgün içenler de cezalandırılıyolar.
Mesaj tarihi:
kermit sence alkol alıp adam bıçaklayacak kadar hayattan beklentisi olmayan biri bu yasağı takar mı? takmaz. kaldı ki bu yasağın uygulanması için ne lazım devriyeler lazım. e ortada dolaşan polisler olunca o adam seni zor bıçaklar.
Mesaj tarihi:
alkol diyosun
içtikten sonra bazı insanlar bıçaklarkende kafası yerinde değil
sana kafa göz dalarkende kendinde değil
bence alkol almadan adam bıçaklayan kişi hayattan beklentisi olmaz ve kural mural tanımaz.
Mesaj tarihi:
Absolut said:
Peki normal içip ona buna musallat olmayanların cezalandırılmasını ne oluyor bu dediğin durumda?

kurunun yanında yaşın da yanması oluyor. başka birşey değil.
Mesaj tarihi:
cogitoz said:
Bak "halka" açık yerlerde ne yapıp yapılamayacağına halk karar verir. Doğru düzgün içmesini bilmemek içki yasağını mı getirmeli böyle saçma bir mantık olur mu? Ayrıca bu mantığın kökenini ve amaçlarını da hiç mi göz önünde bulundurmuyorsun "kararın kendinde haklı yanları var" derken. Ben o mesajının muhalefet yapma kompleksinden kaynaklandığını düşünüyorum açıkçası.

öyle bi karar verme yetkisi olsa ne olur bi düşündün mü
Mesaj tarihi:
demokrasinin tanımını bilmiyor bir kısım arkadaşlarımız. demokrasi çoğunluğun istediğini yapma egemenliğini kılma değildir. demokrasi azınlığın haklarının çoğunluğa karşı korunabilmesidir.
  • Yeni Oluştur...