Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ickiye yasakladilar tam oldu!

Mille

Öne çıkan mesajlar

gözden kaçırdığınız nokta şu:
sokakta içip olay çıkartan insanları engellemek için sokakta içki içilmesine yasak getiriyorsunuz,
ama o kişiler zaten yine sokakta içip olay çıkartacaktır.

sonuçta olay çıkartmak, adam öldürmek, hırsızlık yapmak gibi şeylerin cezası var. ama adam yapıyor.

suç işleyeni cezalandırmak,
suç işlemekte kullanılabilen işi yasaklamaktan daha kesin çözümdür.

suç işleyeni cezalandırdığında, yaptığı sonuca karşı ceza verirsin.
ancak suç işleyenlerin kullandıklarını yasakladığında, hiç suç işlemeyenleri de cezalandırmış oluyorsun.

"kardeşim ben apaçisiyle mi uğraşıcam, içki içip apaçilik yapanları engellemek için sokakta içki içilmesini yasaklasınlar" denildiğinde, bu "içki içip apaçilik yapanları" çözmez.
tam tersine insanların hakkını kısıtlamaktan ibaret olur.
"apaçilik" yapmadan içki içenlerin suçu ne, onlar da kısıtlanıyor.

bu dediğiniz hadise şuna benziyor:
katiller adam öldürmek için bıçak kullanıyor.
o zaman bıçak satışı yasaklansın.
Sosyal ağlarda paylaş

prawler benim dediğimi iyi okudun mu sen bedava enrage olmuş gibisin sanki. bu yasakların etkisi sadece istiklale moda sahiline falan değil demek istiyorum, insanlar sadece orada içmiyor, içenler de sadece öğrencilerdeğil. her cins piskopat insan var sokaklarda içki içen ve bu insanlar tedirgin ediyor diğerlerini. yasaklanma ağır bir karar olsa da gerekli.
Sosyal ağlarda paylaş

Bicak satisi yasaklansin diyen yok.
Sadece insanlar ellerinde satirlarla sokakta yurumesin diyoruz.

Ayrica icki icme olayi sizin yaptiginiz gibi sadece Taksim'de ya da Moda sahilde olan birsey degil. Ara mahallelere gidin de gorun. Cocugunuz colugunuz olsun hatta, surekli sokaklarda alkollu insanlarin arasindan evinize ulasmaya calisin.
Sosyal ağlarda paylaş

Buyse said:
prawler benim dediğimi iyi okudun mu sen bedava enrage olmuş gibisin sanki. bu yasakların etkisi sadece istiklale moda sahiline falan değil demek istiyorum, insanlar sadece orada içmiyor, içenler de sadece öğrencilerdeğil. her cins piskopat insan var sokaklarda içki içen ve bu insanlar tedirgin ediyor diğerlerini. yasaklanma ağır bir karar olsa da gerekli.

yok gene kinaye yaptı ama smiley koymuyor. bu sefer aynı görüştesiniz. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Sokakta yurumenin yasaklanmasina gerek yok.
Sadece satirla yurume yasaklansin.

Evden insanlarin satirlarla sokaklara cikip birini dograma ihtimali, sokakta satirla yururken birini dograma ihtimalinden cok daha az.

Edit: Hayatimin yarisi varoslarda gecti. Burdaki cogu kisinin anlatmak istedigim seyi anlamasi cok zor.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
greeny o aman bana seyi aciklar misin abi
halka kapali alanda icip disari cikip milleti taczi edenle halka acik alanda icip taciz edenin farki ne
ne salak sacma sele ruyduruyosunuz gotunuzden ya
yok efenim icip millete saldiriyolarmis felna
kim saldiriyo abi
bu kadar zamandir taksime gider geliim
cumartesi aksami ortalama profil 50 ustu geze istiklalde
ya 1 ya 2 dir kavga edenleri gordugum
onada polis gelip ayirdi

götümüzden uyduruyoruz evet. böyle bi alışkınlığım var, milletin bana saldırdığı konusunda yalan söylüyorum. abi hayattan haberin yoksa gelip mesaj atma ozaman, tecrübe yaşadık, yaşayan tanıdıklarım var ona göre konuşuyorum. saçma sapan mesaj atma gözünü seviyim niye götümden uydurayım böyle birşeyi? mantık?

+

o ikisinin farkı yok, en azından dışarı çıkıp içenlerden korunmuş oluyorum böyle bir yasayla. daha akıllıca bir öneriniz varsa halkı korumak adına paylaşın iyi olur öğreniriz.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
bu kadar zamandir taksime gider geliim
cumartesi aksami ortalama profil 50 ustu geze istiklalde
ya 1 ya 2 dir kavga edenleri gordugum

Taksim ickinin en kaliteli sekilde icildigi yer.
Bilmem farkindamisin ama, Turkiye sadece Beyoglu degil.
Bunun varosu da var, bir suru tehlikeli bolgesi de.

Cocuklugumda ben parkin oradaki yoldan yurumeye korkuyordum alkol ve esrar almis tipler saldiracak diye. Diger yollar daha tehlikeliydi. Gecenlerde gittim, degisen birsey yok. Bu ulkede herkes etiler taksimde yasamiyor. Yasalar da ona gore duzenlenmeli.

Alkol yasaklansin diyen de yok. Barlara gidip icki iciyor zaten isteyen. Ama bircok yerde sokakta alkol icimi cok ciddi sorun olmus durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

eger burada kasit disariysa, tum avrupa'da amerika'da bu boyle zaten, boyle de olmali aslinda, yolda yurup icki icme olayi falan pek hos degil. herkes beyefendice icmiyor cunku.

ama gidip de halka acik alan diye cafeleri, restoranlari, bunlarin bahceleri veya acik alandaki masalarini da dahil ederlerse buna, ki bu zihniyet eder amaci odur, o zaman bi dur demek lazim
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
eger burada kasit disariysa, tum avrupa'da amerika'da bu boyle zaten, boyle de olmali aslinda, yolda yurup icki icme olayi falan pek hos degil. herkes beyefendice icmiyor cunku.

ama gidip de halka acik alan diye cafeleri, restoranlari, bunlarin bahceleri veya acik alandaki masalarini da dahil ederlerse buna, ki bu zihniyet eder amaci odur, o zaman bi dur demek lazim

+1
Sosyal ağlarda paylaş

Ekşiden Alıntı said:
kanlı mı olacak kansız mı denmişti zaten; aylardır adım adım sürüklenilen yolun bir başka kilometre taşıdır bu da.

tus sınav sonuçlarının ardından hala tercihler yaptırılmadı, 2 haftayı geçti. (en fazla 2-3 günde tercihler yapılırmış oysa ki), kiliste abd askerleri silahla talabaniyi korumak için hizmete hazır donanmışça bekletiliyor, karayılan da gidecekmiş görüşmeye.

ziraat bankası da özelleştiriliyor, ve nedense kapattırılmış tohum fabrikalarının ardından, asıl yapısı bozulmuş tohumlarla beslenen anne adayları artık down sendromlu çocuklar doğuruyor son yıllarda oldukça artmış bu oran. hatta şimdi tohumsuz meyva sebze tüketiyoruz. kaz dağlarında mesela, türkler giremez engeli koyulmuş tarlalar araziler var.

aslında kitap yazmak lazım saya saya, ama bilen biliyor; kafasını gömen de yakında yiyecek bi tarafına kimbilir neyi. bir de bu hainlikten ekmek yiyen ve sülalesine de yedirenler var. bir de farkında olup için için üzülen ama bi bok yapmayanlar var. aa bir de ergenekon ismi layık bulunmuş soruşturma yüzünden ölenler, hapiste teröristlerle aynı muameleye tabi doktorlar, askerler, bilim adamları falan var.

çoktan suyu çıkmış kurbağaların kazanın içindekiler için sanırım çok geç.

önce alıştırmanız gerekir.
görüntüye.
seslere.
hareketlere.
sessizliğe.
çevrenizde olup bitenlere.
yavaş yavaş alıştırırsınız.
alışırlar.
çarşafa, peçeye.

taşyapı'ya.
oğulların gemilerinin olmasına.
çocukların televizyon kurmasına.
yakınların yolsuzluklarına.

sevgililere alınan evlere.
çokeşliliğe.
erkeklerin, kadınların ayrı ayrı oturmasına.

ramazanda öğle yemeği verilmemesine.

hem de öyle alışırsınız ki size çok doğal gelmeye
başlar.
bizde böyle deyip geçmeye başlarsınız.

'galiba demokrasi bu da biz mi anlamıyoruz?' diye
kuşkulanırsınız.

sonra da uyuşursunuz.
yavaş yavaş uyuşursunuz.
içinizden bile tepki duymaz olursunuz.
'en az üç çocuk yapın' derler, dinler geçersiniz.
'bizi azaltmaya çalışıyorlar' derler, gülme duygunuz
bile kaybolmuştur.
'batı'nın ahlaksızlığını aldık' derler, öyle dinler
durursunuz.

uyuşturmuşlardır sizi.

bir yandan çanakkale zaferini kutlarsınız.
öte yandan çanakkale savaşını yıllar sonra
kaybettiğinizi bile fark etmezsiniz.

başbakanınız planlarını amerika'ya açıklar.
siz burdan dinlersiniz.
amerika ankara'yı işgal etmektedir.
siz ingilizce öğrenmeye çalışırken durumu
göremezsiniz.

alışırsınız ve uyuşursunuz.
geçmişe dalıp gitmişken,
geleceği kaybetmekte olduğunuzu fark edemezsiniz.

plan da bunun için yapılmıştır.
önce alıştırma.
sonra uyuşturma.

yüzünüze demokrasi derler, arkanızdan gülerler.
yüzünüze çokkültürlülük derler, arkanızdan bölerler.
yüzünüze değişim derler, arkanızdan soyarlar.
yüzünüze gelişim derler, arkanızdan bakarlar.
alışırsınız.
uyuşursunuz.

tehlikenin farkında mısınız?

katılırsınız katılmazsınız bilmem artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Halka açık alan nedir ya? Türkçe zaten nereye çekersen oraya uzayan bir dil.

Mesela internette müstehcenlik yasak. Kanun site "müstehcen" ise kapatılır diyor.

Ee mini etek kimine göre çoook mustehcen olabilir?

TDK said:
sf. Açık saçık, edebe aykırı, yakışıksız

edebe aykırı.. gülüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

şurda ağız tadıyla bi içki yasağı eleştiremicek miyiz, yine müthiş komplocu bağlantılarla, alakalı alakasız betimlemelerle bir ulusalcı serzenişi geldi kondu topiğin ortasına. çarşafa peçeye alıştırılıyomuşuz öyle mi? gökten zembille indi çünkü onlar, 600 senedir kadınlarımız mini etekle dolaşıyo esasen. bi de sevgililere alınan evler? çokeşlilik?

bakın satır aralarını okusanız daha neler çıkar. "hapiste teröristlerle aynı muameleye tabi doktorlar, askerler". bunu yazan kişi demokrasiden azıcık anlasa, devlet tarafından üretilen hapishane koşullarının teröriste de doktora da askere de eşit şekilde uygulanması gerektiğini savunurdu. ama yok, teröriste her türlü kötü muamele serbest, doktorlar, askerler suç işlemiş bile olsalar el üstünde tutulmalı. bu, beyaz türk kayırmacılığıdır işte. dünyanın en tatlı faşizmi. en modern görünümlü gericilik.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...