Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Nefr said: c dedim ama dusunsel boyutu o, yoksa direk hatuna yikiyorum yikabildigim kadarini, tembelin onde gideniyim ayrica erkeklerin bir avantaji var konuyla ilgili genelde; hatun kismi daha az sabredebiliyor daginikliga falan, dellenip toparlama sureleri daha kisa, ya da bizde oyle bilmiyorum Hehe tespit doğru, açıklama da güzel :) Ama anket sonuçları da sırf şova yönelik olmuş. İnanıyo musunuz gerçekten "modern erkeğim eşitlikten yanayım" diyip şuraya oy veren herkesin eşit katkı yaptığına/yapacağına? Daha hayatında kendi donunu bi kez yıkamamış insanlar gelmiş burada eşit paylaşılmasından yanayım ben diyo :)
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Böjeek said: Ev işleri yapmayı cok seviyorum. özellikle sinirliysem birine kızdıysam bütün hıncımı evden alıyorum. o yüzden ayağımın altında kimse dolaşsın istemem ben tek yaparım. coluk cocuk varsa bey onlarla ilgilensin. yemek bulaşık temizlik filn ben hallederim. Çoluk-Çocuk kısmı dışında örnek alınası bir dişi.
Böjeek Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 hem temizlik yapıp hem cocuk bakamam ki.
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Hepsi genlerinde var, içindeki gücü kullanırsan yaparsın.
Böjeek Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 cocuk yapmamak kesin çözüm bu noktada.
b1vRiP Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 annemin rahatsızlıklarıyla başlayan ev işlerinin çoğunun üstüme yıkılması durumuyla başlayan ve günümğze gelen gözlemlerime dayanarak; - elektrik süpürgesini kesinlikle erkek yapmalıdır.hele hele halıysa yerler, kesinlikle erkek yapmalıdır.çünkü kesinlikle güç isteyen bir iş.yazık değil mi lan sevdiceğinize? - yerleri sonra kadın silebilir kolay iş. - biriken bulaşığı erkek kaldırmalıdır.zira kadınların midesi dayanamıyabilir. - ama temiz bulaşığı kadın yerleştirsin - perde takma, cam silme. erkek işi bu. sevdicek düşerse üzülmez miyiz? üzülürüz. hele ki sevdicek bundan önce düşmüşse ve hafif sakatlanmışsa mike mike siz yaparsınız. - yanlıııııııııız! çamaşır ciddi ciddi kadın işi. ne kadar uğraşırsam uğraşiyim bir türlü annıyamıorum ne neyle yıkanır nası yıkanır. he ayrıca biz doğuştan güçlüyüz biolojik olrak ama kadınlar yapı olrak bu işleri daha ii becermiolar. dayatmalar sonucu küçüklükten beri yaptıkları için daha becerililer erkekler de 2-3 hafta sonunda onlar kadar belki de daha iyi yapabilir hale geliolar efenim.
Böjeek Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 bence tartışılcak bi konu değil. temizliği kadınlar daha iyi yapar. gücle alakası yok bunun. hem çoğu kadın sevmez kız gibi tipleri. her işten anlayan onu böyle yapma şunu söyle yap. ay canım yerleri X le silsen daha iyi parlar. beyaz yerler için cif bla bla kullanmayı unutma. kadın işi bunlar. erkekler karışmasın. sonra cok itici oluyosunuz
aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 b1vRiP said: he ayrıca biz doğuştan güçlüyüz biolojik olrak ama kadınlar yapı olrak bu işleri daha ii becermiolar. dayatmalar sonucu küçüklükten beri yaptıkları için daha becerililer erkekler de 2-3 hafta sonunda onlar kadar belki de daha iyi yapabilir hale geliolar efenim. +1
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Bence de tartışılacak bir konu değil. Ev işi = Kadın
Mendoza Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Çözüm kolay aslında. Eş çalışıyorsa temizlik, ütü, çamaşırı, temizlikçi kadın yapar. Yemeği şahsen ben yapmayı severim ama farketmez sonuçta geriye kalan yemek ve bulaşık bir şekilde paylaşılır. Evin hanımı çalışmıyorsa hepisini o yapar.
Böjeek Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 ben evime yabancı kadın sokmam. evin kendi düzeni olmalı. hem o temizlikçi kadınlar cok sallama yapıyolar.
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Böjeek beraber mutlu bir yuva kurma potansiyeline sahipsin, MSN'imi attım ÖM'den.
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 bence ideal düzen: yemek-bulaşık=ortaklaşa getir-götür-tamirat-alışveriş(pazar hariç) vs.=erkek çamaşır temizliği=kadın ev temizliği=kadın ağırlıklı, ama yardım etmek te lazım eheh^^
b1vRiP Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Böjeek said: bence tartışılcak bi konu değil. temizliği kadınlar daha iyi yapar. gücle alakası yok bunun. hem çoğu kadın sevmez kız gibi tipleri. her işten anlayan onu böyle yapma şunu söyle yap. ay canım yerleri X le silsen daha iyi parlar. beyaz yerler için cif bla bla kullanmayı unutma. kadın işi bunlar. erkekler karışmasın. sonra cok itici oluyosunuz yerleri silmekten falan anlamam zaten. üstte yazdığım şeler sıfır bilgi ve sadece güç gerektirio erkek yapsın dediklerim. neyse ben sevgilimi seviorum ve bi gün camdan aşaa düşmesini ya da içeri yere düşüp belini kırmasını ya da süpürge yapa yapa ebesinin mikilmesini istemiorum. o da benim anlamadığım yer silme,çamaşır gibi şeleri yapıo zaten. he ama gün gelir sevgilim gelip de çok itici,çok kız gibi oluosun derse de zamanında süpürge yapmaktan yaptığım kaslarımı ortaya bir büst misali sergiler ve kıçımı yayıp bir bira açıp sigara yakarak uykusuz okurum ve o orda ofluyup puflayıp çirkinlikten çirkinliğe girerken "kaf kaf kaf" diye gülerim. zerre de umrumda olmaz.
Böjeek Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 :d orası öyle tabiki. cam filan silmeye büyük işlere kadın tutulur. ama başında durman gerekirki iyi yapsın. evi bırakıp gidersen olmaz. neyse ben detaycı bi insanım. ve güçlüyümde. haftada 2 kere yer süpürmekten hiç bişey olmaz spor olur hem(bence)
Nosfe Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Çiftlerin boş zamanına, ilgi ve yeteneğine, yorgunluk düzeyine göre ama işlerin çoğu tek kişinin üzerine yıkılmayacak şekilde olabildiğince eşit biçimde paylaşılmalıdır>>> 84 Bu ne arkadaş kızlar mı bastı patiyi?
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 ya zaten herkes kadın tutabilirmiş gibi onu çözüm olarak sunmamak gerek... yemek yaparım, bulaşık da yıkarım hadi çok zorda kalırsa eşim, gerektiğinde ortalık da toplarım, hadi en kötü ihtimalle halı falan süpürürüm, ama yer, cam silmek falan ı ıh asla zaten sıçar bırakırım yapmaya kalksam da
aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Bir de bu ''yardım etme'' olayı ilginç. Nasıl oluyor da, evi çekip-çevirmek, o evde yaşayan iki kişiden birinin (kadının) ''asli görevi'' olarak algılanıyor, diğerinin ki (erkek) ''yardım'' başlığı altında toparlanabiliyor. Ben hiçbir erkeğin ''karım bana ev işlerinde çok yardımcı olur, süper bi kadındır'' dediğini duymadım. Tersi ne kadar yaygın halbuki. Üstelik ''yardım eden'' bu erkekler, bir de sırf ''yardımcı'' oldukları için, süper ev erkeği kategorisine sokuluyorlar. Ev işlerini ''paylaşmak'' değil, yalnızca ''yardımcı olmak'', erkek için artı puan olabiliyor yani. Ev o iki kişinin evi, e çocuklar da öyle....eee? Yani ''mantık'' denilen şey, hem erkekler hem de kadınlar açısından işlemiyor özellikle bu konuda.
b1vRiP Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Böjeek said: :d orası öyle tabiki. cam filan silmeye büyük işlere kadın tutulur. ama başında durman gerekirki iyi yapsın. evi bırakıp gidersen olmaz. neyse ben detaycı bi insanım. ve güçlüyümde. haftada 2 kere yer süpürmekten hiç bişey olmaz spor olur hem(bence) eğer yerlerin halıfleks ise teknoloji gelişmeyip de böle devam ederse, 30-40 yıl sonra karpal tünel ve bel ağrıların için ameliyatını yaptırabilecek çok ii bi doktor tanıorum.ölmezse yaptırırsın cillop gibi olur sonra aynen devam sil-süpür. aslında erkek-kadın falan yalan. profesyonel temizlik şirketleri var. biraz pahalı ama 4 kişi geliolar sen çayını kahveni içiosun cillop gibi yapıolar ve üstelik bilgisayarın ağzına edip kabloları koparmıolar. ama şu an onu yaptıracak param olmadığından dolayı belime kuvvet. ayrıca bütün işleri kadına yıkmanın ve bunu doğuştan görevmiş gibi dayatmanın, üstüne üstlük de orda burda modernizm,hümanizm,eşitlik,özgürlük,demokrasi gibi hatta üstüne aşk,sevgi,çiçek,böcek demek komik oluo. nese ama ülkemizde kadınlar zaten otomatikman 3 çocuk doğurmaya programlandıkları için sorun değil.zaten ortalık "ben kendimi gocama adıycam.evimin kadını olcam." diye dolaşan 2üniv. bitirmiş genç kızlarla dolu ve "bekar hayatı baydı evleniyim de ev işini yapçak biri çıksın hem de seks de yaparım." diye dolaşan adamlarla dolu. herkesin mutlu olduğu "çiftlik" farklı zaten.o yüzden herkesler mutlu.
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Ev işilerini genelde kimse sevmez ama sonuçta bu iş bir şekilde yapılmalıdır. Neden? Çünkü pisliğin maliyeti iş yapınca ortaya çıkan yorgunluktan daha fazladır. Yorgunluğun bedeline 5 birim diyelim, pisliğin bedeli de bundan daha fazla, mesela 10 birim olsun. İş sorumluluğu teknik olarak iki insanın da üstünde olduğundan neticede bu bir takım işidir ve takım içerisinde kaytaranlar olursa bu diğer takım elemanlarını üzer. Ama sonuçta iş yine de yapılacaktır. Bu durumda bu mutsuzluğun maliyeti yorgunluk maliyetinden yüksek olmalı, pislik maliyetinden de az olmalıdır. Bu yüzden bu maliyete 5 ile 10 birim arası, mesela 7 birim diyebiliriz. yani önem sırasına göre, pislik > gurur > yorgunluk diye özetleyebiliriz. Bu kabullenme altında aşağıdaki payoff matriximizi inceleyelim. Artık bu konuları öğrendiğinizi varsayarak payoff matrixin prensibini uzun uzun anlatmıyorum. Eşimizin yapacağı hamleyi bilmediğimizi varsayarak expected maliyetlere bakalım: erkek veya kadın iş yaparsa: 8.5 iş yapmazsa: 5 Bu durumda kadın da erkek de maliyeti daha az olduğu için iş yapmamayı seçerler. Geldikleri denge durumunda toplam maliyet 10+10=20. Halbuki diğer durumlarda maliyet daha düşük. Bu yüzden kadın ve erkek aralarında bir şekilde anlaşırlar ve işleri bölüşürler. Böylece ikisi de iş yaparak en verimli durumda dengeye gelirler. Fakat iki tarafın da her an cayma şansı vardır. İlk endüstriyel toplumların kadına yüklediği homemaker sıfatı nedeniyle çoğu zaman erkekler cayar. Bu da evliliğin overall performansında bir düşüşe neden olur ki bu da bambaşka bir oyunun konusudur.
Böjeek Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 ya ne alakası var. sadece erkeğinde yapması gereken işler var. o zaman onada deniyomu; doğuştan o mantıkta doğdu yapıcak filan. herkesin yapması gereken işler var. kadın ev işi yaparken adamda boş otursun maç izlesin oyun oynasın demiyoruz farkındaysan. hayat müşterek. gerçektende öyle. ama bi kadın yeri gelip maaşının tamamını o ayki aldığı abiduk gubidik şeylere verirken erkek evin gıda ihtiyacını artı faturalarını vs. karşılamak zorunda. o zamanda temizlikteki olduğu gibi cömert olunmuyo işte. dengeyi iyi kurmak iyi ayarlamak gerek. ama bence evliyken bi erkeğin elinede temizlik yapmak yakışmıyo (şahsi görüşüm.) karısı işten geç gelir yorgun gelir hasta olur tabiki ekstra durumları katmıyorum. ama şu bi gerçektirki ''kadın eli değmiş'' demezler boşuna. kendi annelerimize babalarımıza da bakıp öyle yorum yapalım bence.
b1vRiP Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 öff quote'un anasını laciverde boyadım özür dilerim. Böjeek said: ya ne alakası var. sadece erkeğinde yapması gereken işler var. o zaman onada deniyomu; doğuştan o mantıkta doğdu yapıcak filan. herkesin yapması gereken işler var. benim görüşümde böle bişi yok.biz her işi paylaşıoruz allaha şükür. misal bi örnek veriyim ben ampul takamıorum son 3 takma girişimimde de duylarını kırdım ampulleri patlattım. ama mesela torna işini falan yapıorum.ama eminim sevgilim de yapar sadece o dolap kapağını bi eliyle havada tutacak kadar güçlü değil. Böjeek said: ama bi kadın yeri gelip maaşının tamamını o ayki aldığı abiduk gubidik şeylere verirken erkek evin gıda ihtiyacını artı faturalarını vs. karşılamak zorunda. çok çarpık bişi sezdim burda :) Böjeek said: ama bence evliyken bi erkeğin elinede temizlik yapmak yakışmıyo (şahsi görüşüm.) o yüzden bi sürü kadın "evlenene kadarmış bıt bıt" diye sölenio. Böjeek said: kendi annelerimize babalarımıza da bakıp öyle yorum yapalım bence. annemin anlattığına göre babam da benim gibi düşünüomuş ve öle davranıomuş.he ama o hakkatten beceriksizmiş zamanın makinelerinde evi su bastırmış falan. ama yine de elinden geldiğince yaparmış hep. hem ayrıca geçmişten gelen dengesiz ve saçma şeleri devam ettirirsek matbaa çıktığında kabullenmeyen osmanlı devleti oluruz. o zaman geçmişte çok eşlilik varmış dedenin dedesinin dedesinin vardır 3-5 karısı.o zaman ben de getiriyim sevgilimin üstüne kuma. hem sevgilime yardımcı olur ev işlerinde. neyse konu senle benim tartışmamıza dönüo. sen tabii ki erkeğin yaptığı işi beğenmiosan kendin yapabilirsin kişisel özgürlüğün. ama erkek bunu başından teklif etmezse ya da kalkışmazsa da içten içe de kızarsın.
Böjeek Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 herkes fikrini söylüyo. katılmak zorunda değilizki. ben fikrimi söyledim bence bi erkeğin eline temizlik yapmak yakışmıyo. bana kız gibi geliyo itici buluyorum bu kadar. sen sevgiline yaptır veya yaptırma farkındaysan ben bunu hiç eleştirmedim. o senin kendi şahsi kararındır saygı duyarım. ama bence sende fikrini söyle başkasının fikirlerini eleştirme saygı duy.
b1vRiP Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 bölesine geri kalmış bi fikri tabii ki eleştiririm.tartışıoruz zaten şu an fikir alışverişi yapmıorum. neyse aslında ben yanılmışım başından beri ya.siz kendiniz kaşınıomuşsunuz. ankete verdiğim oyu değiştirmek istiorum.ve hemen gidip çişimi yapıorum tuvalete üstelik de kapağı kaldırmıycam!
Böjeek Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 hemen gaza geliyosan bencede fikir alışverişi yapmamalısın sen. sadece saygı duymalısın :)
Öne çıkan mesajlar