Loxias Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Burası Türkiye.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
superwiz Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 arkadaşlar konu bildiğinizden farklı her gazete de farklı yansıtıyor,daha sonra evlenmiş bu kadıncağız,dulken alabiliyor ama evlendiğinde,düşüyor bu para ama kadın parayı almaya devam etmiş:s Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 zaman'da mı yeni şafak'ta yoksa vakit'te mi yazıyor bu tip olanı peki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 cok sig bir acidan bakiyorsunuz. devlet vermiyor bu aylik paralari, orada bir memur veriyor. eger "olmus bir hata, soguk su icelim" olursa, o memurlar her tanidiklari/anlastiklari insana hatali bir mebla oderler, birilerinin de yanina kar kalir. devlet parasini geri isteyecek, sen de "vermem ben" diyeceksin, mahkemelik olacaksiniz, olayin detayi ortaya cikacak, para alinmayacak. ama "yaziktir ya, istemeyelim bu parayi" diye bir mantik olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Baggio said: Horizon said: Bunun farkında olmayan ve şu haberde geçen insanlar için söylemiyorum ama memlekette bug abuse denen birşey var. Bunu bilerek yapıpta bizim vergilerimizi çatır çatır yiyen tipler var. Bahsettiğin hem ölen kocasından, hem ölen babasından maaş alan teyzeler falan herhalde. Burada adam şehit oluyor, devlet de şehit olduğunu biliyor yani gidip tam maaş bağlamıyor insanlara, "oğlunuz şehit oldu size şu kadar maaş bağladık" deniyor. İnsanlar da tamam deyip çekiyor. Gidip ne kadar almaları gerekirdi falan hesaplayıp itirazda bulunmalarını mı bekliyoruz, nedir yani? "Bu haber için söylemiyorum" diye bir not iliştirmen de zerre bir şey ifade etmiyor açıkçası. Ufaktan bir haklılık payın çıksın diye gelip bunu buraya yazma o zaman, madem bu konu için söylemiyorsun. Gazını başka yerde at sinirli kişilik seni. Hemen ilk mesajıma dönelim said: Cezayı gönderen sistem bu insanların ne durumda olduğunu ve ne yaşadıklarını bilemezki. Yani ceza kesilmeden önce "dur bi bakalım bu insanların okuma yazması varmı , bilerekmi yapmışlar ?" diye bir sorgulama olmadığından kötü bir durum oluşmuş. Hangi ciklet ? rörörörrö.. !1! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Kim ne olursa olsun o kurumları ayakta tutmak için oğlunu kaybetmiş birine böyle bir şey yapılmamalı. Devletlerin duyguları olmasada ahlakları olmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Olayın nekadar kötü ve iğrenç olduğu zaten tekrar tekrar söylenmiş. Buna ben de katılıyorum. Problem şuki buradaki sorun bu cezayı veren devlette değil, bu cezanın verilmesine izin veren sistemde. Burada yuhalama yada basit polemikelre girmektense bunun tartışılması gerekir. Ayrıca bu olay yeni birşey değil. Bu gibi konularda yapılan her türlü hatanın bedelini ye bu durumdaki gibi ceza olarak yada vergi olarak biz ödüyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 toplumdaki genel bir yanlış burada da devam ediyor kuruma kızmanız çok anlamsız. bazen köşe yazarlarını okuyorum hakimler adamı serbest bıraktı böyle şey olur mu diye serzenişte bulunuyorlar ama kimse ilk soruşturmanın adam gibi yapılması gerektiğini tutuklamanın belirli şartlarının olduğunu hakimin sanığın tutukluluğu için uyması gereken kriterleri olduğunu kolluk kuvvetinin ve savcıların işlerini rezilce yapmasının hakimin elini bağladığının farkında değil burada da kurum avukatlarının yapabilecekleri birşey yok,kurumun bütün hukuki prosedürü kanunlar ve yönetmelikler tarafından düzenlenmiştir ve tamamen objektif kriterlere dayanır kimseye yorum yapma hakkı tanımaz ki bu daha sonra birileri tarafından sömürülmesin mesela benim bildiğim kurumun 13 kuruş için açılmış davası var.Kurum avukatlarına verilen talimat 1 kuruş dahi olsa bunu tahsil edindir o yüzden niye dava açtılar vs gibi bir söylem bence haksız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Hakimlerin durumu biraz daha farklı sanırım. Onlar yorum yaparak karar verebiliyor ve bazen bu kararlar birbirini pek tutmayabiliyor. Örnek vermek gerekirse namus(töre) cinayetinden yargılanan bir adam, "namusunu temizlemek hakkı" bakış açısına sahip bir hakimin karşısına çıktığında, hakim adama verebildiği her ceza indirimini yaparak 5 yıl veriyor(atıyorum). Daha medeni bir hakimse adama hiç bir ceza indirimi yapmıyor, 15 yıl veriyor. Bu durum siyasi davalar için daha da belirgin ;) Yaşanan olaydaysa adam(memur) bunu sistem istediği için yapıyor. Yani burada memurun, "bunlar şehit ailesi, yazıktır" gibi bir yorum yapma şansı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 kanun alt sınır üst sınır belirler hakim ne alt sınırın altına inebilir ne üst sınırın üstüne çıkabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Yorumsuz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Rock said: Hakimlerin durumu biraz daha farklı sanırım. Onlar yorum yaparak karar verebiliyor ve bazen bu kararlar birbirini pek tutmayabiliyor. Örnek vermek gerekirse namus(töre) cinayetinden yargılanan bir adam, "namusunu temizlemek hakkı" bakış açısına sahip bir hakimin karşısına çıktığında, hakim adama verebildiği her ceza indirimini yaparak 5 yıl veriyor(atıyorum). Daha medeni bir hakimse adama hiç bir ceza indirimi yapmıyor, 15 yıl veriyor. Bu durum siyasi davalar için daha da belirgin ;) Yaşanan olaydaysa adam(memur) bunu sistem istediği için yapıyor. Yani burada memurun, "bunlar şehit ailesi, yazıktır" gibi bir yorum yapma şansı yok. Cezanın süresinde olayların farklılığına dair ufak detaylar göz önüne alınarak oynama olabilir ama birbiriyle çelişen karar veremez hiçbir mahkeme. Eğer verirse "çelişkili karar var" diye itiraz edilir ve danıştaya gidilir, orada incelenip de doğru karar seçilir ve iki mahkeme ve sonraki hepsi için de o karar uygulanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Mahkeme kararlarına itiraz yolu Danıştay değil Yargıtay dairesidir ama o sistem öyle değil tam olarak. Mahkeme bir karar verecek de Yargıtay'a gidecek de... git-gel yapacak da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Mighty_THoR said: kanun alt sınır üst sınır belirler hakim ne alt sınırın altına inebilir ne üst sınırın üstüne çıkabilir. Ben de temelde farklı birşey söylemiyorum zaten. Ama cezanın alt mı yoksa üst sınırdanmı verileceği tamamen hakimin kararı. @Rewendor Verilen kararda yasaya göre bir çelişki olamayacağı konusunda haklısın. Ben burada alt/üst sınırdan verilen cezalardaki hakim çelişkisinde bahsediyorum ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 devlet her zaman haklıdır. hırsızlık yapsa bile haklıdır devlet. Başımıza gelen olayı anlatayım. Atatürk Olimpiyat Stadı nın oralarda bir arsamız var. Olimpiyat stadı inşaatı sürerken ve olimpiyatlar kime verilecek muhabbetleri sürerken devlet bu arsaya bizden habersiz el koyuyor kamusallaştırıyor. Bizim adımıza bir hesaba ozamanın parasıyla 2.000$ gibi bi para yatırıyor. Bizim haberimiz yok tabi. Günün birinde bir avukat arıyor anlatıyor bize mevzuyu. Sizin adınıza şu bankaya şukadar para yatırılmış. Biz sizinle aynı durumda olan insanların davalarına bakıyoruz o parayı çekin yarısını biz alıyoruz kabul ediyorsanız , sizin adınıza dava açıyoruz ve bu davalar 100% kazanılıyor diyor. Daha önce kazandıkları davalar var aynı olayla ilgili. Mahkeme bilirkişi görevlendiriyor. Arsa bedeli ozamanın parasıyla 130milyar! Biz oha falan diyoruz tabi. Mahkeme! tabi devlet alacağı için arsayı bize sormadan, pazarlık olmadan 80milyar olarak kabul ediyor. Tabi sizden habersiz yatırılan ve bedel olarak 2milyar olarak belirlenen fiyattan çok daha iyi. Tabi olimpiyatlar elinde patlayınca devletin karşı tarafın avukatları geliyor siz davadan vazgeçin, bizde o 2 milyarı geri istemeyelim arsayıda geri veriyoruz diyorlar. İşte benim vatandaşını düz yatırıp ters ziken devletim. Bunun yüzde birini devlete sen yapsan canına okur hapislerde sürünürsün. Devlet senin arsana sana haber vermeden el koyuyor ve 130milyar olan arsayı 2milyar a senden çalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 mani said: ... Bunun yüzde birini devlete sen yapsan canına okur hapislerde sürünürsün. Devlet senin arsana sana haber vermeden el koyuyor ve 130milyar olan arsayı 2milyar a senden çalıyor. bi düzeltme yapayım. bunun yüzde birini sen yapsan hapislerde sürünürsün ama birileri yüz mislini yapıyor. sonra da örnek vatandaş diye geziniyor ortalıkla, paracıklarıyla.. canım ülkem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar