Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul Üniversitesi'nde Kürt öğrenciye linç

cogitoz

Öne çıkan mesajlar

Bugün sabah 9 sularında bildiri dağıtan bir Kürt öğrenciye, güvenlik güçlerini de etkisiz hale getirerek içeri giren takım elbiseli; kendini "milliyetçi" olarak gören 6 tane sapık ruhlu satır ve bıçaklarla saldırmıştır. Çocuğun parmakları kesilmiş, göğsü bıçaklanmıştır. Olay hakkında ayrıntılı bilgisi olanların yazmasını rica ediyorum.

İşte Kürtlere karşı başlatılan karalama kampanyasının galeyana getirdiği insanlar bunlardır. Şiddet meraklısı bu insanların demokratik hak arayışı ve insan haklarından anladıkları bu kadardır. Sadece bildiri dağıtan bir çocuğun parmaklarını kesip bıçaklamak terör karşı mücadele midir, terörün kendisi midir?
Sosyal ağlarda paylaş

durup dururken asker öldüren de şerefsiz, parmak kesen de şerefsiz bir farkları yok.

bunun yanında bazen inanılmaz kaşınan tipler olabiliyor. mesela ben üniversitede okurken bu istanbulda bombalar patladığında oh iyi olmuş diyen bi dallama vardı kendimi zor tutmuştum okuldan atılmaya kadar giderdi tutmasam. ki bunu diyen de gayet zeki ve başarılı bir öğrenciydi

ha dediğim gibi parmak kesecek kadar gerizekalı olan hayvanları savunacak halimiz yok tabi ki
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:
Diyarbakır'da mayın pususu, şehit er ve çavuşlar..
Hakkari'de çatışma, şehit asker..
Bilkent Üniversitesi'ne canlı bomba eylemi..
Arkasından yakalanan 2. canlı bomba, 3. canlı bomba aranıyor..
Başbuğ'un sert ve isyankar açıklamaları..

Öte yandan dünyada patlak veren domuz gribi. Obama, "Durum Ciddi" diye açıklamada bulunmuş.. Yüzlerce şüpheli vaka var, ABD ve Meksika'da domuz gribinden ölümler gerçekleşmiş..

Noluyor lan. :S:S

Bu mesajı yazıp her türlü terör olayından yakınan sen değil misin? Ben sana diyorum sana noluyor lan? Burada kabul edilen tabirle bir "terör olayı" başlığı açıyorum, gelip yapmıştır bişeyler o da diyecek kadar yüzeysel misin yoksa terör olabilir ama bu tarafta olabilir mi diyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de şöyle bir problemimiz var, çocuğun yaptığı herhangi bir hareketin parmak kesmeyi ve bıçaklamayı "anlaşılabilir" hale getirmiş olması da baya ilginç. Ne yapmış acaba merak ediyorum parmaklarının kesilmesi ve bıçaklanması için "Ha tamam o zaman kessinler" dedirtecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Hep kürtlere karşı yapılmış saldırılar gündeme geliyor nedense. Acaba çokmu masum bu saldırıya uğrayan kürtler diye merak ediyorum ? Neden bir ulusalcıya, kemaliste yapılan saldırılar bu kadar gündem olmuyor ? İşte kürtlere verilmiş bir mağduriyet psikolojisi olsa gerek. Yanlış anlaşılmasın, kürtlerde benim vatandaşım ve benim olduğu kadar onlarında bu ülke. Ama yaşadığım bölgeden biliyorum ki, o kendine "eziliyoruz" diyen sözde insan haklarını savunan kürtlerde az değil yani. Faşizmin diğer yönünede bakmak lazım.

Saldırıyı elbette kınıyorum, ama bir tarafı haklı çıkarmamız gerekmez. Dayak yiyende, atanda haksız.

said:
İşte Kürtlere karşı başlatılan karalama kampanyasının galeyana getirdiği insanlar bunlardır. Şiddet meraklısı bu insanların demokratik hak arayışı ve insan haklarından anladıkları bu kadardır. Sadece bildiri dağıtan bir çocuğun parmaklarını kesip bıçaklamak terör karşı mücadele midir, terörün kendisi midir?

Yani demokrasi kelimesinden tiksindim ben bu ülkede.

Bilemiyorum yani artık bu sözler benim için baya tehlikeli şeyler gösteriyor. " Ezilmişlik " olayı zaten PKK'nın dayattığı bir şey. Doğunun tek sorunu, kalkınmadır. Topraklarının verimsizliğidir ve eski iktidarların yanlış politikalarıdır.

Kıssadan hisse yapılan saldırı hoş değil, ama dayak yiyenin tarafında olmadan öncede bir düşünmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Firatram Kürtçe'nin kısıtlanması dışında evet doğunun sorunu ekonomiktir fakat çocuk büyük ihtimalle sol bir örgütün mensubu olarak bildiri dağıtıyormuş. Ya sağlıklı bilgi olsa daha iyi konuşuruz ama "Kürtlere yapılan saldırılar ön plana çıkıyor" sözün tamamen yanlış. Kaç yıl önce faili meçhul cinayete kurban giden Kürtler şimdi Botaş kuyularından çıkıyor. Açıklamalar yapılıyor bilmem kaç bin Kürt öldürüldü ye bunlar ne kadar duyuruldu? Kemalizm'e en ufak bir saldırıda zaten binlerce kişi meydanlara dökülüyor, onu bunla karşılaştırman çok çok yanlış.
Sosyal ağlarda paylaş

"yapmıştır bişeyler" süper argüman. her türlü şiddet eylemini meşrulaştırabiliriz o halde.

-almanlar milyonlarca yahudiyi katletmiş
-yapmışlardır bişeyler

-pkk 25 yıldır terör eylemi yapıyo
-yapmışızdır bişeyler

-stalin 1.5 milyon insanı ölüme yolladı
-e yapmışlardır bişeyler canım
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi bu olaylar olacak illa.o cocuk en kötü dtp ile ilgili bişiler dagıtıo olabilir

ama kürtleri ezilen işkence yapılan taraf olarak göstermek için birebir olaylar bunlar

kürt kız öldürüldü.kürt cocuk arabayla ezildi gibi şeyler duyarız bol bol
Sosyal ağlarda paylaş

her sabah işe geldiğim bi köprü var. onun üzerinde seçim günlerinde Detepeli ve kürt bi cocuk o partinin kağıtlarını dağıtıyodu.
neyse 4-5 sabah gördüm bu cocuğu uyuz oldum. her sabah al al al yapışıyo. yok filan diyorum diretti baya.
3.gün filan laf atmaya başladı artık.oda bana uyuz oldu.
en son cuma günüydü işte gene karşılaştık köprüde elimdeki poşete bissürü o kağıtlardan attı. bide kolumu tutuyo. elindeki bütün kağıtları alıp yüzüne ve köprüden aşağıya atıp üstüne bide tokat attım cocuğa.

uyuz oluyorum öyle tiplere. sevmiom ben kürtleri işte. böle bi kağıt filan bişi dağıtsa o tipler almam. uyuz uyuzda bakarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Böjeek said:
her sabah işe geldiğim bi köprü var. onun üzerinde seçim günlerinde Detepeli ve kürt bi cocuk o partinin kağıtlarını dağıtıyo.
neyse 4-5 sabah gördüm bu cocuğu uyuz oldum. her sabah al al al yapışıyo. yok filan diyorum diretti baya.
3.gün filan laf atmaya başladı artık.oda bana uyuz oldu.
en son cuma günüydü işte gene karşılaştık köprüde elimdeki poşete bissürü o kağıtlardan attı. bide kolumu tutuyo. elindeki bütün kağıtları alıp yüzüne ve köprüden aşağıya atıp üstüne bide tokat attım cocuğa.

uyuz oluyorum öyle tiplere. sevmiom ben kürtleri işte. böle bi kağıt filan bişi dağıtsa o tipler almam. uyuz uyuzda bakarım.

aferin.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:
Silivri cezaevinde bir hücrede kalan 3 kişiye bir tabak çorba verilince de bir tür fiziksel saldırı yapılmış oluyor.

sırf argümanla denklemin öbür tarafını doldurmak için, laf olsun diye söylenmiş bir şeye de kulp uydurdun ya, cidden bravo. "bir tür fiziksel saldırı" imiş lol.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...