Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hayat çok acımasız ^^

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

okul bitmeden askerlik bitmeden evlenilmez tabiki. ama kızla da ciddi düşünüosan rezil olur o kadar 6 yıl çıkılmaz. herkesin bi gururu var 6 yıl kimse beklemez yani.
okul bitince bi söz gibi bişi yaparsınız , askere gidersin. askerden dönün cede evlenirsiniz ve düzeninizi birlikte kurarsınız.
hı sen askere gidince anlaşamazsanız söz bozulur sadece yani boşanma derdi de olmaz bölece.
ama eğer kızla gerçekten ilerisini düşünüsan öle 6 yıl flört olmaz, yakışmaz , erkekliği sadece ..da derler adama.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi şöyle bi güzelliğide var amma
düşünsene sabah mis gibi kahvaltın hazır
akşam gelcen yemek sıcak sıcak
her şey derli toplu termtemiz
öğrenci arkadaşalrın köpek gibi pislik içinde yaşarken sen tiril tiril ütülü kıyafetlerle beyaz dişler sağlıklı bir bünyeyle okula gidiyosun

(ailenden uzakta okuduğunu varsaydım:)
Sosyal ağlarda paylaş

Biz öğrenciyken evlendik, ailelerimizden gizli, gelirimiz de yoktu, geçindik harçlıklarla aynı evde. Sonra öğrendi herkes, kasırga, tufan derken, bir süre sonra dindi tabi, aileler de(bu ayrı olan de axedice a geliyor benden) destek oldu. Şimdi eşim bitiriyor, ben iş güç sahibiyim. 3 yıl bitiyor evlilikte, ilişkide 7. Emindim evlenirken, şimdi süper karar vermişim, aferim bana diyorum. Özet, eminsen beklemeye gerek yok.

Kişiseldeki, sanırım, bu ilk mesajımı tüm evlilik karşıtlarına armağan ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

dreagloth said:
Biz öğrenciyken evlendik, ailelerimizden gizli, gelirimiz de yoktu, geçindik harçlıklarla aynı evde. Sonra öğrendi herkes, kasırga, tufan derken, bir süre sonra dindi tabi, aileler de(bu ayrı olan de axedice a geliyor benden) destek oldu. Şimdi eşim bitiriyor, ben iş güç sahibiyim. 3 yıl bitiyor evlilikte, ilişkide 7. Emindim evlenirken, şimdi süper karar vermişim, aferim bana diyorum. Özet, eminsen beklemeye gerek yok.

Kişiseldeki, sanırım, bu ilk mesajımı tüm evlilik karşıtlarına armağan ediyorum.

Ulan aşka bak çok özendim helal olsun..
Sosyal ağlarda paylaş

dreagloth said:
aileler de(bu ayrı olan de axedice a geliyor benden) destek oldu

Ahahahaha teşekkür ederim. Yalnız bişey sorucam biraz özele kaçıcam. Niye evlilik? Yani ne gerek var böyle bi kuruma? Hayır baktığın zaman evlilik zaten ataerkil toplumda kadınları baskı altına alıp "başıboş" dolanmalarını engellemek için, topluma "bakın biz birlikteyiz ama zina yapmıyoruz" demek için üretilmiş bi kavram. Ne aile ne de toplum açısından şu dertlerin hiç birinden muzdarip olmayan / bunları aşmış olan insanlar neden tutup da evlenir ben bi anlam veremiyorum.

Demek ki çok romantikmişsiniz, evliliğe yüklenen anlama işte ölümsüz aşk maşk bilmemne onlara inanmışsınız (yada senin hatun inanıp seni ikna etmiş sdf) diye düşünüyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Evlilik yalnızca kendinizi düşündüğünüz birşey olmuyor çoğu zaman. Kendi durumum için konuşmuyorum, lakin bizimki tamamen romantik bir eylemdi ama çoğu ilişkide dediğin gibi axe, dostlar alış verişte görsün olayı.

Sen, senin ailen, sevgilin ve onun ailesi evlenmeden birlikte yaşamanızı ya da çocuk yapmanızı kabul edebilir ama, Türkiye de yaşayacaksan, durum hem sizin için hem de çocuk için zor anlar yaratır diyip senin düşüncene de saygım olduğunu belirteyim. Evlilik sadece aşk zorlarsa olamlı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...