Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Master için referans mektubu


Quadrophenia

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Başlıkta belirtildiği üzere yurtdışında master için 2 adet referans mektubu almam gerekiyor. 1 sene önce kadar mezun oldum ve okulumdaki proflardan hiçbirinin beni hatırlayacağını sanmıyorum. Bu işlerin formalitesi nedir, sen yaz bişiler ben imzalarım gibi bir cevap ile mi karşılaşırım? Ayrıca bunun içine okuluma gitmem gerekir mi illa ki? İstanbul'da oturuyorum ve sırf bu iş için Manisa'ya gitmem gerekecek. Bunlar hocaya göre değişir sanıyorum ancak tecrübesi olaln varsa öğrenmek isterim. Teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hocaya gore degisir.

Adamin karsisina cikmazsan adamin seni hatirlamasi imkansiz. Mumkunse adamla beraber yaptigin projeleri falan adama hatirlatacak bir liste hazirla. Yanniz soyle bir durum var. O referans mektuplarinin hepsi zaten ogrencileri ovecek sekildedir. Cok boyle asmis bir yazi olmadikca pozitif bir sey katmaz. Bu nedenle, cevrende iyi is yapan birileri varsa, onlardan alman cok daha avantajli olur senin icin. Bir tane hocandan bir tanede cevrende birisinden alirsan senin icin daha rahat olur. Ozellikle son 1 senedir napiyosun? Patronun yazsa olmaz mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

seni tanıyan hoca yoksa yapabileceğin en iyi şey iyi not aldığın hocalara gitmektir o da yoksa referans alan insanlara sor genelde çoğu insana referans veren iyi kalpli hocalar olabiliyor duruma göre (özellikle böyle çok önemli bir yere başvurmayacaksan, çünkü sonuçta birine referans vermek aslında bir akademisyen için ciddi bir olay)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:
referans isticek hocam olmadigi icin referans istemeyen okul ariyorum ben.


Hmm öyle okulların sayısı acaba diğerlerine kıyasla çok mu =S

Misal ivy league'den bir yere girmek için elbette referans isterler ama oraya girebilecek öğrenciler zaten referans alabilecek durumdadır. Amerika'da referans istemeyen okulların sayısı ne kadar acaba.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Okula gore degisiyor, ozellikle degisen kisim su: Referans elektronik mi olacak yoksa hard copy olup mektupta mi gonderilecek.

Eger elektronikse referans, hocaya maille uyari gidiyor adini girdigin zaman, o da oraya yaziyor iste referansi.
Yok hard copy ise, yazip bastirip zarfa koyup muhurleyip sana veriyor, sen postaliyorsun.

Sundan eminim ki, sen yaz ben imzalayayim diyen hocanin referansiyla 10 metre otedeki okula giremezsin. Kibar bi sekilde basvuracagin okullari yaz hocana, ondan hangi derseri aldigini, bu dersteki notlarini, ortalamani, vs sonra da yazmasini rica et. Tabi hocanin anlatacagi bisey olmasi lazim o referansi cekici kilmak icin iyice. Yani sadece dersini aldgin adam tabi seni bi yere kadar tanir ama bu sana 2 sene proje supervisorligi yapmis hocanin referansiyla bir olmaz yani. Hocalar da cok iyi tanimadan SUPER BU ADAM KESIN ALIN KESIIIN gibi seyler yazmazlar, tasak konusu oluyorlar cunku sonra.

2 sene once malum bir okulda (isim verince dalga geciyolar) staj yaparken ben bi veda yemegi yapmistik post doclardan biri icin, 3 profesor vardi bizim arastirma grubunda onlar da gelmisti masada muhabbet ediyoz boyle. Biri sey dedi, X universitesi'nden gelen referanslar mukemmel. Y diye bi adam var, bu sene 10 ogrenci icin "akademik hayatimdaki en iyi ogrencim" yazmis dedi, baya dalga gectiler uni ve hocayla falan sdf.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
referans olmasını istediğim hocam bugun bana bir kaç fact açıkladı, ne yapıcağımı şaşırdım8-)

3 çeşit referans yazılır falan filan, bunlar

1- kötü referans
2- nötr bir referans(pek bi işe yaramaz)
3- çok iyi bir referans(ki buda aslında inandırıcı olmuyo vsvs.)

Şimdi bunları dedikten sonra bana vericekmi vermicekmi anlamadım sonra ortalamamı sordu(ki pek içacıcı değildir), vermeye karar verdi 2 numarayı yazıcak herhalde kabul ettiğine göre.:)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla hiç belli olmuyor, ben mesela odtü makinanın en titiz hocalarından birinden 2.2 ortalamayla referans aldım (ki 3.85lik adamı reddetmişti) karakter falan da çok önemli yani. Ha, referansı kötü zaten yazmazlar bence, kötü yazacak adam zaten genelde "yazmıyım daha iyi" diye uyarıyor. Ama bu bahsettiğim referansla boğaziçine kabul aldım ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 yıl sonra ...
bi iki okula mail attim ben
boyle boyle 5kusur senedir sektordeyim
tanidigim hoca yok sektorden getirsem olur mu diye
bi de dedim ortala 3.5 fln degil degerlendirirseniz gondereyim basvuruyu da degerlendirmeyecekseniz hic ugrasmayayim tatinda

bi tanesi direk siktir cekti, sert bi dille hemde, not ortalamaiz dusuk diye gerizekali statusune koymus adami, sanki amme hizmeti yapcak, parasi neyse vercez okulun zaten. ayri bi tilt oldum o okula

digerinden de haber bekliom da, hoca referansi olmadan olcakmis gibi durmuyor, herhangi bir okula kabul.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...