Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

darbe yapsam ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bu ülkede bu kadar dikkatli olmaya gerek yok ki. TSK'da üst düzey yöneticiysen zaten dediklerini emir telakki edecek binlerce insan var. bunların başında da medya ve bürokrasi geliyo. hele yurtdışından silah getirmeye falan hiç gerek yok, nasılsa harcamalarım denetlenmiyo, sayıştay karargahlara giremiyo. hem, daha önce hangi darbeci darbe planı yaparken yakalanmış? daha önce hangi asker, emekli ya da muvazzaf, böyle bir suçtan dolayı tutuklanmış bu ülkede?

bir edit yapayım: bu ülkede "darbe planı yapmak suç mu canım, tankları yürütmemişler ki" diyebilen hukukçular bile çıktı. nasıl kendini rahat hissetmesin adamlar?

bi arkadaşın dediği gibi yüzlerce insanı mobilize edeceksem onlarla bir şekilde iletişime geçmem gerekir. ayriyeten bir sistematiğim olacaksa bunun planlarını bir yerlere kaydetmem gerekir. telepatiyle haberleşemeyeceğimize göre ya telefon ya da internet kullanılacak, veya gizli toplantılar düzenlenecek. yavaş yavaş ortalığı gerecek eylemler için de derin devlet devreye sokulacak; ki o kısmı kendi başına bile hareket edebilir.

türkiyede 40 yaş üstü insanlar bilgisayarla ne kadar haşır neşir? bilişim teknolojileriyle ilgili bişey okumadıysa hacking'den ne kadar anlayabilir? şunu unutmayın bilgisayarlarla ilgili biz gençlere çok aşina olan kavramlar, bizden bir iki kuşak üsttekilere çok yabancı.

ha ben de olsam dediğn önlemleri alırım tabii, ama ben yakalanma ihtimaline karşı alırım. ama ergenekona baktığında genelde bu dediklerini ya yapamayacak, ya da kendini güvende hissettiği için yapmaya gerek görmeyek kişiler yer almakta.
Mesaj tarihi:
devlet kurumlarından birisinin radarına girdikten sonra istediğiniz önlemleri alın, hiç bir faydası olmayacaktır. öncelikle halkın arasında kaos yaratıp ortalığı toz duman yaparsak gerisi gelir diye düşünüyorlardı. sonra eldekilerle bu işin olmayacağı anlaşılınca, devlet içersinde ve bazı sivil toplum örgütleri arasında yeni bağlantılar kurmaya çalışırken de radara girdiler.

zaten şu anda yargılananların çoğunun başına da bu geldi. bir noktadan sonra su üstüne çıkmaları gerekiyordu ve çıktılar. zaten ondan sonra tek atış şansları vardı. genelkurmay başkanları başta olmak üzere bazı önemli noktalardan gerekli desteği sağlayamadıklarında keklik gibi kaldılar öyle ortada.

benim kanaatim bu tip adamlar zaten akp'den önce de bazı altyapıları kurmanın peşindeydiler. akp'nin hükümete gelmesi sadece ellerine bir fırsat geçtiğini düşünmelerine neden oldu. susurluk ve sonrasında yaşananlarla bu ülkede bir kesimin çok ama çok ciddi gelir kaynakları kurudu.

burası öyle bir ülkeydi ki; aslında bir önceki gün yükünü çoktan indirmiş gemiler şu kadar ton uyuşturucuyla batırıldı diye yutturuluyordu.

işin siyasi boyutları, sadece insanları sokağa dökmek için kullanılan yemler.
Mesaj tarihi:
üniversiteler hükümete değil cumhurbaşkanlığına bağlıdır. ha dersen ki bizim cumhurbaşkanımız hükümete bağlıdır, dolayısıyla üniversiteler de hükümete bağlıdır, doğru hiçbirşey diyemem valla.
Mesaj tarihi:
öyle bir bakış açısına sahipsen cumhurbaşkanının da, genel kurmay başkanının da maaşını hükümet veriyor. hatta onu geçtim maliye bakanı veriyor. hatta veznedar veriyor.

maaşı kimin verdiği önemli değil, devlet kurumu burası, ali usta nın kahvehanesi değil.
Mesaj tarihi:
bulgaristan iç işleri bakanlıgı memurlarının maaşını veremıyecek hale geldiğinden haberadarmısın?
avrupa ülkesi iken.

bütçenin nasıl kullanıldığına bakar. hükümet parayı doğru kullanamaz bütçe yi batırırsa parasını veremez.en çok univ bu iktidar zamanıda oldu.bu daha çok rektör demek.
Mesaj tarihi:
TD)Pentagram said:
en çok univ bu iktidar zamanıda oldu.bu daha çok rektör demek.

En çok bina bu zamanda açıldı.

Hangi universiteden bahsediyorsun?
Mesaj tarihi:
TD)Pentagram said:
bulgaristan iç işleri bakanlıgı memurlarının maaşını veremıyecek hale geldiğinden haberadarmısın?
avrupa ülkesi iken.

bütçenin nasıl kullanıldığına bakar. hükümet parayı doğru kullanamaz bütçe yi batırırsa parasını veremez.en çok univ bu iktidar zamanıda oldu.bu daha çok rektör demek.
AHAHAHAEHAEHAEHAEAHEAHEUAHEUAHEAU
EHAUEHAUEHAUEHAUEHAUEHAUEHAUEHAUEHA

bütçeyi iyi idare edemeseydi yani üniversiteler cumhurbaşkanlığına bağlı olacaktı. mesela ecevit döneminde üniversiteler kıçıma bağlıyken, refahyol hükümetinde sağ koluma bağlandı dimi ?

ahahahahaheaheauhe ne güzel bi mantık ya.

bak sana bi bilgi vereyim; o yeni açılan üniversitelerin çoğunda profesör yok. sen üniversiteye gittin mi hiç ?
Mesaj tarihi:
TD)Pentagram said:
böle bi cevap verdiğine göre senle tartışmaya luzum yok

alla alla ne cevap vericektim ?
Türkiyedeki bir sürü uniye girdim çıktım,yurtdışında bir sürü uniyi gördüm.

Ne dicektik evet iyi oldu bir sürü donanımlı üniversite mi açtılar diyecektik.

Söyleyecek şeyin olmadığında bol keseden denetledin mi diye soruyorsun ama.
Mesaj tarihi:
fizban said:
TD)Pentagram said:
avrupa ülkesi iken.

AHAHAHAEHAEHAEHAEAHEAHEUAHEUAHEAU
EHAUEHAUEHAUEHAUEHAUEHAUEHAUEHAUEHA

bütçeyi iyi idare edemeseydi yani üniversiteler cumhurbaşkanlığına bağlı olacaktı. mesela ecevit döneminde üniversiteler kıçıma bağlıyken, refahyol hükümetinde sağ koluma bağlandı dimi ?

ahahahahaheaheauhe ne güzel bi mantık ya.

bak sana bi bilgi vereyim; o yeni açılan üniversitelerin çoğunda profesör yok. sen üniversiteye gittin mi hiç ?

sen doktora gittinmi?
Mesaj tarihi:
GEd said:
TD)Pentagram said:
böle bi cevap verdiğine göre senle tartışmaya luzum yok

alla alla ne cevap vericektim ?
Türkiyedeki bir sürü uniye girdim çıktım,yurtdışında bir sürü uniyi gördüm.

Ne dicektik evet iyi oldu bir sürü donanımlı üniversite mi açtılar diyecektik.

Söyleyecek şeyin olmadığında bol keseden denetledin mi diye soruyorsun ama.

hayır saçma sapan cevap veriyorsun.bir adım atmak hiç adım atmamaktan iyidir. bugun profosorsuz başlar yarın profosor yetiştirir yapıcı olmak gerek.her ilde olması kaliteyi düşürme riski var evet ama başka şehirlere okutmaya herkesin gücü yok.böle aşalayıcı ve hiçe sayan bir uslubla konuşurken neyine cevap vereyimki.kaldıki bütçeleri yapılır kadroları atilir bugun olmazsa yarın başlar yani bide desteklemek gerek. hem iş kapısı olur insanlara hem öğrencilere okul
Mesaj tarihi:
TD)Pentagram said:

hayır saçma sapan cevap veriyorsun.bir adım atmak hiç adım atmamaktan iyidir. bugun profosorsuz başlar yarın profosor yetiştirir yapıcı olmak gerek.her ilde olması kaliteyi düşürme riski var evet ama başka şehirlere okutmaya herkesin gücü yok.böle aşalayıcı ve hiçe sayan bir uslubla konuşurken neyine cevap vereyimki.kaldıki bütçeleri yapılır kadroları atilir bugun olmazsa yarın başlar yani bide desteklemek gerek. hem iş kapısı olur insanlara hem öğrencilere okul

İşte bilmediğin konu hakkında fikir ürettiğin için soruyoruz hiç universite gördün mü diye,ben bunda aşağılayıcı bir şey görmüyorum.

Çünkü bahsettiğin şekilde olmuyor bu işler, bugün türkiyede üniversite diyebileceğin 3 bilemedin 4 tane üniversite var.

Hiç alakan olmadığı cevaplarından belli.Zahmet edip yazarsam anlamayacağında belli hatta şu iş kapısı olur zihniyetinden dolayı.
Mesaj tarihi:
TD)Pentagram said:

bugun profosorsuz başlar

Doktorsuz hastane, imamsız cami açsınlar üniversite değil.

Diğer universitelere koyduktan sonra profları yenisini açsınlar.
Mesaj tarihi:
Verilcek cevap olmayınca kıvırtıyorsun.

Ankara uniden doktora yapan eleman gelir buraya (yurtdısı) , adamın dediği 2 senede yapacağımı 2 ayda yaptım ,giderkende teknik malzemeyi hibe ettiler götürüyorum okula.

Bana sadece tezimi yapıyım diye 24 saat labların anahtarını veriyorlar,her bölümün ayrı kütüphanesi ve çeşitli amaçlar için farklı labları olması ayrı tabi ,asla kendime alamayacağım softwarelerin lisansını alıyor adamlar, 24 saat öğrenciler kullansın diye 365 gün 24 saat açık kütüphane yapıyorlar 4 milyon euroya,okullara harç koymuyorlar.(son 1 seneye kadar,son 1 senedir cüzi bir miktarda harç)

Bizimkilerde anca ÖSS ile kıytırık uniler ile insanları yurtdışına kaçırsınlar.

Anlatmakla bitmez ama gelde kime anlattığına bak.

Birileride der hala iyi yapıyorlar yeni okul açıyorlar,bilmiyorsan her konuda çıkıntılık olsun diye yorum yapma.
Mesaj tarihi:
Tenekeadam said:
Dikkat ediyorum bu adama cevap vermeye sürekli dayanan yok.Sıkılan başkasına devrediyor bayrak yarışı gibi.

genç fetoboy said:
=) pardon hangi univin rektörüsün? tanıyamadım

hep hoşuma gitmiştir senin gibi böle agresif lakap takmayı seven conileri kızdırmak
  • Yeni Oluştur...