Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

süper olmuş ellerine sağlık.
ben kaşar yerine çeçil denilen bi peynir var

ahada bu






ondan kullanıyorum hem daha ucuz, ve acayip süper eriyo.
bol peynir sevenler için süper.
Mesaj tarihi:
zeytinyağı ekmeği çok lezzetli yapıyor
hatta fırına vermeden malzemnin üstüne tereyağı da dağtılabilinir kaşar fazla yağlı değilse
sonra açılmış hamuru buzdolabında dinlendirmek çok işe yarıyor
sos soğuksa malzemelerle birlikte de bekletilebilir
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
ginaly said:

herkes senin gibi zengin mi lan.

biz pizayı lorla yapardık.


lorla yapilsa daha cok pizzaya benzerdi. mozzarella'ya en yakin peynirlerden biri lor.


Masquerade said:

utopia said:
o kadar malzemeyi alacak kadar zengin ama kaşara 2 lira daha veremiyor mu?
sucuk salam çok ucuzdu. at eşek olabilir.

(:P)


aslinda at esek olsa daha pahali olmasi lazim. italyada millet at, esek eti yicem diye inek etinden 2 kat daha fazla para veriyor ete. :d
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
mesela iki tür rendelenmis peynir kullanildiginda daha güzel oluyo pizzanin tadi.
ben alta normal kasar rendeliyorum, üste de dilim dilim kestigim mozarellalari koyuyorum.
üstüne de azcik kekik serpistirdin mi, tamamdir.
Mesaj tarihi:
Yalnız peyniri üzerine koymak eritmek tam ev pizza yapıcısı işi. Pizzada altta olucak peynir. Hatta aslında sosun üzerinden kayması lazım yerken, ben demiyorum bunu uzmanlar söylüyor.
Mesaj tarihi:
Bugün yaptım, 4kişi yedik, yiyen herkes çok beğendi
Hamuru ilk mesajdaki gibi yaptım
sonra üzerine salça-sos

Salça sos hazırlanışı

Salça sos hazırlanışı
Domtes soğan rendeledik, yağda çevirdik accuk salça ekledik, makarna sosu hazırlar gibim karabiber kekik sarımsak koyduk, iice pişirdik, böyle makarna ile karıştırsan yenecek kıvama geldi sonra soğuyunca pizza hamurunun üzerine ekledik




sosun üzerine kaşar peyniri rendesi,

onun üzerine sırayla


salam - sucuk - sosis - mısır - beyaz peynir - biber - zeytin koyduk



koyduk

en son piştikten sonra tekrar kaşar peyniri rendesi koyduk 3 4 dk daha pişirdik
mis oldu mis
telefonda sorun var fotoları yarına atarım inş
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
korkulcak bisi yok ya. tek fail olabileceginiz sey hamurdur zaten.

onda da bilmeniz gereken püf noktalari var, onlari yaparsaniz biseycik olmaz.
mesela hamur cok sert olunca su ekleyin az az, yumsayana kadar. bizimkiler kulak memisi kivami diyolar da, anlayin siz iste.
ne cok yumsak olsun ne cok sert.
cok yumsak olursa da azcik un katarak, kivamini ayarlayabilirsiniz.

o kadar iste, gayet basit.
×
×
  • Yeni Oluştur...