Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ev yapımı pizza


Masquerade

Öne çıkan mesajlar

hamuru; 1 su bardağı ılık suda, 1 tatlı kaşığı şeker eritilir, 1 yemek kaşığı toz maya eklenerek karıştırılır. 3 su bardağı unun ortasına tuz, bir kaşık sıvı yağ, şeker-su-maya karışımı eklenip, yoğurulur ve dinlendirilir.

malzemeler; rendelenmiş kaşar, salam, sucuk, sosis, zeytin, biber, domates, 4-5 tane mantar, salça. isteğe bağlı ekler çıkarırsınız.



Dinlendirdiğimiz hamuru, önceden yağladığımız tepsiye yaydırıyoruz.



Sulandırılmış salçayı, hamurun üzerinde gezdiriyoruz.



Kullanacağımız kaşarın 1/3 ü kadarına salçanın üzerine serpiştiriyoruz.



Üzerine kullanacağımız malzemeleri koyarak kapatıyoruz.

Kalan kaşarı da en üste ilave ediyoruz.





Fırına atıp pişmesini bekliyoruz (200 derece iyidir).

Afiyet olsun.




Geçen yaz arkadaşımla beraber yapmıştık. fotolar çıktı karşıma fotograf makinasını temizlerken lol. paylaşayım dedim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sivi yag yerine ay cicegi degil de zeytinyagi tercih edilmeli kesinlikle. ben öyle yapiyorum. italyanlarin da sirri o zaten. süpper oluyo, tadindan yenmiyo.
ha bi de direkt salcayi bodozlama bosaltmak yerine; alin bi tava koyun icine salcanizi. kendiniz yapin sosunuzu, icine kekik ve özellikle sarimsak atarak. 1 cay kasigi seker + tuz dahil.

yalniz her hamuru 2-3 saat dinlendirmiyorsun. tarifine göre degisiyor. yas mayayla yapiyorum, yarim saat yetiyo.

hay luici typonu mancare yapiyim senin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hım ben de birkaç nokta söyleyeyim, sulandırılmış salça yerine bir tavada 2-3 rendelenmiş soğan, 1 rendelenmiş sarımsak, rendelenmiş domates/salça, zeytinyağı karıştırarak pişirip, içine kekik(tercihen başka baharatlar) ekleyip soğumaya bırakıyoruz, soğuduktan sonra sos olarak kullanıyoruz.


Bir de kaşarı en başta diğer malzemelerle koyarsak kötü oluyor, kaşar hariç diğer malzemeleri koyduktan sonra pizzayı 250 derecede önceden ısınmış fırına atıp 10 dk bekledikten sonra çıkartıp, üstüne kaşarı ilave ediyoruz. 1,5-2 dk daha ısıtıp çıkarıyoruz. Güzel güzel sünüyor kaşarımız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...