Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 hamuru; 1 su bardağı ılık suda, 1 tatlı kaşığı şeker eritilir, 1 yemek kaşığı toz maya eklenerek karıştırılır. 3 su bardağı unun ortasına tuz, bir kaşık sıvı yağ, şeker-su-maya karışımı eklenip, yoğurulur ve dinlendirilir. malzemeler; rendelenmiş kaşar, salam, sucuk, sosis, zeytin, biber, domates, 4-5 tane mantar, salça. isteğe bağlı ekler çıkarırsınız. Dinlendirdiğimiz hamuru, önceden yağladığımız tepsiye yaydırıyoruz. Sulandırılmış salçayı, hamurun üzerinde gezdiriyoruz. Kullanacağımız kaşarın 1/3 ü kadarına salçanın üzerine serpiştiriyoruz. Üzerine kullanacağımız malzemeleri koyarak kapatıyoruz. Kalan kaşarı da en üste ilave ediyoruz. Fırına atıp pişmesini bekliyoruz (200 derece iyidir). Afiyet olsun. Geçen yaz arkadaşımla beraber yapmıştık. fotolar çıktı karşıma fotograf makinasını temizlerken lol. paylaşayım dedim.
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 enee hamuru yumuşak anne pizası^^ +rep, emeğine yüreğine sağlık.
utopia Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 öneri: kaşar üzerini kaplayacak kadar çok olsun, daha da lezzetli olur.
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 herkes senin gibi zengin mi lan. biz pizayı lorla yapardık.
utopia Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 o kadar malzemeyi alacak kadar zengin ama kaşara 2 lira daha veremiyor mu? hem bırak bu ibrahim tatlıses ayaklarını, dünyanın refah düzeyi en yüksek şehrinde yaşayan ben miyim sen misin........
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 utopia said: o kadar malzemeyi alacak kadar zengin ama kaşara 2 lira daha veremiyor mu?sucuk salam çok ucuzdu. at eşek olabilir. (:P)
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 ayrıca ilk fotoda sol üstteki yemekhane sürahisine rep.
utopia Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 o sürahi kırıldığında bildiğin ailecek üzülmüştük biz.
Apis Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Hamuru dinlendirmek dene şey ne kadar süreye tekabül etmekte?
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 ginaly said: herkes senin gibi zengin mi lan. biz pizayı lorla yapardık. diego armando
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Apis said: Hamuru dinlendirmek dene şey ne kadar süreye tekabül etmekte?2-3 saat kafidir sanırım.
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Sparkcaster said: ginaly said: herkes senin gibi zengin mi lan. biz pizayı lorla yapardık. diego armando ay hiç de fakir rp'si yapamıyorum ayol.
Dartanian Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 +++++++rep ya çok saol :) kokusu geldi burnuma ya
vaniLLe Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 sivi yag yerine ay cicegi degil de zeytinyagi tercih edilmeli kesinlikle. ben öyle yapiyorum. italyanlarin da sirri o zaten. süpper oluyo, tadindan yenmiyo. ha bi de direkt salcayi bodozlama bosaltmak yerine; alin bi tava koyun icine salcanizi. kendiniz yapin sosunuzu, icine kekik ve özellikle sarimsak atarak. 1 cay kasigi seker + tuz dahil. yalniz her hamuru 2-3 saat dinlendirmiyorsun. tarifine göre degisiyor. yas mayayla yapiyorum, yarim saat yetiyo. hay luici typonu mancare yapiyim senin.
DiadanLocke Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 oha cok guzel olmus ya offf yapmam lazim ama benimki bunun yandan yemisi olur.
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 iyy tam anne pizzasi, salca biber filan.
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 sümük falan da atarsanız dominos pizzası oluyor.
Dennis Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Hım ben de birkaç nokta söyleyeyim, sulandırılmış salça yerine bir tavada 2-3 rendelenmiş soğan, 1 rendelenmiş sarımsak, rendelenmiş domates/salça, zeytinyağı karıştırarak pişirip, içine kekik(tercihen başka baharatlar) ekleyip soğumaya bırakıyoruz, soğuduktan sonra sos olarak kullanıyoruz. Bir de kaşarı en başta diğer malzemelerle koyarsak kötü oluyor, kaşar hariç diğer malzemeleri koyduktan sonra pizzayı 250 derecede önceden ısınmış fırına atıp 10 dk bekledikten sonra çıkartıp, üstüne kaşarı ilave ediyoruz. 1,5-2 dk daha ısıtıp çıkarıyoruz. Güzel güzel sünüyor kaşarımız.
Öne çıkan mesajlar