Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sizce gerçekten Truva savaşı oldumu?


Blitz

Öne çıkan mesajlar

Hepimiz küçüklüğümüzden beri bu şehir ve on yıl boyunca süren destansı savaş hakkında bir ton şey duymuşuzdur. Bu savaş hakkında romanlar yazıldı, filmler çevirildi ama bütün bunlara rağmen gerçekliği kanıtlanamadı.
O bölgede yapılan arkeolojik çalışmaların ilki sanıyosam Alman bir arkeolok tarafından yapıldı. Adını tam hatırlamıyorum ama sanırım Shiller felan olması gerek neyse; adam ne var ne yok götürmüş herşeyi memleketine. Yapılan kazıda, şehrin bir çok kez yıkılıp baştan yapıldığı anlaşılmış. şehir kat kat, yani yıkılıp üstüne devam edilmiş. Bu da şehirdeki bir yıkımın kanıtı ama maalesef o savaşın kanıtı değil.
Bu konuyu açmamın sebebi benim gibi bu savaşa inanlar varmı?
Yoksa gerçekten sadece bi destandan ibaret olduğunu düşünenler çoğunluktamı?
Açtığım konuyu başka yönlere çekmiyeceğiniz ümidiyle yorumları bekliyorum... :)[signature][hline]Vakit nakittir, Nakit vakit ve hepsi biradIr!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İyide böyle bir savaşın olmamış olabileceğine dair nereden bir şeyler duydun onu cidden merak ettim.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

truva bronz cagi, hatta daha oncesinden itibaren onemli bir ticaret merkezi idi.

donemin antik yunanistaninin, bronz caginda bile daginik yapida bagimsiz devletlerden olustugunu ve surekli savasildigini goz onunde bulundurunca mutlaka truvada tonlarca savas yapilmistir, ozellikle bir ticaret merkezi ve canakkale bogazinin girisini tutuyor olmasi yuzunden.

bu savaslarin herhangi birisinde bu destana ilham verecek bir durum yasanmis olabilir ya da destan tamamiyle - belki abartilmis olarak - gercek olabilir.

yani her halukarda gerceklik payi vardir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hikayenin mitolojik kısmı hayaldir elbette (aphrodite'in paris'e dünyanın en güzel kadınını vaadetmesi) ama kraliçeyi kaçırma olayı bana pek mantıksız gelmedi, bugün petrol içinse o vakit de uçkur için savaşılıyormş.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işin uzmanları uzunca zaman Troia Savaşı'nın Homeros'un bir efsanesi olarak kabul ettiler.ama arkeologların Troia'nın bulunduğu düşünülen yerdeki kazılarından sonra artık böyle bir savaşın olmuş olabileceği görüşü daha çok kabul gördü.savaş olsa da olmasada troia efsanesi tarihin akışını değiştirecek bir fikir bıraktı.TROIA ATI...[signature][hline]*!veni vidi vici*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hiç okumadan direkt söylüyorum, OHA yani... nasıl truva savaşı gerçekten oldumu denilebilirki.. çok fazla fantastik kitap okuyosun sanırım sen.. hahaha[signature][hline]Üniversitelerin araştırma fonlarına el koyan hükümeti protesto ediyorum. Her kuruluşu, toprağı yok pahasına sattıkları yetmediği gibi, bir de ülkenin araştırma kolunu tümden kesiyorlar!
AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya savaşlarda ufak tefek hileler yapılır fazla ingiliz kraliyey filmleri izlemişsizinz onur falan boş işler savaşta kazanacaksan ger türlü yola baş vurursun o zaman oklarda kancık silahlar kılıçlarda güreş adam gibi yani adam kılıca zehirde sürer önceden hasarda verir avruplılar salaksa biz napalım adamlar düello falanda yapıyolar acınası olaylar
Onurum için şavaşmaya falan diyo sanki adam bundan 1500 2000 1000 yıl önce onur için savaşıyodu yemek altın hayatta kalmak bide köle oldugu için savaşıyodu[signature][hline]:))) !!!
........................
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Truva da savas olmustur evet, ama o Truva efsanesi aslında Wilusiada adlı eski bir Hitit efsanesidir.Homeros o efsanenin yazarı olarak bilinir ama değildir , o sadece eski efsaneleri toplamıştır ve ya şarkı olarak soylemiştir.(kendisi kordür yazma okuma bilmez).Aslında Homeros un kendisi gezgin bir sarkıcıdır.(izmir doğumlu yada eski adı ile Smyrna ).Şehrin kendisi de daha Hitit zamanlarında var olmuştur.Wilusa adı ile,
Wilusa adı zamanla Wilion , en son olarak ta İlion olarak değişmiştir.(Eladalılar yani Yunanlılar sağolsun), O neden le efsane İliada diye bilinir.Şehirn adı nı artık biz biliyoruz Truva veya Troya olarak , eskiden şehrin adı İlion idi.
Ornek olarak Hitit mitolojisinden bahsetmekte yarar vardır tabe
Priamos adı Hititlererde Priva Wamos olarak gecer (anlamı da Şehir yoneticisi demektir.)neyse Truva da bir çok savas gecmiştir.Ama efsanenin aslı eski Hitit efsanesi olduğu ve Eladalılar veya Elinler (yunanlılar)tarafından,kendilerine mal edildiği de gercektir.
ha bu arada o amerikan filmini seyretmiş olanlar , o kadar gemi , veya o kadar adam oralarda savasmamıştır.Abartıdan başka bir şey değil bence .İnanmayın her filme.Tahmini olarak Savasın gectiği donemde Troya da belki en fazla 3000 kişi yaşamıştır.gelen Ahatlar da olsa olsa 500-1000 kişi kadardır (belki ?).Tabi o zamanlar bu büyük güc sayılırmış.Ama filimde gösterildiği gibi Denizleri kaplayacak kadar bir filo veya Ordu , su an bile 21 yy. yok o zamanlar hiç yoktur.

Nese fazla yazdım galiba meslek icabı bunları anlatıyoruz tabe Turistlere :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...