Bone Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Futuremark yeni browser testi çıkarmış. Elinizdeki browserları test edip, hangisinin daha performanslı olduğunu görebiliyorsunuz. http://www.futuremark.com/peacekeeper/ Testi Intel Core 2 Duo T7700, 2GB RAM, NVIDIA 8600M GS'li Windows Vista yüklü laptopta yaptım, şöyle bir sonuç çıktı: http://img9.imageshack.us/img9/3933/bonecrushermybrowsers.jpg Testi yaparken aynı anda sadece tek browser açıktı, bilgisayardaki diğer programlar da kapalıydı. Açık browserda da test ekranı dışında başka tab açık değildi. Test ettiğim browserlar Safari 4, Firefox 3, Opera 9.6, Chrome 1 son sürüm, IE 8, Opera 10 Beta. Bir de Songbird var, onu Unknown olarak tanıdı. Windows altında Firefox'un kötü performansa sahip olduğu bilinmeyen birşey değil, ama tescillenmiş oldu :) Safari çok şaşırttı beni. 4.0'ını baya hafifletmişler, Google Chrome'a benzemiş. Ayrıca şu tablo da sayfanın altında gözüme çarptı: http://img9.imageshack.us/img9/729/bonecrusherbrowsersumma.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Pek gerçekçi gelmedi bu veriler bana. Neyine göre test ediyorlar ki tarayıcıları? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Gerçekçi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 o kadar browserın yuklu oldugu makinada saglıklı performans testi yapılır mı bilmiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Eralp said: Pek gerçekçi gelmedi bu veriler bana. Neyine göre test ediyorlar ki tarayıcıları? testi deneyip bizzat görmeni tavsiye ederim. dom, günlük hayat performansı, render gibi testler mevcut. neden gerçekçi olmasın ki? toggie said: o kadar browserın yuklu oldugu makinada saglıklı performans testi yapılır mı bilmiyorum :) firefox düşük olunca mı böyle dedin :P test yapılan browser dışında browser açık olmadığında teste hiç bir etkisi olmuyor. hatta birden çok browser açıkken de tek browserda test denedim, teste ciddi bir performans kaybı yapmadı. ama elbette tek browser açık iken test etmek daha güzel sonuçlar getiriyor. browserın .exe'si açık değilse zaten "o kadar browserın yüklü olduğu makine"de herhangi bir sorun çıkmaz. zaten test sayfasında da "en iyi sonucu almak için" lafları arasında "sadece bir browser yüklü olsun" diye bir şart yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Opera 10 epey sağlam, gözle görülür bir artış oluyor performansda. Özellikle Linux'de inanılmaz bir performans artışı sağlıyor kde 4 kullanıyorsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 chrome 10 numara ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Firefox'ta FireTune var mı, yoksa takoz edition mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 normal. diğerleri gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Bende sonuçlar daha vahim valla, Safari 1811, Firefox 577. IE test etsem neler olacak acaba :p Gözle görülür bir yavaşlığı da yok halbuki, gayet de hızlı açılıyor update kontrol ettiği zamanlar dışında, FireTune sağolsun biraz da. Gradient vs. benchmarklarda fena patladı ama, ondan sanırım. Chrome hızlı ama çok uyumsuz ve fazla light, Safari'yi yeterince denemedim henüz ama Chrome'dan iyi bir browser bence. Firefox ise eklentileri ve alışkanlıktan kazanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Hazirani bekliyoruz, Linux icin Chrome geliyo :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 kullandığın bilgisayar ve işletim sistemi ne baggio? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 firefox'a firetune yaptım, ama 431'e çıktı en fazla. pek birşey değişmiyormuş gene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Q9550, 4GB CL4 RAM, Vista x64, GTX295. Chrome ve Opera yüklü değil, IE'yle de uğraşmadım bile, o ikisini test ettim sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Bone said: firefox düşük olunca mı böyle dedin yok ben chrome cıktıktan sonra firefox hic kullanmadım. addonsuz falan ama ayrılamıyorum alıstım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Baggio said: Q9550, 4GB CL4 RAM, Vista x64, GTX295. Chrome ve Opera yüklü değil, IE'yle de uğraşmadım bile, o ikisini test ettim sadece. abi o sistemle birak firefoxu ie' de bile yavaslik hissetmezsin :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 güncelleme; testi AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 5770, Windows 7 64bit'li bilgisayarımda yaptım, şöyle bir sonuç çıktı: http://img84.imageshack.us/img84/447/chrometest.png sitede gösterdiği diğer sonuçlar ise şöyle: http://img62.imageshack.us/img62/170/browsertest.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Bone said: sitede gösterdiği diğer sonuçlar ise şöyle: keşke Opera 3 ay geriden gelmeseymiş. 10.61 güncel sürüm, adamlar 10.50'ye 10.10'a falan bakıyor. komik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 lol. chrome, safari ve firefox versiyonları eski o listede. bi bakıver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 testlerin detaylarını merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 @bone, opera kullanıyorum :) özellikle chrome'un versiyonunu takip etmeyi hiç başaramıyorum, utanmasalar her gün değiştirecekler. o yüzden diğerlerine bakmadım bile. lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 ya bi de o var. 40yılın başında ff açıyorum. zaten açılana kadar bir yıl falan süre geçiyor. ondan sonra da update kasıyor ve yeniden açılıyor.. çıldırıtıyor bak.. opera çok güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 hele bi de addonlar varsa, hemen hizli biseye bakicam diye actigin sey eziyet oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 mayis 2009 chrome 1 eylül 2010 chrome 6 saka gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 1 yıl içinde IE ye yetişeceklermiş. zaytung haberi yazılır bak bundan ama pek kimse anlamaz sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar