Sylian Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Abi yanlız o filmde nasıl insan sıkıntıdan patlar ya lol, bence aksiyon sahneleri gayet sağlam kotarılmıştı ama dediğiniz gibi troll işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Öeh Hıncal Uluç... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Vay be, hıncal'ın doğru yorumu da oluyomuş arada :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 doğru mu film aralıksız kendini izletio ilk dakkadan son dakkaya kadar yüksek tempoda gidio. Buna ramen her türlü olayı duyguyu da verio bi şekilde. Bence gayet başarılı bi filmdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Bu filmde salon boşaltan zihniyeti kınıyorum. Gayet güzel bir senaryo, çekim, ve konu var. Bilimkurgular arasında gayet güzel bir yer oturttu kendine bence. Üstelik, O uzaylı yanında transform olmuş herifle world domination için geri gelecek onu bekliyorum:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 hıncal kendine eleştirmen dedi,orada bitti olay zaten adamı patiye koysan banlamaya kıyamazsın,bu kadar kaliteli fake üye olamaz diye... bela gibi birşey ya,kafasına birşey düşse de bir süre piyasadan uzak kalsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 "ben begenmediysem kesin kotudur" kadar aptalca bir yaklasim olamaz. ha film size hitap etmiyordur ona kimse birsey diyemez ama bu filmi kotuleyen varsa hem kendine hemde herkese bir iyilik yapsin ve sinemadan ve bizden baya bir uzak dursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 İyide senin dediğin de saçma. Kullanılıyor bazen gülüyorum, "Güzel film ama beğenmedim" diye. Beğendiysen güzel film dersin zaten, beğenmediysen de kötü film dersin, bu kadar basit, illa başına bir "bana göre" koymaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Innuendo said: "ben begenmediysem kesin kotudur" kadar aptalca bir yaklasim olamaz. ha film size hitap etmiyordur ona kimse birsey diyemez ama bu filmi kotuleyen varsa hem kendine hemde herkese bir iyilik yapsin ve sinemadan ve bizden baya bir uzak dursun. İnsan güzel bulduğunu beğenir kötü bulduğunu beğenmez. Bu kadar basit. Zaten güzellik kötülük de göreceli kişiden kişiye değişir. "Beğenmedim ama güzel film" mi diyecez? O zaman bu filmi beğenen de sinemadan uzak dursun, güzel demek de yok "bana hitap ediyor" demek var çünkü? Lol Hıncal'ın yorumuna gelince, klasik agresif ve trollüğe oynayan bir hıncal yorumu, alıştık bunlara. Ama işin abartıya kaçan kısımlarını kenara bırakırsak, yer yer de doğru. "10 dk lık konuyu 150 dk ya yaymışlar" kısmını özellikle çok sevdim. Hakikaten konu ve kurgu olarak son derece saçma (geçen sayfalarda tartışmıştık isteyen dönüp okuyabilir) bir olayda 10 dk da anlatılacak "yabancılaşma, yabancıyı dışlama" vs olayını 2 saat boyunca abarttıkça abartarak anlatıyor film. Hani filmin sırf duygu sömürüsüne bu kadar abanıp bu kadar basit oyunlarla hala kendini sevdirmesi, bizim meşhur aşırı acıklılığa oynayan "bakın burada ağlayacaksınız" diye bir parmakla göstermediği kalan türk filmleri gibi "bakın burada eleştiri var katılacaksınız, bakın burada mesaj var" diye zorlama ve yapay şekilde gösteren filmin bu kadar abartılması düşündürücü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 abi 10 dakikalık diye bir olay yok sfsd ona bakarsan günümüzde çekilen filmlerin %90'ini 10 dakikada anlatırsın,öyle saçma birşey mi olur ya 10 dakikalık olayı 2 saatte anlatıyor bayıyor vs. diye , bugün çekilmiş bir ton film kısa hikayelerden veya kısa filmlerin üstüne konularak çekiliyor.Ona bakarsak Benjamin Button'da kısa hikayedir,hikayeyı toplasan en fazla 45-50 dakikada anlatabilirken o kadar uzun niye olayına kadar bağlarız. Orada bir kere Hınçal sıçmış,siz yapmayın sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 rewendor sevmedi filmi zaten sürekli tartışıyoruz karşı cephelerde ehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Darkrider doğrudur 10 dk da her filmi özetlersin ama tutup 10 dkda özetlediğin filmi 2 saat de aynı şekilde anlatabiliyorsan film güzeldir, oysa bu filmde 2 saati dolduracak materyal falan da yoktu hani "konuyu işlemek"ten çok aynı şeyi tekrarlayıp tekrarlayıp duruyodu film loop gibi, gittikçe duygu sömürüsüne abandı ama mesaj aynıydı hep. Aşırı derecede sığ geldi bana bu yüzden de, hele konuyu uyarladığı hikaye de çok çakma olunca, bir sürü mantık hatası içerince hani elle tutulur bir şey bulamadım filmde iyice sığlaştı. Gerçi zaten fazlasıyla tartıştık zamanında, seven sevdi sevmeyen sevmedi kimse buradan yorum okuyup da "aslında kötüymüş film yaa" ya da "güzel filmmiş esasen" diye fikir değiştirecek değil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Mesleği gazetecilik/eleştiri olan birinin nasıl film eleştirileceğini bilmesi lazım. "Film kötü çünkü beğenmedim"'den öteye gidemeyen bir yazı olmuş. İzleyene kadar yönetmenin kim olduğunu bilmemesi yazının neden forum mesajı kıvamında olduğunu açıklıyor. Sinemasal olarak iyilik/kötülük göreceli birşey değildir çünkü temelinde filmi değerlendirirken ölçüt alınan belirli kriterler vardır. Göreceli olan kısım sevip sevmemektir, kişiye anlam ifade etmesi ya da en basit haliyle kişinin zevkine ne kadar hitap ettiğidir. Beğendim/beğenmedim hem iyi/kötü manasına gelebilir hem de sevdim/sevmedim anlamı taşıyabilir, sorun burada. Mesela Hıncal'ın 10dklık filmi 150dkya yaymışlar demesi yazısındaki eleştiri niteliği taşıyan tek fikir. Yazının geri kalanı sevdim/sevmedim kategorisinde. Eğer sevmediğiniz ama iyi olarak kabul ettiğiniz bir film olmasına ihtimal vermiyorsanız bu ayrımı yapamıyorsunuzdur. Hıncal'ı okuyunca bu ayrımı yapamadığı gibi bir izlenim oluşuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 hıncal naptın yaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 adamın adı hıncal abi.. yapcak bişey yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
canola Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 DarKRideR said: adamı patiye koysan banlamaya kıyamazsın,bu kadar kaliteli fake üye olamaz diye... AHAHAHAHAHAHHAHAHAHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 filmde mantik hatasi var diyen arkadaslar filmi gayetiyle NMU sirketinin mantigiyla izledikleri icin cikamamislar isin icinden, farkli bir bilinci anlamasan bile var oldugunu kabul edebilmelisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Rewendor said: Innuendo said: "ben begenmediysem kesin kotudur" kadar aptalca bir yaklasim olamaz. ha film size hitap etmiyordur ona kimse birsey diyemez ama bu filmi kotuleyen varsa hem kendine hemde herkese bir iyilik yapsin ve sinemadan ve bizden baya bir uzak dursun. İnsan güzel bulduğunu beğenir kötü bulduğunu beğenmez. Bu kadar basit. Zaten güzellik kötülük de göreceli kişiden kişiye değişir. "Beğenmedim ama güzel film" mi diyecez? O zaman bu filmi beğenen de sinemadan uzak dursun, güzel demek de yok "bana hitap ediyor" demek var çünkü? Lol hadi mantigi kavrayamamissin ona birsey demiyorum da bir de tutup cevap yazmisin, komik duruma dusmussun. bak ornek vereyim belki anlarsin: "ferrari cok kotu, hurda gibi araclar yapiyor. kullanan enayidir" ne oldu simdi? hincal oldu. neden? boru gibi ortadadir ferrari. begenip begenmemek elbette kisiye gore degisir ama kotulemek? su farki anlarsan (emin konusamiyorum su mesajindan sonra) sanirim cozebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Mantığı kavradım ama mantık dediğin şey aslında mantık falan değil saçmalamışsın. Mantığı kavrayamayan sensin yani kısaca :) Merak etme çok komplike bişi gibi gözükmüyosun rahat rahat konuş anlattıklarını kavramak bayağı kolay, zira "mantık" dediğin de tamamen saçma düz mantıktan öteye gitmiyor, oysa insanoğlu düz mantığın ötesinde düşüneli binyıllar oluyor bir ara uyan da sen de yetiş bari, ukalalık yapmaya kalkacaksan önce ukalalık yapacak seviyeye çıkman lazım, yoksa kendinden zeki adam yanlışını yüzüne vurunca "anlamamışsın kii" diye çocukluğa yatarak işi kişiselleştirerek olmuyo o işler :) Saçmalığını da açıklayayım; O konuda rahat ol. Ferrari yıllardır ortadadır çünkü yıllardır gerek spor yarışlarında gerekse ürettiği araçların somut değerlendirmelerinde (hız, hızlanma gibi somut değerler ve/veya tasarım ödülleri vs gibi objektif ödüller) ismini kazımış, otomativ alanında bir demirbaş olacak şekilde kendini yıllar boyu süren bir çabayla kanıtlamıştır. Bir arabayı eleştirirken somut verilere bakarsın. Ha, bahsi geçen film bir sanat filmi olsa sinemografisine kamera ve çekim tekniklerine falan bakardın yine de bahsettiğimiz konu o da deil. 3-5 ay önce ismi bile bilinmeyen tırt bi filmle kıyaslayıp da bak onu beğenmemekle bunu beğenmemek aynı şey demek, kavrama eksikliği, düz mantık ve değerlendirme yetersizliğinden başka bir şey değil bu. Ha bahsettiğin film Godfather gibi çoktan kendini kanıtlamış, onlarca yüzlerce ödül almış, kült olmuş bir film olsaydı yine bir nebze haklı olurdun ama bu da yansıtmazdı. Çünkü film tamamen zevk işidir, oysa araba gibi somut şeyleri değerlendirirken somut verilere (arabanın maksimum hızı, hızlanması, sunduğu konfor, yol tutuşu vs vs) dayandırırsın. Oysa filmi beğenip beğenmemek tamamen kişisel tercihtir. Şurada herkes kendini sanat eleştirmeni ilan etmiş. Herkes hıncallık yapıyo işte. Hıncal'ın "ben beğenmedim rezildir" mantığından pek de farklı olmayan "ben beğendim süper film" mantığında mesaj yazmış innuendo, daha da beteri falan diye hemen kendini ön plana çıkarmış, hani kendisi "ulu" şahsiyet "yüksek iq'lu (????) ve sanat zevkli" biri (!) olduğu için düşünce ve zevkleri dogmatik olarak doğruymuş gibi... Komik. Daha acı verici olanı bu adamın kalkıp kendisiyle tamamen aynı kalitede hatta daha kaliteli (sadece zıt yönde) , (en azından Hıncal bunu derken belli bir birikime ve toplumda bir yere sahip biri) yorum yapmış olan Hıncal'ı eleştiriyor olması. Üstüne kendini (haksız yere) üstün görmede, ukalalıkta hıncalı bile gölgede bırakması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 film süperrrrrr mevzu beğeni değilde bu filmde salonu yarıda terk eden insan tipini merak ediyorum ben :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 film izlerken ağzını açıp 1 kelime yorum yapamıo insan, bugun 2. kez izledim arkadaşımla, yine aynı şey oldu, yine yorumsuz ve gergin izledim, bence böle bi etki yaratabilmesi bile çok iyi, hastasıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 eleman iyi bir yazar ve yönetmen. konu usulca yakalıyor adamı. uydurma belgesel gibi iken usulca tutunuyor bak paçana.. sonrasında zaten eriyip gidiyorsun içinde. çok güzel kotarılmış bir film. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 filmi izlerken mantık hataları. saçmalıkları kovalarken bilinçaltında filme odaklanamıyorsun bile. başarısız olmuş bence.duygusallıkta olmamış ayrıyetten. 4/10 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 abi sen david coperfielda da "olm uçmuo ip var" diye izliyosun demekki, iki dakka filme bıraksan kendini akıp gidicek, ne mantık hatası ne şeyinden bahsediyon, uzaylıyla ilgili bir filmde mantık hatası mı arıyosun hey allam lol heralde 2 saat içinde uzaylıları önce hayatına sokup sonra kalan bütün boşlukları kafanda soruişareti kalmadan temizlemeyez dimi yani, filmde değilde kendiniz de mantık hatası arayın bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2009 yani mantık hatası değilde kafamı kurcalayan bikaç şey kalmadı değil bendede. filmi beğendim öncelikle onu söyleyeyim, heralde 2.'si gelecektir ki muhtemelen "3 yıl sonra" gelir :P benim anlamadıklarım; insanlar uzaylılarla baya baya konuşuyor ama lisanlar farklı nasıl oluyor bu? 20 yıl içinde öğrenmişler mi acaba dillerini? uzaylılarda niye isyan gibi bi durum başgöstermiyor hayvan hayvan silahları var yanlarında yardırın işte. ama hani isyan çıkarsalar nereye kadar gidecek tabi bi de o var. belkide net bi sonuca varamayacakları için usul usul oturmayı seçmişlerdir. ama güzel film. değişik bi bakış açısı en başta. görülmesi gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar