Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedelli askerliği kaybettik, kısa dönem de kalkıyor

elaidi

Öne çıkan mesajlar

Law said:

Genelleme yapmıyorum, Nae'nin anlattığı durum istisna. Sistemin nasıl işlediğini anlatayım. Tuvalet temizliğinden görevli bir veya iki er olur. Bu erin veya erlerinde görevi tuvaleti temizlemektir. Yani bugün sıra ahmette o silecek gibi bir durum sözkonusu değil, tuvalet temizliğinede Çavuşu vermezler.

Aynı şekilde servis açmakda yemekhanedeki görevli erin görevidir başında belki bir çavuş olur ama onun görevi işni zamanında yetişmesini kontrol şeklinde olur.

Geneli yukarda anlattığım gibidir.

Ama olurda Nae'nin bahsettiği gibi bir yere denk gelirsiniz veya arıza bir komutana denk gelirsiniz o zaman zaten hayatınız cehenneme döner orası ayrı ama bu durumlar istisnai durumlardır.

Ben de yaptım askerliği. İstisna falan değil.. Benim yaptığım dönemde (319.) Urfa'daki tüm kısa dönemlerin (yani çavuşların) bir mıntıkası vardı (bazı görevdekiler hariç) ve mıntıkası tuvalet olan askerler de vardı.. Başka ilde veya pyiade olunca durum farklıdır belki.. o yüzden diyemem ben askerde çavuşlara tuvalet temizletiyorlar diye ama sen de bilemezsin diğer birliklerde durum ne.. ben sadece Urfa'yı gördüm.. ona göre konuşuyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

çok basit bir kural var esasen: koğuşa yatağını serdiğinde, devreciliği kaldıracak ve kaldıramayacak tipler direk ayrıma tutuluyor.

kaldırmayacağını ispatla, keko askerlik yap. yalnız göte gelme ihtimali var.

toplumun yapısına bile bakınca, yanlıuş bişi zorunlu askerkikj. gelsin pro ordu artık, gençler rahat etsin.
Sosyal ağlarda paylaş

@spyro

Urfadaki tüm kısa dönemler derken acemilikden mi bahsediyorsun ?

Elbette ülke genelindeki durumu bilemem ama bir çok kısa dönem arkadaşım ile görüşmelerden çıkardığım kadarıyla anlatıyorum. Sadece kısadönemlerin gönderildiği mıntıkalardan bahsediyorsan acemilik geldi aklıma, acemilikde bütün kısa dönemler ile birarada olduğundan elbette mıntıkaya çıkılır ve çer çöp toplanır zaten o devrede acemi askersiniz ve daha rütbe almamış oluyorsunuz.

Ama usta birliğindede mıntıkaya çıkardık, yani mıntıka alanlarımız vardı, ama ordaki sorumluluk yine o mıntıkadan sorumlu erleri toplayıp temizletmekdi o bölgeyi.

Ayrıca senle beraber erde gönderiliyorsa mıntıkaya ki muhakkak gönderilir onlara temizletirsin zaten.

Bütün kısa dönemlerin bir araya getirilip mıntıkaya gönderildiği tek yer vardır oda acemilik.

Sözün özü normal bir er'den farklı muamale görürsünüz. İstisnaları elbet vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

@law

yok abi.. tam tersi.. biz acemilikte hiç nöbet tutmadık, mıntıka temizliği yapmadık, bulaşık yıkamadık, patates soymadık, vs. o da farklı yani =).. hep usta birliğinde başladı..

urfa jandarma'nın genelinde vardı bu durum (kısa dönemler için tabi).. askerden döndükten sonra dinlediklerime ve direkt askerdeyken yaşadıklarıma dayanarak diyorum bunu.. hakkaten genelleme kullanmak doğru değil.. aynı birliğe bağlı, 15 km uzaklıktaki iki karakolda bile çok farklı olabiliyor her şey..

amacım senle tartışmak değil bu arada, yanlış anlama.. zaten konumuz da bu değil.. sadece "askerde şöyle olur, böyle yaparlar" diye duyduklarınıza 100% inanmayın diyorum arkadaşlara..
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

Alinmama nedeni cok talep oldugu icin dediler bana, ekonomik kriz var diye insanlar askere akin etmisler.. Ondan basvurdugun donem alinmiyormussun.

ben bunu kabul etmiyorum arkadaş. O zaman neden genelkurmay askerler saddece bizim %65 imizi karşılıyor diyor. neden yani. madem %35 açık var neden almıyorsun anlamıyorum. of of

dedemin emekli asker olmasına güveniyorum ben bu dönem gidebilmek için. o da olmazsa hayatım bunalıma girer heralde 1 yıl
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle katiliyorum igrenc bir sey olduguna. Hem 1 yilini caliyorlar, hemde gidicem dediginde gitmene izin vermiyorlar, 3 ay sonra gel diyor. O 3 ay icinde sana hayat donuk, bildigin iptalsin.

3 Ayini da ordan yiyorlar. Egitim desen yapilmaz, is desen kimse 3 ay sonra askere gidicek adama ciddi bir is vermez vs. vs. trajedi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende Ağustos ayı için Nisandan başvurdum.Normal şartlarda başvurduğunuz tarihten 3 dönem sonrasında gidiyorsunuz ama erken sevk dilekçesi yollarsanız direk bir sonraki dönem gidersiniz.Bu açıklama yüzünden Ağustos ayında patlama olacak ve erken sevk dilekçeleri başvuru tarihlerine göre sıralanıyor bilgilerinize.Sevk dilekçelerini yollamış arkadaşlar sanırım 2 hazırandan sonra öğrenebiliyorlar Ağustosta asker olup olamayacaklarını.Ben beklemedeyim bakalım...
Sosyal ağlarda paylaş

İşte tek tip askerliğin detayları!
Uygulama ne zaman başlıyor, askerlik süresi kaç ay olacak?
Bu sıralar, halen askerlik görevinde bulunan ya da askere gitmeye hazırlanan gençler en çok bu soruları merak ediyor. Kışlaların günlük heyecanı haline gelen sorular şöyle:
“Askerlikte tep tip düzen ne zaman uygulanmaya başlanacak?”
“Mevcut kısa dönem askerler yeni yasadan etkilenecek mi?”
“Yeni askerlik süresi kaç ay olacak?”
Odatv araştırdı ve yeni askerilik kanunu ile ilgili belli sonuçlara ulaştı. İşte son bilgiler:
1) Kısa dönem - uzun dönem askerlik uygulamasını kaldıracak yeni düzenleme halen taslak halinde bulunuyor.
2) Taslağın sahibi Genelkurmay Başkanlığı.
3) Genelkurmay, yasa taslağıyla ilgili bakanlıklardan henüz görüş bile istemedi.
4) Maliye, Milli Savunma gibi bakanlıklardan gelecek görüşlerle taslakta değişiklik yapılabilir. Değişikliklerin askerlik tipiyle ilgili değil, daha çok geçiş süreciyle ilgili olabileceği belirtiliyor.
5) Halen askerlik görevinde bulunan bir kişi yeni yasadan hiçbir şekilde etkilenmeyecek. Yeni yasanın yürürlüğe girdiği tarihte örneğin kısa dönem askerlik yapan kişi, başta belirlenen askerlik süresini tamamlayacak. Çünkü kısa dönem askerlik o kişi için kazanılmış hak özelliği gösteriyor.
6) Yetkililere göre yeni yasa, en iyimser yaklaşımla, en erken 1 Ocak 2010 tarihinde yürürlüğe girebilir.
7) Yeni askerlik süresinin 12 ay olarak belirlenmesi üzerinde duruluyor. Bu konuda henüz kesin bir bilgi edinemedik. (Odatv.com)
Sosyal ağlarda paylaş

Asriel said:

Normal şartlarda başvurduğunuz tarihten 3 dönem sonrasında gidiyorsunuz

Yok yahu öyle birşey, ben aralıkda gitmek için kasımda başvurdum. Hiç bir sorun yaşamadan bir ay sonra askerdeyim. Belki şu aralar çok talep var diye, 3 dönem sonrasına gel diyorlardır. 1.5 milyon asker kaçağı var adamlar askere almıyorlar orasıda ilginç.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...