Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Ulan bari uzun yapacaktık, üniye başlamadan gider gelirdim ben. En boş beleş, deli yaşlarımı bari askerde yerdim. Kafam rahat okulumu okur hayatımı kurardım. Peh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Dennis said: Eşitlik ne demek ya, madem okuyanla okumayanın farkı kalmıyor askeriyede rütbe de kalksın. Yüzbaşılarla patates soyalım. Tahsilli adam yeteri kadar kayırılıyor askerde. Sana asla git tuvalet temizle demezler. Patateste soydurmazlar. Gönüllü olmadığın sürece. Ayrıca zaten askeriyede olay rütbeye bakar elbet ve muhakkak üniversite mezunları yine çavuş yapılır. Kısaca değişen birşey olmaz askerlik süresinden başka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Law said: Dennis said: Eşitlik ne demek ya, madem okuyanla okumayanın farkı kalmıyor askeriyede rütbe de kalksın. Yüzbaşılarla patates soyalım. Tahsilli adam yeteri kadar kayırılıyor askerde. Sana asla git tuvalet temizle demezler. Patateste soydurmazlar. Gönüllü olmadığın sürece. Ayrıca zaten askeriyede olay rütbeye bakar elbet ve muhakkak üniversite mezunları yine çavuş yapılır. Kısaca değişen birşey olmaz askerlik süresinden başka. "Yeteri kadar" mi gercekten? Bu insanlari 2 aylik egitimden sonra salak sacma islere vermek yerine kendi islerinde ordu namina kullanmak yeteri kadar degil midir? Ben 5 yil edebiyat yalayip yutmus, felsefe, psikoloji kasmis dogu mantalitesini kavramisim. Adam beni oturtup yazici yapicak.. bu mu yani? Ver arkadas beni bir koy okuluna, egititim vereyim. Daha mi kolay olur? Hayir. Ama madem hayatimin 6 ayini calicaksiniz ultra gereksiz bir nedenden dolayi, bari ise yariycak bir seyler yapiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Ben dediklerine katılıyorum, askerlik bencede saçma sapan bir müesese dünyada kimse askerlik yapmamalı zaten. Bu olması gereken ve bu konuda mutabıkız. Şimdi olana geçersek yani var olan duruma, yukardaki arkadaş postunda eğitimli adam ile eğitimsiz arasında fark olmayacak mı demiş. Bende aslında okumuş adamın yani aldığı tahsilin neticesinde kendisine sıradan bir asker gibi muamele görmeyeceğini bahsettim. En azından çavuş olacaksınız bu zaten yeteri kadar büyük bir "ayrıcalık" ve "farkdır" tabi kullanmasını bilirsiniz. Mevcut durum bu olduğuna göre bu duruma göre artık strateji geliştirmenizi öneririm. Mutabık olduğumuz konudan konuşmaya devam edersek, gerçekden edebiyatı yalayıp yutmuş biri olarak ve diğer v.s ler ve doğuyu kavramış biri olarak, elbette faydalı olursun, askerde okuma yazma bilmeyen bir çok adamla karşılaşacaksın amaç faydalı olmak ise onlara yardımcı olabilirsin, gider komutana tekmil vermir düşünceni açıklar, belli saatlerde onlara yardımcı olur, en azından ufuklarını genişletirsin. Adamların çoğu bu konuda aç emin olabilirsin. Yani amaç faydalı olmak ise o kayıp süre içerisinde faydalı olabileceğin o kadar çok şey bulacaksın ki şaşıracaksın, sadece "versinler beni köy okuluna" idealizmini koruman yeterli. Birde son bir edit, askerden sonra o sürenin aslında kayıp bir zaman olmaıdğınıda anlayacaksın. Sana katacağı şeyler olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Üni mezunlarına ayrımcılık yapılıyor diye çok fazla ümitlenmeyin. Evet diğer askerlere daha farklı muamele görüyorsunuz ama Tuvalet temizlemez dayak yemez gibi şeyler sakın ha düşünmeyin. Bugun benim karakolumda tuvaletide temizleyen bir kısa dönem var servis açan masaları silen bir kısa dönem askerimde var. Fark nedir derseniz. Daha aklı başında olmanın vermiş olduğu hal ile diğer askerlere göre daha az hata yapar komutanın anlattığını daha kısa sürede kavrar kimseyi sinirlendirmez ve haliylede daha az ceza alırsınız. Verimli planlı programlı 6 aylık tek tip askerlik ülkemiz için gayet yeterli olacaktı. Ama asla olmaz olmicakta bunuda askeriyenin içine girince anlayacaksınız neden olmicağını.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Law said: Tahsilli adam yeteri kadar kayırılıyor askerde. Sana asla git tuvalet temizle demezler. Patateste soydurmazlar. Gönüllü olmadığın sürece. Nae haklı.. askerlikle ilgili genellemelerden mümkün olduğunca kaçınalım pls =).. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 o degil de herkes cavus mu olucak o zaman, millet birbirine emir verip durur =P saka bi yana da gercekten sikici bi durum bnm de yurt disinda masterim ocakta bitiyor aralik 5 ay icin son sureyse ben de kafadan kaciriyorum zaten, o zaman 12 ay yapcama kacak macak da olsa kalirim yurt disinda diyorum yani, en azindan simdilik =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 farketmez benim için. 12 ayda yaparım mesele değil. ben askerlikten sonra ne yaparım sorun orada :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 arkadaslar yeni sistemle tahsilli veya tahsilsiz herkes er olarak yapiyor askerligi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Spiegel said: o degil de herkes cavus mu olucak o zaman, millet birbirine emir verip durur =P saka bi yana da gercekten sikici bi durum bnm de yurt disinda masterim ocakta bitiyor aralik 5 ay icin son sureyse ben de kafadan kaciriyorum zaten, o zaman 12 ay yapcama kacak macak da olsa kalirim yurt disinda diyorum yani, en azindan simdilik =) araligin son oldugunu nerden duydun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Spyro said: Law said: Tahsilli adam yeteri kadar kayırılıyor askerde. Sana asla git tuvalet temizle demezler. Patateste soydurmazlar. Gönüllü olmadığın sürece. Nae haklı.. askerlikle ilgili genellemelerden mümkün olduğunca kaçınalım pls =).. Genelleme yapmıyorum, Nae'nin anlattığı durum istisna. Sistemin nasıl işlediğini anlatayım. Tuvalet temizliğinden görevli bir veya iki er olur. Bu erin veya erlerinde görevi tuvaleti temizlemektir. Yani bugün sıra ahmette o silecek gibi bir durum sözkonusu değil, tuvalet temizliğinede Çavuşu vermezler. Aynı şekilde servis açmakda yemekhanedeki görevli erin görevidir başında belki bir çavuş olur ama onun görevi işni zamanında yetişmesini kontrol şeklinde olur. Geneli yukarda anlattığım gibidir. Ama olurda Nae'nin bahsettiği gibi bir yere denk gelirsiniz veya arıza bir komutana denk gelirsiniz o zaman zaten hayatınız cehenneme döner orası ayrı ama bu durumlar istisnai durumlardır. @bingildak. Elbette birliğinize teslim olurken Er olarak katılırsınız. Ama bu erlerden bazıları çavuş yetiştirilecek şekilde acemilik yaparlar. Usta birliğinede katıldıkdan sonra çavuş rütbelerini alırlar. Yani birileri yine çavuş olacak ve genelde uzun dönem çavuşlar lise ve yüksekokul mezunu adamlardan seçilir kafası çalışan adama rütbe verirler. Buradan hareketle yine üniversite mezunları çavuş yapılır gibime geliyor. @spiegel Evet şimdiki mevcut durumda kısa dönem tüm askerler usta birliğinde çavuş olurlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 bingildak said: arkadaslar yeni sistemle tahsilli veya tahsilsiz herkes er olarak yapiyor askerligi. oha yok daha neler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 "nutella yerim" said: bingildak said: arkadaslar yeni sistemle tahsilli veya tahsilsiz herkes er olarak yapiyor askerligi. oha yok daha neler şaka mı bu ciddi mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastise Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 sanırım ciddi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 e peki er olarak ben ne yapıcam ? fakulte bittikten sonra (muhendslk) adam benim elime supurge verip supur derse z.ksn gitmem askere afedersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastise Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 pratikte durumlar farklı oluyor tabi dfg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 sinad said: ben şu askere giden mühendislerin hiç olmazsa 5 ayda tank üretelim kıyamet silahı yapalım atom bombası yapalımdemelerini anlamıyorum. En sikko yer bile işe mühendis alırken en az 1-2 sene tecrübe 2 senede çıkmamasını istiyor. 5 ayda sen vida takamazsın nereye tank yapıyosun ? Mehmetçik dershanesi var abi gönüllü olan gidiyor orda öğretmenlik yapıyor.Alın işte memlekete en büyük fayda gidin 12 ay yapın şimdi. mühendisligin m sinden anlamadıgın belli tank ucak roket vb. muhendislik tasarımlarının suresi 8-25 sene arasında degisir,ortalama 100 muhendis calısır,on projeyi hazırlamak dahi bir 5 sene surebilir,yeni mezun bir muhendis bu proje hakkında on hazırlıgı askerlik suresi boyunca surdurup kazanımlarını kendisinden sonraki donemde gelecek askerlere bırakabilir,elbet projenin bası olamaz fakat asıl meslegi askerlik olan muhendislere de inanılmaz katkılar saglar,bunlar cok buyuk projeler tabi bunun dısında askeriye de her alanda muhendisin bilgisinden istifade edilebilir ornegin tanklar icin ordunun satın aldıgı topların boyutsal olcu analizini yapılır,satın alınan kuruma guvenilmez fazladan bir de tsk olcu analizi yapar top tankın icinde patlamasın diye o 1-2 sene is tecrubesi lafı da tamamen ozel sektorun öküzlügünden kaynaklanıyor,yoksa turkiye de ortalama bir uninin muh fakultesinden mezun olan cogu genc turkiye de istihdam saglayan hemen hemen her sektor de zorlanmadan calısabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Bingildakin verdiği haber gerçekdışı arkadaşlar öyle şey mi olur. Ordu onbaşı ve çavuş rütbelerini kaldırıyor mu ?. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 sinad said: Suark said: öyle güzel yaparım ki ver bana iyi bi takım, bak neler yapıyorum sana. Küçümseme mühendislerimizi,hemde hiç küçümseme. İş tecrübesi dediğin şey 'iş'le alakalıdır. Burda akademik anlamda birşeyler yapıosun. Bilmeden ahkam kesmeyelim lütfen. Ayrıca yalan bu haber galıba sen 5 ayda anca takım taklavatı toplarsın. Benim mühendisleri küçümsediğim yok.Lafı aptal saptal yerlere çekme. Benim dediğim buradakilerin 5ay içersinde sanki aselsan ı yeniden kuracakmış havaları. Bırak 5ayı 12ayda da birşey yapmııcaksın. Sana izin bile alsalar takım bile kursalar 12ay yan gelir yatarsın nasılsa askerlik diye. Türk zihniyeti işte o yüzden bi halt üretemiyoruz. Bırakalım bu "olm ben elektrönük mühendüsüyüm bana imkann tanısallarr varyaaağğğ" ayağını.Biraz gerçekçi olalım. Hangi şirket sizi 5ay-12 ay için işe alır? Zaten eğitimin adaptasyonun 3-4 ay sürüyor. bilgisi olmadan fikri olan bir toplumuz evet,sıkıyoz sıkıyoz da hep boşa sıkıyoz tabanca dolu degil,türk zihniyeti işte ha bir de herhangi bir universitenin kutuphanesine git makina muhendisligi bitirme tezlerini al bir oku uninin 3-5 kuruş olanaklarıyla ne hayvan bitirme projeleri yapılmış gör bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 "yapilan aciklama" said: Yapılanmanın tamamlanması ile birlikle, yedek subaylık tamamen kalkacak. Herkes 12 ya da 15 ay erlik yapacak. Takım komutanı ihtiyacını, yedek subaylar yerine, sözleşmeli subaylarla karşılanacak. ben mi yanlis anlamisim? yanlis anlamayin, gercekten anlamiyorum hicbir fikrim yok, ben oyle okudum diye oyle dedim. er olarak girip sonra eger yeterli gorulursek mi rutbe aliyoruz? devami; aciklama said: Profesyonel ordu çalışmaları tamamlandığında, zorunlu askerlik hizmeti de tek olacak. Yedeksubaylık ve kısa dönem erlik kaldırılacak. Herkes celp dönemlerindeki ihtiyaca ve yükümlü sayısına göre, 12 ya da 15 ay erlik yapacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Evet aynen öyle oluyor. Acemilikde çavuş olacaklar farklı bir şekilde eğitim alırlar yani potansiyel çavuş adayları ile birlikde. Sonra onbaşı rütbesi ile usta birliğine katılır akabinde 1-2 ay zarfında çavuş olurlar. Bizde kısa dönem 1 aylık acemi eğitiminden sonra obaşı olup usta birliğine katıldık, 1 ay sonrada çavuş rütbesini aldık. Gazete orda herkes 12 veya 15 ay er olarak yapacak derken. Onbaşı ve çavuşlarıda bu gruba sokuyor. Sonuçda vasıfsız bir erin alacağı en yüksek rütbe çavuşlukdur. Er ve erbaş(onbaşı,çavuş) demek istiyorlar aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 "12 ya da 15 ay erlik yapacak" diye haber yazarlarsa.. meh, her turlu, ne olursa olsun, 12 ay. Bu aralik tarihinin dayanagi var midir yoksa biri kaba etten atti mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Aralık itibari ile kesin olan şey komando tugaylarına er alınmayacak. 2008 mayısdan beri asteğmen alınmıyorumuş (yani üni mezunu yedeksubaylar). Böylece tamamen komandolar profesyonel hale geliyor. Diğer yandan takip edebildiğim kadarıyla. 12 ay olacak diyorlar askerlik, diğer bir açıklama üniversite mezunları 12 ay, geri kalanlar 15 deniyor. Kesin olan birşey yok gibi şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 babam orselemek amacli arayip "yasayi meclise sunmuslar" dedi ama herhalde askere hemen gidiyim diye falan yapiyor, saatlerce internette arastirma yaptim hicbir kaynak yazmamis boyle bir sey. yasayi sundular mi 15 gunde kisa donem askerlik yok olur gibime geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 O tasarıyı sunduklarına dair bende birşey okudum sanki, onu bulmaya çalışıyorum bende. Edit: Anladığım kadarıyla halen yasa tasarısı üstünde çalışılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar