DiadanLocke Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 insan degil terorist olduruyorsun ben insan gozuyle bakmiyorum onlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 her askere giden adam oldurmuyo beyler, fantazi yapmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 asker ihtiyacı nedir lan. hala bütçeden para ayırıp bi patates soyma makinesi icat edemediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Ben Cuce'nin yazdigina dedim onu, yoksa bende karsiyim zorunlu askerlige. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Cuce said: 1.5 senesi, 5ay, 4 yılı, 1ay bedellisi hiç biri fark etmez. Devletin benım elime silah verip insan öldürmek icin eğitmeye hakkı yok diyorum ben. Mantığa bak devlet sana git katil ol önüne geleni tara mı diyor..Barışçıl bir evrende yaşamadığımız için yarın birgün savaş durumunda kendini savunabilecek şekilde silah kullanmayı öğrensen kötü mü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 askere gitmis olanlar: ASKERLIK KALKMASIN ESSEKLER GIBI YAPICAKSINIZ askere gitmemis olanlar: ASKERLIK KALKSIN DEVLETIN BOYLE BIR HAKKI YOK tartisilmasi bile komik sonuc degismiyor cunki ehuehu :p ben turk telekoma zorunlu askerlikten daha cok kafayi takmis bir insan olarak DEVLETIN BIZE BU ZULMU YAPMAYA HAKKI YOKTUR diyorum askerligi 15 ay yapip kurtulucan ama turk telekoma bir omur boyu mahkumsun :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
allezz Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 TSK'nın vazifesi Anayasa ve yasalarla belirlenmiş olup, 2000'li yıllarda Türk Silahlı Kuvvetleri, yeni güvenlik sorunlarına ve krizlere uygun şekilde reaksiyon göstermek, belirsizliklere karşı hazır olmak, iç ve dış tehdit ve risklere karşı ülkenin güvenliğini sağlayabilmek için; Caydırıcılık, Güvenlik / Harekat Ortamının Şekillendirilmesi, Savaş Dışı Harekat (Barışı Destekleme Harekatı, Doğal Afet Yardım Harekatı ve iç Güvenlik Harekatı), Kriz Yönetimi, Sınırlı Güç Kullanımı, Konvansiyonel Harp, gibi faaliyetleri icra etmektir. Bu bağlamda, değişik görevleri ifa edebilecek, çok rollü elastiki birliklerin teşkil edilmesine, sayısal fazlalık yerine gelişmiş teknoloji ürünü silah ve sistemlere sahip olunmasına, bu silah ve sistemlerin etkinliğini artıracak komuta- kontrol, erken ihbar ikaz, elektronik harp, gelişmiş mühimmat, her hava şartlarında harekat imkan ve kabiliyeti gibi kuvvet çarpanlarına sahip olunmasına önem ve öncelik verilmektedir. Global ve bölgesel dengelerin henüz tam olarak oluşmadığı içinde bulunduğumuz politik ve askeri ortamda, bölgemizde ve dünyada barış ve istikrara katkıda bulunmanın yanı sıra, iç ve dış tehditlere karşı ülke savunmasını sağlayacak Türk Silahlı Kuvvetleri' nin, yeniden yapılanmasında aşağıdaki kabiliyetlerin idame edilmesi ve geliştirilmesi hedeflenmektedir. Caydırıcı askeri gücün idamesi, Komuta, Kontrol, Muhabere, Bilgisayar, istihbarat, Keşif ve Gözetleme sistemleri, Üstün hareket kabiliyeti ve ateş gücü, Silahlı Kuvvetlerin nicelikten çok niteliği esas alan, ileri teknoloji ürünü silah ve sistemler ile teçhiz edilmesi, Her hava ve her ortamda gece ve gündüz şartlarında harekat icra etme kabiliyeti, Kitle imha silahlarına karşı hava/füze savunma ve NBC korunma kabiliyeti, Stratejik intikal, Müşterek ve Birleşik Harekat icra etme kabiliyeti, Klasik savaşın yanında, barışı destekleme, terörle mücadele, doğal afetlerde yardım, kriz yönetiminin desteklenmesi, sınırlı güç kullanımı, abluka, ambargo, insani yardım, göçü önleme gibi değişik harekat türlerini ifa etme kabiliyeti. TSK yeniden yapılanma faaliyetlerini, soğuk savaş sonrası oluşan yeni politik-askeri stratejik ortam, Türkiye'nin güvenliğine yönelik iç ve dış tehdit, Anayasa ve yasaların kendisine verdiği görevler çerçevesinde sürdürmektedir. Kaynak:EDOK Komutanlığı yayınları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 said: Horizon Ülke komple tehtid altında , 4 cepheden saldırı altındayız o yüzden asker ihtiyacı gerekenin çok altında. Lütfen koşun askere elinize bildikleri alde çalışmayan silahı verecekler savaşmanız için. ( Süngüsü bile olmayan... ) 007 "askere ihtiyaç var" lafını söyleyen adam sen ben değil yalnız hayatı bu iş olan ve bu işten sorumlu 1 numaralı adam söylüyor ihtiyaç var diye. Geri kalan ifadeler senin kendi eklentilerin. Ha ülkenin tehdit altında olduğunu da tartışmaya gerek var mı bilmiyorum? Bak sürekli asker ölüyor hala anlamıyorsunuz. Asker sayısı arttığında sürekli olan asker ölümlerinde azalma mı olacak ? Askere ihtiyaç var diyen adam kim olursa olsun , biz insanların beyni var düşünebiliyoruz. Senelerdir ihtiyacı var hiçbirzaman ihtiyacımız az denmedi ve senelerdir aynı taktik ve kafa ile hem şehit veriyoruz hem de terörü bitiremiyoruz. Demekki iş asker sayısı ile alakalı değil. Bu basit neden sonuç ilişkisini her insan kurabilir. Sen kitlenmişsin genel kurmay ne söylerse odur. Memleketteki her yetkili insanın söylediğine kayıtsız şartsız eğiliyormusun ? Eğiliyorsan , yolun açık olsun. Birçok insan bunu sorgulama yetisine sahip. Senin hala büyükçe atladığın birçok ayrıntı var bu konuda. Birçok askerin amelelik ya da boş ıturmaktan başka birşey yapmadığını atlıyorsun. Mesleği ne olursa olsun. Mesela , asfaltı havlu ile bez ile kurulamak.. Viktorun yukarıda söylediği askere giden ve gidecek olan kişinin söylemi hakkındaki mesajına katılmıyorum. Bu gerçek değil. Gidenlerin birçoğu , gereksizliğinden ve vakit kaybından bahseder. Amelelikten bahseder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 fail Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wylde Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Bugün sabah gazetesinde gördüm haberi ciddi ciddi adamlar bu sistemi uyguluycak gibi . Ülkeden göçün tavan yapcağı bi zemin hazırlıyolar farkında değiller 4 sene kıçımı yırtıp üniversite okuyupta liseden mezun bi adamla aramdaki tek fark 3 ay olucak aman ne güzel boşu boşuna okuyorum üniyi resmen . Sırf kısa dönem yapıyim diye okuyodum bütün planlarım altüst oldu . Üniyi uzattıkça uzatıp ülkeden çıkış yolunu bulduğum anda basıp giderim bu şartlar onu gerektiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 geçen bi arakdaşım bana dediki ya dedi türkiyede nası asker az dedi en az istanbulda 5 milyon asker var dedi 10 milyon asker var türkiyede dedi salakmısın lan sen dedim niye dedi yok bişey dedim rehberden felan sildim çocuğu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Absolut said: Bence herkese 2 yıl olsun :P bütün ulke profesyonel ordu olalım iste ne guzel. Ama yapmış olanları almasınlar :P askerliğini daha önce yapmış olup "askerlik uzatılsın" diyenlerin ricasını kırmasınlar, onları tekrar askere alsınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 ya tek şeye kafam takıldı,herkes üniversiteyi boşu boşuna mı okuyorum uzun dönem gidecem diyorda,siz üniversiteyi askerlik kısalsın diye mi okuyorsunuz sadece ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 hıhı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wylde Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 DarKRideR said: ya tek şeye kafam takıldı,herkes üniversiteyi boşu boşuna mı okuyorum uzun dönem gidecem diyorda,siz üniversiteyi askerlik kısalsın diye mi okuyorsunuz sadece ? tabiki öyle . Yoksa ne işim var üniversitede , yapmak istediğim şeyler çok farklı okumayla yapılıcak şeyler değil . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 gitmem ki. bi kere siskosun raporu verdiler bana, kilolari verip gidecem diyordum ama 12 ay olursa eger burada beni koca tabur dolusu insan SILKSE gitmem. Vermicem lan kilolari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 askerlik kalkmasın da 15 ay nedir. ne güzel cillop gibi 5 aydı. 12 ay olunca da iş gibi çıkıyorsun eve gidiyorsun akşam ister kendini geliştir çalış kendi işine yoğunlaş ister yan gel yat. 15 ay erlik nedir kafayı mı sıyırmış bunlar. kariyeri olan var eşi olan var manyak mısınız siz ya? imkanım olsa masterı dondurup gidicem ama sürem yok. ya masterı %80ini tamamladıktan sonra bırakıcam boşa gidicek onca emek ya da 12-15 ay askerlik gözüküyor kafam girsin. şimdiye kadar askerlikten kaçmaya calısanlara uyuz olurdum ama bundan sonra kacmaya calısmamak mantıklı olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 şuandaki sistem gayet güzel bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wylde Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Azmodai said: gitmem ki. bi kere siskosun raporu verdiler bana, kilolari verip gidecem diyordum ama 12 ay olursa eger burada beni koca tabur dolusu insan SILKSE gitmem. Vermicem lan kilolari. aga kaç kilosun benim boy 195 kaça çıkmam lazım şişko olmak için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 178 boyum, standartimi 73 olarak aldilar, 73 kilonun 30 ustu veya alti dahilinde olmam lazim. Sen 195 isen eger, 88 falan alirlar, onun da 30 ustu 118, sen temizinden bi 125 ol sdfg. hayir acaip kizginim ha, surda Ulkemde kalacam diye inat ettim, yurt disina cikma firsatim var, hemen bugun simdi ama cikmiyorum israrla ulkeme faydali olayim diye ve kiz arkadasimdan ayri kalmiyim diye ama bu olay cikarsa bilemiyorum ne yaparim. Poff 12 ay ER ne. Uzgunum ama universite okumanin ayricaligi mi var diyenler oluyor, var ayricaligi. bu ulkenin okumus insana ihtiyaci var, uretene ihtiyaci var kim ne derse desin. Universite de herkese acik, herkes girebilir. poff. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wylde Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 ooo az kalmış 20 kilo alsam bitio bu iş sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 kiloyu almasi sorun degil de, o sekilde gezmen lazim en az 3 yil. O sikinti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wylde Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 ya bilmiyorumda 125 kilo 195 boya çok göstermez zaten 3 değil 10 yılda dolaşırım dert değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 17 sayfada denmişmi bilmiyorum ama; AÖF okuyanlardan kısa dönem hakkı alınabilir. 5-6 sene boyunca hem çalışıp, hem okul bitirip, hem de özel hayatını gitmesi gereken bir okul olmadıgından istediği yönde sürdüyorlar. AÖF okuyan var mı bilmiyorum aramızda ama büyük haksızlık yani. Bir kısmı lise boyunca kasıyor üniversiteye giricem diye, üniversiteye giriyor orada daha beter bir stres çile. Diğeri ÖSS'de barajı geçip gogo AÖF, relax takılıyor. ee? ikisi de kısa dönem. olmaaaaz. burada haksızlık var. :p kısa dönem kalkarsa anca aöf mezunlarından kaldırılır bence. yemez yani öyle örgün okuyan adama 15 ay git demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Cuce said: 1.5 senesi, 5ay, 4 yılı, 1ay bedellisi hiç biri fark etmez. Devletin benım elime silah verip insan öldürmek icin eğitmeye hakkı yok diyorum ben. Sana adam öldür diye vermiyor silahı, şerefsizler ülkedeki herkes gibi sana da sıkarsa ölme diye veriyor. O açıdan sivillerden avantajın bile var. Karşılık verebiliyorsun. İstanbul'da alışveriş merkezinde gezerken yanında bomba patlayınca eminim o silahı eline almayı ve kendini savunabilmeyi isterdin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar