Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi Bakmak CAT 101

Burax

Öne çıkan mesajlar

Yav bugün çok samimi oldu elimi ıssırmayı geçti yalamaya başladı (:
dili de acayip pütürlü önce anlamadım nolii ya dedim, baktım yalii garip hayvan yav (:

ya aslında elimi ıssırınca kızmıyorum pek, çünküm oyun yapıyoruz şimdilik ya top peşinde koşuyor, ya da öle boş boş koşuyor ben de dayanamıyorum elimi feda ediyorum ancak böle alışırsa ilerde dişleri çıkınca üzülürüm gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün daha çok vakit geçirdik,
oyunlardan sonra ödül olarak yoğurt verdim bayıldı kerata bayıldı (: dibinden izliyordum böyle rahatsız bile olmuyor durmadan yedi yav bir nefes al fln dedim anlamadı (:

yarın da uslu durursa peynir verecem (:

bir de bugün ilk kez yalanırken gördüm, korkuyordum oğlum pasaklı mı olacak diye ama yoğurttan sonra bayağı bir yalandı sevindim

ya kesin içiyordur da ben böyle hiç su içerken görmüyorum :( korkuyorum ya daha 3 aylık ama idrar yolları kristallenme fln yusuf yusuf durumdayım içiyordur değil mi?

ilk geldiği gün sorunsuz içiyordu, böle parmağımı suya batırıp ağzına götürüyorum sonra işte kokluyor ıhh yapıyor :/ günde 2 kere değiştiriyorum su kabı temiz, su temiz, :/ anlayamadım
Sosyal ağlarda paylaş

mamasından ekstra olarak fazla protein verme demişti benim veterinerim,ciğeri çok yoruluyormuş,eğer hayvansal ürünler vereceksen karşılığında bir öğün mama verme demişti.

onun dışında biz herşeyi yemeye alıştırmıştık biz kediyi
yemek yerken bu nedenle biraz rahatsız edebiliyordu ama barbunya fln yiyordu bazen mama yerine

su içiyordur canım panik olma
bu sıcaklarda su içmese bayılır kalır heyvan
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün aşı karnesini getirdi vet, ikinci aşısını oldu.
adı da
uzunbişi uzun bişi sonları panleukopenia şimdilik bir sorun yok oynuyoruz koşturuyoruz, acı yok acı yok diye yetiştiriyorum zaten (:
24ünde de bi tane olcekmiş leukemia sanırım adı öle yazmış notlarıma
ne önerirsiniz sanırım ilk 2 gün önemliymiş aşıdan sonra şimdilik hiçbir sorun yok burun akıntısı fln
neler yapayım?
neler yapmamayım?
Sosyal ağlarda paylaş

Bişey olmuyo aşıdan sonra rahat ol. Vet.ler uyarıyo ama taş gibi çıktı bizimki. Karma aşıdır o :)

Bizimkini lösemi aşısı biraz çarptı ateşi çıktı o akşam yalnız. Bişey olmaz ama rahat ol.

Bir de oyun yapıyor diye elini ısırtma gerçekten. Hayır diye sesli bi şekilde bağır, kız. Kızdığını öğrenmesi önemli. Dişleri geliştiği zaman acı çektiriyor çünkü. Şu anda bizimki ısırınca sağlam ısırmaya başladı artık, kızınca bırakıyor.

Ve bir de sulu bişeyler yediyse çok su içmeyebilir endişe etme. Bizimki yaş mama yerken çok içmiyodu. Hatta doğru dürüst hiç içmiyodu. Kuru mama yediği zaman içiyodu.
Sosyal ağlarda paylaş

sana kedielr hakkında hayatının tüyosunu vereceğim
kediyi sakinleştirmek istedğin zamanlarda ensesinden tutup sabit tut bir süre,elini kolunu ısrarla ısıryorsa fln
yok o işe yaramıyorsa suratını su fışkırt,küçük bir su tabancası olsun,bu çiçekleri nemlendirmek için kullanılan zımbırtı olsun
hiç beklemediği anda suratının ortasına yiyince suyu birdaha yapmadan önce düşünüyor
1 haftalık su fışkırtma eğitimiyle kedimin elimi kolumu ısırmasını engellemiştim
ama aşırıya kaçmamalısın,kedi paranoyak olur yoksa,bide sakın vurma kediye,illa vuracaksan elinle değil bir gasteye kıvırarak acıtmama ama rahatsız etmeye çalışarak vur
masalara fln çıkıyor diyede su fışkırtmak-bağırmak pek etkili olmuyor benim tecrübelerime göre
ne yaparsan yap masaya sandelyeye çıkıyor
ısrarla ensesinden tutup yere bıraka bıraka zamanla öğreniyor.

ayrıca topiğimi görmüşsündür belki,aman derim camı pencereyi dikkatli kullan evde
birşey olmaz kedi niye atsın kendini aşşağıya diye düşünme.

bizimkide aşı yiyince gün boyu uyur,başı döner,sersemlerdi
bide salak asla kafesinin kapağını kapattırmaz,vete giderken arabada kucağa oturur yada kafasını taşıma kafesinden dışarıya uzatırdı :D
Sosyal ağlarda paylaş

hii sağolun valla okudukça bişiler daha öğreniyorum,

ya taşıma kabını hiç kulanmamıştık bugüne kadar, böle koridorda duruyor kapısı açık, işte giriyor çıkıyor fln (: arada içinde zaman geçiriryor alışsın dedim
bugün vet eve geldi arabasına indirdm kediyi orada yaptı aşısını bi seferlik kullandım asansörden korktu geri çıkarken elimde tuttum.

aşı sonrası sorun yok gibi oynuyoruz eskisinden farkı yok.
kediye daha vurmadım, vurmam da galiba (:
şey yav böle yatıyor ıssırmaya çalıştığında sırtüstü yatıp tutmaya çalışıyor, diğer elimle boynundan tutuyorum duruyor anlıyor, sonra kuyruğunu sallıyor oyuna devam edelim der gibi dayanamıyorum valla zaten hiç acıtamıyor 3 aylık oldu ama dişleri korkutmuyor değil ilerde affetmez gibi (:

su cezasını mutfağa girmeye çalışınca ya da banyoya girince uyguluyorum çok işe yarıyor böle deli gibi deli gibi korkuyor (:
başka da bişi için ceza vermiyoruz şimdilik tüm gün salonda takılıyor
ben günde 1,5-2 saat oynuyorum wc temizliği odayı havalandırma su mama fln geçinip gidiyoruz, aklınıza gelen oyun varsa söyleyin sıkılmasın gariban (:
ben uzunca bir ip buldum [dağcılıkta yardımcı ip dediğimiz türden]
deli oluyor tüm gün ip oynasak sıkılmaz gibi zıplıyor koşuyor moşuyor toptan çok sevdi ipi (:
Sosyal ağlarda paylaş

Bence su fln. fışkırtmayın yav. Deli gibi korkak hayvanlar zaten. Sudan çok ama çok korkuyorlar, banyo yaptırmanızı da önermiyorum, çok temiz hayvanlar ve kendilerini çok güzel temizliyorlar (balkon fln yıkarken azıcık su sıçradığında bile panik oluyorlar)

Büyüdükçe yapmamaları gereken şeyleri çok daha kolay anlıyor, öğreniyorlar. Korkutmadan, otoriter bir tondaki ''hayır'' sözcüğü yeterli bunun için. (kimi psikopat hayvanlar var anlamayan...onlara da küçükken, çok fazla el şakası yapıldığını ve fazlaca korkutulduklarını, cezalandırıldıklarını düşünüyorum.)

Su sıkmayın, sıktırtmayın hayvancıklara... :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bazen ipin ucuna boncuk fln. takıyorum, ipin ucundan çektiğimde boncukların hareketi ve çıkardığı sesler hoşlarına gidiyor.

Nasıl başladıysak anımsamıyorum, ilginç bir oyunumuz var. Sandalyeye çıktıklarındada, sandalyeyi çekerek, evin içinde dolaştırıyorum, özellikle bir tanesi bayılıyor bu oyuna. :D

Bir de kimi pet-shoplarda satılan minicik, gri ya da beyaz renkli, üzeleri tüylü fare şeklinde oyuncaklar var, onlarla oynamayı da seviyorlar.

Gene pet-shoplarda satılan kurutulmuş, ufalanmış bir bitki var. Yattığı, dolaştığı yerlere, oyuncaklarının üzerine serpildiğinde bayılıyor, kendinden geçiyor kimi kediler. =)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Ben birinci katlar haricinde yaşayanlara kedi önermiyorum.Kedi bakarken en önemli şey bence kedinin düzenli olarak dışarı çıkabilmesidir.Günde zaten 3-4 saat aktif zamanını dışarda geçirirse hem mutlu hemde sağlıklı oluyor kedi.
Bir veteriner olarak kuduz ve lökopeni aşısının mutlaka yaptırılmasını,2 ayda bir düzenli olarak iç parazit hapının yutturulmasını öneririm.Mamaya bence gerek yok,kediler insanlarla yaşamaya alışkın hayvanlardır ve hemen hemen herşeyi yerler sizin yediğiniz.
Kedinizi dışarı çıkmak istediğinde camın kenarına çıkacak ve dönüştede camın kenarına gelecek şekilde eğitirseniz baya rahat edersiniz,kedi kumu vs ihtiyacınız olmaz hemde kediniz heryeri tırmalayıp kirletmez.
Unutmadan kedinizi kısırlaştırın arkadaşlar eğer illa çoğaltıcağım demiyorsanız.
Başka bir tüyo,kediniz ne kadar sert olursa olsun,onu hamur gibi yoğurun,ilk 1-2 gün elinizi patileriyle kavrayıp tırnak geçireilir,ısırıyormuş gibi yapabilir ama emin olun daha sonra size çok alışacaktır.Bu sayede misafirlerinizide daha az korkutacaktır:)
Sosyal ağlarda paylaş

http://img104.imageshack.us/i/resim054.jpg/

böle bakii kamil kamil
bölee bakiii

hamur gibi yoğurma kısmını anlamadım :/

ya şimdilik çok fazla ıssırıyor ama en son 2 hafta önce kestirdik tırnağını bayağı uzadı tırnakları ama acil durum olmadıkça hiç çıkmardı çizmedi fln

ben şimdilik oynuyorum zaten oyun olacağını anladığında hemen yere yatıyor sırt üstü (:
böyle kuyruk salladığı sürece oyun oynamaya devam ettiriyorum zaten sıkılınca aman yea diyip gidiyor o zaman bırakıyorum.

dışarı çıkarma konusunda emin değilim, aylarca dışarı çıkmaya alışkın kediler bile bazen geri dönemiyor, trafikte ezilenler vs insanlar kötü yav.
Sosyal ağlarda paylaş

Burax, kedişin çok minnoş, çok tatlı :)
Dışarı çıkartma konusunda senin gibi düşünüyorum. Vet. arkadaş, çevresinde trafik v.s. olmayan, güvenli mekanları kastetmiş herhalde. Bir de dışarı çıkmayan ev kedilerine aşılar daha seyrek yapılabiliyor bildiğim kadarıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

bence en önemlisi alıcağınız kedinin iran kedisi gibi tüylü olmaması eğer kediniz taranmaktan pek hoşlanmazsa sonrasında evin her yeri tüy oluyor ve tüy dökme zamanlarında baş edilemez hale geliyor. ayrıca uzun tüylü kedilerde tüylerini kusamadığı zman bağırsakları tıkanıyo... erkek kedilerde idrar yollarında taş vs.. bazen büyük problemler oluyor. kedinin bir bebeği büyütmekten pek fazla bir farkı yok.. iyi düşün çünkü sonradan bırakamıyosun..
Sosyal ağlarda paylaş

yuksek katlardan birinde oturuyosan aman camlara dikkat. kedinin yasina falan bakmiyo dusuyolar. bi kac sene once kedim 5. kattan cim zemine dusup olmustu, 3 yasinda falandi yani oyle ufak biside degildi. o yuzden camda sineklik yoksa basibos birakma, kus sesi yada surda ne var bi bakiyim derken gidebiliyolar bi anda.

miyaw33 said:

Ben birinci katlar haricinde yaşayanlara kedi önermiyorum.Kedi bakarken en önemli şey bence kedinin düzenli olarak dışarı çıkabilmesidir.Günde zaten 3-4 saat aktif zamanını dışarda geçirirse hem mutlu hemde sağlıklı oluyor kedi.
Bir veteriner olarak kuduz ve lökopeni aşısının mutlaka yaptırılmasını,2 ayda bir düzenli olarak iç parazit hapının yutturulmasını öneririm.Mamaya bence gerek yok,kediler insanlarla yaşamaya alışkın hayvanlardır ve hemen hemen herşeyi yerler sizin yediğiniz.
Kedinizi dışarı çıkmak istediğinde camın kenarına çıkacak ve dönüştede camın kenarına gelecek şekilde eğitirseniz baya rahat edersiniz,kedi kumu vs ihtiyacınız olmaz hemde kediniz heryeri tırmalayıp kirletmez.
Unutmadan kedinizi kısırlaştırın arkadaşlar eğer illa çoğaltıcağım demiyorsanız.
Başka bir tüyo,kediniz ne kadar sert olursa olsun,onu hamur gibi yoğurun,ilk 1-2 gün elinizi patileriyle kavrayıp tırnak geçireilir,ısırıyormuş gibi yapabilir ama emin olun daha sonra size çok alışacaktır.Bu sayede misafirlerinizide daha az korkutacaktır:)

su zamana kadar 10 tane kedim falan oldu en az ama su anda sadece 2 tanesi 6. yasindan sonrasini gorebildi. ilk evimde giris katinin bi ustunde oturuyoduk, incir agaci vardi hemen ordan inip gezip geri geliyolardi. hatta bir keresinde eve manita atip is ustunde basmisligim bile vardir. ancak sokaklardan bir daha donmuyolardi, kimisi 3 sene kimisi 5 sene icinde kaybolup gidiyodu. o yuzden daha hic bi kedim elimde olmedi. dedigin hem guzel hem kotu bisi. tek kedi bakanlara cok tavsiye etmem. ama benim gibi evi kediden gecilmeyen insanlar icin iyi birsey, en azindan evde kedi kalabaligi bir tek aksam oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

lölölölölölölölöl

msn'de aplama kediyi göstertirken böyle bir garip davranışlar fln
gülmekten fazla caps maps alamadık

elimizdeki tek görüntü bu
sonra biraz dolandı tırstı atladı :F

http://i879.photobucket.com/albums/ab356/pekinduck06/yamantheshow.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...