Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

black ve death dinlemekten içi kararmışlara tavsiyeler

soulberry

Öne çıkan mesajlar

elimi atıyorum winamp'a; dimmuborgir, burzum vs.. hadi "black bu" diyip diğer playliste atlıyorum, orda da eski toprak, yeni toprak derken bi ton death, hardcore vs..

sonunda taktım amelie soundtrack dinledim. şimdi ne dinlesem diyorum, gerçekten biraz ağır gelmeye başladı bi ara vahşi bi zevkle dinlediklerim. blues diyorum, caz diyorum vs diyorum da; insan çok yabancı olduğu türlere dalmaya da korkuyo. çok fazla isim olduğundan mıdır nedir; "biri hazır bi playlist koysun da onu deneyeyim" diyo kendi kendine.

gelişme: an itibariyle açtım ares'i, yazdım "bob dylan". çekicem ne çıkarsa üst sıralardan.
Sosyal ağlarda paylaş

cart diye farklı bir türe atlamayayım, metal olsun ama kafayı daha az mıncıklasın falan diyorsan isis olabilir mesela, albüm olarak panopticon olabilir mesela veya henüz çıkmadı da sızmış olan son albümleri wavering radiant

onda da böğürtü distorşınlı gitar vs var da senin gibi birkaç yıl boyunca death&doom dinleyip yeter lan kafam patladı diyip sludge ve postrock çeşnili oluşumlara yönelmiş biri olarak mutluyum şimdilik diye belirteyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Stoner rock deneyebilirsin. Kyuss, Fu Manchu, Orange Goblin'le falan başla, baktın kesmiyor güzel geldi daha sallarım 5-10 grup daha =P Kesmezse Stonegard dene, stoner "metal" denilebilir bir tarzları var. Gerçi ilk yazdığım gruplar da stoner metal olarak geçiyor yer yer ama rock onlar.

Elektroniğe kayabilirsin. Ulver'in yeni albümlerine bakılabilir (Kvlddkfjdk bişeyler akustik (çok kral albümdür bu), vergdkjfd bişeyler folk black karışık, nattens madrigal hayvan gibi black (bu da külttür mesela), kalanı elektronik) Dodheimsgard'ın 666 International'ını deneyebilirsin veya, tekno black (olmuş bir şekilde). Ama ona sararsan endüstriyel yolları açılır hafiften. Ordan SYL'dir Paindir ohooo.

Veya güzel müzik olsun garantili olsun dersen Estradasphere dinle, hafif metale de kaçıyorlar ara ara ama metal grubu değiller. Ama baya arıza adamlar orası kesin. Kemandır akordiyondur beni bozmaz, hafif caz olsun mis olsun dersen ideal. Daha "hafifi" olarak Orange Tulip Conspiracy diye bir proje grubu da var bu abilerle bağlantılı, pasladığım kişilerden memnun kalmayanına rastlamadım henüz hehe. Ama bulman zor olabilir biraz.

Veya post rock olur, Isis olur Cult of Luna olur vesaire. Daha yazarım da manyağı bol burda, onlar yazsın çok çakmıyorum post rocktan. Ben stoner rock'la daha çok ilgilendiğimden hakim değilim.

Ek: Rocktır metaldir seven herkes hayatında en az bir kez Blue Öyster Cult dinlemeli ayrıca sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...