Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

elim yandı, acısını alacak tavsiye

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Geçmiş olsun, yanar yanmaz suya tutabilseydin çok yararını görürdün.

Yanık durumlarında (en hafiflerinde bile), yapılacak ilk iş yanık bölgeyi suya tutmak. Böylelikle yanığın, derinin alt tabakalarına ilerleyerek, daha ciddi hale gelmesi önlenmiş oluyor. Yanığa buz uygulamak son derece sakıncalı, ters etki göstererek, yanığın artmasına neden oluyor. Bu su uygulaması, olabildiğince uzun tutulduktan sonra gerçekten yanıklar için mucizevi bir ilaç olan SİLVERDİN uygulamak, hem acıyı alması, hem de tedavi açısından çok işe yarıyor. Ben kendimi en küçük fırsatta yakmayı çok iyi becerdiğim için :D, yolculuk durumlarında bu ilacı her zaman yanımda taşıyorum. Herkese evinde silverdin bulundurmasını öneririm.
Mesaj tarihi:
Smoke said:
buz koymayın sakın. Çık eczaneye git sor bi krem verirler.

o ne demek ya.

Ehliyet sınavında sorular şu şekilde gelir:

Yanık tedavisinde hangisi kullanılmalıdır
A)Yoğurt
B)Diş Macunu
C)Buz
D)Tereyağı
E)Salça

şeklinde uzar gider..
ve doğru cevap yanığa karşı:
her seferinde buzdur!
Mesaj tarihi:
sağol iboş, sinacım zaten sanırım 2 saat boyunca 3 dkda bir suya koşmak zorunda kaldım kj. bepanthen elimdeki tek çare oldu, onu sürüyorum yakmıyor artık o kadar=P

nihan öpücüğü olsa da sürsek, mucizevi ilaç diyorlar.
Mesaj tarihi:
çok kötü birşey geçmiş olsun.bende tost yaparken paso parmağımı yakıyorum o bile tüm günü zehir ediyor ne çekmişsindir sen şimdi :S geçmiş olsun yanık acısı çok kötü birşey
Mesaj tarihi:
en çok kullandığım site ve inan o acıyla aklıma gelmedi kutulu, aahha.

sağolun beybiz.

levent, bunlarda insan eczanesi mi var ki yanık kremi olsun jfh.
Mesaj tarihi:
lan kadin, ben sana dün cig pattisi ortadan ikiye böl, yanik yerine sür dedim.
su anda fosil olmus ninelerimiz böyle yaparmis bepanthen falan daha piyasada yokken heralde.
  • Yeni Oluştur...