Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsan gerçekten düşünebilen varlık mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
S_h_a_D_o_W said:
Zaman değişti ama olaylar pek değişmedi;
-müslüman bir ülkede doğan birisi müslüman oluyor
-sol görüşlü bir ailede doğan sol görüşlü oluyor
-nhlin sevildiği bir ülkede doğan nhli seviyor

merak etme, sol görüşlü kişilerin çocukları şimdi liboş oldu, sol karşıtlığını savunuyor :)
Mesaj tarihi:
Red said:
tavugu tek hamle ile acısız öldürebilirsin

köpeğin doğasından kaynaklanan bi agresifliği var sadece, adam öldürmeden önce sadece kafasına sopayla vuruyor ekstra olarak. vurmayla bayılma etkisi 1-2 sndir max. bende hayvanın ölüceğini düşünürsek bu süreli bi acı çokta gözüme batmadı. bende bu içinizde köpeğe karşı beslemiş olduğunuz sempatiden dolayı gözünüzde büyüttüğünüz bi olay..
Mesaj tarihi:
Joker said:
Red said:
tavugu tek hamle ile acısız öldürebilirsin

köpeğin doğasından kaynaklanan bi agresifliği var sadece, adam öldürmeden önce sadece kafasına sopayla vuruyor ekstra olarak. vurmayla bayılma etkisi 1-2 sndir max. bende hayvanın ölüceğini düşünürsek bu süreli bi acı çokta gözüme batmadı. bende bu içinizde köpeğe karşı beslemiş olduğunuz sempatiden dolayı gözünüzde büyüttüğünüz bi olay..

doğru diyosun bi yerde fakat benimde köpeğim var.. köpekler tavuk veya koyun gibi hayvanlar değil. oldukça zeki, kendilerine has zevkleri ve eğlence dünyaları olan canlılar.. yani sopayla başa darbe vurarak öldürmek yine neyse kabul edilemez yine ama kabul ettik diyelim, bi yandan boynunu tutup bi yandan çubuğa bağlanmış bir bıçakla göğsünü bıçaklamak nedir? köpek çıkan kanı yalıyor düzelmesini umut ederek. bak bi o sahnede köpeğin yüzüne, sonra gözümüzde büyüttüğümüzü tekrarla.
Mesaj tarihi:
abi islamda peygambere inen ilk ayet okuma bilmeyen bir peygambere ,

1.Yaratan Rabbin adıyla oku.
2.O, insanı bir alak'tan (alak, insanın yaratılış safhalarından olan aşılanmış yumurtayı ifade eder) yarattı.
3.Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir;
4.Ki O, kalemle (yazmayı) öğretendir.
5.İnsana bilmediğini öğretti.
bence islam dini kendini sorgulamayı en fazla isteyen dindir,sebebi ise kendisinden başka akla mantığa daha fazla uyan bir din bulunmayışındandır,ne hıristiyanlıkta insan doğasına aykırı olan cinselliği yasaklama ,ne etinden sütünden faydalandığın hayvana tapmayı adet edinmiş hindu mistisizimi,ne de ateizm,bilim adamlarının bile yaptığı araştırmalarda insan beyninin,bir kısmı kendini,bilinmeyene inanmaya şartlandırmıştır,kimi inanır kimi de inanmama inancıyla hareket eder,ama dediğim gibi benim size tavsiyem merak ettiğiniz her konuda kurandaki ayetlere bir bakmanız,ve akla mantığa ters gelen birşey olmamasıdır,bütün kutsal kitaplarda yer alan sodomla gomore şehirlerine ateş yağıp halkının kırıma uğraması dün discovery world de enine boyuna araştırılıyordu,sümer gök bilimcileri,m.ö 3 bin yıllarında gök haritasını yıldızları v.s çizerken,ekstra bir kuyruklu yıldızın varlığını tabletlere kazımışlardır,ve sodomla gomore denilen şehrin yıkıma uğradığı tarihle tabletin tarihi bire bir örtüşüyor,ve olma sebebide şudur,isviçre alplerine düşen 100km çapında bir kuyruklu yıldızın ateş çemberi şeklinde çıkan halkasından savrulan ateş parçacıkları atmosferin dışına çıkara 3000 mil çapta çeşitli şehirlere arazilere v.s ateş yağdırmıştır,ve bu bir anlıktır ,kuranda anlatılan ise,homoseksüellik yüzünden helak olmaları ve ,bu pisliğe bulaşmayanların uyarılmasıyla kendilerini mağaralarda kurtarması, ve bunun bile tarihsel belgelerde yer almasıdır,islam dini dogmatik değildir bence dogmatik olan onu yanlış yorumlayan kendini din bilgini sana alimleridir..
Mesaj tarihi:
superwiz said:
abi islamda peygambere inen ilk ayet okuma bilmeyen bir peygambere

10 yaşından itibaren amcasının kervanlarında ortadoğuyu diyar diyar gezen, kendinden 20 yaş büyük ilk karısıyla evlenip, kadının servetini idare etmeye başlayınca ise kendi kervanlarını yönetmeye başlayan birinin "Okuma-Yazma" bilmediği yalanına inanıyorsan, çok safsın...
Muhammed, peygamber olduğunu iddaa eden her ortadoğu filozofu gibi gayet bilgili ve bikaç dil bilen biriydi. geceleri mağarada yukardan indiğini söylediği sözler ise, onun başta sümer, mısır ve musevi inançlarını inceleyip, dinleyip bunlardan damıtarak ulaştığı bildirimlerdi. 1400 sene önce ortaya atılan palavraların yanında, günümüzde kanıtlanmış bilimsel verilere ve gerçek tarihsel incelemelere de arada bir göz atmanı öneririm.
Konuya dönersek, insanın düşünen değil daha çok gelenekçi ve taklitçi olduğuna işaret eden örneklerden biri de sensin.
Mesaj tarihi:
superwiz said:
neden dinin olmadığı bir dünya ?

İnsanların kötülük yapmamaları için veya iyilik yapmaları için korkuya ihtiyaç duymaları acınacak bir durumdur. Din'in sürekli savaşlarda kullanılması da ayrı bişey
Mesaj tarihi:
nilep o senin dediğin,cennet veya cehennem denilen olguda yaşanabilecek olgulardır,burası dünya ve burada acıda var ,dileyene cennette var cehennemde,bir insan düşünki,90 yaşında ölüyor,ve günde 12 saat ibadet ediyor budist veya müslüman farketmiyor bu,burda bulduğu sence nedir,iç huzurmu,yoksa dünya çokta totomda kıyamet kopsa bir tekmede ben atarım demenin uhrevi vaziyetidir bence,dinden anladığın tek başına 1 kitap 1 peygamber 1 tanrı değildir,din birsürü kuralın birleştiği bir yaşam şeklidir,sen kıyıdan kenardan bakarak yorum yapmaya kalkarsan veya tü kaka dersen kaybedeceğin tek şey bence ,yaşamadığın tatlardır derim ben bu kadar:D
ayrıca kuralları yasaları,yasakları insana bıraktığınızda anarşiye gider bu olay tamamiyle ve buda mantığa akla sığmayacak bir durumdur,kutsal kitaba göre kanun yaparsın,veya anayasa kitabı yazar insanlara kutsallığına dokunulmazlığına inandırırsın,yani bir insanın eline bıçak verirsin ekmek doğrar bıcak verirsin,adam doğrar,adam doğramamasının en büyük nedenlerinden biri de kanunlar dünyasında yaşamasıdır bence,yoksa her düşmanını her sevmediği kişiyi doğradığında cezası olmadığını düşünsek,örnek vahşi batı mesela amerikada yaşanmıştır bu kovboy filmlerindekindende kat kat belalıydı belkide bir zamanlar tamamen anarşi ortamı,yani 500 tane at arabalı silahlı adamı,önünüzdeki 300 km boyunca istediğiniz kadar arazi sizin dediğinizde,300%500 e düşen dönüm arazi yetmiyor ve yan komşusunu öldürüyor arazsine sahip olmak için,o öbürünü uçuruma yuvarlıyor v.s,neden kanun olmadığından bide bu tarafından bak mesela
Mesaj tarihi:
superwiz said:
abi islamda peygambere inen ilk ayet okuma bilmeyen bir peygambere ,

1.Yaratan Rabbin adıyla oku.
2.O, insanı bir alak'tan (alak, insanın yaratılış safhalarından olan aşılanmış yumurtayı ifade eder) yarattı.
3.Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir;
4.Ki O, kalemle (yazmayı) öğretendir.
5.İnsana bilmediğini öğretti.
bence islam dini kendini sorgulamayı en fazla isteyen dindir,sebebi ise kendisinden başka akla mantığa daha fazla uyan bir din bulunmayışındandır,ne hıristiyanlıkta insan doğasına aykırı olan cinselliği yasaklama ,ne etinden sütünden faydalandığın hayvana tapmayı adet edinmiş hindu mistisizimi,ne de ateizm,bilim adamlarının bile yaptığı araştırmalarda insan beyninin,bir kısmı kendini,bilinmeyene inanmaya şartlandırmıştır,kimi inanır kimi de inanmama inancıyla hareket eder,ama dediğim gibi benim size tavsiyem merak ettiğiniz her konuda kurandaki ayetlere bir bakmanız,ve akla mantığa ters gelen birşey olmamasıdır,bütün kutsal kitaplarda yer alan sodomla gomore şehirlerine ateş yağıp halkının kırıma uğraması dün discovery world de enine boyuna araştırılıyordu,sümer gök bilimcileri,m.ö 3 bin yıllarında gök haritasını yıldızları v.s çizerken,ekstra bir kuyruklu yıldızın varlığını tabletlere kazımışlardır,ve sodomla gomore denilen şehrin yıkıma uğradığı tarihle tabletin tarihi bire bir örtüşüyor,ve olma sebebide şudur,isviçre alplerine düşen 100km çapında bir kuyruklu yıldızın ateş çemberi şeklinde çıkan halkasından savrulan ateş parçacıkları atmosferin dışına çıkara 3000 mil çapta çeşitli şehirlere arazilere v.s ateş yağdırmıştır,ve bu bir anlıktır ,kuranda anlatılan ise,homoseksüellik yüzünden helak olmaları ve ,bu pisliğe bulaşmayanların uyarılmasıyla kendilerini mağaralarda kurtarması, ve bunun bile tarihsel belgelerde yer almasıdır,islam dini dogmatik değildir bence dogmatik olan onu yanlış yorumlayan kendini din bilgini sana alimleridir..

Ya yanlış okuyorum yazdıklarını,ya da ben hayatımda bu kadar saçma şeyi bir arada duymadım...Herşeyi geçtim de "insan doğasına aykırı olan cinsellik" lafına takıldım...
Ayrıca eşcinsellikle ilgili bağlantına da anlam veremedim...Eşcinselliğin günah,kötü olduğuna inanıyorsan,senin sorunun...
Artı neden din diye güzel bir soru sorulmuş,dinin biraz da insanları düşünmekten alıkoyduğu için din örneğinin yazılması mantıklı olmuş bu topicte...
Mesaj tarihi:
superwiz said:
nilep o senin dediğin,cennet veya cehennem denilen olguda yaşanabilecek olgulardır,burası dünya ve burada acıda var ,dileyene cennette var cehennemde,bir insan düşünki,90 yaşında ölüyor,ve günde 12 saat ibadet ediyor budist veya müslüman farketmiyor bu,burda bulduğu sence nedir,iç huzurmu,yoksa dünya çokta totomda kıyamet kopsa bir tekmede ben atarım demenin uhrevi vaziyetidir bence,dinden anladığın tek başına 1 kitap 1 peygamber 1 tanrı değildir,din birsürü kuralın birleştiği bir yaşam şeklidir,sen kıyıdan kenardan bakarak yorum yapmaya kalkarsan veya tü kaka dersen kaybedeceğin tek şey bence ,yaşamadığın tatlardır derim ben bu kadar:D
ayrıca kuralları yasaları,yasakları insana bıraktığınızda anarşiye gider bu olay tamamiyle ve buda mantığa akla sığmayacak bir durumdur,kutsal kitaba göre kanun yaparsın,veya anayasa kitabı yazar insanlara kutsallığına dokunulmazlığına inandırırsın,yani bir insanın eline bıçak verirsin ekmek doğrar bıcak verirsin,adam doğrar,adam doğramamasının en büyük nedenlerinden biri de kanunlar dünyasında yaşamasıdır bence,yoksa her düşmanını her sevmediği kişiyi doğradığında cezası olmadığını düşünsek,örnek vahşi batı mesela amerikada yaşanmıştır bu kovboy filmlerindekindende kat kat belalıydı belkide bir zamanlar tamamen anarşi ortamı,yani 500 tane at arabalı silahlı adamı,önünüzdeki 300 km boyunca istediğiniz kadar arazi sizin dediğinizde,300%500 e düşen dönüm arazi yetmiyor ve yan komşusunu öldürüyor arazsine sahip olmak için,o öbürünü uçuruma yuvarlıyor v.s,neden kanun olmadığından bide bu tarafından bak mesela

Abi ben gerçekten anlamıyorum ne kadar çok seviyorsunuz hayatınızın kısıtlanmasını, kontrol altında tutulmayı falan.
Mesaj tarihi:
superwiz said:
yaşamadığın tatlardır derim ben bu kadar

Burda da dindarlar çok daha az tadı yaşıyor gayet. Sex olsun, alkollü içecekler olsun böyle güzel şeyler var. Sonra domuz eti de bence çok güzel birşey. Kaçırdığım tadlar neler bi söylesene? İç huzur mu? İç huzuru ben ibadet etmeden de yakalarım rahat ol..
Mesaj tarihi:
Joker said:
Red said:

o video neden bana abartılmış gibi geldi, orda köpeklere yapılanların %80'ini tavuklarada yapıyoruz, kimse bi tane tavuk kesilen video koymamış?
hayvanlar arasında Irkçılık mı yapıosunuz?

tavukla köpeği bir tuttun ya helal olsun.

Biri kuş biri memeli. Eklembacaklılara da işkence yapılıyor o zaman lol.
  • Yeni Oluştur...