Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saç beyazlaması?

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

Son zamanlarda farkettim de saçlarımda tek tük seyrek bazı beyaz teller mevcut. Çok az sayıdalar ve incelenmedikçe bakmıyorlar ama varlar. Hele saçlar uzun olduğundan farkettiğim üzere siyahtan beyaza dönen, beyazdan siyaha dönenler falan var (Gerçi siyahtan beyaza dönenler daha fazla gibin) hatta siyah - beyaz - tekrar siyah gibi olanlar var. İlginç geldi. Tahminimce 50-60 tel falan vardır. Az olduklarından göze batmıyorlar veya benim gibi uzun süre incelemedikçe gözükmüyorlar ama kafamı bozdular biraz. Yaş daha 20. Şimdi pek önemli bir şey sayılmaz ama ben de takıntılı sayılacak bi adamım.

Bu normal midir? Erken yaşlanma falan gibi bir şeyin veya bir sağlık sorununun belirtisi midir? Herkeste var mıdır?

Düzelir mi, geçer mi? Stresten falan mıdır? (Tamam geçen sene öss falan çok stresliydi ama bu sene pek stresli olduğum da söylenemez.) Erken beyazlama olasılığı var mıdır saçlarımın?

Bu konuda bilgisi olan falan biri var mı?[signature][hline]Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Sosyal ağlarda paylaş

neden saçlarına... ak düşmüş arkadaş... yoksa sanada benim gibi çektiren mi vaaar...[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir.

Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış...

ghaldszar, 29 Nisan 2004 15:41 tarihinde demiş ki:
Valla şahsen ben 1 milyon dolar karşılığında BonePARTla bile evlenirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Çektiren de yok ki ;)

Zaten ak düşmüş de denemez. Dediğim gibi farkedilcek gibi bile değiller.Hatta ben göstermeden gören birine de rastlamadım. Arada rastladıkça kesiyorum (kopardıkça çoğalırlar die bişi duydum da o yüzden koparmıyorum) merak ettim.[signature][hline]Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim de köpek (Labrador - kuker kırması nasıl oluyo demeyin ama çok şirin :)) simsiyah olmasına rağmen orda burda beyaz kılları var hatta çenesi kireçli su içmekten bembeyaz oldu (illa musluğa patilerini dayayıp musluktan içiyo suyunu)[signature][hline]Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaş önemli bu teşhiste eğer 25 + san normal karşıla ama 25 den azsan büyük bir olasılıkla cilt hastalığından.En sıkda Vitiligo olabilir.Dünya gençliğinde son yıllarda tıbbi araştırmalara göre Vitiligo görünümünde hızlanma var. Bunun nedenide küresel ısınma ile Ozon delinmesi ile Güneş ışınlarının daha tehlikeli olması gösteriliyor. Ne desekde doktora gözükmen iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere vitiligonun sebebi stres arkadaşlar, bende de var az miktarda netekim,doktora gittim ordan biliorum. saç beyazlaması da aynı sebepten olabiliyo, çok sıkıntı yaşayan, kafasına bi sürü şey takıp onları büyüten insanlarda oluyo beyaz saç, yaşla ilgisi yok bunun. bi de beyaz saçları koparmayın sakın, çoğalıolar.[signature][hline]Manda yuva yapmış söğüt dalına
Yavrusunu sinek kapmış gördün mü?

Sosyal ağlarda paylaş

Eheh tam adamını buldun, zira herşeyi kafaya takıp hatta takıntı haline getiren biriyim :) Duygusal olarak hep uçlarda yaşarım en ufak şeylerden çok mutlu veya çok mutsuz olabiliyorum yani. (Eh geçen sene de öss senemdi tahmin edin artık ;))

Dediğim gibi çok çok az sayıdalar ve şu anki hallerinden memnunum, derdim bunların fazlalaşması ve belli olur hale gelmesi.

Bir de koparmak konusunda haklısın trojan, bir tane koparmıştı zamanında arkadaş oradan biliyorum ;)[signature][hline]Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Sosyal ağlarda paylaş

bu son senemde en az 30-40 tel beyazlamıştır berber dio
bu yaşta ne beyazı bunlar?[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz?
Sosyal ağlarda paylaş

benim babamın da baya erken beyazlamaya başlamış saçları şu anda 50 ama gayet saçı var dökülmedi yani.benimd eöyle olur heralde ailede saç dökülmesi yok.senin de öyle olacak heralde.beyaz olsun ama olsun en azından.bu arada duyduğuma göre kurusaç beyazlar ama dökülmez,yağlı saç ise beyazlamaz ama dökülürmüş.
Sosyal ağlarda paylaş

Vitiligo derinin beyazlaması, saçların değil bildiğim kadarıyla. Sebebi strestir demek çok yetersiz olur. Çok değişik şeyler olabilir.

Ayrıca saçların 40-50 tel beyaz diye panik olmana gerek yok. Bende daha çok var, çok yakışıklı olunuyo :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Lineage 2 | K.O.C.
Sosyal ağlarda paylaş

Vitiligo vücuttakı pigment eksiğiyle oluşan bir hastalıktır genelde dirseklerde yüzde diz ve kasıklarda çıkar.Saçın rengini veren pigmentin azalmasıyla da saçda lokal beyazlamalar oluşabilir. Ama sadece saçta olan bir beyazlama vitiligo olmayabilir.Dediğim gibi Doktor a gitmekte fayda var.Psikiyatrik bir şeyde olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 26 Mayıs 2004 23:24 tarihinde demiş ki:
bende 15 yasımdan beri war

erken yaşlanma bööle olsa gerek ohaa 15 yaş :-o[signature][hline]C'mon baby light my fire
Try to set the night on fire
the doors
EomerMcEwan, 09 Mayıs 2004 16:56 tarihinde demiş ki:
Biraz tuhaf bişi hissediyorum böle tam arkamda kuyruk sokumumdan biraz aşşada bişi hissediyorum ama tam çıkaramadım...
Sosyal ağlarda paylaş

hahahaaa, kadir inanır'ın bi filminde kankası ameliyata alınıodu, bu da ameliyathanenin kapısından içeri bakıodu, soora birden bi dönüodu kameraya, kafa bembeyaz, çimento dökülmüş gibi.üzüntüden yaani,yazık. ama bi gecede saçların bembeyaz olması olayı doorudur.[signature][hline]Manda yuva yapmış söğüt dalına
Yavrusunu sinek kapmış gördün mü?

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...