Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bekir abi yazmasa haberim olmıcak

Llama

Öne çıkan mesajlar

Okullar kullanılarak dini bir etkinlik nasıl kutlanıyor bunu açıklayana +rep var hadi.
Bayram desen bayram değil,kandil desen hiç değil.
Hala dinayet açıklamışta şuymuş buymuş.Vık vık başka birşey değil.
Ayrıca 12 13 yaşında çocukları türbana girmeleri gerektiğini savunanların hepsi sapık bence.(Bazıları baskı ve kralcılık adına taktırıyor onlar ise karaktersiz.)
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
olur mu, onun yorumu o diil,

"muhafazakarlar modernleşiyor" diyeceksin, öyle "bunlar aslında şekilci, ortam türbanlısı" dedin mi inançlara hakaret etmiş oluyorsun.

Tüm modern giyinip , başını örtenler g-string giyiyor ve şu durumlara düşüyorlar öyle mi ? Şu hale düşmeyi anladık geçtik.

Başını örten bir insanın iç çamaşırı biz insanları çok mu ilgilendirmeli ? Başı örtülü fileli çorap giymiş !!1! Bu nasıl bir cehalet ? Sokakta kendi gözünle bu şekilde kaç insanla karşılaştın merak ediyorum. Birşeyi eleştireceksen böyle belden aşağı yapma derim. Sen burda inanca değil , şu resmi koyup bu yorumu yaparak alın size modern türbanlılar aha böyle deyip hepsine hakaret etmiş oluyorsun.

Biraz edep ve adap tavsiye ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

başörtüsü dediğin şeyin bi adabı vardır, "saçının bir teli bile görünmeyecek" kısmını yerine getirip de kıçı başı açık gezene samimi olarak örtünmüş gözüyle bakamam maalesef.
"kafamdaki türbanı numaradan, reklam olsun, babam ihale kazansın diye taktım" diye bas bas bağırıyor resmen.

ama pardon modern muhafazakar di mi onlar.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
başörtüsü dediğin şeyin bi adabı vardır, "saçının bir teli bile görünmeyecek" kısmını yerine getirip de kıçı başı açık gezene samimi olarak örtünmüş gözüyle bakamam maalesef.
"kafamdaki türbanı numaradan, reklam olsun, babam ihale kazansın diye taktım" diye bas bas bağırıyor resmen.

Sen mesajımda ana fikri ezip geçtin kel alaka cevap yazıyorsun. Ben sana başını örtüp orası burası açık gezenin samimi olduğuna inan ya da o insanlar samimidir demiyorum.

Sen o fotoyu genelleyerek birşeyler söylüyorsun. Benim ana fikrim bu genellemede. Onu temel dayanak göstererek , modern giyinip (orası burası açık olmadan) başını örtenleri de aynı kefeye koyup hakaret etmiş oluyorsun.

Sen o fotodakine bu lafı söyleyebilirsin , ya da aynen onun gibi yapanlara. Tabi bunları bi görmen lazım , toplumda yaygın olduğunu kendi kendine ispatlaman lazım. Yoksa oradan burdan aldığın copy paste istisna , sıra dışı resimler ile böyle genelleme yaptığında , kasıtlı hakaret etme isteğin gayet ortada. O yüzden edep ve adap diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
sg-1 said:
olur mu, onun yorumu o diil,

"muhafazakarlar modernleşiyor" diyeceksin, öyle "bunlar aslında şekilci, ortam türbanlısı" dedin mi inançlara hakaret etmiş oluyorsun.

Tüm modern giyinip , başını örtenler g-string giyiyor ve şu durumlara düşüyorlar öyle mi ? Şu hale düşmeyi anladık geçtik.

Başını örten bir insanın iç çamaşırı biz insanları çok mu ilgilendirmeli ? Başı örtülü fileli çorap giymiş !!1! Bu nasıl bir cehalet ? Sokakta kendi gözünle bu şekilde kaç insanla karşılaştın merak ediyorum. Birşeyi eleştireceksen böyle belden aşağı yapma derim. Sen burda inanca değil , şu resmi koyup bu yorumu yaparak alın size modern türbanlılar aha böyle deyip hepsine hakaret etmiş oluyorsun.

Biraz edep ve adap tavsiye ediyorum.

senden edep ve adap öğrenecek halim yok çok şükür. Saçları görünmesin görünürse namusu gider, karşı cins tahrik olur diye başını örten bir insanın kıçı başı açık görünüyorsa ben bunla dalga geçerim ve eleştiririm.

Ahlak dersini senden alacak halim yok.

basbaya bu kız türbanı aile yada çevre baskısıyla takıyor. İmkanı olsa çıkaracak.

gözümle gördüklerim, kulaklarımla duyduklarım hakkında yorum yapma hakkına sahibim. Sana danışacak halim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
sg-1 said:

Sen mesajımda ana fikri ezip geçtin kel alaka cevap yazıyorsun. Ben sana başını örtüp orası burası açık gezenin samimi olduğuna inan ya da o insanlar samimidir demiyorum.

Sen o fotoyu genelleyerek birşeyler söylüyorsun. Benim ana fikrim bu genellemede. Onu temel dayanak göstererek , modern giyinip (orası burası açık olmadan) başını örtenleri de aynı kefeye koyup hakaret etmiş oluyorsun.

Sen o fotodakine bu lafı söyleyebilirsin , ya da aynen onun gibi yapanlara. Tabi bunları bi görmen lazım , toplumda yaygın olduğunu kendi kendine ispatlaman lazım. Yoksa oradan burdan aldığın copy paste istisna , sıra dışı resimler ile böyle genelleme yaptığında , kasıtlı hakaret etme isteğin gayet ortada. O yüzden edep ve adap diyorum.

esas benim eleştirdiğim sizin yaklaşımınız, sizin genellemeleriniz. bu ülke hızla sanal veya gerçek farketmez muhafazakarlaşıyor, bazısı bunu cemaat vs etkisiyle gönülden(!) yapıyor, bazısıysa her devrin insanı modunda yandaşlaşmak adına şekilden şekile giriyor. Bunun içinde bunu düzgünce kuralına uygun olarak yapan da var, resimdeki gibi yüzüne gözüne bulaştıran da.
Yani şu resimdekinin aileden muhafazakar, dini bütün olduğunu iddia edebilir misin? Çok belli ki çakma.
ama siz "aslında muhafazakarlaşma yok, eskiden toplum içine çıkamayanlar artık çıkmaya başladı, onlar modern muhafazakar" diye mesnetsiz bi teori attınız ortaya, son yılların en büyük yalanlarından biri, ama aslında sizin bu modern muhafazakarlarınızın büyük çoğunluğu çakma ya da sonradan olma, yani aslında, evet, topiğin de anakonusunda da görüleceği üzere, Türkiye öyle ya da böyle muhafazakarlaşıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Başını örten bir insanın iç çamaşırı biz insanları çok mu ilgilendirmeli ?

İnsanların giydikleri iç çamaşırları beni zerre kadar ilgilendirmiyor. İç çamaşırlarını görmediğim sürece. Dediğim gibi gördüğüm şeyler arasında bir tezatlık varsa sonuna kadar eleştiririm ve dalgada geçerim. Benim inanmadığım, mantıklı bulmadığım belli dogmatik kurallara uymak zorunda değilim.

alıntı yaptığım yer göz önüne alındığı zaman benim bu konu hakkında yorum yapmama karşı çıkmış oluyorsun horizon. Belki cümleyi tek başına okuyunca senin içinde ne dediğin anlam kazanır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu yüzdendir ki sg-1 , kendinde bu şekilde saçma bir resimi koyarak bi kesimi genelleyip hakaret etme hakkını kendinde buluyorsun.

Biz bazı insanların modernleşerek , inançlarını yerine getirebildiğini ve bunların ortaya çıkmış olmasını dillendiriyoruz. Sen de o resimdekinin bizim bu dillendirdiğimiz kesimi temsil ettiğini yandan yandan söylüyorsun.

Ayıp hakatten. Yaşına başına pek uymuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh siz vatandaşın nasıl giyinmesi, ve bu giyinişe göre nasıl davranması gerektiğini iyi bilirsiniz.

türkiye hep muhafazakardı. ama bu muhafazakarlık bastırıldı, sümen altı edildi, devlet yönetiminde söz sahibi olmasına izin verilmedi. sonra, muhafazakarlar iktidara gelince, bu sefer modernistler de kendi değerleri içersinde muhafazakarlaştı. şu an ne olduğumuz bize söyleniyor ama biz o değiliz. ne olmamamız gerektiği de söyleniyo ama zaten öyle olmak niyetinde de değiliz. doğuyla batı arasında, modernle muhafazakar arasında, demokratla otoriter arasında bi yerdeyiz her bakımdan.

kaldı ki bu fileli çorap-gstring tarzı şeyler, işte bu iki arada bi derede kalmış bir kimliğin dışa vurumu. bu muhafazakarlaşmanın kökten dincilikle falan alakası olmadığının da göstergesi. isteyen türbanlı ortamcı olur, isteyen türbanlı mazbut olur, isteyen türbansız ortamcı olur, isteyen converse giyer falan fişman da size batan nedir olayda onu çözemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

@horican,

öehh yani sende bu bi hastalık seviyesine geldi, insanların yazdıkalrını keyfince anlayıp, yazmadıkları şeyleri yazmışlar gibi iddia ederek saldırmak.

"tamamı böyledir, hepsi böyledir" diye yazmış mıyım?

daha önceden toplumdan soyutlanmış olan muhafazakarların (ki bu tamamen kendi seçimleridir, kimse onlara "evinizden çıkmayın" dememiştir) ekonomik sebeplerle (buna ailenin iş gücü ihtiyacı da dahildir, akp'nin gelmesiyle yolsuzlukların bir başka kesime doğru kaymasıyla o kesimin zengişleşmesi de dahildir) toplumda daha öne çıktığı doğrudur. Bunlar zaten doğuştan dini bütün bir ortamdan geldikleri için dinin ne gerektirdiğini bilirler, giyimleri kuşamları pahalılaşsa da çizgileri değişmez.

ama toplumdaki her "modern" muhafazakar gerçekten böyle midir?
Hayır, değildir. büyük bir çoğunluğu da önceden öyle olmayıp ortamdan ya gönüllü olarak, ya da ekonomik çarka uyum sağlamak için değişmiş muhafazakarlardır. Yani öyle sizin iddia ettiğiniz gibi modern muhafazakarlar sadece ezik kalmış, ama şimdi ortaya çıkmış muhafazakarlar değildir, içinde sonradan olmaları da boldur.

Diyorum tam 3 mesajdır, ama konu nasıl olduysa ben,m yaşıma gelmiş.

komik.

trol spreyi resmi mi koysaydım ciddiye alıp cevap vermek yerine acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha sir

çocuk taş atar
evil devlet

polis çocuk döver
evil devlet

şurada iki kişi hiç de samimi olmayan bi giyim tarzını eleştirir
evil devlet

obama soykırımı tanır mı acaba?
evil devlet

rektörler gözaltına alınır
evil devlet

vs...

bot sir kodu yazabiliriz yani, çok kolay.

Ne yani, şu kıza "çakma muhafazakar, türbanı yalan" dedim diye mi yazdın o kadar mesajı? Çok zor değil ki yani bu yorumu yapmak?

İnsanların ne giydiği ile ilgili zerre kadar derdim olmaz. ama şu resimde görüldüğü üzere belki biraz fikir verebilir. ve boratın mayosuyla nasıl dalga geçiyorsam, bu kızın cisringiyle de öyle dalga geçebilirim.

ahaha then spoiler it is
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 burada yaptığının bir kıyafet uyuşmazlığı ile dalga geçmekten çok çok daha fazlası olduğunu, kafasına dipçik yemiş çocuk bile anlar =)

bu zaten çok genel bir eğilim "uu gstring ve türban vaay efendim bu nası muhafazakar" hede hödö. size ne abi, siz mi yazdınız muhafazakarlığın kitabını? herkes ve herşey bi kalıba ve bi hiyerarşiye oturmalı, ve herkes "yerini bilmeli" size göre.

sizin bu otoriter zihniyet zaten öyle ciddi konularda değil, esas böyle ufak tefek detaylarda ele veriyo kendini. ben de bunu vurgulamayı seviyorum napayım =)

ve evet, evil devlet. türkiyedeki bütün sorunların çözümü, devletin demokratikleşmesinden geçmekteyse ben napayım.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 ben niyetini anlamadım da sen anlamadın. Boşver yani , sen ilk imalarını çevirip ben böyle demek istedime getirdiğin için gerek duymuyorum daha fazla yazmaya. Yukarıda yazdığınla o resimi savunamazsın be arkadaş. Dikkat edersen ben resim üzerinden gidiyorum ve onunla genelleştirmeyi eleştiriyorum. O resim ve genelleme komple fail.

Sokakta 10 başı örtülü kişiden 5'nin g-stringini görerek dolaşıyoruz zaten.. Bu yüzden evet haklısın , doğrusun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...