pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 sir said: ehah niye saçma olsun? ben de biliyorum izin alındığını daha önce, bilhassa soruyorum zaten =) ortada "karşı devrim" gibi bir iddia var. siz buna karşı bir miting düzenlemek için bizzat "karşı devrimcilerden" izin almak zorunda kalacaksanız, bu işte bi gariplik yok mu? bu izin verilirse, o zaman karşı devrim iddiası yine tekrarlanacak mı? yani kendilerini "karşı devrimci" olmakla suçlayan bir mitinge izin veren "karşı devrimciler", ne derece "karşı devrimcidir"? İlk yorumun da saçmaydı bu ondan da saçma. Evet tepemizde karşı devrimciler var, BOP eşbaşkanları var. İllegal faaliyete mi girişelim o zaman? Kafamıza göre hareket ederim, bomba patlatalım, banka soygunlarına girişelim. Ama kaka Ergenekon demeyeceksiniz o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceronibo Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 sir tamam fikir yürütmüşsün de, alınacak bir izin hükümetten, baştakilerden, x partisinden mi alınıyo orda şüphelerim var. iznin bizzat kurumlarını ayırmazsızın devletin kendisinden alınacağı ve bu iznin aslında demokrasinin işlerliği noktasında bi sembol olduğunu söylemek de mümkün bence. bir partiden önce veya sonra orada çook önceden belirlenmiş kanunlar, kurallar var sonuçta. ikinci üçüncü seksenbeşinci sosyal liberal farketmez demokraside hükümetten değil, anayasadan alınan bi izini ahaaa kaybettiniz düşmandan izin aldınız şeklinde yorumlamak ilginç. ben bunu yazdım da izin direk belediye başkanından falan alınıyosa fail oldum o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 sinad said: Cumhuriyet'in büyük yazılması insanları rahatsız edeceğini söylemiştim. Zaten kelimeye katlanamıyorlar birde büyük. aman aman! said: 10. Üyeler, konuları nereye açtığına dikkat etmeli ve uygun bölümü tespit edip oraya açmaya özen göstermelidir. Konu başlıkları tamamen büyük harflerden oluşmamalıdır. Sadece ilk harf ve özel adlar içeriyor ise onları büyük harflerle yazmalarına izin verilmektedir. Konu başlıkları içerik ile alakalı olmalı, ünlem cümleleri veya tamamen alakasız içerikte olmamalıdır. Aynı konu daha önce açılmış olabileceğinden öncelikle arama yapılarak göz atılmalı, açılmadığına emin olunduğunda uygun bölüme konu açılmalıdır. Konu başlıklarında anlamsız karakterler olmamalı, arama yapıldığında kolaylıkla bulunabilecek başlıklar seçilmelidir. forum kuralları ulusalcılara ayrı çalışmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 sir said: bu izin verilirse, o zaman karşı devrim iddiası yine tekrarlanacak mı? yani kendilerini "karşı devrimci" olmakla suçlayan bir mitinge izin veren "karşı devrimciler", ne derece "karşı devrimcidir"? Bir hırsız soymaya yeltendiği eve kapıdan mı girer :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 hah, demokrasinin işlerliği konusunda devlete veya yasalara güveniyorsanız, karşı devrim yaygarası nereden kopuyor diye sorucam o zaman. hangi yasalar değişiyormuş da karşı devrim oluyormuş? demokrasinin işlerliği devam ettiği müddetçe bir karşıdevrimden söz etmek mümkün mü? benim burada eleştirdiğim şey; çok iddialı, çok büyük laflarla böyle bi mitinge gidilmesi. kullanılan dil, son derece dışlayıcı ve düşmanca ve birilerinin yanında durmaktansa, karşısında durduğunun altını çizen bir havası var. ergenekon operasyonlarıyla devletin binbir türlü pisliği ortaya çıkıyor, faili meçhul cinayetler, bombalamalar aydınlanıyor, kemikler, cephanelikler bulunuyor ve susurlukta, JİTEM'de yargılanmaktan kaçmış insanlar yargılanıyor. bu da mı "devletin kuruluş felsefesi"ne aykırı? şu olabilirdi, ergenekon soruşturmasında haksızlığa uğrayanlar için toplanıyoruz, veya savcılara tepki olsun diye toplanıyoruz vesaire. çünkü ortada bir mağduriyet var, hemen her kesimin tepki gösterdiği ve vicdanını rahatsız eden yanları var bu davanın. ama "karşı devrim" gibi bi söylemle ortaya çıkınca çok subjektif ve soyut bir hale geliyo herşey, o zaman "ulusalcı" olmayıp da yine de bu mitingi yerinde bulacak insanlar uzaklaşıyor. ve sonuç olarak ayakları yere basan bi miting olmaktan çıkıyo bence. bi de quote etmeyi bırakın diye tekrar söylüyorum, daha önce cumhuriyet mitingleri için ankara valiliğinden izin alınmıştı, azıcık bi bilgimiz var çok şükür :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 sir said: ben şunu merak ediyorum, bu miting için ilgili makamlardan izin alınacak mı? MADDE 34. – (Değişik: 3.10.2001-4709/13 md.) Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir. Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir. söylendi mi bilmiyorum ama izine gerek yok yani cumhuriyet mitingi için :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 gerek var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Sam said: "BEYLER ÇOK ACİL YARDIM EDİN" başlıkları gibi olmuş böyle, illa full caps başlık mı lazımdı ilgi çekmek için? aslında düşününce evet şu aralar duruma ilgi çekmek için bağırmak gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 forum kurallarını seçici olarak bozmayı da açık açık, çekinmeden savunuyoruz artık galiba? modlar henüz görmedi diye vur patlasın çal oynasın anlaşılan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Sam said: "BEYLER ÇOK ACİL YARDIM EDİN" başlıkları gibi olmuş böyle, illa full caps başlık mı lazımdı ilgi çekmek için? İçerikle ilgili yazacak bir şey bulamadın mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceronibo Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 sir bence bütün bu konseptler dahilinde tek başına insanın rolüne pek değer vermiyosun. yasalara güveniyorum evet. ama yasaları uygulayan yürütme gücü direkt olarak insanlardan oluşuyor ve ben o insanlara güvenmeme hakkına sahibim. belli ki bu kadar mitingler yaptığına göre bu yürütme gücüne güvenmeyenler evet var da. sir said: ergenekon operasyonlarıyla devletin binbir türlü pisliği ortaya çıkıyor, faili meçhul cinayetler, bombalamalar aydınlanıyor, kemikler, cephanelikler bulunuyor ve susurlukta, JİTEM'de yargılanmaktan kaçmış insanlar yargılanıyor. bu da mı "devletin kuruluş felsefesi"ne aykırı? bikere ADD çok da haz ettiğim bi örgütlenme değil. ama bu ergenekon operasyonuyla şuan herhangi bi pisliğin ortaya çıktığını, ülkenin gizli gerçeklerinin aydınlandığını falan "daha" görmüyorum. vay sir haklıymış demek için bütün bu soruşturmaların bitip hakkaten de GERÇEK kanıtlarla kafalara soru işareti bırakmayacak şekilde gerçekten aydınlanması lazım her şeyin. ki bu da herhalde bi en azından 2-3 seneyi bulabilecek bir süreç. şartlar böyleyken soruşturmanın kendisi hakkında insanların tedirgin olması, içeri alınan insanları korumaya çalışması (ki bahsettiğin sadece ulusalcı olan değil daha geniş kitlenin saygı duyduğu isimler de dahil) ve bu durumun vehamet gösterdiğini düşünmesi çok normal. tepkilerini de sivil toplum olarak meydanda gösterme hakkına sahipler. mitingi düzenleyenlerin bu kadar sert olmasının katılımı arttırıp azaltacağını görücez artık :), ama ben de daha genel hitap etmesini tahmin ederdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Sam said: forum kurallarını seçici olarak bozmayı da açık açık, çekinmeden savunuyoruz artık galiba? modlar henüz görmedi diye vur patlasın çal oynasın anlaşılan. keşke seni mode yapsalar dertlerimiz bitse, yoldan sapanları hizaya soksan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Sam said: forum kurallarını seçici olarak bozmayı da açık açık, çekinmeden savunuyoruz artık galiba? modlar henüz görmedi diye vur patlasın çal oynasın anlaşılan. Grammerpolice B) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Modlar da Ergenekon üyesiymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Sam said: forum kurallarını seçici olarak bozmayı da açık açık, çekinmeden savunuyoruz artık galiba? modlar henüz görmedi diye vur patlasın çal oynasın anlaşılan. Aman tanrim, caps'le yazmis basligi, inanilmaz onemli bir hata, hemen yorunge disina cikaralim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 sir, ekşisözlükte sylar durden diye biri var senmisin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 10 kişi birden saldırırsanız modlar kural ihlalini görmezden gelecek beklentisi içindesiniz sanırım. :) ulusalcı damarları kabartan bir başlık olunca üç maymun tam gaz bazısında. hoş gerçi ulusalcı olmayan olmayan herkese hakaret ve küfrü savunanları gördükten sonra buna şaşmıyorum ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Bu mitingin bana göre ciddiyeti yok , neden mi ? Son operasyonda ucu bu derneklere dokundu diye toplanmaya karar verdiler. Bu da samimiyetini çok sorgulanır hale getirir. Kısaca bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı ile hareket edilmesi gibi görünür. Artı neden de ilk mitinglerde toplananların aksine (seçimlerde ortaya çıkan) Türkiye genelindeki cılız durumu. Daha da artısı kendi içlerinde ve yönetimlerinde bulunup tutuklu olan insanların olması. Bu da onların resmen davada taraf oldukları gerçeği. Kısaca bir davada tarafsanız , o davaya karşı yaptığınız protesto sadece resmi sıfatınızı bağlar , türkiyedeki cumhuriyetten , laiklikten , hukuktan , demokrasiden yana taraf olan insanları değil. Burada ne yapılıyor ? Davaya taraf oldukları için protesto yapan dernekçilerin , Atatürkçülük , cumhuriyetçilik gibi kavramlar ile yanlarına dernekle alakası olmayan insanları da çekerek ve yönlendirerek davayı baskı altında tutmak ve halk önünde değersiz hale getirmek. Onlar ergenekonu kafalarında bitirmişler , sonuçlandırmışlar , kimin masum kimin suçlu olduğunu belirlemişler. Geriye bu sonucu insanlara empoze etmek kalıyor. Kendi yorumum , kusura bakmayın bu davayı o mitingler ile baskı altında tutamazlar. Saman alevi gibi yanıp söner. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Kör müsünüz birader, bu dernekler cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında yapmışlardı cumhuriyet mitingleri, ortada ergenekon filan yoktu. Senin için ciddi olmayabilir Horizon, ciddi bir kişilik olduğun bile şüpheli, çünkü ülkeye yönelik ciddi tehditlerin olduğu şu süreçte ciddiyetsiz olabilecek kadar düşmüşsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Donu yırtık adamı 1 sene ergenekonun kasası diye gözetimde tutup ölümünden sorumlu bu insanlar,böyle davanın nesine saygı duyacakmış millet ? Yargıya müdahele etmeyelim.Evet yargıya müdahele olmasın o yüzden almayadan daha deniz feneri dosyaları istenmedi ve olay örtbas ediliyo.Çok şükür yargıya hiç kimsenin bir müdehalesi yok :) Bir ülkede saygın insanların yeri değişiyorsa o ülkede sivil darbe oluyordur.Hitlerin hareketleri bunlar az biraz tarih okuyun üstün fethullah bursu ile okumuyorsanız çok rahat görürsünüz gerçekleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Atatürkçü Düşünce Derneğinin amacı nedir? Bilmeyenler tüzüğünü okumalılar. Yanlarında olan insanlar zaten ADD'nin tüzüğünü bilen, kısaca Atatürkçülüğü yaşatmak isteyen, Atatürk'ün ilkelerine sadık insanlar. Üye olanlardan aylık 1 TL ücret toplanır. Bilirsiniz ki bu ücret darbe yapmak için yeterli bir miktardır. 200 TL kurban parası toplamazlar, kendi ceplerini doldurmak için mesela. Buradaki içten Cumhuriyet düşmanlarını sezmek, görmek çok zor değil inanın. 3 gün sonra RTE padişah ilan etse kendini, buradan çok kişi alkışlayacaktır eminim. Bukadar komplo ortada cirit atarken; kendi görüşüm bu mitinglere bir komplo karıştırılacaktır. Ses bombası vs. Ondan sonra İstanbul'dada düşünülen miting "Güvenlik" nedeniyle izin verilmeyecektir gibime geliyor. Hadi hayırlısı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 google sabote edecekmiş mitingi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Geçelim modu capside Cumhuriyet kelimesi bu kadarda dokunmasın artık. Cumhuriyettir bu kadar rahat konuşmanızı sağlayan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Atatürkün sağladığı imkanlar ile atatürke rahatça küfür edebiliyor bazıları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 oh oh gereken yerlere rahatsızlık verilmiş, şimdiden bağırmaya başlamış liboşlar sözlükte gördüğüm kadarıyla :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar