Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3.1 ve 25man PVE yarışı

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Viktor said:
10luktada raid 4k aoe yiyor frozen blowsdan 25 likle ayni
frost res gear 25 liktede gecerli ki tipik bir 25 likte en az 3 tank oluyor tank kaybindan saftin kaymiyor
gene 25 de MT ne 3 dedicated healer verme sansin var ama 10 lukta assign ediyorsun en ufak bir terslikte wipe yiyorsun healerlarin cok daha dikkatli olmasi gerekiyor

mimiron 10 luk 25den kat kat zor olmasinin yegane nedeni yazdim, adam kaybetme luksun yok plasma 3 kere geliyor tanka bu 3 cooldown u 10 kisidemi bulmak daha rahat yoksa 25 kisidemi?
10 kisilik bir gurupta priest healer olma ihtimalimi daha yuksek yoksa 25 liktemi

gene 25 de 3-4 paladin var sacrifice atabilicek 10 kisilikte bir veya 2 dir en fazla bu rakam

dah sayar giderim
tankin ustundeki baskiyi %20 civarinda indiriyor blizz 10 25 den 10 a inerkene
ama 8 healer vs 3 healer hesabi yapmiyor
scrub hesabi yapmiyor
3 scrub ilk lavda oldugu halde 25 sarth 3d yapabiliyorken tek adam oldugunde 10 sarth 3d yapamaman gibi

bi dakka şimdi.mimiron 10 men,25 menden zor?

YAVAŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
Sosyal ağlarda paylaş

iste problem o zaten herkesin EJ den girip herseyi takip edicek zamani yok
EZ modelarin bu kadar kasmamasi lazim yeni dizayn felsefesi bu ise
GC efendi ilevel200 e gore dizayn ettik diyor ustumde ilevel213 agirlikli var 30k hp unbuffed ama plasma blast sirasinda 3 healer beni hayatta tutamiyor ki yetersizde degiller hani, kimsede mayina filan basmiyor

aptal cok demiyorum, serverin yaninda yasamiyoruz latency var grafik bugi var death and decay in ortasina dusup gorunmeyen 4milyon koyan roketler var

bide aptal dedigin healerlardan biri birazcik admin oluyor :p
hadi fiz anlat neden beni healliyamadiginizi ehaha
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Healerda insan hata yapabilir.

Ben de healerım zaten, guildimdeki tüm healdan ben sorumluyorum gibi. Hele ki Ulduar gibi sırf healer skill testi olan bir contentte psikolojiyi korumak cok zor hardcore healerlarda. Mimiron bu testlerden biri, arkasından Vezax geliyor ki regaini olmayan healerı düsünün iste hehe :)
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
GC efendi ilevel200 e gore dizayn ettik diyor ustumde ilevel213 agirlikli var 30k hp unbuffed ama plasma blast sirasinda 3 healer beni hayatta tutamiyor ki yetersizde degiller hani, kimsede mayina filan basmiyor

aptal cok demiyorum, serverin yaninda yasamiyoruz latency var grafik bugi var death and decay in ortasina dusup gorunmeyen 4milyon koyan roketler var

Benim üzerime ilevel 200 ağırlıklı gear vardı; en ufak bir sorun yaşanmadı bu bir. Ben healleyemeyene aptal demedim; mayına basıp ölene dedim bu iki.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

abi fizban bildigim kadarıyla shaman :)
ilk phase'de bir paladin, bir de priest isinizi cok iyi görür. shaman olarak gcd'leri napalm blast alanlara saklamalı. cok hızlı davranmak gerekiyor orda. hemen bir riptide atıp arkasından gelen haste buffı ile art arda lesser spamlayarak ancak tutabiliniyore.

ikinci phase'de zaten ortada cember yapıyosunuzdur. roketlerden kacabilmeniz icin d&d atmamanız önerilir. yoksa görmeniz cok zor. ama roketten ölmek ya anlık bir dikkatsizliktir, ya da devemlı oluyosa noobluktu :)

10 man yapmadım mimironu yukarda 25 man e gore dagılın odaya falan demistim. 10 man'de dagılınmaz tabi o kadar, odanın bi kosesinde bulunmak gerekir yine min 10 yard aralıklarla.
Sosyal ağlarda paylaş

abi zaten p1 p2 mukemmeldi bizim healerlar %80 civari mana ile geciyor p3 e en az

p1 de bir resto drood mulgear holy priest kaede ve resto shaman healerlarimiz, ilk plasma gaurdian spirit ikincide ben kendim bubblewall 3. de eksdice unutmayip atarsa hand of sacrifice diye gittik cokta super oldu

p2 gene yuzde yuz kontrol altinda

p3 de bu mortis tankladi lock olarak iki tank aldik gelen addleri bombalara adam verdik ama ters kacan tek bir bomba bile wipe

p4 e giriyoruz alakasiz yerde gorunmiyen roket melee nin icinde bir patliyor 3 kisi ayni anda gg
ki bide herkes ayni odanin icindeydi herkes gelen seyleri soyluyor surdan su geliyor diye, melee ye giren roketleri gormenin imkani yok gibi benim sikayetimde ondan zaten
p2 de roketleri cok rahat izliyebiliyorsun mesela

25 yapiyor olsak gayet rahat roketin ters patladigi adam olmadanda devam ettirir gotururduk ama bir kisi boyle salak bir sebeple yatinca devam edemiyorsun

ve her seferinde gozukmeyen sinsi roketler ve isten cikip gelmis yorgun bir failmaker yuzunden sacma sapan wipelar yedik :p

hic oyle naxx dan giyinenin direk girebilicegi ilevel200 e gore ayarlanmis bir encounter degil mimiron ki eminim kesin bir balans ayari yapicaklar en azindan su roketlere cozum bulucaklar

beynimin almadigi OS den hicmi ders almadilar ki ben 3D yi fissure renkleri degismeden kesmistim bakinca hacimi oldugundan cok rahat belli oluyordu
burda yerde silik bir kirmizi oldugu gibi birde aoe ile karisiyor birde direk bossun alti ise cumbus oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

3. phase için var mı şöle rahat işe yarayan bi pozisyon tank nerde dursun raid nerde dursun vs

biz odanın 3 de 1 indeki bölümde toplanioruz genellikle ben ortada durup tankliorum hep millt de bombalarla addlerle uğraşio kenarda ama odanın dier kısımlarına yayılmıoruz. Fakat öle olunca da bomba sorun oluo.
Sosyal ağlarda paylaş

roketlerin actıgı rune tarzı seyin rengi cok buyuk ihtimalle degisecek zaten de, yine de kacılıyor, hic farkedilmeyecek bisey değil. 25man icin de ölmek sorun yaratıyor. 1 kisi olmadan devam edebilirsin belki ama normalde kimsenin ölmemesi gerekiyor. is sansa baglı değil yani. 3. phase'de kucuk addlere 1 tank, buyuk adlere hunter kite, bombalara 1 tank, bi de lock tank lazım kafaya.

siz nasıl 2.phasede roketten kacarken son phasede kacamıyosunuz o da garip :) esas curcuna 2'de kopuyor cunku.
Sosyal ağlarda paylaş

bombaları mutlaka bi tankın icine alması lazım, hemen bossun altından cıkıyolar, tank da orda bekleyecek phase boyunca. buyuk addlerin kitelanmaya basladıgından itibaren kesilmesi lazım. bossu asagıya indirmediginiz surece dps yapmaya kasmayın. buyuk addler tehlikeli, hemen indirilmeli.

lock tanka 1 healer 10man'de yeter sanırım, 25man'de 2 kisi ancak tutabiliyor. 1 healer da main tank'da olacak, kucuk addler tanklayan, tüm odayı gezen tank. mayınlara basanı haşlayın, mayına basarak ölen bir adamın bu fightta işi yok cok acık soyluyorum :)

25man'de 3.phase healerlar icin regain phase'i. 2'deki kasılıştan sora büyük rahatlama yaşıyoruz. en ne oldugu anlasılmayan phase ise sonuncusu elbette. hem laser barriage, hem roketler, hem mayınlar var kurtulmak gereken. özellikle laser barriage isini tankınızın skilleri sayesinde atlatırsanız zorluk cekiceginizi sanmıyorum. tankın laser barriage'den kurtulması lazım ancak tam olaran nasıl bir dümen ceviriyolar orda tam olarak bilmiyorum. bilinen bir bug var fixlenmis olabilir belki, bazen boss sapıtıp bi önüne bir arkasına laser atabiliyor. bu genelde tank hatasından olur ama tank yapması gerektigini yapıyorsa bug olmus olabilir.

edit/viktor 2. pahse 25man'de healerların tamamen kasıldıgı phase. tüm raid hem sürekli saniyede 2k tickleyen dot yiyor, hem de bossun döndüğü kısımdaki kişiler attıgı fire dmg alıyor. o yuzden fire resist totem, ya da aura kullanmak gerekiyo. 10man'de bilemiyorum, daha kolay olmak zorunda cunku 3 healer ile 25man'de yapılan spam yapılamaz. belki de 10man icin bossun etrafına toplanmak mantıklı olmayabilir hatta.
Sosyal ağlarda paylaş

ya 2 de sorun yok 4. phase de de zorlanmamızın nedeni şu oluo

genelde 3. phase i bi karambol geçioruz. İşte 4. phase e geçerken addler kalio 1 kişi ölmüş oluo ölmese bile böle heallan et derken başlio phase. Pozisyon alıp şöle dağılamioruz. İŞte başlio o rapid burst olayına 2 kişi aynı anda damage alio o sırada mayınları dizio yok işte rockettir caster tank işte aoeden damage laio bi yandna tanklarken yatio edio derken wipe. Rahat geçemedik 4. phase e . 3. phase i doğru halledersek 10 kişilikte sorun olmaz hehrlade.
Sosyal ağlarda paylaş

3. phase'e sorunsuz geciyosanız dedigim gibi 2 tank, 1 lock tank, 1 de kiter'a ihtiyacınız var.

kucuk robotlar tanklardan birinde
bossun altından cıkan bombalar tankın birinde
kafa lockta
buyuk robotlar da kiter'da

olacak sekilde hazırlayın kendinizi. bombaları alacak olan tank hep bossun oldugu orta kısımda beklesin ve kesinlikle 1 tane bile bomba kacırmasın. bomba kacarsa direkt olarak healera gider ve healer ölür. kurtulması sansa baglı, genelde 25man'de öldürüyor.

kucuk addleri tanklayacak olanın bir sıkıntısı yok, ışıklar cıkıyo zaten dairelerden onları takip edicek ve odanın dört bir yanına kosturacak. 1 healerı olması lazım.

lock zaten en dertsiz. shaman'dan bi earth shield alsın, 1 de healer gerekiyor.

bossa dps yapmaya calısmayın, yukardayken. önceliginiz hep buyuk addlerde olsun. bu addler dokundurdugunu gömüyo direk (25 man icin tabi bunlar 10 mande nasıl bilmiyorum ama cok farklı oldugunu sanmam). buyuk addler öldüğünde loot bırakıyor (yanlıs hatırlamıyosam). sonra bu lootu kullanarak bossu asagı indiriyosunuz. iste burda bl, cd ne varsa kullanıp nuke yapıyosunuz. zaten ilk seferde %60 civarına iner iyi vurabilirseniz. iki kere daha indiğinde ölmüş olur muhtemelen.

boss tekrar yukarı kalktıgında tüm dps yine buyuk addlere dönüyor. bu boyle tekrar ediyor. bu arada roket gelmiyor, raid dmg da almıyor. ama 3. healerın kiter ve bombaları alacak olan tankta bi gozu olması lazım. kiter zaten muhtemelen beceremezse ölür ancak, bomba tankının canı hep full olmalı, cok zor değil onu tutmak, seyrek geliyo bombalar.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bombalar tanklanmaz zaten. mimiron'un odasına girmeden once sagdan soldan gelip gecen bombalar. bunların aynısı fight sırasında gelenler de. random olarka aggro alıp rangeine girdiği kişinin yanında patlıyorlar. yani bombaya dps yapmak gibi bir sey yok. tank bombayı cıktıgı yerde alır ve icinde patlatır. 5 saniyede bir gelmesine de imkan yok yahu, bi yanlıslık var o iste.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh dun mimiron u test ettik bayaa bii fightmıs (10 men) oraya kadar elimizi kolumuzu sallayarak gelmistik robot abi agzımızı kırdı gonderdi. ha fight ı anladık ama hata affetmiyor.

3. phasede bomb bot lar tek tek geliyor ortalama 10 sn de bir gibi, Boss u focus a alırsanız cast bar olarak gorunuyor.

Drood /tar bomb /cast entangling root (yada herneyse) macrosunu spamlıyor diger butun ranged o bomb u kesiyor.sonra buyuk addler sonra boss vsvs diye gidiyor.

ama fight ın overall ında ilk phase de MT cok rahat yatabiliyor Cd kacarsa, 2 de roket yada rapid burst, 3 de bombalar yada buyuk addler, hata affetmiyor keyifli ve guzel encounter olmus cok begendim ama tiskindim hafif.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...