cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 bu 12 ci ergenekon dalgada kendinden cok konusturcagini biliyodum ama bu kadarini beklemiyodum. bence artik savci oz bi nobel odulu alsin hakketti. bu arada iyiymis sizin en azindan 70% sorununuz var benim 99.6% la sorunum var bide beni dusunun asf :) ama en azindan yanlis deyilim yanlis olmam icin bugunku turkiyenin dogru olmasi gerekiyodu ama gorundugu uzere yanlis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 sir said: bi komünist için de en güzel ideoloji komünizmdir, bi dinci için hak yol islamdır vesaire, hepsi pek barışçıdır özünde, valla bak.. hakkaten yav aynı DHKP-C'nin komünizmi, Hizbullah'ın şeriatı istediği gibi pek çok terörist örgüte ideoloji olmuş bir fikirler bütünüdür Atatürkçülük. ha o kuzey kore tiranıyla atatürk'ü bir tutan arkadaşa da selam ederim. civilization oynaya oynaya dünya tarihini karıştırdı herhalde iyice. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 ha üzerine terör örgütü kurulmadıysa cillop gibi ideolojidir, herkes kullanmalıdır öyle mi =) bu kadar zayıf bi argüman beklemiyodum ya, 12 Eylül darbecilerinin Atatürk adını nasıl fütursuzca kullanmış ve Atatürkçülük adı altında her türlü zulmü yapmışlarsa, dhkpc, pkk tipi örgütler de marx'ın adını veya ideolojisini kullanıp terör eylemleri yapmışlardır. burada sorun marx'ta değil, ideolojiyi dayatandadır. Atatürkçülükte de esas sorun Atatürk ve düşünceleri değil, o düşüncelerin arkasına saklanıp kendi iktidarını sağlamlaştıran, veya zorla o düşünceleri bütün topluma dayatmaya çalışanlardadır. ha, bu demek değildir ki komünizm veya kemalizm überdir, mutlaktır, tartışılmazdır. nihayetinde her ideolojinin eksiği, çelişkisi, tıkandığı noktaları illa ki vardır. nasyonel sosyalizm ve din temelli ideolojiler, doğaları gereği totaliter oldukları için daha baştan arızalı gibi geliyo bana o da ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Reogmar said: güç bende artık he-man mottosudur yanlış taktik. sam, sir hemen gelmişler. bikaç yancı daha gelirse Voltran'ı oluşturabilirler sanırım. az sonra horizon da gelir ve "bende başını oluşturacam" şeklindeki siyah aslanın repliğini sööler. işlem tamam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Pardon paticiğin kuralları arasındaki "Herkes aynı görüşte olmak zorundadır, hele hele 2-3 kişi sivrilik yapıp voltran falan olmayın" maddesini gözden kaçırmışlar onlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Dennis said: Pardon paticiğin kuralları arasındaki "Herkes aynı görüşte olmak zorundadır, hele hele 2-3 kişi sivrilik yapıp voltran falan olmayın" maddesini gözden kaçırmışlar onlar. aha yeşil aslan geldi bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 sir said: Atatürkçülükte de esas sorun Atatürk ve düşünceleri değil, o düşüncelerin arkasına saklanıp kendi iktidarını sağlamlaştıran, veya zorla o düşünceleri bütün topluma dayatmaya çalışanlardadır. Yahu 1945 ten beri ülkede kaç Atatürkçü iktidar başa gelmişte iktidarını sağlamlaştırmış acaba? Bu ülkede en sinir olduğum şey her konuda gözü kapalı ve ağızdan salyalar akıtarak Atatürk ve Atatürkçülere vurulurken son 55 yıldır ezici bir biçimde "muhafazakar" ve sağ-merkez sağ iktidarlar olduğu es geçilmektedir. Hani son 55 yıldır acaba olanlarda hiç mi hataları yoktur? Hırsızın hiç suçu yok mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 sir said: ha üzerine terör örgütü kurulmadıysa cillop gibi ideolojidir, herkes kullanmalıdır öyle mi =) bu kadar zayıf bi argüman beklemiyodum ya, 12 Eylül darbecilerinin Atatürk adını nasıl fütursuzca kullanmış ve Atatürkçülük adı altında her türlü zulmü yapmışlarsa, dhkpc, pkk tipi örgütler de marx'ın adını veya ideolojisini kullanıp terör eylemleri yapmışlardır. burada sorun marx'ta değil, ideolojiyi dayatandadır. Atatürkçülükte de esas sorun Atatürk ve düşünceleri değil, o düşüncelerin arkasına saklanıp kendi iktidarını sağlamlaştıran, veya zorla o düşünceleri bütün topluma dayatmaya çalışanlardadır. ha, bu demek değildir ki komünizm veya kemalizm überdir, mutlaktır, tartışılmazdır. nihayetinde her ideolojinin eksiği, çelişkisi, tıkandığı noktaları illa ki vardır. nasyonel sosyalizm ve din temelli ideolojiler, doğaları gereği totaliter oldukları için daha baştan arızalı gibi geliyo bana o da ayrı. halbuki ben senin bu kadar çarpık bi cevap verebileceğini tahmin ediyordum. ben demişim ki, sen a'yı b ve c ile bir tutuyorsun, bu yanlıştır, a'nın ne b'yle ne c'yle ilgisi yoktur, çünkü hiçbir zaman teröre alet olmamıştır. sen de diyorsun ki, o zaman a cillop gibidir. Nasıl yaptın bu çıkarımı? dakka bir çarpıtma bir mi yoksa? Kaldı ki Atatürkçülük ne komunizm gibi devlete keskin bir yapı ve görevler silsilesi çizer, ne de islamizm gibi toplumu 1400 yıl önce belirlenmiş kalıplara göre şekillendirmeye çalışır. Cehaletini affediyorum, Atatürkçülük oldukça dinamik bir yapıya sahiptir, basma kalıplarla hareket etmez, dönemin gereği neyse onun yapılmasının yolunu, temel ilkeler baz alınarak açar, reformlara uygundur. Dolayısıyla topluma ve çağa göre şekil değiştirebilen birşeyin topluma dayatılması diye birşey olamaz, yeter ki onun bu dinamizminden faydalanmaya, kendi ajandalarını dayatmaya çalışan, hngi kesimden olursa olsun, fırsatçılar ayıklanabilsin, buna "benim oyum çobanla bir mi" diyen de dahildir, "demokrasi bizim için araçtır" diyen de. 12 eylül ve Atatürkçülük, aynı keyefe koyanın tarih bilgisinden şüphe duyarım. Darbeci cumhurbaşkanımız Kenan Evren'in elinde kuranla miting miting gezdiğini hatırlatırım. Atatürkçülüğün neresinde var böyle bir sömürü? 12 eylülün sağcı, hatta dinci bir altyapıya sebebiyet verdiğini sağır sultan duydu, ray charles gördü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Tamamda adam tersini söylemiyorki, bu yapılanların hepside Atatürkçülük adı altında yapıldı. Din sömürüsüde, sağcılıkta, adam asıp kesmelerde. Kenan Evren'in yaptıkları Atatürkçülüğü böyle bir kisveye sokmaz diyor. Ben burada cevabın çarpıklığını göremedim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 off sir sg-1 falan ama guzel sallamis ha :) valla girin pkk nin sitesine bakin sol um diyomu tam tersine bi kurdistan olsun turkiyeden once avrupa birligine gireyim diyor ben baktim :) dhkpc tek sabanci suikasti yapmistir ondan baska hic bi eylemi yoktur hem marx a 2 side uzak ama neyse siz sallayin yav sonra sizi gosterip bende salliyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 sg-1 yanlış anlamakta ya çok ısrar ettin ya da çok aceleci davrandın, ben farklı bişey söylemedim zaten senden =) ama sırf "o ideolojilerin örgütleri var o yüzden Atatürkçülük onlardan üstün" demek yanlış, çünkü Atatürkçü ideolojiye uyduğunu söyleyerek de cebir ve şiddet kullanan oldu. darbe teşebbüsü de bunlardan biri elbette. benim anlatmaya çalıştığım da şu, Atatürkçülüğün empoze edilmesini normal karşılıyosanız, diğer ideolojilerin günahı nedir, açıklayınız. kenan evren dinciliği kullandığı şekilde Atatürkçülüğü de kullandı, en basit örneği de 82 anayasası ve "Atatürk milliyetçiliği". Atatürk'ün putlaştırılması ve tabu haline getirilmesinde ve eğitim sisteminin "monopolitik" hale sokulmasında kenan evrenin katkılarını gözardı etmeyelim lütfen. edit: @apis bu ülkede "iktidar olmak ama muktedir olamamak" gibi bi laf vardır, bu lafı eski başbakanlarımızdan hangisi, niçin etmiştir? bunu öğrendiğimiz zaman biraz daha iyi anlayabiliriz bence ülkenin "gerçek" iktidarını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Ya Turkiye'nin son 50 yilinda yasananlari ve turkiye'nin bu halinin suclusunu "Ataturkcu dusunce"ye atanlarda zerre beyin izi aramayin derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 sapına kadar Atatürkçüyüm.ama sizin gibi Atatürkçülügü bu kesimden ögrenen, 2 bayrak 2 "türkiye laiktir laik kalacak" diyerek Atatürkçü olan şekilci ve bir o kadar da sığ kendini Atatürkçü zannedenlerin Atatürkün kemiklerini sızlattıgını düşünüyorum. ayrıca çok pis ad hominem kokmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 sir bi kere neye karşı olduğuna daha kendi içinde karar verememişsin, Atatürkçülük'e mi karşısın, yoksa Atatürkçülük'ü kullananlara mı? (şimdi burada bütün ideolojilere toptan karşıyım diye idealizmin kralı bi argümanla gelmezsin umarım) Ayrıca diğer ideolojilerin günahı ne demişsin de, dünyada Atatürkçülük kadar dinamik ve bireye, topluma, devlete farklı farklı konularda ödevler veren, ama bunları sadece genel hatlarıyla yapan, keskin çizgiler çizmeyen, üstüne üstlük bu topraklarda doğmuş, dıştan birilerinin baskısıyla gelmemiş bir başka fikir akımı söyle bana, oturup tartışalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 sen önce Atatürkçülügün pragmatik oldugunu anla da öyle gel.Atatürkçülügün bir manifestosu,Atatürk"ün bile böyle bir amacı olmadıgını ögren de gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 manifesto, pragmatik? vay sen neler biliyomuşun öyle, gözümde altı yaşından on üç yaşına yükseldin birden. tamam öğreneyim de geleyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 sg-1 said: manifesto, pragmatik? vay sen neler biliyomuşun öyle, gözümde altı yaşından on üç yaşına yükseldin birden. tamam öğreneyim de geleyim. a d h o m i n e m Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 eheh ok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Mohi said: sam, sir hemen gelmişler. bikaç yancı daha gelirse Voltran'ı oluşturabilirler sanırım. az sonra horizon da gelir ve "bende başını oluşturacam" şeklindeki siyah aslanın repliğini sööler. işlem tamam... amiyane tabirle: sana mı sorucaz? valla sir tarikatçı mı dinci mi onu bilmiyorum da dervişliğinden şüphem var. betona su döksen o bile nasipleniyor bir miktar, adam pasifik okyanusunu boşalttı hala okumadan anlamadan "cevaplayayım da eksik kalmasın" spamine devam ediyor millet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 said: bikaç yancı daha gelirse Voltran'ı oluşturabilirler sanırım. ahanda voltron'un ayakları! http://news.eformation.de/v3/client/media/272/images/48081.jpg çatışmayın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 dünya tarihi civilizationdan öğrendiklerinden ibaret olanların gelip burada ahkam kesmesi komik oluyor. sirden tek nasiplendiğim de bu ülkeyi onun gibilere bırakırsak güneydoğuyu kurdistana, memleketin geri kalanını da fetocan'a emanet edip mabadı sağlama almak için hemen badem bıyık bırakmak gerektiğidir. ne yugoslavyalar, ne rusyalar bölündü, türkiye mi bölünmeyecek?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 sg-1 said: dünya tarihi civilizationdan öğrendiklerinden ibaret olanların gelip burada ahkam kesmesi komik oluyor. hala ad hominem be güzelim. 1 oldu 2 oldu 3 olmasın be artık yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 sen kimsin yav arada parazit?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 küpür copy & paste bottan gelen ad hominem de copy & paste oluyor doğal olarak. akıllı davranmazsan, otokrasiyle yönetmeye çalışırsan onların yaptığı gibi, elbette bölünür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Sizin gibi haşmetli,bilgi yumağı,tozlu kitap yutmuş birsürü insan şurada bir sözümona dandik cpciye ayar veremiyorda bunun yerine "cp yapıyorsun daha ne konuşuyon ya" gibi komik yollara başvuruyorsa kimin ne olduğu ortadadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar