Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ergenekon'da 12. Dalga Rektörler

|Joker|

Öne çıkan mesajlar

Ben inanıyorum. Gün gelicek bu yapılanların hesabı tek tek ödenecek.Bu ülkeyi bölmek isteyenler herzaman cezalandırıldı.Yine olucak.Bu sefer rakip daha güçlü tek fark bu.

Demokrasi adı altında yapılan bu oyunda galip gelen yine ülkesini seven tam bağımsızlık isteyen insanlar olucaktır.
Çünkü bu insanları diğerlerinden farklı kılan değerlerine sahip çıkmalarıdır.

Kurtuluş Savaşındaki kuvay-i milliye ruhu Akp ve yardakçılarının karşısında tekrar var olucaktır.
Bu vatan kolay kurulmadı.O yüzden herkes yaptıklarının cezasını er geç ödeyecektir.

Bu ülkenin daha çok zamanı var.Yıllarca daha hükümetler görücez.İşte o zaman burada cahilce körleşmişce anlamsızca fütürsuzca savunan arkadaşlar evlerinde vicdanları sızlayacaktır.
Ama üzülmesinlerki bu vatan o kadar büyük ki onlara yine sahip çıkmaya devam edecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu liboslar bir ulkenin basina gelecek en buyuk tehlikenin basinda gelen grup. Mesela bunlar yuzunden iran suan bu halde denebilir bir sekilde.

Vatanini sevdigini ve savundugunu dile getirince "asiri milliyetci", bazi degerlerin korunmasi, stratejik tavirlarin alinmasi denilince fasizm yada ayrimci falan damgasi yiyoruz.

Ama kendilerinin duslerinde yasadigi o duzen dunyanin hicbir yerinde yok. Ne ingiltere, ne USA, ne avrupanin herhangi bir noktasi. Ama gel gelelim kendilerini demokratik, ozgurlukcu ve entellektuel saniyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

bu dava yeni dalgalar gelmezse unutulup gidecek.olan içeride bitmeyen davalar içinde yılları çürüyenlere olacak.3.iddianame yazılıyormuş.daha 2.iddianamenin davası başlamadı kaldıki bu 3 dava birleştirilecek tekrar başa dönülecek hakim ifade alacak v.s.10 sene sürer tahminim.
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:
Sinad kimsenin cezalandirilacagi falan yok.
Hayal kuruyorsun.
RTE gider, baskasi gelir.

Ya gercekleri kabullenip orada yasarsin, ya da cekip gidersin.
Zira savasirsan iceri tikarlar.
Ben cekip gitmeyi tercih ettim, bir de ignore edebilsem kafamda Turkiye gundemini super olacak.

Ignore'da edemiyor insan. Buralara gelip dunyanin sorunlarini gorunce, dunyanin ortasinda kucucuk bir ulkenin tartismakta israr ettigi konular insani saskina ceviriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi gitmek kolay cidden ilk fırsatta gitmeyi düşünüyorum.Ama üzülüyorum burda kalanların bu monarşide yaşamasına.Orası benim ülkem lan.Nasıl zulmedebilirsiniz ki insanlara ?

Eskiden olsa silahlan kuvayi milliye ruhuyla kur yeni bir ülke.Ama artık o da yok.Konuşmaya yorum yapmaya korkuyorsun ne olduğunu anlamadan binlerce suç yüklüyorlar üstüne.

Üzülüyorum bu ülke bunlara kalıcak
üzülüyorum yeni doğan çocuklar bunların fikirlerinde büyüyecek
üzülüyorum ve ne yazık ki karaktersiz bir toplum olarak hayata devam edeceğiz.

1970 de İran'da ŞEYH dönemi neyse bugun Türkiye de ki budur!
Sosyal ağlarda paylaş

Poser said:

bone said:
Totaliter rejim değil de nedir bu? Neresi insan hakları, neresi demokrasi, neresi ifade özgürlüğü?

Darbeye çagrı yapmak yada teşvik etmek ifade özgürlügümüymüş bir onu ogren.

Teşvik nasıl yapıldığına göre tartışılabilir ama darbeye çağrı yapmak ifade özgürlüğüdür.
"Atatürk'ü sevmiyorum", "şeriat istiyorum", "Türkiye bölünmelidir" demekte aynı şekilde ifade özgürlüğüne girer.

Ha, uygulamada bunlara karşı kanunlar olabilir, soruşturma başlatılır hatta ceza bile verilebilinir.

Fakat şu an adını hatırlayamasamda fakültedeki ilk dersimiz olan "Hukuka Giriş" dersinde bir hocamız bize şöyle söylemişti;

Türkiyede 3 tip hukuk vardır arkadaşlar;

Bir, olması gereken hukuk.
İki, yazılı olan hukuk.
Üç, uygulanan hukuk.

Siz ki geleceğin hukukçuları, asla ve asla bu üçünü birbirine karıştırmamalısınız. Ama nihai hedefiniz, daima ilkini kendinize hedef almak ve o yolda ilerlemektir.

Hocamzın saydığı ilk 2 şık arasındaki farkı 4 sene boyunca gayet iyi anladık. Ama 2 ve 3 arasındaki farkı görmek için mezun olmamız gerekiyormuş. Netekim oldukta ve sanırım Türk Hukuku adına en üzüldüğüm anda o farkı anladığım andır.
Sosyal ağlarda paylaş

Apis said:
Poser said:

bone said:
Totaliter rejim değil de nedir bu? Neresi insan hakları, neresi demokrasi, neresi ifade özgürlüğü?

Teşvik nasıl yapıldığına göre tartışılabilir ama darbeye çağrı yapmak ifade özgürlüğüdür.
"Atatürk'ü sevmiyorum", "şeriat istiyorum", "Türkiye bölünmelidir" demekte aynı şekilde ifade özgürlüğüne girer.

Ha, uygulamada bunlara karşı kanunlar olabilir, soruşturma başlatılır hatta ceza bile verilebilinir.

Fakat şu an adını hatırlayamasamda fakültedeki ilk dersimiz olan "Hukuka Giriş" dersinde bir hocamız bize şöyle söylemişti;

İki, yazılı olan hukuk.
Üç, uygulanan hukuk.

Siz ki geleceğin hukukçuları, asla ve asla bu üçünü birbirine karıştırmamalısınız. Ama nihai hedefiniz, daima ilkini kendinize hedef almak ve o yolda ilerlemektir.

Hocamzın saydığı ilk 2 şık arasındaki farkı 4 sene boyunca gayet iyi anladık. Ama 2 ve 3 arasındaki farkı görmek için mezun olmamız gerekiyormuş. Netekim oldukta ve sanırım Türk Hukuku adına en üzüldüğüm anda o farkı anladığım andır.

darbeye çagrı yapmak ifade özgürlügü degildir.hukukçu degilim ama bunu biliyorum.Şeriata çagrı yapmak da ifade özgürlügü degildir.
Kişisel olarak darbe isterim demek ifade özgürlügüdür.Çagrı yapmak degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu haberleri görünce tepki vermemek imkansız

http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=838698&title=ergenekoncular-eylemler-icin-ata-evlerini-kurmuslar

Adamlar fethullah evlerini kurmuşlar ülkenin altını oyuyorlar birde utanmadan böyle haber yapıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Poser said:
Apis said:
Poser said:

bone said:

İki, yazılı olan hukuk.
Üç, uygulanan hukuk.

darbeye çagrı yapmak ifade özgürlügü degildir.hukukçu degilim ama bunu biliyorum.Şeriata çagrı yapmak da ifade özgürlügü degildir.

Efendi
darbe sadece askeri olmaz siyasalda olur.
Bugun bu yapılan Siyasal darbedir.Sizin buna çanak tutmanız normalde suç kapsamına girmektedir.Ama türk yargısı öyle suluki ...
Sosyal ağlarda paylaş

türkan saylanı akşam aramışlar, tanıdığı bir dernek yöneticisinin sesini ve ismini taklit ederek demişlerki;

hocam biz 3 burslu cocuğun ismini verirseniz onlarla programa çıkacağız demişler

türkan saylanda burslu listesini başka bir yöneticiden alayım beni biraz sonra arayın demiş.

neyse sonra türkan saylan bu sesi taklit edilen yöneticiyi telefonla aramış benden çocuk ismi istemiştin veriyorum demiş.yöneticide hocam ben sizi aramadım ve sizden liste istemedim demiş.

kısaca birileri burslu cocukların ismini alıp, belkide tvye bu cocukların ismini kullarak başka kişiler cıkartıp derneği kötüleyeceklerdi.işte bunlar dinin temsilcileri müslümanım diyen kişiler ve yalan dolanla iftira atmak peşindeler.görün ülkenin halini :)
Sosyal ağlarda paylaş

Poser said:

Nasıl biliyorsan öyle olsun. Senle mi uğraşacağım.

Nerden biliyorsan...
Sosyal ağlarda paylaş

aman yarabbim amma mağdurmuş bu ergenekon davasında gözaltına alınanlar!

sabih kanadoğlu çıkıyo "daha fazla savcı lazım" diyo, şaak daha fazla savcı atanıyo.

orgenerallerin bir rahatsızlığı çıkıyo, sevk listesinde olmamasına rağmen GATA'ya sevk ediliyolar ve serbest kalıyolar.

meclisten bir kurul özel olarak silivriye gönderiliyor sanıkların sağlık kontrolü için. eskiden sağlık kontrolü hak getire, insanlar ölüme terkediliyodu cezaevlerinde.

@apis:ben diyorum ki eskiden siyasi suçluların en temel hakları bile yoktu. sen demişsin ki süreç uzun sürüyo. uzun sürüyosa herkese uzun sürüyo, bunun düzelmesini, bürokrasinin ve yargının daha hızlı işlemesini herkes istiyo. esas manidar olan, bugün davadaki her adıma veryansın edenlerin daha çok yakındaki inanılmaz hukuk ihlallerinde seslerinin çıkmamış olması.

ayrıca sen nasıl avukatsın anlamadım, darbe yapmak, yani silahlı güç kullanarak hükumeti devirmek anayasal bir suçtur, darbe çağrısı da teşviki de arzusunu dile getirmek de basbaya suçtur. Ümit Kardaş'tan bir alıntı okuyalım hemen:

"..ifade özgürlüğü cebir ve şiddetle işlenen suçların savunulabileceği düşüncesini kapsamamakta, evrensel hukuk bu tür insanlık, demokrasi ve insan hak ve özgürlükleri için tehlikeli ve zararlı olan düşünceleri himaye etmemektedir. Eğer bir gazeteci böyle bir düşünceyi köşesinde yazarsa şu suçlamalarla karşılaşacaktır. TCK'nın "Topluma Karşı Suçlar" başlıklı 3. kısmının "Kamu Barışına Karşı Suçlar" başlıklı 5. bölümünün 214. maddesi suç işlemeye tahriki düzenlemektedir. Bu maddenin 1. fıkrasına göre suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. Maddenin gerekçesi ise şöyledir: "Suç işlemek için tahrik, aslında tahrik konusu suça bir hazırlık hareketi niteliğindedir. Ancak aleni olarak gerçekleştirilen bu tür fiillerin, kamu barışı açısından ifade ettiği tehlike nedeniyle, zararlı neticenin doğmasını beklemeden ve iştirak kurallarından bağımsız olarak ceza yaptırımı altına alınması gerekmiştir."

Atatürk'ü sevmemekle, veya bölünmeyi savunmakla aynı kefeye koymak acaip saçma yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...