Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ergenekon'da 12. Dalga Rektörler

|Joker|

Öne çıkan mesajlar

şu "gözaltılar keyfi" lafını anlamakta zorlanıyorum. bi kere eş zamanlı olarak bisürü ilde operasyon yapılıyor. her gözaltı ve arama emri için o ilin/ilçenin mahkemesine başvurup yetkili hakimden izin almak gerekiyor. o izni almak için de tabii dişe dokunur bi kanıt sunmak gerekiyor.

ha siz bütün illerdeki bütün hakimler falan gözü kapalı her gözaltı ve aramaya onay veriyo çünkü hepsi fetoşçu falan filan diyecek kadar uçmuşsanız helal olsun, komplonuza kuvvet diyorum.

suçludur veya değildir gibi bişey söylemek mümkün değil böyle bi davada. ama sanıklarla ciddi bir bağlantı kurulabiliyosa gözaltına alınması gayet normal.
Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT said:

ne günler görüyoruz.

Dine söverken turp gibiydi!
Ergenekon'un 12. dalgası sebebiyle önceki gün evine baskın yapılan ve aramada birçok eşyasına el konulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan, televizyonlara ağır hasta görüntüsü vermiş ve üstünü battaniyeyle kapatmıştı.

GENELKURMAY VE MİT RAPORU: SAYLAN'IN DERNEĞİ MİSYONERLİK YAPIYOR

Üsame KARAKIŞ'ın haberi...

Doğan grubuna bağlı malum medya da olayı abartmış, Saylan'ı mağdur ve mazlum gibi göstermeye çalışmıştı.
Oysa Saylan, daha geçtiğimiz Cuma günü Nişantaşı Işık Lisesi'nde derneğinin ödül töreninde yine Ergenekon kapsamında evi aranan Sabih Kanadoğlu'na ‘Cumhuriyet Ödülü' vermişti. Saylan, bu gecede ön plandaydı. İçkili yapılan resepsiyonda viskiler, rakılar su gibi akıtıldı. Saylan, yaklaşık dört saat süren ödül töreni sırasında tüm organizasyonla yakından ilgilenmişti. Saylan, Işık Lisesi'nde düzenlenen programda, resepsiyonun ardından ödül töreninde yarım saat kadar bir konuşma yapmış, burada İslam'a karşı ağza alınmayacak sözler sarf etmişti. Saylan, yaklaşık 4 saat süren programı sonuna kadar takip etmişti.

OSMANLI'YA VE DİNE HAKARET ETMİŞTİ
Türkan Saylan, geçtiğimiz Cumartesi günü ÇYDD'nin düzenlediği programda, Osmanlı toplumuna, "Padişahın ayağını öpen, eteğini öpen insanların oluşturduğu bir topluluk" diyerek hakarette bulunmuştu. Saylan, "Tanrı'nın yaptığı yasalara değil, insanların yaptığı değişken yasalara tabiyiz. Bütün bunları içselleştirmiş savcılara, avukatlara gerek duyuyoruz” demişti

Kaynak
Sosyal ağlarda paylaş

Bu Ergenekon konusunda kafamı karıştırn bir mevzuda nasıl yayın yasağı olmasına rağmen bütün gelişmeler, ses kayıtları vs. "sağ" basına anında servis ediliyor, niye servis ediliyor?

Yok benim kafamda bir cevap var ama belki Liboşlarımız bunada farklı bir cevap verir?
Sosyal ağlarda paylaş

bir ergenekon var inanıyorum ama bir feto yok, feto cemaati asla yayılmamıştır devlet kurumlarına. Çok kötü bu kemalistler, atatürkçüler. hepsi kaka hepsi laik agnostik aczimendi zaten. Nasıl olurda feto bütün yargıyı etkileyebilir, nerde var bukadar güç! Halbuki ergenekon oraya buraya silah gömmüş ne planlar yapmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Sir saf ayağına yatma.

Hepimiz biliyoruz geçen sene daha iddianame yayınlanmadan önce "yandaş" gazetelerde çıkan haberleri, kayıtları.
Bir örneği burada mesela . Bu haber yapıldığında daha tutuklananlar yada avuıkatları dahi ne iddianameyi biliyordu ne de suçlamaları.

Hatta gözaltılar yapılmadan önce isim dahi verilmişti de artık 4. dalgamıydı 6. mı hatırlamıyorum aradan baya dalga geçti.
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:
Horizon said:
İnsanlara peşinen bunlar suçsuz suç işleyemez şeklinde yaklaşıyorlar , sonra biri hayır bu suçlu olabilir deyince , yargısız infaz!11!! diye bağırıyorlar. Bu ne çelişkidir ?

Birşeyi kavramak lazım suç işleyen veya işlemiş olan insanın alnında "SUÇLU" , işlemeyenin alnında "SUÇSUZ" yazmıyor. Siz bir şahsın ailenizden biri bile olsa birçok eylemini bilmeyebilirsiniz. Bir insan 12356316 tane iyilik yapıyorsa bu onun suç işleyemeyeceğini ya da işlememiş olduğunu göstermez.

Ama bi kesim direk bu mantıktan yola çıkarak bağırıyor. Yanlış yapıyor. Umarım sonucunda haklı çıkarlar. Kimse böyle kamu yararına işler yapan insanların anti demokratik amaçları olan farklı oluşumların içine girmiş olmasını istemez. Aksi halde , somut deliller ile suçlu olduğu ortaya çıkar ise ozaman şu savunanlar ne diyecek çok merak ediyorum. Dereyi görmeden paçaları sıvama huyundan vazgeçmek lazım.

"Aksi kanıtlanana kadar suçsuzdur" diyecek buradaki kesim muhtemelen, zira öyle.

İnsanlara peşinen "Bu suç işleyemez diye yaklaşıyor" ne demektir yahu, her gördüğümüz adama "Aha bu kesin katildir" "Bunda hırsız tipi var" mı dememiz bekleniyor? Ortada kanıt yok, motivasyon yok, devletin yaptığı saçma sapan tutuklama dalgalarının bir parçasında içeri alınmış insanlar var -ki "Bu adamın hiçbir suçu yokmuş ya ehe" denilip aylar sonra bırakılanlar da cabası- benim şimdi "Olsun devlet yaptıysa kesin bir doğrulkuk payı vardır" demem mi lazım, yoksa haklı olarak şüphe mi duymalıyım.

İnsanların alnında SUÇLU/SUÇSUZ yazmıyor evet, bunun ayrımını yapacak olan da, insanları gözaltına alan devletin sunacağı kanıtlardır. Somut ve inkar edilemeyecek kanıtları ortaya koyarak "Bakın bu bu kanıtlara göre bu adam suç işlemiştir" derseniz, kimse de kalkıp "AMA ONDA SUÇSUZ TİPİ VAR" diyemez. Devlet bunu yapmadığı sürece keyfi gözaltına almaların devam ettiği izlenimini yaratıyor, haliyle de insanlar durumu eleştiriyor.

Bu noktada asıl bağırıp yanlış yapanlar, "SUÇLUDUR BELKİ, DEREYİ GÖRMEDEN PAÇALARI SIVAMAMAK LZIM" diyen sen ve senin gibilerdir. Zira ortada keyfi yapıldığı defalarca görülmüş olan gözaltlarından birine hedef olmuş kişiler var, ve siz HİÇBİR dayanağınız olmadan insanların sorgulamalarını baltalamaya çalışıyor, tabir-i caizse bol keseden sallıyorsunuz.

Sam said:
yardım vakfına katılan insanlar suçtan muaf mı oluyor, mantık nedir?

Deniz Feneri'nden biliyoruz ki yok öyle bir şey Sam efendi. Suçtan muaf olamıyorsun da, doğru taraftaysan cezadan muaf olabiliyorsun, hani bir umut bizimkisi de.
+1 açıkçası
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
yardım vakfına katılan insanlar suçtan muaf mı oluyor, mantık nedir?

şu soruya bayıldım yalnız.

mahalledeki bakkal vergi kaçırıyo diye gözaltına alınsa, veresiye defterinde samin adı olsa, demek ki "lam ben de vergi kaçırıyo olabilirim, ben de suçlu olabilirim" diyecek herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...