Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 http://listverse.com/science/top-10-ridiculously-common-science-myths/ 5'inciyi bilmiyordum sadece. Ya bu sitedeki bu tarz listelere baktımda, hepsi bizim lisede öğrendiğimiz şeyler (ben öğrenmiştim en azından) bu gavur batı ülkeleride bebelere ne öğretiyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 The Myth: When exposed to the vacuum of space, the human body pops This myth is the result of science fiction movies which use it to add excitement or drama to the plot. In fact, a human can survive for 15 - 30 seconds in outer space as long as they breathe out before the exposure (this prevents the lungs from bursting and sending air into the bloodstream). After 15 or so seconds, the lack of oxygen causes unconsciousness which eventually leads to death by asphyxiation. şu cok doğru değil, nefesini vermesen bile, zaten vucudun donduğu ıcın, kan akışında yavaslıyo, ve sonunda donuyo, haliyle ole kana hava itmesi, ciğerlerin patlaması gibi şeyler yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 hehe güzelmiş :D uzayda nefessiz kalma olayı ilginçmiş. edit : cüce, teorik olarak diyo sanırım orda... yoksa absolute zeromsu bi sıcaklıkta olacaklar malum zaten :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Peni ve 5 saniye kuralı mythbusters ta denenmişti busted olmuştu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Ehe bizim lisedeki fizik hocası "Beyin hücreleri yenilenmez. Arkadaşlarınızın kafasına vurmayın." diyordu hatırladığım kadarıyla. Fail. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 teorik olarak diyo ne demek yahu. e o teoriye absolut zeroda dahil sonucta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 sadece vakum olsaydı yani. sıcaklık oda sıcaklığı olsaydı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 3 kelvin uzay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 ÜÇ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 beş beş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 said: All of the observable universe is filled with large numbers of photons, the so-called cosmic background radiation, and quite likely a correspondingly large number of neutrinos. The current temperature of this radiation is about 3 K (−270.15 °C; −454.27 °F). Contrary to popular belief,[3] a person suddenly exposed to the vacuum would not explode, freeze to death or die from boiling blood, but would take a short while to die by asphyxiation (suffocation). Air would immediately leave the lungs due to the enormous pressure gradient. Any oxygen dissolved in the blood would empty into the lungs to try to equalize the partial pressure gradient. Once the deoxygenated blood arrives at the brain, death would quickly follow. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 arkadaşım niye üzüyosun beni şimdi, üçün beşin lafını ediyosun. alala oldu mu şimid yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 abi butun uzay 3 kelvin değildir, 1 kelvin olan yerlerde vardır, teoride 0 kelvin olan yer yıhtır tabi ama ossun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 -1Ki görmüş adamım ben. Zaten 3K ortalama tabi ki o da her yeri gidip ölçtüklerinden değil işte orda dediği gibi uzayın çeşitli bölgelerinden gelen radyasyondan elde ettikleri veriler istatiksel olarak yorumladıklarında elde ettikleri sonuç. Bu kadar yuvarlak konuşuyorum çünkü kozmoloji hiç ilgimi çekmiyo neyi nası yapıyolar bilmiyorum, görmüştüm bi derste ama sınavda az çıktığı için çok çalışmadım sfsahdjsa sayılar teorisinden sonra en az ilgimi çeken konu (matematik, fizik içersinde) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 peki niye 3 kelvin? neden 5 değil ta da 4? allahın hakkı kaç? bilmiyorum aradaki bağıntıyı kurabildiniz mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Harun Yahya'cılar gelip aynı şeyle karşımda arguman kurmaya çalışırlarsa şuçlusu sensin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 beni şaşırtan göktaşlarının atmosferde sürtünme hedesi oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 argumanı neden kursunlar ki? zaten kurulu bir düzen yok mu GERGE? bunu neden görmek istemiyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/60/Hear_speak_see_no_evil_Toshogu.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 patlar mı bilemem; ama bana öyle geliyor ki 0 basınç bir ortamda oksijensizlikten daha önce bazı şeylerin ters gitmesi muhtemeldir. hapşırırken patlayabilen beyindeki kılcal damarlar falan mesela patlamasa da çatlar gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 discovery channel in bir programmında dedigine gore akcigerdeki hava saniyeler icinde uzay tarafından emilcegi icin bu olusan ani basınc degisimi yuzunden kılcal damarlar patlarmıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zonf Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 ben penny olayını 6 yaşımda denemiştim aslında xD İstanbula ilk gelişimdi. Kuzenim sünnet olduğundan ev balon kaynıyordu. Ev 11. kattaydı ve ben de balonlara su doldurup aşaı atıodm. 4.yü attığımda bir toyota corolla arabanın üzerine geldi ve üst kısım koltuklara deyecek şekilde göçtü. ozamanlar kriz falan baya fakirdik. çok kötü olmuştu. üstelik önceki 3 balonu aşaıdaki küçük çocuklar yakalamaya çalışıyordu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 hmmm deneyeyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar