ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Biraz kendi biraz gimli'nin gazıyla açayım dedim bi trial account. Başta trade düşünüyordum ama pvp daha cazip geldi nedense. Ortalama olarak günde 1 - haftada 10 - 12 saat ayırabilirim gibi tahmin ediyorum. Dolayısıyla öğrenme ve düzgün oynamaya başlama faslı oldukça uzun sürebilir gibi. Bir sürü de bilmediğim şey var, yavaş yavaş öğreniyorum ama mesela 20 dakika boyunca silahıma ammoyu nereden koyacağımı falan çözemedim:) Şimdi sırasıyla: - Başlangıçta bilmem gereken terimler nelerdir, capacitorun ne olduğunu neye yaradığını 10 dakika önce öğrendiğimi söyleyebilirim. - Casual bir oyuncu olarak pvp odaklı olmak üzere kendime nasıl bir yol çizmeliyim, neleri kasmalıyım falan filan. - Whisper nasıl atıyorum? (:p) - Başka ırklarla temasa geçebiliyor muyuz, ve pvp mantığı nasıl işliyor; şu sıralar sadece quest yaptığım için kime dalındığını falan çözebilmiş değilim. - Bir de mesela şu anda aklıma geldi, drone gibi çok hızlı npc lere web atmak istiyorum; ama web atmak için önce targetı seçmem gerekiyor sanırım; ama takdir edersiniz ki hızlı olduğundan targetı seçemiyorum. Bunun bir yöntemi var mıdır, yoksa kriz geçirecek miyim? İsim Vieles, Amarr'ım. Ve de bir newbie ye anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.
Mendoza Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 1. Eve'i kesinlikle diğer oyunlar gibi düşünme. Diğer ırklarla konusabiliyormuyum, hangi terimleri bilmem gerek gibi sorular tamamen diğer MMORPG lerden alışılagelmiş sorular. Malesef EVE onlardan çok ayrı. 2. Az zamanın olduğu için bu oyunu oynaman iyi, çünkü az oynayarak da bu oyundan zevk almak mümkün. 3. En az 3-4 ay herhangi bir değişiklik, inanılmaz gelişmeler bekleme. Örnek olarak WoW'da 3-4 Ayda çok güzel bir karakter yapabilirsin. EVE için daha uzun bir zaman gerekiyor. Bunu bil. 4. Yaz yaz bitmez ama ben ilk başladığımda kullandığım en önemli kaynak market idi. Her Mod'a açar ordan bakardım (yanındaki İ işaretine basarak açabilirsin yada sağ tıklayıp Show info diyebilirsin) Her gördüğümü, her aklıma geleni ordan açıp bakıp, okuyup öğrenmiştim. Tavsiye ederim.
Exodous Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Tutoriali mutlaka bitir. Sonra insanlara çok basit şeyleri sorarsın; hem sen hem onlar üzülür. Onu bitirdikten sonra zaten olayı az çok anlamaya başlarsın.
Captain Logar Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 ZaugnaKhaldun said: Biraz kendi biraz gimli'nin gazıyla açayım dedim bi trial account. - Başlangıçta bilmem gereken terimler nelerdir..... - Casual bir oyuncu olarak pvp odaklı olmak üzere kendime nasıl bir yol çizmeliyim... - Whisper nasıl atıyorum? (:p) - Başka ırklarla temasa geçebiliyor muyuz, ve pvp mantığı... - Bir de mesela şu anda aklıma geldi, drone gibi çok hızlı npc lere web atmak... İsim Vieles, Amarr'ım. Ve de bir newbie ye anlatır gibi anlatırsanız sevinirim. hosgeldin Vieles, oncelikle arkadaslarim guzel ozetlemisler olayi, bilgi bilgidir deyip bende tuz katayim :) ilk olarak ingilizcenin yeterliyse eger, butun egitici programlari yaparsan 1 ay gibi bir zamanda onunu kavramaya baslamis olursun :) bu oyun sabir ister, ama 3-4 ay sonra kendine anlasabilecegin birkac arkadasda bulduysan tadindan yenmez :) sorularina gelecek olsursak; *ogrenmem gereken terimler demissin, sana bir liste yapmaya kalksam herhalde ne benim zamanim yeter, ne de sen hepsini okuyup ogrenebilirsin :) ama bu sayfayi kaydet burada aradigin seyin karsiligini buyuk ihtimalle bulabilirsin. linky; http://wiki.eveonline.com/wiki/Main_Page ***pvp odakli nasil bir yol cizmelisin? bu cok ucu acik ve goreceli bir olaydir. bence; hangi irk ile oyuna basladigini bilmiyorum ama Caldari olarak basladigini varsayarak (oyuna ilk baslayanlarin %50 sinin yaptigi gibi :p ) kisaca bir anlatim yapayim. CALDARI: bu irk ofansif olarak roket teknolojisi ve elektronik savas(bundan sonra EW diyecegim), defans icinde Shield kalkani uzerine uzmanlasmis bir irktir. Skillerinizi basarken sirasi ile asagidakilere onem vermeliyiz. Electronic grubu altindakiler Electronik savas isteklerini karsilamak icin basilmalidir.(tabi ki butun skiller degil, bazilaridir.aciklamalarina bakarak gorebilirsiniz.) Engineering grubu altindakiler Shield kalkanlarini kullanabilmek ve guclendirmek icindir.(tabi ki butun skiller degil, bazilaridir.aciklamalarina bakarak gorebilirsiniz.) Missile Launcher Operation grubu altindakiler ise adindan anlasilacagi gibi bizim savasdaki ana guc kaynagimizi olusturan ofansif roket teknolojisini kullanmak ve gelistirmek icin kullanirilir. bu 3 grup caldari icin en onemli olanlardir PVP de. baslangicda kullanabileceginiz gemiler; Frigate klass olarak: Kestrel: cok guzel bir missile gemisidir, dps acisindan grubundaki cogu gemiden iyidir. Griffin: baslangic icin cok guzel bir EW gemisidir. Cruser klass olarak: Caracal: Kestrelin abisi diyebiliriz. Blackbird: bu da Griffin'in abisi tabi ki :) bu siniflari ogrendigin ve kullanabilmeye basladigin zaman yanina 1-2 kisi daha alip oyundan zevk alabilecegini dusunuyorum :) Eger ki baska irkdansan yazdiginda onun icinde kisa bir aciklama yapabilirim yada benden once yapanlarda olabilir B) *** Whisper ise, EVE-ONLINE da Convo...(aslinda devami var ama kullanmaya kullanmaya terimleri unutuyoruz) diye gecer. konusmak istedigin birini eger CHAT pencerelerinin birinde goruyorsan( mesela LOCAL) sadace sag tusla tiklayip acilan menuden START CONVO.. yu tiklayip karsi tarafin senin istegine olumlu cevap vermesini bekliyorsun :) sonra size ozel bir chat penceresi aciliyor. eger sadece ismini biliyorsan PEOPLE & PLACES menusunden(sol tarafdaki uzun menüde üstten 2.veya 3. secenek)SEARCH yapip bulduktan sonra aradigimiz kisiyi, yukarda yazdiklarimi yapmalisin. ***oyundaki herkes ile temasa gecebilirsin, konusabilirsin CONVO ve ya MAIL ile, yada carparak :p PVP mantigi ise; oyunda 3 ana bolge vardir. Ana ekraninda sol ust kosede cesitli bilgilerin oldugu yerde Secure Status yazan yer senin hangi bolgede oldugunu gosterir. 1. Empire bölgesi, Secure Status 1.0 - 0.5 arasi: burada empire ayip NPC polisler vardir eger birine sebebsiz saldirirsan (eger sana Overview'den kirmizi yanip sonmuyorsa) seni 2 saniye icerisinde vurur. yani %90 empire guvenli bolgedir. 2. LOW-SEC bölgesi, Secure Status 0.4 - 0.1 arasi: burasi da empire e ait olan fakat polis NPC lerin bulunmadigi bolgedir, sadece JUMP GATE'lerde koruma vardir. burasi %10 guvenli sayilabilir. burasi ilk PVP ye baslayanlarin oyun alanidir diyebiliriz.(tabi ki cok tecrubeli oyunculari da bulmak mumkundur artik senin sansina kalmis, yada sanssizligina :) ) 3. NO-SEC bolgesi, Secure Status 0.0 ; burasi kanunlari burayi isgal edenlerin koydugu yerdir, uzak durmani tavsiye ederim. biraz oyunu ogrendign ve yanina birkac arkadas buldugunda eglencesine ( patlamacisina ) gidilebilinir. *** bir gemiyi TARGET'lemek icin OVERVIEW denilen ve ekranin sag tarfindaki listeyi kullanmani tavsiye ederim. baska sorularin varsa da, sor cevaplamaya calisiriz. saygilar captain logar ninja edit: yaw amma uzun yazmissim, ama yazdiklarim oyunun belki onbinde birini bile karsilamaz...
Mendoza Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Daha açıklayıcı birşeyler yazıyım. Gözünü korkutmak için yazmıyorum bunu baştan söyleyeyim. Oyunun özelliği de bu zaten. İlk çıktığı günlerden beri takip edip oynuyorum. Arada bırakıp tekrar başladım çokca. Ama hala oyunda bilmediğim birçok şey mevcut. Ben bu oyunun herşeyini %100 bilirim diyen birinin de olacağını sanmıyorum. Pvp'yi bilen industrial'i bilmez. Pos war bilen production moon mining vs bilmez. Complex yapan mission, eski t2 lottery vs onları bilmez. Çoook geniş bir oyun. Öğrenemedim içinde kayboldum diye korkma. Ayrıca ingilizce şart!
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Abi İngilizce sorun değil=) Overview bölümünü yazdıktan sonra keşfetmiştim de, yazmayı unuttum. Amarr'ım bu arada, tutorialdir vesairedir bakınıyorum, trade çok kafa yorulası bir şey gibi gözüktüğü için sadece pvp de kalacağım diyebilirim. Ayrıca şeyi merak ediyorum: 3 gemim var şimdi, tekini donattım kullanıyorum, insurance ını da yaptım; peki ben bu gemiyle savaşırken biri gemimi patlatırsa ben içindeyken, o zaman tam olarak ne oluyor? Nerede "resleniyorum", geminin sadece parası mı geliyor, bunlar önemli sorular=)
Captain Logar Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 ZaugnaKhaldun said: Abi İngilizce sorun değil=) Overview bölümünü yazdıktan sonra keşfetmiştim de, yazmayı unuttum. Amarr'ım bu arada, tutorialdir vesairedir bakınıyorum, trade çok kafa yorulası bir şey gibi gözüktüğü için sadece pvp de kalacağım diyebilirim. Ayrıca şeyi merak ediyorum: 3 gemim var şimdi, tekini donattım kullanıyorum, insurance ını da yaptım; peki ben bu gemiyle savaşırken biri gemimi patlatırsa ben içindeyken, o zaman tam olarak ne oluyor? Nerede "resleniyorum", geminin sadece parası mı geliyor, bunlar önemli sorular=) olay soyle, sen bir kapsulun (POD) icindesin, ve gemiyi o sekilde idare ediyorsun. gemin patladigi zaman sen POD ile disari atiliyorsun ve adam seni de patlatmak icin kilitlenene kadar kisa bir suren var, bu sure zarfinda baska bir yere WARP'larsan ne ala. sadece gemi kaybetmis olursun, sigortadan paran tak diye gelir kasana (WALLET). yoksa POD'unu da patlatirsa adam ilk dogdugun istasyonda gozlerini acarsin yeni clon'ununla. burada onemli bir olay var. CLON UPGRADE diyelim ki 1 mil. skill puanin oldu. oyun en basta standart olarak 800 bin skill puanli CLON veriyordu, yani 200 bin puan fazlan var. hemen en yakindaki LOGISTIC servisi veren istasyona DOCK olup. oradan CLON'unu UPGRADE etmen lazim ki, POD ile patladigin zaman (fazla olan 200 bin) skill puanlarin ucup gitmesin. o servisin verildigi istasyonu da MAP acip orada cikan menuden SERVICES bolume gelip LOGISTIC secersen gorebilirsin haritada! ve secip SET DESTINATION yapabilirsin. biraz karisik oldu umarim anlarsin :)
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 upgsiz clonela butun fazla sp'nın gitmez, ama oyundaki en değerli şey sp oldugu için upgsiz clonela gezmenın alei yok. bu arada npcler pod2unu patlatmaz. mission yapıyorsan ve gemin patladıysa, gemının wreckini bookmarkla, missionı iptal et sonra git loot'unu geri al
Captain Logar Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 evet cuce hakli, fazlanin hepsi gitmezmis; kaynak linky : http://support.eve-online.com/Pages/KB/Article.aspx?id=73
Mendoza Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Şimdilik istasyondan çıkarken dikkat etmen gereken Çok Önemli Şeyler: 1.Clone'un varmı. Skillpointlerinin tümünü kaldıracak durumda mı? 2. Gemin Insurance'lımı? 3. Yeterli Ammo varmı? Droneların duruyormu? 4. İleride Local'e bakmayı ve istasyondan çıkarken dışarıda olabilecekleri localden hissetmeye başlayacaksın. Daha oraya var hehe.
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Teşekkür ediyorum:) Yalnız şimdi şöyle bir şey oldu, "Pasha VII - Royal Amarr Institue" a yönlendirmişti beni missionlar için ilk olarak. Oradaki trade / industry harici missionları bitirdim, bir yere de yönlendirmişti beni ama o pencereyi kapattığı için yönlendirdiği yeri bulamıyorum. Journal'de falan da yok bu bilgi, başka bir yerde olabilir mi; eğer yoksa benim şimdi mission için ne yapmam gerekir? Trade missionlarını bitirmeyeyim herhalde diye tahmin ettim, yoksa onları da yapmamda fayda var mı?
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Bi de militia office e gireyim mi Amarr'ın, yoksa çok mu erken henüz?
Suark Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 hacı hiçbişe için erken değil sadece gemine binerken 'ulan ben bunu kaybetsemde bişi olmaz' diyebilmen lazım. O his varsa (para varsa yani) atla herşeye =)
Glatheros Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 militia ya girme! standingin düşer ve diğer ırkların sistemlerine giremezsin. nasıl bilgi veriyorsunuz anlamadım. PvP yapmak istiyorsan t2 frig aç, ondan sonra pve gemilerini açarsın.
Suark Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 o standing düşene kadar sıkılır ki militia dan? kolay aksiyon ona sebep dedim
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 22, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2016 diriltelim bunu. explorationda çok temiz para var gibi ya. yeni karakter gibi düşünürsek, ne kadar süre alır effectif bir explorer karakter toplamamız?
megetege Mesaj tarihi: Nisan 22, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2016 https://docs.google.com/document/d/1AfA39yVm8WPEdKcC5OcP7IjOzsYb8BhbfylNsolzbBA/edit Şurda oyuna yeni başlayanlar için bir çok bilgi ve rehber var. Exploration sekmeside mevcut. Oraları bir incele istersen.
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 22, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2016 kaynak süper ama outdated değil kmi? 2014 içerik, o zamandan beri sistemlerde değişim olmadı mı
megetege Mesaj tarihi: Nisan 22, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2016 Açıkçası yeni nesil exploration yapmadım hiç ve pek fikrim yok ama kabaca aynı şeyler geçerlidir diye düşünüyorum çünkü bildigim exploration yapılan siteler vesaire değişmedi hatırladığım kadarı ile. Edit. Redditte aratayım dedim. https://www.reddit.com/r/Eve/comments/41g3jb/any_updated_exploration_guide_for_2016/ çıktı karşıma. Genel olarak değişen pek bir şey yok diyolar ve bilmen gereken yeni şeyleride yazmışlar.
arkimod Mesaj tarihi: Nisan 23, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2016 exploration olayında iyi para var evet artık wormholelardada data-relic siteleri açılıyor dahada iyi oldu -fazla bi skille ihtiyaç yok,scanning skilleri lvl4 olsa yeter en zor null relic siteleri için bile (exploration gemisi kullandığın sürece tabi Covops,astero falan) -data sitelerine hiç uğraşma data loot hem çok fazla yer kaplıyolar gemi cargosunda hemde bi halt etmiyolar para olarak -t2 relic analyzer siteleri hacklemeyi çok kolaylaştırıyo, archaloghy 5 ister tavsiye ederim -wicked creek,teneferis,insmother tarafları bomboş şu an,exploration için çok iyi oraları -nullsec alanlarına wormhole connectionları baya bi artırılırdı bazen comple worhmhole chaini taraman bile gerekmiyor direk lowsec--nullsec deliği bulabilirsin( en iyi yöntem şu an,gate campları bypass geçip direk derin nullda buluyosun kendini çok iyi) -nullsece inerken lowsecden nullsece olan kapıları kullan fazla kamplanmaz o kapılar -queriousdaki relic alanları çok karlı fakat şu an dolu oaralar hiç tavsiye etmem oaralara inmeni çok fazla pipe alanı var -dronelands regionlarında data/relic alanları yok boşuna arama
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 23, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2016 eyvallah paylaşımlar için. şimdi şöyle bir şey yaptım. biraz kurcaladıkca hatırladım. en son bıraktığımda lvl 4 mission yapıyordum drone boatlarda ama oyunu da drone boatlardan dolayı bırakmıştım çünkü ölümüne sıkıcılar, o zaman nasıl oynamışım anlamıyorum. missioning zaten genel olarak eve de çok kuru bir şeydi hiç geri gitmeyi düşünmüyorum. marketten 2000 aur mudur nedir, onu vermiş. onunla 2 tane extractor aldım. karakterde yaklaşık 5m mining-process-haul skilli var. 1m extractorlerle çıkartıp (oyunda ölsem bir daha mining yapmam, ruh emici) birini 640 dan diğerini 648'den sattım. rattlesnake'ı de 400 küsüre satışa koydum. gelen parayla 2 tane injector aldım. bir tanesi 616 tan geldi. diğeri 328m'den. evet, 328m'den injector almış görünüyorum asdhıasdhasd. anlamadım gitti valla. neyse, injectorlerden gelen 800'i guideları takip ederek exploration temel skillerine yatırdım 3-4 yaptım. base skillerim gayet iyi zaten electronics, movement falan. sadece frigate lvl 5 yok. t2 frigate'e geçmek istersem. exploration'a gireyim diyorum biraz hem değişiklik hem isk tarafında fena değil gibi. o sırada tengu eksiklerini gidereyim diyorum. daha aktif bir kombat deneyimi istiyorum, tengu en iyi seçenek gibi jack of all trades olduğu için (di mi?). explorationda da, missionda da akar diyiler. şimdilik bu kadar plan program. mining ve hauldan kalan skilleri extract etmek için 5x extractor çakabilirim, onları tenguye kanalize edersem zaten baya hızlı hazır olacaktır.
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 23, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2016 arkimod said: -nullsec alanlarına wormhole connectionları baya bi artırılırdı bazen comple worhmhole chaini taraman bile gerekmiyor direk lowsec--nullsec deliği bulabilirsin( en iyi yöntem şu an,gate campları bypass geçip direk derin nullda buluyosun kendini çok iyi) null sec'e inmeyi hiç düşünmemiştim ama asıl para orada di mi? low sec veya high sec'de explore ile cebelleşmenin bir anlamı yok. peki t2 frigate gerekir mi yoksa t1 frigate ile gidebilir miyim oralara patlayıp çatlamadan. yani şöyle sorayım : exploration'ı adam gibi yapmak için frigate lvl 5 must have mi? şu an şöyleyim: arch - 4 acq - 3 pinpoint - 3 rangefind - 3 astrometrics - 4 hacking - 3 survey - 3 frigateler - 4 yeni gelecek skill pointleri nereye aloke edeyim?
Suark Mesaj tarihi: Nisan 23, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2016 tengu pahali diil mi ya? eskiden combata yeni girecekler icin ufak gemiler onerilirdi, neler olmus neler. Simdi combata aliskin deilsen zatne heyecandan ellerin falan titreyecek baslarda, damage controle basmayi falan unutacaksin yani. Yeni gemiler geldimi bilmiorm da cruiserlar bile iyi seviyedeydi bi ara, ceptor veya dictorla girebilirsin gruplara, onun disinda FW cok guzel solo veya grup combat deneyimi sunuyodu bi ara, bne cok seviodm. tengu mengu bosver yani bisuru para o gemi, ayrica hacler o kadar mi oldu lam
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 23, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2016 rattlesnake ile oynuyorum abi zaten, araştırma yapmadan riske girmiyorum. riski bildiğim yere hazırlıklı giriyorum. sorun olmuyor. ayy hangi tuşa basacaktık durumu yok, o kadar newbie değilim hehe.
arkimod Mesaj tarihi: Nisan 23, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2016 firigate 5 olmadanda exploration yapabilirsin astero o yönden çok iyi mesela t1 exploration gemisi kullanmak istiosanda wormholeları kullanarak git kapılara atlama t1 gemilerle cloak olarak warplayamayacağın için hemen patlatırlar editto eğer explorer olacam diyosan yeni gelecek sp'yi archaolagy'e ver ki t2 relic anaylzer kullanabilirsin
Öne çıkan mesajlar